Маю питання, можливо хто знає. Придбав я декілька монет з сертифікатами , зважив їх та побачив що всі монети відрізняються по вазі від вказаної в каталогах (14,35г ).
Цікаво що мав вже 1 монету Грушевського і приїхала мені ще одна , перша важить 14.19г , друга 14.59г . Міг б я подумати що ваги погано зважують, проте маю монету ООН то вона важить чітко як по каталогу 28.28г
Решта всі абсолютно мають похибку (див.фото). Також цікавий факт , з всіх монет без проблем на ребрі стоїть тільки ООН, решта падають)
Також зважував звичайні обігові монети 25/50коп та 1 гривня то ваги зважують правильно , різниця всього в 0.01-0.02г від заявленого в каталогах і що допустимо для цих ваг. Зважував по декілька раз вагу по кожній монеті показує однакову, монети в нормальному стані , без забруднень, два Грушевських по стану практично однакові. До всіх є сертифікати. В кого є такі монети зважте в себе, цікаво скільки важать ваші?
І чи були факти підробки карбованців?
Можливо маєте посилання на цей каталог? Враховуючи приклад 5 грн 1998р розуміємо що похибка може бути до 0.5г , проте цікаво чому ніде цю інформацію не вказують і по всіх каталогах вага на ці серії всюди вказана чітко 14,35г .
Дякую за відповідь!