morsik77
morsik77
17 June, 14:07

Монета Німеччини незвичайного кольору

Монета Німеччини незвичайного кольору
Перебираючи чергову купку нещодавно придбаних монет наштовхнувся на цікавий екземпляр. 1 пфеніг 1991 року, мітка монетного двору F. Матеріал сталь з мідним покриттям. 
Ніби нічого дивного, крім питання де мідне покриття?
Можливо хтось може підказати, чому ця монета може бути без покриття?
Заводський брак? Чи є інша причина?
В моєму досвіді нумізматика ще не було таких випадків, тому хотілося би почути думку більш досвідчених фахівців.

17.06, 14:23
Вітаю! Тут є 2 варіанти, або  брак, або хтось фізику вчив, та рішив погратися з гальванізацією монети!)
Answers: 0
17.06, 14:34Author
Ну мені здається, що всеж таки перший варіант. Так чисто зняти всю мідь без зайвих слідів здається нереально
Answers: 1
17.06, 14:42Author
З сучасними технологіями в принципі можливо, я згоден.
Yarda2271
17.06, 15:43Answer morsik77
Можливо і не знімали мідь, а покрили її (нікель, хром або срібло).
Modified by author 17.06, 15:43
17.06, 18:55AuthorAnswer Yarda
Можливо і не знімали мідь, а покрили її (нікель, хром або срібло).
Теж цілком можливо. Я так розумію, що без спеціальної експертизи тут не дійти до істини. Але в любому випадку лишаю в особистій колекції такий екземпляр.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.