02.04, 21:18
Це з розряду "незаконного обігу артефактів",підминають нашого брата
Answers: 0
02.04, 21:25Author
Особливо мені цікаво, бо технічно не розумію, на якому етапі формується та сама присловута інформація РРО, яку відстежує ДПС. Під час зарахування коштів на картку банком, чи площадкою по типу ОЛХ при продажу.
02.04, 21:54Answer AzagToth
А ось це не зацікавило - "...громадян, які систематично отримують кошти на власні рахунки за продані товари." Що таке "систематично", скільки і за який період? 200 за рік - це систематично? а 100? а 50? а 10? а 3?)) Де перехід "некупи" в "купу"?
До речі, ось у цьому "...громадян, які систематично отримують кошти на власні рахунки за продані товари" є і відповідь на Ваше зацікавлення - чітко написано про "власні рахунки", так що точно аналізуються усі рухи коштів на рахунках. Хоча загалом - буде усе реєструватись.)
Modified by author 02.04, 21:58
02.04, 21:59AuthorAnswer LOGOTYPE18
А це як раз зрозуміло. "Система" у податківців це 2 і більше за рік
02.04, 22:03Answer AzagToth
Ага. Продав на умовному OLX свій старий 20-річний холодильник за 500 гр. та DVD-програвач за 100 гр. - створи ФОП і сплачуй.) Хоча ні - спочатку створи, а потім продавай!))
Modified by author 02.04, 22:04
04.05, 12:41Answer LOGOTYPE18
в вашому випадку це 23% або 10% по новому закону
Answers: 1
02.04, 22:03AuthorAnswer LOGOTYPE18
Щодо рахунків - не зовсім згоден. Для цього ДПС має отримати інформацію від банку. А там банківська таємниця. В статті чітко сказано "з системи РРО". Так от, на якому етапі і які саме операції туди потрапляють?
02.04, 22:13Answer AzagToth
Ну, на рахунок банківської таємниці - нехай скажуть спеціалісти. На мій погляд - яка там таємниця? будуть банки зобов'язані, або вже зобов'язані повідомляти  про незрозумілі перекази на картки особи коштів  іншими особами. І, можливо, купа людей вже дала навіть формальну згоду на таку обробку, коли радісно оформлювала оті "кешбеки", "В-ну тисячу" і т.і.)) Тут була купа тем, де люди обговорювали, що банки, ще в грудні здається, блокували їх картки після переказів з картки на картку інших фізичних осіб. При цьому були серед заблокованих, або попереджених про необхідність прийти й пояснити, що це за кошти і ті, хто отримував (умовні Продавці) і ті, хто переводив (умовні Покупці).
02.04, 22:20AuthorAnswer LOGOTYPE18
Ну я, в якомусь сенсі спеціаліст. Тому і кажу за банки. Фінмоніторинг, про який Ви написали, це зовсім не те саме, що "співпраця" з ДПС.
02.04, 22:41Answer AzagToth
Ну от я не спеціаліст, хоча трошки розумію що таке офіційно фінмоніторинг і типу для чого він зроблений, про усі ці "гроші отримані незаконним шляхом і фінансування тероризму". Але я  роблю свої припущення  не як спеціаліст, а як людина, яка достатньо прожила, яка розуміє де і при яких законах живе і яка давно втратила рожеві окуляри, і розуміє, що навіть те, що нібито "зовсім не те саме", при необхідності стає "зовсім те саме". І якщо на основі цього фінмоніторингу "у разі виявлення підозрілих операцій банки інформують Державну службу фінансового моніторингу та правоохоронні органи України", то тим чи іншим шляхом і ДПС отримає цю інформацію.) І для мене ось це "...громадян, які систематично отримують кошти на власні рахунки за продані товари", однозначно свідчить про доступ ДПС до інформації про кількість таких переказів на рахунки.
