volhov66
volhov66
2 July, 14:19

Определение подлинности иконки (литая пластика).

Определение подлинности иконки (литая пластика).

Приветствую всех Уважаемых участников Форума !
Приобрел на этом ресурсе иконку (литая пластика Казанская ПБ).
В описании лота было четко  указано - бронза, 19-й век.
Размеры (без ушка) - 48х47 мм; ушко - 6 мм; толщина - 1,8 мм.
Вес - 29,77 г.
Получил, оплатил, но дома 
при детальном осмотре возникли сомнения в подлинности предмета...
Никакая это не бронза (белый легкий немагнитный металл); патина похожа на искусственную (темно-коричневого цвета; если хорошо потереть - на руках остается ржавый след).
Буду рад выслушать любые авторитетные мнения по этому предмету.
Заранее благодарен.

02.07, 15:39
Доброго. 
Переливок з ікони Казанської БМ.  тiльки не 19, а 18 століття. 
Якого часу переливок можна припустити за матеріалом (легкий сплав) та штучна патина, значить переливок практично сучасний.
Answers: 0
02.07, 18:29
Вітаю!
Додайте, будь ласка, посилання на аукціон. Спільноті потрібно знати "в лице" таких продавців та готуватися до наступного підлого прийому.
03.07, 09:35Author
Я-бы, вероятно, и не поднимал этот вопрос, но продавец повел себя крайне по хамски с личными оскорблениями в закрытом чате, почему-то оставил мне отрицательный отзыв об этой сделке (хотя предмет мной получен и оплачен). 
Он с пеной у рта и оскорблениями утверждает, что все подлинное (бронза, 19-й век) и уверен, что никто, кроме естественно его, ничего не понимает в этом предмете, который он (с его слов) сам где-то выкопал...
03.07, 09:39Author
Уже после окончания этого Аукциона, обратил внимание на оставленный ему отзыв о предыдущей сделке - "мошенник, хочет продать фуфло, которое выдает за оригинал..." и пр.
03.07, 09:42Author
Вот этот отзыв, который даже Администрация этого ресурса не удалила:
03.07, 09:47
На фото в лотi виглядає правдоподібно, ну погана чистка, типу в маслі варили, але я б не засумнівався. 
Однак не буває медноліта з алюмінію.)
03.07, 09:55
Взагалi цей роздiл культових предметiв помойна яма в яку адмiнiстрацiя звалила все вiд давнини до 21-го сторiччя. 
I смех i грех.) 

Бiльшiсть мiднолиту там фуфло,  але претензiй пред'явити неможливо тому що немає поділу за часом та репліками. 

У вашому випадку рідкісний случай коли можна, бо продавець позначив час і метал.
03.07, 10:29
Я коли починав, викопав був частину кресала ,,собака,,  
Підпилив ніжку натфелем, матеріал здався білим. Напрошувалась відповідь, що матеріал мабуть як у дореформених білих монет. 
Але коли виставив на форум, мені розяснили, що то бронза. 
Як я не впирався що сплав білий,  показував фото надпила, нікого не переконав)). Через день другий побачив в лінзу, що надпил пожовтів. ))
Викопана в руці іконка, вигладає правдоподібно, патина така ж як і на тій собаці. Так виглядають і леї ( 5, 10,...). Ромунські 1930 року з землі
Надрил зроблений вами, також не передає колір металу. Як на мене, віддає жовтявістю.
Вага думаю цієї іконки, десь в районі 30 грам мабуть( дивлячись на габарити)
Modified by author 03.07, 10:30
03.07, 10:34Author
ДОНЕЦ, дякую за відповідь і Вашу думку !
Я почему и повелся на этот лот, так как продавцом было конкретно указано: материал - бронза (!).
По фото в теме особого подозрения не вызывало, т.к. был практически уверен, что это медно-литая пластика 18-19 вв.
На самом деле - белый легкий немагнитный металл (выше я это указал). И патина какая-то подозрительная: темно-рыжего цвета (как ржавчина), которая берется на пальцы, если хорошо потереть...
03.07, 10:35
Так,  може  перевiрити ще раз метал? 
Заради справедливості : ну нема відторжнення по фото.)
03.07, 10:49
Так яка вага предмета?  Така патина і на дореформених, і на леях і навіть на наших монетах( диволячись в якій землі були)
Не знаю в чому ця іконка проварена, але коли терти содою вище перераховані мною предмети, то також дуже багато ржавої патини злазить
Yarda2292
03.07, 13:50
Вітаю.
При таких вихідних даних.Размеры (без ушка) - 48х47 мм; ушко - 6 мм; толщина - 1,8 мм.Вес - 29,77 г.Це швидше за все.бронза
03.07, 19:30
Вітаю шановне Товариство! Очевидно ж , що предмет новодєл". Дивно як Людина з таким рейтингом , а це говорить про не аби який досвід, повелась на такий сумнівний предмет. Навіть якщо це і бронза , то точно не того періоду ,який заявлений у вихідних данних. Явний перелив, не рівномірні потертості поверхні зображення , що говорить про їх штучність, і .т.д. Навіть цього достатньо, щоб пройти повз. Бажаю усім Успіху!!
03.07, 23:55
Ви про що?) 
Орiгiнал це ПЕРША копiя з маточноi моделi, коли вона зношуеться, ii викидують i далi беруть другу, третю, десяту, благо е запас, але це в великих майстернях. 

