Antonposu2
Antonposu2
7 July, 22:20

Допоможіть визначити назву та вартість фігурки ЗХК. Волейболист?

Допоможіть визначити назву та вартість фігурки ЗХК. Волейболист?
Доброго часу!
 Шановні колекціонери, прошу допомоги у визначенні назви та орієнтовної вартості даної порцелянової фігурки.
Фігурка Полонського заводу, але в каталогах саме таку модель не знайшов. На жаль, на Violity аналогів не побачив, навіть ChatGPT не зміг її ідентифікувати .
Можливо, хтось із вас зустрічав цю фігуру або має інформацію про серію / назву / період випуску?
 Заздалегідь вдячний за будь-яку інформацію або підказку! З повагою

lufa367
07.07, 22:54
Десь ви набрали такого "добра"... Фантазійна підробка у вас. Ідеальний варіант- здати все це добро назад. Від гріха подалі і для збереження грошей.
Modified by author 07.07, 22:56
Answers: 0
07.07, 23:01
Зараз і таке тут купують. Але не треба виставляти це в розділ продажів Полонського заводу! Всі такі "твори" у розділ Копії.
07.07, 23:13Author
Дякую за ваші думки та пропозиції — обов’язково до них прислухаюсь.

Фігурку виставлю у розділ «Копії», але мушу поділитися міркуванням:
якщо це справді копія — то, логічно, мав би бути оригінал, з якого її зробили. А от прикладів такого «оригіналу» я, на жаль, не знайшов. Можливо, макет чи інша версія цієї фігурки десь і існує, але поки що підтвердження цьому не маю.

Не виключаю, що фігурка не має відношення до заводу «Полонне», але навіть якщо її зробив якийсь умілець у гаражі чи на виробництві — це все одно робить її по-своєму авторською, а можливо навіть унікальною. Принаймні на сьогодні аналогів я не бачив.

Тому для мене особисто розділ "Копії" — не зовсім точний, але й у «Полонне» ставити теж, очевидно, не зовсім коректно.
Буду вдячний за будь-які додаткові думки чи ідеї — цікаво почути різні точки зору.
lufa367
07.07, 23:28Answer Antonposu2
Зовсім не обов"язково( щодо оригіналу). Є абсолютно фантазійні підробки ,є підробки, в яких взяті за основу цілком реальні фігурки.
lufa367
07.07, 23:30Answer lufa
У мене асоціація цієі фігурки з Футболістом Чудово(м"яч схожий). Може у кого й інші.
Modified by author 07.07, 23:31
07.07, 23:34AuthorAnswer lufa
То виходить, якщо я правильно розумію, — цілком можливо, що ця фігурка єдина в своєму роді?
Тобто, в якомусь сенсі — унікальна, нехай і, можливо, фантазійна?

І якщо аналогів не виявлено ні в каталогах, ні на Violity, ні серед відомих заводських зразків — то така фігурка може бути або авторською роботою, або разовим експериментальним виробом, а може, навіть виготовлена "гаражним способом".
lufa367
07.07, 23:36Answer Antonposu2
Думаю, що навряд чи єдина( треба ж випустити певну кількість, щоб покрити витрати, хоча б по собівартості),.. Але тираж обмежений. Сподіваюся.
07.07, 23:38AuthorAnswer lufa
Думаю якщо тираж був би масовим то на просторах інтернету були б хоча б фото такої фігурки, а так зовсім пусто... тільки схожі..
lufa367
07.07, 23:41Answer Antonposu2
Значить, вам дістався "раритетний раритет".
Answers: 2
08.07, 14:53Answer Antonposu2
Нащо витрачати час на пошуки прототипа чи іншої інформації щодо цієї фігурки чи будь якої, що є підробкою? Це ні чого не змінить, просто марне витрачання часу. Це хибний шлях!
lufa367
07.07, 23:34Answer Antonposu2
Якщо є клеймо на підробній фігурі, то це вже не копія, а підробка. А якщо стоіть клеймо на видуманій фігурі ,то це фантазійна підробка. Така "місцева" класифікація.
Answers: 1
lufa367
07.07, 23:38
Сприймайте мою "писанину" з гумором. Це все ж таки "черепки", не живі люди, щоб  дуже перейматися
08.07, 16:44
Погано шукали, аналоги є. Особливо на росії. Ось продаж тут Статуетка Футболіст Таке саме фуфло на тему першого поцілунку... навчання техніці на м"ячі.
08.07, 18:04
Я думаю,що прототипом був ось цей хлопець із Чудово, але чомусь рукожопні майстри вирішили, що футбольний або волейбольний м'яч краще надувати без насосу.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.