Вiтаю
Трапилась миска клеймо Буди- 1920-х i маркування цифри
На мою думку,розпис притаманний кузнецовському перiоду,бiлоснiжний вiдтiнок,вiдсутнicть кракелюра.
Вiдомо, що комуняки використовували заготовки царських часiв аж до 1930-40 рокiв.
Яка думка експертiв?
Розпис притаманний майстрам будянської фарфорової мануфактури. І ніяк не кузнєцовському періоду чи комунякам ))) Працівники, які розписували посуд, їсти хотіли і хотіли годувати дітей своїх при будь-яких володарях і при будь-яких назвах: чи то «Товарищество производства фарфоровых и фаянсовых изделий М. С. Кузнецова», чи то «Серп та молот» в складі Всеукраїнського треста «Укрфарфорфаянсстекло». Чи ви хочете сказати, що форми випекли до жовтневої революції, а розписували після 1922 року? Тоді може мені хтось пояснить, як ці форми збереглися на складах під час громадянської війни? Приїзжає Троцький в Харків і каже: змести всю нечисть білогвардійську, німецьку та петлюрівську, АЛЕ... щоб в Будах жодну тарілку не розбили!! Бо під трибунал і розстріл, без слідства. Нам же їх потім розписувати потрібно буде через 5 років. Тому, ну-ну-ну! А денікінці та врангелівці йому зі свого боку вторять: бої в районі Буд проводити тендітно і обережно. Бо там посуд білосніжний! І так - брудними руками не лапати )))
Не вірю я в ці розказні про кузнєцовське "бєльйо". Інженери та технологи в більшості залишились ті самі. Матеріал возили з тієї ж Катеринославщини. Обробку робили, як і у часи до революції. Від того і схожість.
Яким чином голод працiвникiв вiдображався в стилi розпису?!
Хто вам повинен пояснювати ,як до революцiйнi форми та вироби зберiглися пicля революцii?
Це загальновiдомi факти...читайте.
До чого Троцкий, до моего питання?
Одне бла-бла.....
Вам мабуть не вiдомо що комуняки спрощували технологii виробництва,заради здешевлення продукцii..
Якщо би Ви хоч раз тримали в руках вироби рiзних часiв Може змогли би iх вiдрiзняти.
Дайте вiдповiдь на просте питання:" чому на Будянських виробах до 1917 року кракелюр майже не зустрiчаеться але пicля 30-х рокiв майже правило?
Про розпис я вас навiть питати не буду....а то знов почую полiтiнформацiю
Кожна стаття про будянський завод містить таку інформацію:
"Фаянсовый завод в Будах был национализирован сразу после революции и уже к 1922 году сумел в 4 раза превысить кузнецовские объёмы производства. Его включили в состав Всеукраинского треста «Фарфор-Фаянс-Стекло» и поручили важный госзаказ на поставки посуды в Турцию и Египет. В 1926 году предприятие переименовали в «Серп и молот», а ещё три года спустя – в «Фаянсовый завод Буды».
Якщо виробництво збільшувалося, то по-вашому погляду за рахунок старих дореволюційних запасів? Чи все-таки нового виробництва? Тепер конкретна відповідь на "просте питання". Ви уважно читали мій перший допис? Там чітко вказано: Інженери та технологи в більшості залишились ті самі. Матеріал возили з тієї ж Катеринославщини. До цього додам, що печі обпалу залишалися автентичними з часів заснування фабрики. Це і є відповідь на питання про якість. В 1932 році почалися... що? Якщо забули, то нагадаю - репресії. Старий інженерно-технологічний склад та керівництво розїхалося по таборам. Не по піонерським звичайно. Хочете більше інформації, звертайтесь в науковий відділ харківського історичного музею. Там не буде рівня бабки-трандичихи та бла-бла-бла. Вдачі!
Та разом смiятися ....Але бачу до гумор не в почете.
Все обижаются и плетут то что где то прочитали.Других знаний нет,но кто в этом признается!
Ви машину ремонтируете у специалистов или у кулинаров которые что то знают?
Вы отсылает мои вопросы в музей,так я в профильной будянской группе такие же вопросы обсуждаем с работниками (экс) художниками,сотрудниками краеведческого музея с.Буды...
Так они сами не в зуб ногой по многим вопросам.Увы ! Утрачено много тех документацию остальное предположения и отрывки общих знаний
Я ищу ответа на вопросы по сути а не абы лясы точить.,в надежде что кто то что то знает ,и что я вижу?Чистота состава изделий изменилась ,поэтому печь не влияла на результат....глазурь стала трескаться из за разницы температур отсюда производственный кракелюр а не возрастной...старые .тарелки белоснежные после 40+х не та белизна.Роспись,трафарет,аэрография, отличаются ...по этим признакам и следуют заключения а не потому что репрессии,комуняки.и тд
Вот вам скрин о том что в 1930 было установлено новое оборудование!
Что теперь скажете?
Тарелка с монограммой ! Такие именные сервизы выпускал Кузнецов для дворян и подобных с их монограммой.
Данная тарелки имеет клеймо Буд 1930-х ....как вам такое?
Или вы скажите что Буды выпускали тарелки с монограммами для партхозактива?
Подхалимы тут как тут.
Уровень "бабки трындычихи"
Ни слова по сути темы .Сплошная вода.
Обсуждение предметов превратилось в пустую болтовню и выпендросы на публику...
Зачем комментировать то в чем ни в зуб ногой?