Edv
Edv
17 October 2023, 16:48

5 франков 1822 на определение.

5 франков 1822 на определение.

Всем здравия. Помогите, пожалуйста, определиться с подлинностью монеты. Смущает то,что монета не звенит а темные пятна на монете больше похожи на отслоение покрытие.Заранее спасибо!

17.10.2023AuthorAnswer Client916912
Проверил. В районе 10.37 получается. Плюс сравнил показания с 5 подобными монетами ( вес и проба) всё где-то в этих диапазонах. Но я так понимаю,что это тоже все условно,если сам звон монеты доверия не внушает. Тут бы наверное больше паяльник,свет на истину пролил)  А вообще известны копии таких монет? Не считая конечно с АлиЭкспресс.
Answers: 0
Answers: 1
17.10.2023
Добрий вечір!
Відомі і багато, в основному з великим недовісом, але тут є один екземпляр 1822р. з вказівкою метала "мідь?" із близькою до нормативу вагою. Ваш екземпляр, схоже, з цього типу плакований сріблом. Плакування видно не тільки за відслоюванням, а й по рельєфу.
В табличці тицькайте на 5 фр.
http://www.infonumis.info/autres_monnaies/fausse/liste.htm
Інші варіанти і орієнтири на ціни підробок на шкоду обороту, в т.ч. із срібла, але пізніший:
https://www.cgb.fr/faux-de-5-francs-louis-xviii-tete-nue-1822-paris-f-309-68-var-ttb45,fmd_136570,a.html
https://www.cgb.fr/faux-depoque-de-5-francs-ier-type-domard-tranche-en-relief-1831-paris-f-320-1-var-tb,v25_1643,a.html
З повагою
17.10.2023
Ташож в цьому Суспільстві абзац не спрацьовує, якусь абракадабру інколи додає, копіюйте посилання, а то хрінь виходить. Головне поправлю нижче
18.10.2023Author
Спасибо. Теперь хотелось услышать мнение продавца этой монеты. Он тоже приглашен на обсуждение. С каких соображений,эта монета была выставлена на продажу как подлинная а не в разделе копий.
18.10.2023
В усіх конфліктних ситуаціях звертайтесь до адміністрації ресурсу, тут тільки вона їх вирішує, іноді ще здоровий глузд. Шукайте іконку із зверненням/скаргою.
18.10.2023
По фотографіях взагалі схоже на конструктор.
18.10.2023
На гурті я підозрілий оброблений слід чи від вушка, чи від закритого отвору для регулювання ваги, я поки з телефону, погано видно. Перевірте баланс монети.
18.10.2023
Добрый день. Считаю монета подлинная.Вес близкий к нормативному,Гурт нормальный,возможно монета была в дукаче или какой то оправе,о чем можно судить по гурту,отсюда и пятна (микрокоррозия)
18.10.2023AuthorAnswer Fortunate
Здравствуйте,уважаемый. Если Вы считаете монету подлинной,может тогда объясните почему у монеты нет характерного звона,свойственного серебряным монетам. А я вот Ваши действия,считаю как мошенничество. Копия монеты была выставлена на торги как оригинал.
18.10.2023
На примеры копий по ссылке абсолютно не похожа.Монета не литая,рельеф четкий не плывет.
Yarda2281
18.10.2023
Тут навіть якщо і монета оригінал (до чого я більше схиляюсь), то все одно її знищили загальним ремонтом поверхні(згладили поле монети).
18.10.2023
Про литу монету мови не було, приклади наведені, на прохання автора стосовно підробок того часу. Агресивний вплив на реверс, так, цілком може бути, але свою версію про конструктор і можливий канал залишаю. Велика різниця між аверсом і реверсом, на одному з фото гурту вбачається суттєва різниця між поверхнями, може бути і односторонній вплив. Зубці на 4 фото знизу теж підозрілі. Але!!! Все це тільки фото, щось стверджувати з високою ймовірністю в цьому випадку не можна.Змінив, бо в домашніх умовах гідростатичним зваженням різницю можете не відчути
Modified by author 18.10.2023
18.10.2023Adept
Доброго дня. Зробіть будь ласка спектральний аналіз і будете мати точну картину.  За фото -невдала чистка невідповідними хімреактивами
18.10.2023AuthorAnswer Spurius Afranius
Согласен,сделаю спектральный анализ и будет всё ясно.
18.10.2023Moderator
Доброго дня. Думаю, монета справжня. Як версія, монета горіла, через нагрівання втратила дзвін. А потім монету реставрували, рельєф було підрізано. З повагою.
19.10.2023Author
Монета подлинная.Приношу свои извинения продавцу.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.