А коли Вася Васiчкiн, який колись поработав в майстернi, а потiм сказав ну його нах на дядю пахати, буду сам лити починав процес вiн брав iконку(чи дзвiн чи прикрасу) прочеканював ii i користувався як моделью. 

Таких Вась було бiльше нiж майстерин i вiдповiдно того що називають "переливками" теж.
Переливок це не новодел i з самого спочатку не створювався для обману покупця.)
04.07, 20:26
Так що з металом.Уточнили? 
Чи вже поставили продавцю негативний вiдгук i втратили цiкавicть до теми.)
04.07, 22:48Author
Всем доброго здоровья !
Извините, постоянно в разъездах и своевременно отвечать в теме нет реальной возможности.
Вес предмета указан мной в начале темы - 29,77 грамм.
Металл - белый. Я сначала подумал, что обычное черное железо (в уголке на обратной стороне иконки сделал легкий соскоб т.н. "патины"). Проявился обычный светлый металлический цвет. Потом, при проверке на магнит, выяснилось, что какой-то не магнитный металл. Ну какая-же это бронза, заявленная продавцом ? Ну есть иконки (кресты и пр) из оловянистой бронзы (светлого цвета) периода КР, но этот предмет не имеет к указанному периоду никакого отношения !
Никакой отзыв контрагенту я не ставил.
Это он мне сразу влепил отрицательный отзыв и открыто хамил и оскорблял в чате при переписке, когда я заявил (вежливо и в корректной форме) о своих сомнениях.
04.07, 23:11Author
Здравствуйте.
Продавец куда-то исчез, даже не соизволил зайти в указанную тему и что-то публично сказать или опровергнуть...
Я показывал этот предмет двум знакомым коллекционерам и ювелиру (в Запорожье).
У всех вывод однозначный: никакая это не бронза, заявленная продавцом в описАнии лота ! Белый легкий не магнитный металл. По поводу патины - тоже большие сомнения, которые высказывают большинство в созданной мной теме.
05.07, 21:04
Не знаю, я на стороні копаря. 
Може вже інфаркт отримав від таких проблем.) Викопав вперше мабуть щось більш менш вартісне, і то забракували..
Не зрозуміло, який метал по фото. Мені віддає жовтизною. Якщо білий, то мельхіор таку патину може дати. Але я думаю бронза.
Я знайшов пластинку товщиною 1,5мм  , розміром 5на 4см. заважила трошки більше 23 грам. Так  що при ваших габаритах, під 30грам правдоподібно.
А патини бувають різні, дивлячись який сплав, і в якому грунті лежав предмет.
05.07, 21:51Answer Kazimir
...походу продавец её чисткой угандошил!)
а это фото до)
Answers: 1
05.07, 22:13
Щоб доказати щось модератору,   треба зробити нормальний запiл щоб була площадка голого,  гладкого металу i при денному свiтлi зробити фото. 
Я навiть на знайдених срiбних зливках завжди  робив запiли i давав пробу хромпiком,  хоч це вливало на цiну,  а тут це нiяк не вплине,  та й завжди можна затонувати. 

Можно за пiв хвилини визначити бронза це чи алюмiневий сплав,  просто пiдвисити на нитку i вдарити металевим предметом: бронза задзвенить , алюмiневий сплав нiяк. 
Але  звук це  суб'ективно i не е доказом.) 

