AnatoliyAG
AnatoliyAG
10 July, 12:50

Вітаю. 50 копійок 1992р. (фалшак з гладким гуртом)

Вітаю. 50 копійок 1992р. (фалшак з гладким гуртом)
Всім доброго часу. Трапилася з обігу така ось монетка (важить на грам меньш за звичайну монету та тоньша). Вчора виставив на аукціон а сьогодні вирішив створити тему - хтось може пояснити чому модератор змінив назву лота. Було приблизно так - "50 копеек 1992 (фальшак) с гладким гуртом". А стало чомусь так- "50 копеек 1992 г. На тонкой заготовке. Непочекан насечки на гурте". Що я не так написав в назві лота? Заздалегідь дякую всім відгукнувшимся.

Messages
6
Answers: 0
10.07, 15:39
Доброго. Мабуть тому, що виглядає як нормальна (не фалшак) 50 коп. карбована на нестандартній тонкій заготовці. Непрокарбування гурта - норма для тонких (легких) монет. Доречі гурт повністю "лисий", чи є натяки на насічки хоч на невеликій ділянці? Який діаметр монети?    Добре що тільки назву змінили, а не закрили лот.
10.07, 21:27AuthorAnswer Ekaterinazzz
Доброго вечора. Насамперед дякую за участь в темі. Гурт повністю "лисий" навіть натяків на насічки немає. Діаметр точно визначити немає можливості (немає відповідного прибору) але приклавши звичайну таку саме  монету - можливо ДО пів міліметра на загальному діаметрі меньша.
12.07, 12:07Answer AnatoliyAG
"немає відповідного прибору" - Ви маєте на увазі відсутність штангенцеркуля?
Answers: 0
Answers: 1
Answers: 1
10.07, 21:52
Доброго. На меншому діаметрі так і буде. Або повне непрокарбування гурту, або часткове. Залежить як концентрично відносно кільця була розташована заготовка на момент удару. Мені теж цікавіше як би був фальшак , але маємо, що маємо )))
Answers: 0
12.07, 11:36Author
Зрозумів. Ще раз дякую за докладну консультацію.
Answers: 0
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.