Vitalii085
Vitalii085
5 May, 21:18

Керамічні квіти. Предмет мистецтва чи радянський ширпотреб ?

Керамічні квіти. Предмет мистецтва чи радянський ширпотреб ?
Вітаю друзі. 
Не так давно я став власником ось таких керамічних квітів (на фото). Інформації про них обмаль, якщо сказати, то зовсім немає. Цікаво було б дізнатися епоху і  завод виробник.  Тому буду дуже вдячний за будь які повідомлення. 

06.05, 18:54
Вітаю, колего. Висловлю свою думку, може стане в нагоді. Щодо запитання в назві теми - звичайно, це не предмет мистецтва (зазвичай, предмети мистецтва робляться не в такій кількості і не в такій художній та виробничій якості), а ширпотреб.
На жаль, Ви не надав фото "задів"))) даних виробів, крім однієї чи то ромашки, чи то іншої хризантеми). Вангую, що вони не гладенькі, а мають певні отвори, дірочки. Думаю, що типу того, на що скину Вам посилання. Тільки, звичайно, це ніякі не "стародавня мозаїка (ізрасци)" і не "плитка", як там позиціонується, а декоративні штукенції , в які вставлялися крючочки, або кілечка і чіплялися, наприклад, там де шторки душа і т.і.
Стародавня мозаїка ( ізрасци ).
06.05, 22:02AuthorAnswer LOGOTYPE18
Дякую Вам за інтерес і за відповідть. Перейшов за Вашим лінком ,  так , мій товар аналогчічний.  Ви праві, кожен елемент ззаді має отвір для кріплення до стіни.  В одній квітці знайшов кусок дроту. На жаль на тильній стороні немає жодного маркування виробника.
Answers: 0
Answers: 1
06.05, 22:23
Вітаю. Ізразци бачив і думав скинути посилання, але питання ТС зовсім інше... Щодо приналежності - особиста думка - для декоративних панно та інших поділок... Щодо виробника, думаю - або багато хто таке виготовляв, або ноу-хау того часу, так сказать на пробу... Інфи дійсно немає, тому лише "старожили" можуть щось згадати. Особисто на думку приходить або Харків, або Слов'янськ ІМХО...
06.05, 23:13
Не хочу драматизувати , але я спочатку також подумала про ізразці, а потім згадала про оздоблення , ще раз хочу вибачитися, але я про домовини. Мені здається, щось подібне  можна зустріти на домовинах десь часів 60-70 років.
Modified by author 06.05, 23:13
07.05, 00:11Answer olirka
Цікавий поворот)) З натяком на вічність. Чим не предмет мистецтва?
Answers: 1
07.05, 07:05
Подобное у бабушке в шкафу валялось . Она ими на сколько я помню не пользовалась когда спросил что это сказала что и сама не помнит - дед купил.
Что то из разряда декоративных безделушек которые покупали чтоб валялись в шкафу
07.05, 14:57
Из таких цветочков у нас в селе делали траурные венки на похороны, еще были  венки из металлических цветов (именно металл, не фольга) и самые дешевые из пропитанной воском гофробумаги.  В Закарпатье, в селах видела  такие цветочки, а также веточки, птичек , оленей  в качестве украшений фасадов домов. Но все это было очень - очень давно. Как сейчас - не знаю.
07.05, 15:04
Добрий день, не претендую на істину, але можливо це напівфабрикат для подальшого оздоблення: в моєму далеко минулому дитинстві я бачила, та тицяла пальцями такі самі блакитні ромашки на кахлях. Звичайний радянський прямокутний білий кахель і на ньому, по одній,  в якійсь послідовності "причеплені" ці об'ємні ромашки. Звичайно не пам'ятаю, чи умовно-промислово це було зроблено, чи "народними умільцями", що клали тогочасні кахлі. Орієнтовно бачила це на початку 80-х.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.