Answers: 0
19.06, 00:31
Доброго часу . На зображенні представлена козацька люлька, яка була невід'ємним атрибутом козацького життя та культури.
19.06, 10:11Answer Igor77N
Вітаю!
Ігор, не віддавайте перевагу ШІ. Козацькі "носогрійки" виглядають інакше. Розширте пошук на спеціалізовані статті. Доречі, ви ж не знаєте матеріал люльки) А це важливо!
19.06, 10:42Answer КАПІТАН ZELENY
Добрый день . КАПІТАН ZELENY, понял , спасибо за подсказку . А материал вроде бронза если не ошибаюсь . Плюсанул вам , спасибо . С уважением .
Answers: 1
19.06, 10:55Answer STORM34
Тоді, однозначно, період ПСВ. Вушко під ланцюжок бачите? У козаків такої "байди" не існувало )
Answers: 2
19.06, 12:11Answer irbis7
Що "ой"? Вушко в кришці для протравки і вушко в тілі люльки... Різницю відчуваєте? Ойкати будете потім, коли будете мати розуміння по темі ))
19.06, 12:19
Дійсно, розуміння, тільки то не кришка юначе а отвір під чубук і люльки таки часом підвішували на шию."У козаків такої "байди" не існувало )".
19.06, 12:26Answer irbis7
Дякую за "юначе" )) Дуже приємно) Давайте фото козацької люльки з чубуком в комплекті тіла люльки, за який підвішувався ціпок - і я піднімаю руки вгору )))
19.06, 12:27Answer irbis7
І наскільки відомо, то люлька носилася за поясом, а не на шиї ))))
19.06, 12:52
Як тільки повернуся то обов'яково(ще список накатайте що я там вам винен щоб тільки цим не заморачуватись; в мене в компі десь навіть фото старої картини козака з люлькою на шиї було).Наскільки Вам відомо? Мала люлька з керамічним "тілом" носилася і в поясі і в кисеті, хоча і них бувала зверху перемичка щоб підвішувати на шию. З металевою оковкою підвішувались частіше. Цікаво, звідки беруться люди які позіціонують себе всіязнавцем практично в кожній темі, ну раніше була партія а зараз то?(питання риторичне). Нічого що я вам з затримкою відповідаю? 😁
19.06, 13:00Answer irbis7
Абсолютно без проблем. Не поспішайте. Маю повагу до вас і вашої позиції.
21.06, 01:15Answer КАПІТАН ZELENY
Я в ЗСУ тому мій поспіх до моєї позиції не має жодного відношення.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.