Answers: 2
04.04, 13:10Answer LOGOTYPE18
Систематичність - це два і більше разів
04.04, 14:25Answer EvgenOen
Ви маєте на увазі "два і більше раз" впродовж якого терміну - року, чи місяця чи як? Якщо так, як написав автор теми, що за рік - то це взагалі якесь безглуздя, типу, якщо я, наприклад,  з'їв по шматочку м'яса 2 рази за рік, то виходить, що при цьому я систематично їв м'ясо.
Modified by author 04.04, 14:29
04.04, 15:21AuthorAnswer LOGOTYPE18
Вибачаюсь, це не безглуздя, а вимоги законодавства. Податковий звітний період для фізичної особи - рік. Декларація про доходи подається саме річна.
04.04, 17:15Answer AzagToth
Ну, так я не маю на увазі "безглуздя" того колеги, хто так напише, а саме безглуздя такої вимоги законодавства. Я ж маю на увазі саме тих звичайних громадян, які не повинні кожного року подавати у податкову звіти, а продадуть щось своє особисте 2 рази впродовж року, у тому числі, наприклад, 2 монетки, або 2 фігурки тощо і перетворюються в "систематичних" продавців.
Answers: 3
04.05, 12:30Answer AzagToth
у випадку з ОЛХ все просто. ОЛХ доставка! В половині випадків наразі покупці пропонують не користуватися ОЛХ доставкою та перераховують одразу всю суму загалом. Я на ОЛХ з 2008, це видно і якщо я досі там продаю то все у мене добре. Наразі, пропоную на ОЛХ товари на продаж в Києві лише при особистій зустрічі, продаж готівкою. Якщо інше місто то 100% передоплата. ОЛХ така штука, що адміни не контролюють чи щось продалось. Бо наразі можна не знімати товар з продажу взагалі, який вже продан. А тут в Віоліті я майже не можу зустрітись з продавцем з мого міста наживо, всі відмовляють. Нема питань, всі потім в наступному році сплатять податки з проданих речей. А Віоліті обов'язково надаватиме податковій всі дані розрахнунків. Якщо ще не зобов'язали то зобов'яжуть. Зобов'яжуть всі Українські платформи надавати звіти хто, шо і коли продав та за скільки. Але 10% то не є велика сума, вона ляже на плечі покупця.
06.05, 16:47Answer kolmas
"10% то не є велика сума, вона ляже на плечі покупця"
Это утверждение справедливо для дешевых лотов. Для дорогих лотов 10% - это значительная сумма
02.04, 22:17
Ось теж натрапив на новину:
Президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Конвенції Ради Європи про правопорушення, пов'язані з культурними цінностями.
Конвенція Ради Європи про правопорушення, пов'язані з культурними цінностями
02.04, 22:23AuthorAnswer PONTIFIK
Ага. Теж нічого для нас гарного...
03.04, 09:35
Плохое советско-постсоветское образование , и дипломы купленные за сало , а потом работа полученная "по-знакомству" всегда приводит к разрушению в мозгу причинно-следственных связей и сумеречному восприятию реальности. Т е на все эти вещи грамотный обыватель спокойно пока может класть огромаднейший болт. 
"Лише за перші 20 днів березня ДПС ідентифікувала десятки тисяч платників податків і громадян, які систематично отримують кошти на власні рахунки. В окремих випадках кількість переказів на одну особу досягає сотень транзакцій, при цьому відсутня державна реєстрація або використання РРО/ПРРО."
 Смешать дропов и бездоказательно сказать что это мифические люди продающие товары через интернет, это вверх профессионализма. 
 Пока сам маркетплейс на установленных законных основаниях не будет сообщать о всех операциях контрагентов площадки в соответствующие органы, можно спокойно спать и не читать что эти шизы пишут пользуюсь при этом государственными сайтами.
Answers: 5
03.04, 15:20
А взагалі-то це намір відібрати ще потроху у "бідних" (нікого не хочу образити цим словом, все відносно). Так, взяти можна відносно мало, але це компенсується кількістю тих, з кого береться. А якщо ж взятись серйозно наприклад за митницю - то там на цьому "гріються" конкретні люди, які можуть за свої інтереси і в дерев'яний макінтош вдягти. Отаке.
