zavada
zavada
17 April, 19:00

За оборону Сталінграда

За оборону Сталінграда
Вітаю, шановні . Прошу визначити - чи обидві медалі одного різновиду.
Бо та що праворуч , з пошкодженим вухом, це мого діда. Хочу в комплект додати ідентичну але цілу. 
Дякую. З повагою.

17.04, 22:38
Вітаю!Представлені медалі вироблені різними штампами.Медаль вашого діда не має "пупиря" на серпі.Аверс теж має різницю...другий обідок тонкіший...зірка майже торкається до нього...дим від пострілу танка чоткіший.
З повагою.
Answers: 0
18.04, 08:28Author
Дякую. Я звернув увагу на обличчя вояків. Вони різні. Але вважав що це може бути ремонтом або підгравіюванням штампів.
Може хтось підкаже як реставрувати вухо медалі. Бо на зломі колір жовтий. Можливо це бронзове кільце?
З повагою.
18.04, 08:50
Доброго чау. Якщо реставрувати для сее як пам"ять про Діда, то посадіть упрогалину велику краплю олова та надфілем вирівняйте, щоб утворилося загальне коло.
Поверніть на колодку і забудьте. Спадати не буде, провисить сто років. Якщо так не влаштовує- то можна зняти залишки вуха повністю і поставити нове,але то складніше і вимагає деяких навичок. :)
18.04, 11:11
В мене особисте враження що медаль діда військоматовська, ( вісутність  "пупиря", "жовтий колір на зломі"  ). Якщо так, то відновлювати треба буде у ювеліра в майстерні, вони зараз з цим легко справляються.
18.04, 13:18Author
Нагородження цією медаллю вперше згадується в нагрудному листі на "Відвагу" від 25.10.43 за курську дугу.
18.04, 15:18Answer zavada
Багато нагород, якими нагороджувались під час бойових дій через фронтові обставини знайшли кавалерів тількі після війни через військомати, це ніяким чином не зменшує їх вагомість. Я намагаюсь допомогти Вам у відновленні нагороди, яка все ж  є "рідною" для вашої родини. Самостійне втручання без певних навичок може бути негативним. Додайте фото гурта медалі в місці злому, буде простіше зрозуміти ситуацію. З повагою до Вас і вашого геройського діда.
Answers: 1
18.04, 14:15
Шановний автор!Якщо залишилася колодка до дідової медалі,сфотографуйте,будь ласка?!
18.04, 14:43Author
Дякую . Я теж про це подумав. Але зробити зможу тільки ввечорі.
З повагою.
18.04, 22:27Author
Добрий вечір. Надаю фото колодки.  А також фото вуха.
18.04, 22:48
І вам мирного вечора!Скажіть,будь ласка,кільце,що висить на колодці,запаяне?
18.04, 22:49Author
Ні. Не запаяно.
З повагою
Modified by author 18.04, 22:51
18.04, 23:09Author
Додав ще одне фото. Не запаяно, але таке відчуття що розкушене.
18.04, 23:17
Так i є...воно було запаяне.На мою думку,залиште все як є.Це медаль вашого ДІДА....при ньому вона була...при ньому вона вломилася (так?).І ніяка інша медаль,підібрана за різновидами вами,не буде гріти вашу душу.
З повагою до вашого ДІДА і до вас.
19.04, 06:20Author
Доброго. Так. Я її такою отримав від нього. Дякую.
З повагою.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.