streetst
streetst
24 July, 16:57

Поясніть по Косівській тарілці

Поясніть по Косівській тарілці
Доброго дня всім. Є питання по тарілці. Хто такий/така Джуранюк А., це родич, чи що? Інформації не міг знайти.

25.07, 12:39
Доброго дня. Такий посуд не моя тема, моя - фарфорові речі, але, враховуючи, що ніхто нічого не прокоментував, кину свої думки, може стануть в нагоді.)
1. На тарілці: "А Джуранюк В" 
Я так зрозумів, що Ви знаєте, хто така Валентина Іванівна Джуранюк (Джуранюк В.), а цікавить ось ця "А".
2. На тих тарілках Джуранюк, що я бачив, ніколи не було додаткових літер - завжди було або "Джуранюк В.", або "Джуранюк В.І.", причому, так само ніколи не було ніякого номера. На Вашій проглядається щось типу N1.
3. Ім'я чоловіка Джуранюк - Йосип (не на "А") і імена двох дочок Валентини Джуранюк також не починаються на "А", а інших родичів там в неї і немає, бо народилася в Мог.-Подільському районі + Валентина сама і на гончарному колі виробляла речі і сама їх розписувала, тому малоймовірно, що цю тарілку робили два Джуранюки (А і В) - можливо, що ця буква "А" не є зазначенням якогось ще імені, а має відношення чисто до виробничої позначки, так само як і оця позначка з номером.
Answers: 0
Answers: 1
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.