Answers: 0
Musat3991
21.04, 02:17
На 1)фото - іврит , юден 🕎.
Таке враження що це хазари 🤔
Запросіть в тему експерта Аріє.
Цікаво знати що написано!?
Answers: 1
21.04, 16:17
Вітаю! Матеріал схожий на халцедон, і це не намистина.
22.04, 20:32AuthorAnswer sedmoy2010
Дякую,так думаю можливо гемма,інталія.
22.04, 20:58
Христос Воскрес! Це амулет з магічними (руноподібними) знаками для захисту від негативного впливу. Пошукайте в цьому напрямку. З повагою.
22.04, 21:04AuthorAnswer Kopartel
Воістину воскрес, дякую.З повагою
Musat3991
23.04, 02:07Answer Kopartel
Христос Воскрес! Це амулет з магічними (руноподібними) знаками для захисту від негативного впливу. Пошукайте в цьому напрямку. З повагою.
Такі піктограми характерні для Болгарії в період Візантії, особливо на перстнях того періоду вони часто зустрічаються
Answers: 2
25.04, 19:13Author
Вітаю, можливо хтось хоть приблизно перевести зможе, присутні наші букви:М,А,І,В.
26.04, 07:18Answer kesha01
Скоріше це 3 літери IAW або  WAI. Можуть бути ініціалами (абревіатурою). WAI гавайською мовою та мовою маорі - вода.. Але ж де ті Гаваї))))...
26.04, 08:55Answer 666Alexandr666
Скоріше це 3 літери IAW або  WAI. Можуть бути ініціалами (абревіатурою). WAI гавайською мовою та мовою маорі - вода.. Але ж де ті Гаваї))))...
Нуууу, десь так :)))
І ім'я йому "БОГ" і підвладні йому сім небес (стихій, планет). Хоч на Гаваях, хоч в Європах, хоч в Єгиптах :)
26.04, 09:00Answer ANDRT
Підкину трохи жару до кострища дискусії :)))
Але це не воно :)) У мене є думка стосовно атрибуції, але поки не точно, я не настільки фахівець у єврейському письмі, тому, нехай буде думка.
26.04, 10:39Answer ANDRT
Ну тоді і я ще додам. На єврейське письмо не схоже (порівняв купу варіантів)... Найбільш схожість знайшов в фінікійському письмі, біблському (який умовно споріднюють з фінікійським), етруському та болгарських рунах))))
Modified by author 26.04, 10:40
26.04, 10:52Answer 666Alexandr666
А більше всього схоже на греко-іберський алфавіт)))
Answers: 2
25.04, 20:50
Вважаю, люди які змогли б перевести тут присутні, але чомусь вони вважають що цього робити не потрібно
25.04, 21:44Answer kesha01
Було припущення що це іврит. Спробуйте виставити предмет в розділ іудаїки.
25.04, 21:44Author
Знайомий підказує що по кругу то змія
26.04, 06:24Answer kesha01
Уроборос - символ вічності, циклічності життя та смерті
Musat3991
26.04, 01:46
Не можливо , а це точно іврит з однієї сторони! 
Предмет характерний для періоду Хазарія , і мовчать щоб ціну собі не набивати.
Порада вам - принципово , до визначення предмета , НЕ виставляти на торги ⛔
 Можете самі попробувати перевести через телефон (останнє фото), тільки переверніть його.
Ви Аріе запрошували в тему ? Бо в інший він доволі швидко визначив надпис.
Краще створіть тему в розділі Сфрагістика .
26.04, 01:52AuthorAnswer Musat
Дякую,створив тему в иудаика, після створю тему в Сфрагістики.
Musat3991
26.04, 10:16Answer kesha01
Дякую,створив тему в иудаика, після створю тему в Сфрагістики.
Добавте фото предмета з боків , особливо де <полюси> , щоб зрозуміти чи є там щось подібне на заглиблення.
Особиста думка - печатка князя ,кагана . Дуже цікава річ , якби не вийшло як напередодні з кімерійськими псаліями . Менше текстах про особиста знахідка, з однієї ямки, на 2 штика, фото на лопаті .
Сімейні реліквії, від бабушки )
26.04, 10:37AuthorAnswer Musat
Дякую так і є,сімейна реліквія, фото добавив які були в телефоні
26.04, 11:41
Одне точно можна сказати (дякуючи підсказці ANDRT), що це гностичний предмет  (три буквы, которые могут читаться как латинские IAW или греческие ιαω. В этих буквах – имя божества, в разных религиях звучавшее как Яо, Иао, Яхве. Из этого же имени исходит и библейское «Я есмь Альфа и Омега...» + Уроборос + символ "коло з хрестом в середині" - один із символів (наче навіть головний) гностицизму)
Modified by author 26.04, 11:41
Musat3991
26.04, 11:52Answer 666Alexandr666
Одне точно можна сказати (дякуючи підсказці ANDRT), що це гностичний предмет  (три буквы, которые могут читаться как латинские IAW или греческие ιαω. В этих буквах – имя божества, в разных религиях звучавшее как Яо, Иао, Яхве. Из этого же имени исходит и библейское «Я есмь Альфа и Омега...» + Уроборос + символ "коло з хрестом в середині" - один із символів (наче навіть головний) гностицизму)
Дивно що мовчить Аріє
01.05, 21:45
Та не буде цікаво далі, отак і буде далі як  йде, очікування солодкі. Не юдаїка це, тому й Аріє не заходить. Це сучасний псевдо магічний амулет для кішенькового носіння з руноПОДІБНИМИ знаками.
Modified by author 01.05, 21:46
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.