Yurii890
Yurii890
31 May, 23:32

Цiкава старовинна миска з двома клеймами .

Цiкава старовинна миска з двома клеймами .
Вiтаю
Трапилась  миска клеймо Буди- 1920-х i маркування цифри
На мою думку,розпис притаманний кузнецовському перiоду,бiлоснiжний вiдтiнок,вiдсутнicть кракелюра.
Вiдомо, що комуняки   використовували заготовки царських часiв аж до 1930-40 рокiв.
Яка думка експертiв?

01.06, 08:27
Вітаю!
Розпис притаманний майстрам будянської фарфорової мануфактури. І ніяк не кузнєцовському періоду чи комунякам ))) Працівники, які розписували посуд, їсти хотіли і хотіли годувати дітей своїх при будь-яких володарях і при будь-яких назвах: чи то «Товарищество производства фарфоровых и фаянсовых изделий М. С. Кузнецова», чи то «Серп та молот» в складі Всеукраїнського треста «Укрфарфорфаянсстекло». Чи ви хочете сказати, що форми випекли до жовтневої революції, а розписували після 1922 року? Тоді може мені хтось пояснить, як ці форми збереглися на складах під час громадянської війни? Приїзжає Троцький в Харків і каже: змести всю нечисть білогвардійську, німецьку та петлюрівську, АЛЕ... щоб в Будах жодну тарілку не розбили!! Бо під трибунал і розстріл, без слідства. Нам же їх потім розписувати потрібно буде через 5 років. Тому, ну-ну-ну! А денікінці та врангелівці йому зі свого боку вторять: бої в районі Буд проводити тендітно і обережно. Бо там посуд білосніжний! І так - брудними руками не лапати )))
 Не вірю я в ці розказні про кузнєцовське "бєльйо". Інженери та технологи в більшості залишились ті самі. Матеріал возили з тієї ж Катеринославщини. Обробку робили, як і у часи до революції. Від того і схожість.
Answers: 0
Answers: 1
04.06, 01:21AuthorAnswer КАПІТАН ZELENY
Вітаю! Розпис притаманний майстрам будянської фарфорової мануфактури. І ніяк не кузнєцовському періоду чи комунякам ))) Працівники, які розписували посуд, їсти хотіли і хотіли годувати дітей своїх при будь-яких володарях і при будь-яких назвах: чи то «Товарищество производства фарфоровых и фаянсовых изделий М. С. Кузнецова», чи то «Серп та молот» в складі Всеукраїнського треста «Укрфарфорфаянсстекло». Чи ви хочете сказати, що форми випекли до жовтневої революції, а розписували після 1922 року? Тоді може мені хтось пояснить, як ці форми збереглися на складах під час громадянської війни? Приїзжає Троцький в Харків і каже: змести всю нечисть білогвардійську, німецьку та петлюрівську, АЛЕ... щоб в Будах жодну тарілку не розбили!! Бо під трибунал і розстріл, без слідства. Нам же їх потім розписувати потрібно буде через 5 років. Тому, ну-ну-ну! А денікінці та врангелівці йому зі свого боку вторять: бої в районі Буд проводити тендітно і обережно. Бо там посуд білосніжний! І так - брудними руками не лапати )))  Не вірю я в ці розказні про кузнєцовське "бєльйо". Інженери та технологи в більшості залишились ті самі. Матеріал возили з тієї ж Катеринославщини. Обробку робили, як і у часи до революції. Від того і схожість.
Що за набiр реченнь?!
Яким чином голод працiвникiв вiдображався в стилi розпису?!
Хто вам повинен пояснювати ,як до революцiйнi форми та вироби зберiглися пicля революцii?
Це загальновiдомi факти...читайте.
До чого Троцкий, до моего питання?
Одне бла-бла.....
Вам мабуть не вiдомо що комуняки спрощували технологii виробництва,заради здешевлення продукцii..
Якщо би Ви хоч раз тримали в руках вироби рiзних часiв Може змогли би iх вiдрiзняти.
 Дайте вiдповiдь на просте питання:" чому на Будянських виробах до 1917 року кракелюр майже не зустрiчаеться але  пicля 30-х рокiв майже правило?
Про розпис я вас навiть питати не буду....а то знов почую полiтiнформацiю
04.06, 02:02Answer Yurii890
Ви, напевно, хочете чути те, що влаштовує вас? Мушу вас засмутити: кожен має свою думку, погляд або знання. Не буду вас турбувати "політінформацією", бо здоровий гумор, як я бачу, ви не сприймаєте. Тому повернемося до вашого останнього питання.
 Кожна стаття про будянський завод містить таку інформацію:
"Фаянсовый завод в Будах был национализирован сразу после революции и уже к 1922 году сумел в 4 раза превысить кузнецовские объёмы производства. Его включили в состав Всеукраинского треста «Фарфор-Фаянс-Стекло» и поручили важный госзаказ на поставки посуды в Турцию и Египет. В 1926 году предприятие переименовали в «Серп и молот», а ещё три года спустя – в «Фаянсовый завод Буды».
 Якщо виробництво збільшувалося, то по-вашому погляду за рахунок старих дореволюційних запасів? Чи все-таки нового виробництва? Тепер конкретна відповідь на "просте питання". Ви уважно читали мій перший допис? Там чітко вказано: Інженери та технологи в більшості залишились ті самі. Матеріал возили з тієї ж Катеринославщини. До цього додам, що печі обпалу залишалися автентичними з часів заснування фабрики. Це і є відповідь на питання про якість. В 1932 році почалися... що? Якщо забули, то нагадаю - репресії. Старий інженерно-технологічний склад та керівництво розїхалося по таборам. Не по піонерським звичайно. Хочете більше інформації, звертайтесь в науковий відділ харківського історичного музею. Там не буде рівня бабки-трандичихи та бла-бла-бла. Вдачі!
