odessa_forever
odessa_forever
12 July, 21:34

Картина вышитая на определение

Картина вышитая на определение
Здравствуйте!Прошу помочь, определить время изготовления,и примерную стоимость изделия.Размер 65см.на 46см.

12.07, 21:56
Вітаю!
На мій поглад, сучасна (або відносно сучасна) вишивка. Поясню, чому так вважаю. Двоповерхові будинки на хуторах Гетьманщини були? А квадратні димарі над солом`яною стріхою? Колодязь-журавель вище двоповерхового будинка? 
 Нє, ну можливо це майстер сам собі сказав: я художник - я так бачу... Але проти історичних фактів опиратися важко.
12.07, 23:49AuthorAnswer КАПІТАН ZELENY
Ні,скопіювала з гугла автоматично.Це запорізька січ,Ви мали рацію.А яка ціна може бути,цієї картини?.
13.07, 00:06Answer odessa_forever
Перед остаточним оцінюванням я б все-таки дочекався вердикту тих, хто розуміється на техніці вишивання. Ручна робота, однозначно. Але яка основа полотна, не розберу. Це не самопрядне 100%. Тому, далі, ніж ХХ ст. сподіватися нічого. Зачекаємо ще думки.
Р.S. А у Тараса що за гарнітура навушників звисає? В кисетІ з махоркою захований МР3-плеєр?))
Answers: 0
Answers: 1
12.07, 23:08Author
У донских казаков были двухэтажные дома, называемые куренями. Эти курени, как правило, строились полукаменными: первый этаж из кирпича или камня, а второй - из дерева. В больших станицах такие двухэтажные курени были распространены, особенно в тех местах, где разливы рек требовали постройки, позволяющей укрыться от воды на втором этаже.Дымоходы,как правило были прямоугольные.
12.07, 23:38Answer odessa_forever
Є така старовинна українська примовка (почув від своєї бабці, коли був малим): на городі бузина, а в Києві дядько, тим я тебе полюбив, що на п`яті перстень. Я шаную ваші знання і не сперечатимусь. Але до чого тут донські козаки до Тараса Бульби, який "жив" на Гетьманщині часів Визвольної війни? Чи ця вишивка привезена з Кубані з їхнім поглядом на твір Гоголя?
12.07, 23:50
В тему потрібні майстри/майстрині, які знають практичну сторону вишивання та різні методи. Я не професіонал в цій справі, але мене зацікавило одне питання: на зворотньому боці не видно ниток вишивки фігур людей. Де вони поділись? Як їх "заховали"? Чому хата, частина подвір`я, кури, слова є прошитими наскрізь, а у людей цього немає? Можливо, це також прояснить період створення вишивки.
Modified by author 12.07, 23:52
13.07, 00:01
Авторе, не слухайте нікого. Нормальна, автентична робота в гетьманському індустріальному стилі.
13.07, 00:29
"Ноги ростуть" приблизно звідти...
Панно "Тарас Бульба и сыновья". Начало ХХ века. in Russia
І про "кубанських", правда набагато північніше, ви були праві. 
Особливо умиляюся авторському підпису «Dzudi» на початку ХХ ст. )) І сміх, і гріх.
 А ще криворукі намалювали НЛО замість гнізда лелеки (да поді знай, чё там у хохлов над хатой).
Modified by author 13.07, 00:32
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.