Client864359
Client864359
2 March, 11:00

Статуетка на тему Перший політ Жінки в Космос.

Статуетка на тему Перший політ Жінки в Космос.

Трапилась така статуетка " Космонавти" 
Хотів би дізнатися більше інформації: Який завод таку випускав? Хто автор? Яких років? Хто зображений на цій статуеткі? 
Яка вартість може бути? 
Тільки дивіться уважно фото є один дефект відбитий пальчик на руці. В іншому дефектів нема 
Буду дуже вдячний за інформацію ! 
З повагою)

02.03, 14:18
Особиста думка, автор хтось із Грист, Присяжнюк чи Макаренко.
02.03, 14:29AuthorAnswer olirka
По рокам випуску не підкажете? В каталогах я так розумію її нема?
02.03, 15:40Answer Client864359
По рокам випуску не підкажете? В каталогах я так розумію її нема?
Рокі випуску невідомі, десь 2000+
Answers: 0
Answers: 1
02.03, 15:54
Вітаю!
Цікава задумка автора - зірка з неба )
Про оригінальність, гадаю, ні в кого сумнівів не буде.
02.03, 16:52AuthorAnswer КАПІТАН ZELENY
Вітаю, дякую) 
Виставив на аукціон. Якщо цікаво приєднуйтеся. Залишу силку нижче
02.03, 17:37
Здається, мій гумор не був зрозумілий. Перелічені фамілії це ті фамілії, які зачасто ставлять на підробках чи новодєлах.
02.03, 20:22Answer Client864359
А де ж ці фамілії на мої фігуркі?
Можна самостійно написати.
03.03, 13:47Author
Всім дякую за допомогу)
Приєднуйтесь до аукціону 🆙📢
04.03, 15:02
Статуетка фантазійна, вона ніколи не випускалась , а тим паче ніяк не могли бути Валентина Терешкова та Савицька зображені на цьму шедеврі. Коли Терешкова полетіла в космос, то після неї 19 років жінки не літали в космос, а різниця у віці з Світланой Савицькой - 11 років, тому це просто не можливо. Вона вже за віком не могла полетіти.
Modified by author 04.03, 15:04
04.03, 21:52Answer nikoloza
Полонський завод художньої кераміки" (Українська художня порцеляна), Л.Карпинська-Романюк, (2003р.), на стор.342
lufa363
04.03, 22:13Answer SvetlanaSlavvoda
Доброго вечора! А можна фото з цієї книги. Книги у мене немає ,але  хотілося б побачити оригінал, представлений в ній. Бо фігурка, яка зараз на обговоренні ,ну дуже дивна- і розписом облич, і по пропорціях. Зверніть  увагу-  тут у жінок руки товстіші за ноги( на фото 2 добре видно). Про кисті рук уже мовчу. Не віриться, що це могло бути випущено на заводі.
Modified by author 04.03, 22:17
05.03, 10:28Answer lufa
Доброго вечора! А можна фото з цієї книги. Книги у мене немає ,але  хотілося б побачити оригінал, представлений в ній. Бо фігурка, яка зараз на обговоренні ,ну дуже дивна- і розписом облич, і по пропорціях. Зверніть  увагу-  тут у жінок руки товстіші за ноги( на фото 2 добре видно). Про кисті рук уже мовчу. Не віриться, що це могло бути випущено на заводі.
В мене є книга, ввечері скину світлину, якщо раніше не скинуть.
05.03, 10:05Answer SvetlanaSlavvoda
Вона є в каталозі Полонського заводу художньоі кераміки, випущеного до 1992 року? А після 1992 року в каталогах можна знайти кого завгодно і чи то взагалі- каталоги?
Modified by author 05.03, 10:38
Answers: 2
04.03, 15:08
Я розумію, що реклама- двигун торгівлі- вам треба продати цей шедевр, але це не те що підробка, а вигадана фігурка, яка ніколи не випускалась в СРСР , тим паче з такими формами і обличчями
З великою повагою
lufa363
04.03, 17:22
Як на подарунок цілому секретарю, як написав продавець, то фігурка трохи вульгарна. Такий подарунок був би соромом і для художника, і для заводу. Особисте враження від фігурки, без претензій на істину.
04.03, 19:43
Прочитала історію. Першого секретара стало шкода, як його не поважали.....
05.03, 13:15
6000 - уже накидали )))
да ... точно говорят "на каждый товар есть свой покупатель" )))))
05.03, 13:22Answer xxxBPVxxx
Главное- что б покупателю нравилась) Через лет десять уже никто и не будет спрашивать- кто автор, кто выпускал?Будет антик))))
05.03, 16:31Answer Serega_ua
Дана фігура
Дякую, думаю, всім все зрозуміло.
05.03, 16:26
Мабуть прототипом цих жінок, були ці чоловіки :)))
lufa363
05.03, 16:47
Наскільки я зрозуміла, прототип таки був . Напевно, виготивили зразок, який в тираж не пішов. Воно і не дивно. Яка б художня рада у Радянському союзі затвердила б  до випуску таку "красу"?  Ніяка. Бо фігурка вийшла не тільки малохудожньою, але й спотворювала своїм виглядом образ жінок-космонавток. Не прославляла ,не зачаровувала і не надихала, а навпаки. Так що, навряд чи представлена на обговорення фігурка могла бути випущена Полонським заводом. Пізніший новороб з претензіями на зав. зразок-цілком можливо.  Сприймайте мої слова ,як роздуми дилетанта.
Modified by author 05.03, 16:48
05.03, 19:44
Роздивилась детальніше світлину із книги. Фігура в бісквіті, із розписом по постаменту та клеймом. Тобто оригінал має виключно такий вигляд, все інше це вже додумки учумілих ручок.
06.03, 10:37Answer olirka
Однозначно. У автора "космонавток" цей каталог був на руках. Інакше, на дні не з`явився б ідентичний підпис.
06.03, 10:59Answer КАПІТАН ZELENY
Однозначно. У автора "космонавток" цей каталог був на руках. Інакше, на дні не з`явився б ідентичний підпис.
Я скажу так. Обговорюємий предмет зроблений по реальній моделі, можливо, навіть в умовах заводу, про це говорить і обжиг, і наявність золота, а не бронзової фарби. Навіть, можливо, фахівцем, тому що номер розпису вказав іншу. Але, це не є повноцінним  виробом заводу. Це, можливо, хтось робив для себе  чи на подарунок)) Тобто це сувенір)
Modified by author 06.03, 11:15
lufa363
06.03, 16:16Answer olirka
Підробники вже вдосконалилися- тепер золотом мажуть.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.