А плашка на фото як на мене таки виглядае досить автентично..
Modified by author 05.07, 22:14
06.07, 09:35Author
Всем здравствуйте !
Никакие запилы, конечно, я делать не буду.
Дело не в сумме лота, тем более, что я далек от мысли, что такой скандальный продавец примет возврат и что-то мне вернет.
Еще раз повторюсь, что показывал предмет профессиональному ювелиру и его однозначный вердикт - это не бронза (!).
А белым не магнитным металлом не обязательно может быть алюминий.
Точно может определить спектральный анализ металла, но в данном случае это не рентабельно (стоимость услуги будет в 2-а раза превышать стоимость этого предмета).
Может, возможно услышать мнения специалистов и экспертов VIOLITY по медно-литой пластике?
07.07, 11:22Answer volhov66
"Не какие запилы делать не буду". 
А ПОЧЕМУ?Вы возмущаетесь, что продавец не верно указал металл. Так вам жалко пилить, а продавецу не жалко было думаете?
Интересно, кто б его назвал умным, запилив он икону?
Или на каждую копанину делать спектралку перед выставлением?
06.07, 10:02
А я ще вчора звернувся до адмiнiстрацii даби запросили в цю тему  знавця,  просто вже самому цiкаво, але вони мабуть поки занятi визначенням обломкiв  гудзикiв чи срiбниками з гарантiею.) 
Звiсно не обов'язково алюмiневi, е ще сплави з магнiю,  титану i скандiю,  але це вже маловiрогiдно.(Доречi запiл Ви вже зробили тiльки не iнформативний) 
Якщо професiйний ювелiр взявся визначати метал цiкаво чому вiн  не назвав метал плашки хоч би iмовiрно.
Modified by author 06.07, 10:09
06.07, 10:18Author
Так как плашка мной полностью оплачена, сделал дополнительную фрагментарную зачистку металла ( в маленьком уголке, на тыльной стороне).
Материал белый, с металлическим блеском и никакой "желтизны" там нет и в помине.
Т.н. "патина" отслаивалась кусочками и на руках остается рыжий цвет.
06.07, 10:22Author
Надеюсь,  специалисты и эксперты VIOLITY по медно-литой пластике зайдут в тему и выскажут свое мнение.
Заранее благодарен.
06.07, 10:58Answer volhov66
Надеюсь,  специалисты и эксперты VIOLITY по медно-литой пластике зайдут в тему и выскажут свое мнение. Заранее благодарен.
Це вiд Вас залежить: червоний трикутник в лiвому куту пiд темою i прохання  запросити знавця до теми. 

Вас як автора теми адмiнiстрацiя може не буде iгнорувати та i знавцi часто з'являються коли вже все прояснили.
Час е.)
06.07, 10:32
Removed by author
06.07, 10:37
Removed by author
06.07, 11:36
По добавленим фото, видно жовтявість металу, особливо на 3- му з гори. Бетон сірий, запил жовтявий. Тут і спектр аналізу не потрібно- бронза це.
Modified by author 06.07, 11:37
06.07, 12:00
Добридень!
Перед тим, як написати коментар та зати заключення, я передивився безліч характеристик саме ЦІЄЇ литтєвої форми іконки Образа Богородиці Казанської. Можу заспокоїти володаря іконки. Це ОРИГІНАЛ! Тонколита іконка з бронзи. Мабуть, патинувалася перед продажем (99%). Білий метал - олово, яке виступає на поверхню під дією навколишнього середовища. Технічні характеристики (розміри, вага) співпадають з іншими екземплярами цієї форми (можливо навіть, одного майстра чи виробництва) - Икона «Богоматерь Казанская» | A-888 | 9 600 ₽ | Меднолитые иконы | купить в интернет магазине antik1941.ru в Москве с доставкой по России!
06.07, 17:06
Вітаю Шановне Товариство! Мушу визнати своє помилкове визначення предмета , як новодєл,"" та принести своє вибачення перед автором. Після більш детального розгляду , в тому числі і додаткових фото, маю погодитись з думкою , що предмет ОРЕИГІНАЛ. Додавати щось, до вище сказаних характеристик, та висновків не має сенсу, сказаного на користь висновку про справжність предмета , більш ніж достатньо. Ще раз ,приношу свої вибачення , за помилковість власної оцінки предмета на автентичність. Я був не правий, предмет дійсно ОРИГІНАЛ!! . Бажаю Усім Успіху!!!
06.07, 19:37
Removed by author
06.07, 20:18
Вітаю Вас. Ви помиляєтесь на мій рахунок, тема не моя, я лише висловив свої припущення по предмету. Автор теми інша Людина, прочитайте уважніше з початку теми. Бажаю Успіху!
06.07, 19:39
Removed by author
06.07, 20:22
Removed by author
06.07, 20:28
Removed by author
06.07, 22:26
Та вiн же не зi зла.)) 
На всяк випадок я теж харкiв'янин.)
06.07, 22:04Moderator
Доброго вечора. На скільки можно оцінити по фото, предмет оригінальний. З повагою.
07.07, 13:34Author
Всех приветствую !
Спасибо всем, принявшим участие в обсуждении данного предмета !
Хоть что-то прояснилось насчет "белого цвета" заявленной бронзы.
Я даже не ведал, что в однородном желтом металле олово может выступать на поверхность, как выше указал специалист.
Разобрались.
Тему можно закрывать.
С Уважением ко всем - volhov66 (Игорь, Запорожье).
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.