Client505839
Client505839
8 July, 10:26

Булава булава визначення автентичності

Булава булава визначення автентичності
Доброго дня підкажіть будь ласка що робити в даний сітуації.купив лот отримати  не мав змоги .потім подивився і побачив що заявленого продавцем по опису природного узору немає а це хтось нацарапав 
. продавець вимагає спеціальне дослідження у спеціальному центрі тільки після цього поверне гроші,(немає можливості робити експертизи)

08.07, 15:19
Продавец вам в последних сообщениях написал что не против создания темы обсуждения, послушаем что скажут специалисты и решим.
Answers: 0
08.07, 15:24
И еще …
Продавец то и не против оставаться владельцем булавы,но не за 10 к а за 5к.
08.07, 19:45
Доброго. 
Якщо булава  автентична,   а "хтось  нацарапав" ,  то це вже графiтi i Ви зiрвали джек-пот.)
08.07, 20:17
Вітаю. Зробіть будь ласка макро знімки отвору булави та самого узору "графіті". Якщо по отвору виявиться, що це підробка то обговорення узору відпаде само собою. Який провенанс цієї булави до продажу на Віоліті і чому не було обговорення перед продажем?  З повагою.
08.07, 20:59AuthorAnswer Kopartel
Вітаю. Зробіть будь ласка макро знімки отвору булави та самого узору "графіті". Якщо по отвору виявиться, що це підробка то обговорення узору відпаде само собою. Який провенанс цієї булави до продажу на Віоліті і чому не було обговорення перед продажем?  З повагою.
Самого узору зроблю завтра в на рахунок булави там все як ви любите зі слідами від свердління.
08.07, 21:08Answer Client505839
Самого узору зроблю завтра в на рахунок булави там все як ви любите зі слідами від свердління.
А, ну раз там все як ялюблю зі слідами від свердління то тоді я пас. Аби то сверління було стародавне, а не сучасне. А подряпина і так видно, що сучасна. Успіху вам.
Answers: 1
09.07, 14:42Author
5  з царапиною з протилежного боку (кольор також співпадає з "узором"
09.07, 17:12
Добрий день. Переглянув фото, на мою скромну думку, ця булава підробка. Хай Спільнота також висловиться.
09.07, 21:08
тож не специалист  но +1 к мнению  Kopartel

причем лютое ф.

10000 uan. ващеее
11.07, 21:52Answer sergiy256
Копател фуфлогон
Я таке фуфло як ти гоняю. Я за свої слова відповідаю і змістовно обгрунтовую, а ти підгавкуеш (фуфло штовхаеш), йди торгуй своїми фуфловими акінаками.
09.07, 23:15
Здравствуйте. А по каким признакам определяется что фуфло? 
Я без претензий. Просто интересно.
Я булаву покупал здесь на виолити
Лет 7 назад. 
Если это царапина как говорит Kopartel (странная форма царапины, сложно представить как можно было сделать царапину такой формы) тогда лот действительно не соответствует описанию.
А относительно подозрения что это подделка , как выразились двое форумчан  - хорошо бы разобраться. (Буду благодарен за аргументы).
09.07, 23:20Answer Marian_h
моё мнение можете в расчет не брать. 
вот смотрю я на этот камешек и я не вижу в нем работу которой тысячи  лет.