03.04, 15:25
І мені таки цікаво чим закінчилась справа пані, що, будучи головою податкової Києва, була загадала "заробити" в прийдешньому році 1 млн. доларів Оксана Датій звільняється з податкової Києва — що відомо - ZN.ua Окрім як звільненням її покарали? Ось де є що брати, але ж це для гетьманцевих "свої".
03.04, 23:56Answer ant105
згоден - барижить на сотнi в тиждень й ховатися вiд податкiв а потiм губки бантиком "памагите власть питается миня аграбить"
04.04, 08:15Answer HaseoArmahem
згоден - барижить на сотнi в тиждень й ховатися вiд податкiв а потiм губки бантиком "памагите власть питается миня аграбить"
Так зачем ты прячешься от налогов. Плати.
04.04, 00:41
І ще думка. Так, нехай людина заробила "вчорну" - купила за 3 а продала за 4; полагодила проводку сусіду за пару сотень; чи торт на замовлення спекла; чи дитину понянчила. Але! ця людина ці гроші не вкрала і не намутила - а заробила власною працею і часом; і потім піде в магазин і заплатить 20% ПДВ, а якщо це буде алкоголь, чи цигарки, чи паливо - так ще і акциз. І в той самий час людина не стоїть на біржі і не отримує допомогу як безробітний. Але такі не треба. Треба всіх загнати в стойло.
04.05, 12:15Answer Aleks_K
вже майже прийняли законопроект на 10% з обороту. Ви правильно все написали. Але якщо ви ФОП то вам треба отримати консультацію в податковій
04.04, 23:50
зробили б автоматичне списання пари відсотків при всих переказах і вирішили б цю проблему і не було би такого невдоволення
05.04, 10:12AuthorAnswer Client549600
Я так розумію, що прикол навіть не в отриманні тих пари відсотків (хоча, подоходний 18%), а в тому, щоб нагнути на реєстрацію ФОП і тоді вже по дорослому щомісячно тягнути.
04.05, 14:10Answer AzagToth
""....нагнути на реєстрацію ФОП...."" - я ФОП останні ...надцять років. Для мене то: 1. стаж бо я сплачую ЄСВ, мені зовсім не тяжко; 2. завжди можу будь яке отримання коштів задекларувати, сплатити якісь копійки в моєму випадку це 5% бо я в третій групі і не заморочуватися; 3. будь який пересічний Українець зобов'язаний подавати щорічно в податкову звіт про отримані доходи. Чи подає хтось мені не відомо. Я ФОП і мене це не стосується, бо я подаю декларації щоквартально сплачуючи лише ЄСВ. Ви особисто можете не "нагибатися" але згідно законодавства в наступному році вам доведеться сплатити або 23%, або 10% від отриманих коштів згідно звіту тих платформ де ви щось продаєте, все буде залежати від настрою податкового інспектора.
Modified by author 04.05, 14:12
08.05, 16:01Answer kolmas
А ще податкова може взяти в банку виписку за останні три роки по фізособі, порахувати скільки отримав переказів, і нарахувати ПДФО....
05.04, 08:16
Хай краще займаються : маркетоптами, оптовичками і багато іншими магазинами АТБ і т.д.там через них тисячами корупції проходить,і це всі добре знають.
04.05, 12:12
Вже все зробили та майже прийняли Законопроект. З кожної продажі будь якої людини вираховуватимуть 10% з обороту. 5% то військовий збір, 5% податок. Якщо за рік сума продажів складе не більше 17 гривень (не оподатковуваний мінімум) то людина не заплатить нічого. Тобто, навіть якщо ви продаєте старий дитячий горщик або забавку з вас вирахують 10%. А якщо ви зустрінитесь з покупцем наживо в своєму місті то оподаткування можливе лише з вашої доброї волі
Modified by author 04.05, 12:13
05.05, 19:01
Моя особиста думка як чесного платника податків: зібралась купка хитродупих та мріють як сховатися.
