Не сомневайтесь, это точно кусок бивня. А то что кажется корой, это расслоение эмали по годичным кольцам. Это расслоение встречается почти в каждом бивне. Редко когда его нет. Если только прямо из мерзлоты бивень, тогда может и не быть расслоения. Похоже что срез бивня намазан лаком - какой то красный цвет на срезе.
Привіт! точно такий же і по діаметру і по довжині ,років 45 назад лежав в мене в вагончику на будівництві насосної станції,куди подівся не памятаю,тоді мамонтів відкопували в котловані під насосну-зуби і передні і задні,кістки,бивні Д=200мм але розсипалися а от такий "мамонтьонок" мені попався то цілий ,точно такий аж дивно,мабуть хтось із моїх бувших знайомих будівельників продає.
Питання стоїть-чому вимерли мамонти я впевнений на 100%,що це була катастрофа -можливо локальна,але такої кількість загинувших тварин не могла бути яким то випадком,враження складалося що їх засипало землею,поряд були рослини -кущами, також як би засипані,потім на повітрі все розпадалося і залишалися пятна темні на піску,це все на глибині 20-25 м нижче рівня води.
Я завжди і все оцінюю адекватно,вам не сподобалося,що "хтось з моїх знайомих продає?",та не приймайте ви так все буквально,нехай це буде жарт,пройшло багато років,якби це було насправді я б з радістю пригадав буремні роки,той бивень був спільною знахідкою і лежав довго непотрібним.
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.