специалиста позовите. да и фото надо макро.
фото ниочем
09.07, 23:45Answer Marian_h
Здравствуйте. А по каким признакам определяется что фуфло?  Я без претензий. Просто интересно. Я булаву покупал здесь на виолити Лет 7 назад.  Если это царапина как говорит Kopartel (странная форма царапины, сложно представить как можно было сделать царапину такой формы) тогда лот действительно не соответствует описанию. А относительно подозрения что это подделка , как выразились двое форумчан  - хорошо бы разобраться. (Буду благодарен за аргументы).
Доброї ночі, шановний Маrian_h. Завтра спробую обґрунтувати свою думку, сьогодні вже пізно та й шахеди летять. З повагою.
09.07, 23:54Answer Kopartel
P.S. будь ласка перенесіть тему у розділ Стародавня, антична та середньовічна зброя i знаряддя праці, там більше знавців.
Answers: 2
09.07, 23:40
Язнаю лишь двух специалистов по неолиту - Evilrein … и Михаил Ступко.
Другие эксперты мне неизвестны, но не исключаю что они есть. 
Видно в просвет циркулярные круги от работы трубчатой кости (я так думаю) а не просверленное отверстие современными методами. В местах где сколы видно что далеко не современные сколы. Налеты вокруг царапины (?) говорят тоже о себе. 
Делать штучно налеты на дешевом предмете смысла нет. Делать царапину чтобы выдать ее за природный узор - думаю этот бред комментировать нет смысла.
У меня эта булава 7 лет. Правда я как ее купил так она в коробке и пролежала (как и много остальных купленных на виолити вещей). У меня до момента создания темы даже сомнений  не возникало что это не природный узор … но рассмотрев фото покупателя таки да, подозрение есть что царапина. Относительно фуфла думаю выводы двоих форумчан поспешные. докопаемся до правды.
10.07, 00:30
Kopartel, здравствуйте.
Только сейчас увидел Ваше сообщение.
До завтра.
10.07, 10:39Answer Marian_h
Kopartel, здравствуйте. Только сейчас увидел Ваше сообщение. До завтра.
Доброго дня, шановний Marian_h. Мені впало в очі , що ця кам'яна булава має дуже симетричний вигляд та ідеально відшлифована, таке можна зробити тільки на токарному станку. Я не великий спеціаліст, навіть зовсім не спеціаліст, але я добре розумію як робилося таке свердління у ті часи та як повинен виглядати отвір з концентричними лініями. Концентричні лінії  у отворі не повинні бути однієї товщини, вони мають бути різні за товщиною, різні за глибиною, мати різний нахил. Ось як показано на цих фото.
10.07, 10:48
Концентричні лінії в отворі цієї булави мають однакову відстань одна від одної, горизонтальні, це ознака сучасного свердління. Вони на вигляд ідентичні лініям ось на цьому сучасному зразку трубчастого свердління. При збільшенні краще видно.
10.07, 10:50Answer Kopartel
Фото отвору цієї булави з концентричними лініями, відмічено червоним.
10.07, 20:07Answer Kopartel
во во.  
это один из моментов что показывает современную поделку. 
резьба шаг 0,5
Modified by author 10.07, 20:09
10.07, 12:34Author
Якщо чесно багато маю свердлених сокир но с такою концентрацією слідів від різця вперше бачу
10.07, 13:32
Вітаю, шановний Client505839. Я свою думку обрунтував, сподіваюся, що змістовно. Ви маєте предмет у руках, вивчайте та порівнюйте. Чекайте ще відповіді Шановних колег, учасників Спільноти.
Я би ще раз радив вам перенести тему у розділ Стародавня, антична та середньовічна зброя i знаряддя праці.
10.07, 14:35AuthorAnswer Kopartel
Дуже дякую за обгрунтовану відповідь.перенести тему не вийде бо редагування теми 24.години ,
10.07, 14:42
Тоді створіть там нову тему з посиланням на це обговорення.
11.07, 11:47
Здравствуйте.
Михаил Ступко:По поводу булавы — однозначно оригинал. Биконическая форма характерна для шнуровиков лесной полосы Западной и Северо-западной Украины (и прилегающих земель). Царапина нормальная, от плуга или чего подобного: как ее зацепило в земле и немного проволокло с проворотом.Фуфлофобы и фуфлители пусть матчасть учат
11.07, 11:56Answer Marian_h
Здравствуйте. Михаил Ступко:По поводу булавы — однозначно оригинал. Биконическая форма характерна для шнуровиков лесной полосы Западной и Северо-западной Украины (и прилегающих земель). Царапина нормальная, от плуга или чего подобного: как ее зацепило в земле и немного проволокло с проворотом.Фуфлофобы и фуфлители пусть матчасть учат
Вітаю. Передайте М.Ступко велике дякую за пораду. Ну то, що булава має біконічну форму я і так бачу, хотілося б знати чому вона така дуже симетрична? А що він за концентричні лінії  може сказати?
11.07, 15:35
Здравствуйье, ув Kopartel!
Вы можете попробовать найти его на academia.edu и связаться с ним.
Частые концентр круги возможно в связи с тем что мастеру было удобнее делать небольшое количество вращательных движений для каждого циркулярного круга. Маленьктй , щупленький, ручки тоненькие, слабенький и тд) как вариант
11.07, 16:41Answer Marian_h
Здравствуйье, ув Kopartel! Вы можете попробовать найти его на academia.edu и связаться с ним. Частые концентр круги возможно в связи с тем что мастеру было удобнее делать небольшое количество вращательных движений для каждого циркулярного круга. Маленьктй , щупленький, ручки тоненькие, слабенький и тд) как вариант
Дякую за Гумор.
11.07, 18:36
Висновок: щоб такі речі "купувати як інвестицію з метою продавати чи парити людям" потрібно бути глибоко в темі.
Припускаю, що при  подальшому продажу знову побачимо цей предмет у обговоренні.))
11.07, 19:20
Здравствуйье, ув Kopartel! Вы можете попробовать найти его на academia.edu и связаться с ним. Частые концентр круги возможно в связи с тем что мастеру было удобнее делать небольшое количество вращательных движений для каждого циркулярного круга. Маленьктй , щупленький, ручки тоненькие, слабенький и тд) как вариантДякую за Гумор. Я без юмора написал. И без сарказма.
Это ведь не AI чтобы генерировать для него вопросы. Тем более это добрая воля человека время от времени мне помогать. 
Это оригинальная булава, все остальное - технические вопросы, которые к слову мне тоже интересны, но не настолько чтобы терроризировать ими.
Надеюсь на понимание, ув Kopartel
Musat3897
12.07, 01:57Answer AndriyKiev
Дуже схожа на автентичну
Вітаю 
Ви випадково не той Андрій , у якого ціла куча дітей , дівчата !?
Musat3897
12.07, 01:55
Нормальна булава біконічної форми .
Подряпина на поверхні характерна для СХЗ, добре ще що її фреза не розколола .
Було б непогано зробити зліпок отвору відливом силіконової гумки (гіпсом не здумайте заливати , заб'є пори🚫) .
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.