07.05, 01:26Answer kolmas
Моя особиста думка як чесного платника податків: зібралась купка хитродупих та мріють як сховатися.
Вас это удивит. По всему миру десятки компаний и специалистов имеют фантастические доходы на консалтинге который помогает компаниям и богатым людям минимизировать/оптимизировать налоги. Жизнь так выглядит...
07.05, 22:27Answer kolmas
Removed by author
07.05, 22:28Answer kolmas
Так що тут поганого?Всі на підсвідомості розуміють,що нас 30 років найьобу...ть,як не на податках,так на тарифах.От і не вдоволенний чесний люд.Бо ці податка більше змахують на ОБРОК для кріпаків.А Ви я бачу з тих кому ...."Партія сказала-Треба,комсомол відповів-Так!" Нам хліба не треба,роботу-давай,нам сонця не треба,нам Партія-світе...
Answers: 3
05.05, 22:07
Всім доброго дня!
Гадаю Віоліті повинен зробити якусь інструкцію з поясненнями та рекомендаціями щодо продажів та купівлі предметів, тому що вони в першу чергу в цьому зацікавлені!
06.05, 13:12
Доброго дня.Мысли вслух.Возможно ли Виолити будет заставлять налоговая отчитываться на сколько клиент пополнил кошелек в течении года допустим.И исходя из этого вычислять на сколько он совершил продаж и получил прибыль.Допустим в течении года пополнил на условные 5000 умножаем на условные 5% и получаем условные 100 000 гривен в год.И исходя из этой цифры штрафовать.Вряд ли,но.....
06.05, 14:30Answer Client916912
Ніхто цією маячнею займатися не буде, звичайно, просто скажуть фіскалізувати всі продажі, та і все.
06.05, 15:54Answer Client916912
Доброго дня.Мысли вслух.Возможно ли Виолити будет заставлять налоговая отчитываться на сколько клиент пополнил кошелек в течении года допустим.И исходя из этого вычислять на сколько он совершил продаж и получил прибыль.Допустим в течении года пополнил на условные 5000 умножаем на условные 5% и получаем условные 100 000 гривен в год.И исходя из этой цифры штрафовать.Вряд ли,но.....
Кого "штрафавать"??? Віоліті ???
Поповнення гаманця на ауці - прибуток для Віоліті! А для користувача це ВИТРАТИ! по вашому, користувач сайту має сплатити податок за витрати??? А якщо податок по вашій схемі нараховувати на поповнення гаманця, вийде гарна схема:
1.податок з Віоліті(бо дохід з надходження коштів користувачів;
2.податок на поповнення гаманця
3 один продає, інший купує, а Віоліті отримує відсоток з продажу, тож:
3.а  - податок знов з Віоліті
3.б - податок з продавця 
3.в - податок з покупця.
 Ото чудасія😆
Modified by author 06.05, 16:00
06.05, 16:16Answer TerraRist
Немного не так поняли.Не виолити штравовать,а продавців за полученную прибыль с продажи,если Виолити заставит налоговая отчитываться о пополнении кошелька клиентов.То есть слив личных данных.Я тоже думаю что это бред,но вдруг
06.05, 16:18
От какой суммы налоговая будет брать 10 процентов?От каждого перевода на карточку?
06.05, 17:03
Сколько бы мы тут не обговаривали "имбецилов", "дипломов за сало", "кумовщины", "невозможности контролировать всех и вся" и прочего, понятно одно - будет только хуже. Или кто-то сомневается?.. Если есть такие, с удовольствием послушаю аргументы.
Вот совсем свежая информация: всего за один 2024-й год в Украине стало на 40% больше миллионеров (В Украине стало на 40% больше миллионеров: в каких областях живут богачи, — налоговая ).
Вопрос 1. Как такое (сорокапроцентный рост за год) возможно в принципе?