04.06, 02:26AuthorAnswer КАПІТАН ZELENY
Ви, напевно, хочете чути те, що влаштовує вас? Мушу вас засмутити: кожен має свою думку, погляд або знання. Не буду вас турбувати "політінформацією", бо здоровий гумор, як я бачу, ви не сприймаєте. Тому повернемося до вашого останнього питання.  Кожна стаття про будянський завод містить таку інформацію: "Фаянсовый завод в Будах был национализирован сразу после революции и уже к 1922 году сумел в 4 раза превысить кузнецовские объёмы производства. Его включили в состав Всеукраинского треста «Фарфор-Фаянс-Стекло» и поручили важный госзаказ на поставки посуды в Турцию и Египет. В 1926 году предприятие переименовали в «Серп и молот», а ещё три года спустя – в «Фаянсовый завод Буды».  Якщо виробництво збільшувалося, то по-вашому погляду за рахунок старих дореволюційних запасів? Чи все-таки нового виробництва? Тепер конкретна відповідь на "просте питання". Ви уважно читали мій перший допис? Там чітко вказано: Інженери та технологи в більшості залишились ті самі. Матеріал возили з тієї ж Катеринославщини. До цього додам, що печі обпалу залишалися автентичними з часів заснування фабрики. Це і є відповідь на питання про якість. В 1932 році почалися... що? Якщо забули, то нагадаю - репресії. Старий інженерно-технологічний склад та керівництво розїхалося по таборам. Не по піонерським звичайно. Хочете більше інформації, звертайтесь в науковий відділ харківського історичного музею. Там не буде рівня бабки-трандичихи та бла-бла-бла. Вдачі!
Саме тому що маю почуття гумору ставлю питання для того щоби себе проявляли експерти...
Та разом смiятися ....Але бачу до гумор не в почете.
Все обижаются и плетут то что где то прочитали.Других знаний нет,но кто в этом признается! 
Ви машину ремонтируете у специалистов или у кулинаров которые что то знают?
Вы отсылает мои вопросы в музей,так я в профильной будянской группе такие же вопросы обсуждаем с работниками (экс) художниками,сотрудниками краеведческого музея с.Буды...
Так они сами не в зуб ногой по многим вопросам.Увы ! Утрачено много тех документацию  остальное предположения и отрывки общих знаний
Я ищу ответа на вопросы по сути а не абы лясы точить.,в надежде что кто то что то знает ,и что я вижу?Чистота состава изделий изменилась ,поэтому печь не влияла на результат....глазурь стала трескаться из за разницы температур отсюда производственный кракелюр а не возрастной...старые .тарелки белоснежные после 40+х не та белизна.Роспись,трафарет,аэрография, отличаются ...по этим признакам и следуют заключения а не потому что репрессии,комуняки.и тд
Вот вам скрин о том что в 1930 было установлено новое оборудование!
Что теперь скажете?
Modified by author 04.06, 02:51
04.06, 10:49AuthorAnswer КАПІТАН ZELENY
Ви, напевно, хочете чути те, що влаштовує вас? Мушу вас засмутити: кожен має свою думку, погляд або знання. Не буду вас турбувати "політінформацією", бо здоровий гумор, як я бачу, ви не сприймаєте. Тому повернемося до вашого останнього питання.  Кожна стаття про будянський завод містить таку інформацію: "Фаянсовый завод в Будах был национализирован сразу после революции и уже к 1922 году сумел в 4 раза превысить кузнецовские объёмы производства. Его включили в состав Всеукраинского треста «Фарфор-Фаянс-Стекло» и поручили важный госзаказ на поставки посуды в Турцию и Египет. В 1926 году предприятие переименовали в «Серп и молот», а ещё три года спустя – в «Фаянсовый завод Буды».  Якщо виробництво збільшувалося, то по-вашому погляду за рахунок старих дореволюційних запасів? Чи все-таки нового виробництва? Тепер конкретна відповідь на "просте питання". Ви уважно читали мій перший допис? Там чітко вказано: Інженери та технологи в більшості залишились ті самі. Матеріал возили з тієї ж Катеринославщини. До цього додам, що печі обпалу залишалися автентичними з часів заснування фабрики. Це і є відповідь на питання про якість. В 1932 році почалися... що? Якщо забули, то нагадаю - репресії. Старий інженерно-технологічний склад та керівництво розїхалося по таборам. Не по піонерським звичайно. Хочете більше інформації, звертайтесь в науковий відділ харківського історичного музею. Там не буде рівня бабки-трандичихи та бла-бла-бла. Вдачі!
Что на это скажете?
Тарелка с монограммой ! Такие именные сервизы выпускал Кузнецов для дворян и подобных с их монограммой.
Данная тарелки имеет клеймо Буд 1930-х ....как вам такое?
Или вы скажите что Буды выпускали тарелки с монограммами для партхозактива?
Answers: 5
Answers: 2
Answers: 1
Answers: 2
01.06, 21:40Author
Ух ты ! Эксперты проспались..
Подхалимы тут как тут.
Уровень "бабки трындычихи"
Ни слова по сути темы .Сплошная вода.
Обсуждение предметов превратилось в пустую болтовню и выпендросы на публику...
Зачем комментировать то в чем ни в зуб ногой?
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.