corvuscorax
corvuscorax
21 February, 20:42

Визначення оригінальності

Визначення оригінальності
Добрий день, шановні колекціонери!

Цікавлять ваші думки щодо "оригінальності" даної монети. Потрапила до мене років 10-15 назад. Зараз вирішив розібратись, чим саме є ця монета. Мені здається, що це народна творчість на оригінальній монеті - нанесли гурт на додатковий шар міді. Діаметр монети зовсім трохи, але більший за оригінал(півміліметру або навіть менше). Товщина монети трохи різна. Але її вага 15,65 грам, що враховуючи потенційний додатковий метал на гурті, якось замало. Можливо це просто копія монети?

З повагою, corvuscorax

22.02, 10:20
Зрозуміло, що це підробка. По-перше, форма гурту не схожа на справжню. По-друге - видно механічні пошкодження по краю канта (зняття фаски), які маскують нанесення штучного рифлення. По-третє, непристойно мала маса (зі слів; фото на вагах не показано). По-четверте - хоч монета знята нечітко і затерта, ясно, що це англійський чекан, а їх гурчених не робили. Хіба що, чисто теоретично, могли бути новоділи/полірування, викарбувані вже в СРСР, перевезеними з-за моря штемпелями, але на монету поліпшеної якості це виріб не тягне. Тож мій вердикт - підробка. Але цікаво, як вона зроблена, бо дуже напружує це місце... 
Судячи з дрібних пупыркам на поле, не виключаю можливість виливки. Тоді це пояснило б недолік маси - в потрібний допуск при литті потрапити непросто.
Answers: 0
22.02, 12:45Author
Дякую, за увагу до даної теми. 
Десь так само і думаю. Дуже цікаво, що це є насправді - підробка чи "рукоблуд" на оригиналі. Я більш схильний до другого варіанту.
Modified by author 22.02, 12:45
22.02, 13:39
Це не народна творчість на оригінальній монеті.
Підробка.
22.02, 20:11Author
Хех, жаль. Сподівався що це "ручна робота". Я собі відкладаю такі сувеніри. Дякую за допомогу.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.