Вопрос 2. Как такое возможно в условиях войны?
Modified by author 06.05, 17:04
08.05, 09:05Answer VK_777
Такое только во время войны и возможно. Кому война, а кому мать родна.
07.05, 08:38
Я вообще не понимаю этого начинания. Простой пример - я получил белую зарплату, уплатил с нее все налоги. Потом купил  на нее монету. Через время решил ее продать и продал. Какое дело этим крысам до того - как я распорядился своими честно заработанными деньгами? И по какому праву они требуют с меня дополнительный "налог"?
07.05, 15:29Answer Советолог
Право и дело по которым "ОНИ" требуют с вас налоги, вам растолковал дедушка Крылов в своей басне. Должны помнить такого, если получали "никудышнее" советское образование. И не переживайте за техническую сторону вопроса. Налоговая все отследит, все посчитает и выставит вам счет.
08.05, 11:21Answer OLiri
Право и дело по которым "ОНИ" требуют с вас налоги, вам растолковал дедушка Крылов в своей басне. Должны помнить такого, если получали "никудышнее" советское образование. И не переживайте за техническую сторону вопроса. Налоговая все отследит, все посчитает и выставит вам счет.
Ничего не отследит и ничего не посчитает, половина рынка труда в тени в тч используя фопы, а советское образование гавно
07.05, 15:42
Я хочу щоб було як в Англії чи Франції...віддати під посіви 38'/, ораних земель ,остальное повинна бути пасовища ...хвате годувати людей хлібом який порізаний та усіяний грибками,якість хліба такий що і свині не їдять....Національну Культурну спадщину вбиває не людина з детектором та лопатою,а гербіцид з американськими дисками,які познищували фактично всі пам'ятки....а так всі їхні   плани прямують на одне,регістрація приборів та доки до них,плата за вступ до общиства глухо-німих,страховки,мед карти,картки знахідок,та іще всього всякого
Modified by author 07.05, 16:00
07.05, 18:43Answer poljanyn
Я хочу щоб було як в Англії чи Франції...віддати під посіви 38'/, ораних земель ,остальное повинна бути пасовища ...хвате годувати людей хлібом який порізаний та усіяний грибками,якість хліба такий що і свині не їдять....Національну Культурну спадщину вбиває не людина з детектором та лопатою,а гербіцид з американськими дисками,які познищували фактично всі пам'ятки....а так всі їхні   плани прямують на одне,регістрація приборів та доки до них,плата за вступ до общиства глухо-німих,страховки,мед карти,картки знахідок,та іще всього всякого
"Акакаяразніца???"
07.05, 16:02
Всем добра. ДПС (ссылка) все конкретно написала. Забейте...:)
07.05, 16:03Answer Client720248
Я хочу усих Забить,ви кого там мали у виду
07.05, 16:48
Цікаво, якщо я заміню слово" забейте" на  "покладіть х...." ,сенс буде?.....:)))
Modified by author 07.05, 17:09
08.05, 19:14
"...громадян, які систематично отримують кошти на власні рахунки за продані товари."
А які докази, що за продані товари? Я коли оплачую гроші на картку  продавцеві, ніколи не вказую в коментарії за що платіж. Чи все підряд рахувати будуть? Випадки ж різні бувають.. Як приклад - дружина чоловікові дзвонить, "я в магазині, побачила щось, грошей не вистачає, перекинь терміново 300 гривень". Так що, за пару таких переказів на рік на суму в кількасот гривень, ще і податки платити?  Та ну нах, дурня якась...
Здається мені, що "дрібноту", яка за рік 10-20 тисяч на картку отримає, не турбуватимуть. От того кому суми в сотні тисяч приходять на картку, таки запитають. І мабуть, правильно й зроблять.
09.05, 06:56
Касательно этой площадки, понятие " товар" явно отличается от понятия "речі з явними признаками вжитку". Ну и хорошее слово "систематично"....С кассовыми аппаратами вообще бредятина...
Modified by author 09.05, 07:05
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.