Client820374
Client820374
23 December 2023, 14:34

Доброго дня допоможіть визначети період булави.

Доброго дня допоможіть визначети період булави.

Доброго дня допоможіть будь ласка визначити період булави.

Answers: 0
23.12.2023Answer НАМОР12
добре що мені лот обгадив, а тут великий фахівець ШАРНІРНИЙ))))!!!
23.12.2023Answer НАМОР12
Хазари!
выробка від чого?від древка?
31.12.2023Answer nemes1
я думаю ,що це шарнірова пара,...дуже мала проушина,при першому ліпшому ударі по челу,вона відлетить,тим паче такий шат...
31.12.2023Answer poljanyn
ще можна розлянути тему ядро,або частина кантера
Answers: 1
Answers: 3
23.12.2023
Шарнір підвіски сільгосптехніки зі слідами вироблення та зношування. З повагою.
23.12.2023Answer Kopartel
А можна фото -як приклад? Наскільки пам'ятаю - ви експерт- який завжди представляє багато фото-доказів своєї версії!!
23.12.2023Answer Pyhatek
На цей раз я тобі тільки середьньго пальця можу показати! Ти свое ретро ліжко вже продав?
Розібрав-коли побачив ажіотаж на схожі предмети! І того - в мене на руках - 8 булав! Якшо цікавить - можу продати за пів ціни - а ви собі реалізуєте в 3 рази дорожче - я в тому не сумніваюся!!😂
Answers: 4
23.12.2023
Или противовес безмена в лучшем случае.хазар не было в тернопольской это сказки
23.12.2023Answer КОТок
Цей предмет на цьому фото в такому ракурсі, що важко точно сказати, що це булава чи шарнір - 50\50.
Modified by author 23.12.2023
25.12.2023
Слідуючі фото на вагах і з цвяхом - це той же предмет. Тож, як бачите - ваш ,,постріл в молоко,,...
(Я навмисно виставляв фото предметів, які по відомим ознакам піддаються чіткій ідентифікації - щоб наглядно показати, з якою легкістю всі ми можемо помилятись. Ваш допис вище - є підтвердженням цьому...)
Answers: 7
23.12.2023
По цьому фото - Однозначно Хазарська булава.
По цьому фото - Однозначно Хазарська булава.
а если противовес от безмена,,или от кровати навершия?
Вірно.
Добре коли цвях йде в комплекті зі знахідкою...
Answers: 2
23.12.2023
«VIOLITY» под вопросом тоже, я думаю нужно показывать археологический материал с раскопок,а то в последнее время блесна 19 век,амулет чк,колесо с игрушки 19 век это амулет скифы колесо,амулет мечик с фурнитуры,булава с безмена,и кистень от часов или римских весов
23.12.2023Answer nemes1
Это булава. Навершия от кровати совсем другой формы (с узорами, пустотелые ит.д.), с булавой не спутать, а вот с противовесом спутать легко можно, но опять же если не знать один нюанс. Все противовесы должны быть с клеймами, если мне память не изменят, то кажется при Петре I был издан указ о запрете использования гирь и противовесов без клейм. Как-то так.
Ви праві - на фото знайдена власноруч булава з Чернігівщини (фотодоказ 100% булави - для наглядності).
Зверніть увагу на цвях - коли витяг його з булави, на ньому навіть можна розгледіти залишки зтлівшої деревини, з якої було виготовлено руків'я.
23.12.2023Answer КОТок
Вітаю з чудовою знахідкою булави. Всі гирі та противаги без клейм на вагах то все САМОПАЛ для обману покупців.
Modified by author 23.12.2023
23.12.2023Answer nemes1
Ну ви ж чудово бачите провушину зверху...
Ракурс фото не дозволяє розгледіти детально - але скоріш за все довгі кінці від провушини пропущені через отвір гирі, які внизу розігнуті в різні боки.
Answers: 5
23.12.2023
Ага, ще недалеко така гиря залізна лежала ( мабуть точно хтось ваги розмарадьорив) 😀
23.12.2023Answer КОТок
Ви що - це ж "навершя меча" - перероблене на кістень!! В ваших співрозмовників є предмет 1 в 1,  а вони збрехати не дадуть!!))
23.12.2023
Ні друзі, повірте - там де я їх знайшов, вони ,,молотили,, врожай за своїм прямим призначенням.
23.12.2023Answer КОТок
Ні друзі, повірте - там де я їх знайшов, вони ,,молотили,, врожай за своїм прямим призначенням.
нет, они его взвешивали.покажите ,какие весы были, тогда на руси?
23.12.2023
Подвижную гирю с римских весов часто путают с кистенем.
23.12.2023
А ще таку ,,гирю,, викопав - по вашій теорії мабуть тоже вагова?
23.12.2023Answer КОТок
я дам ответ после того как  вы покажите инвертарь кр для взвешивания..тогда продолжим..коснемся металлургии .тоесть бронзы ее свойств.
23.12.2023
nemes1 - я з повагою відношусь до вас, та до ваших знань.
 Та нажаль - стосовно двох кистенів і булави показаних мною, я з вами не погоджусь. (Суперечки не буде - я залишусь при своїй думці).
 Що до предметів на ваших фото  - також не бачу причин для суперечки, я з вами згоден (вагові причандали).
24.12.2023
Суть в чем кто то купил булаву))).кто то кистень.кто то амулет колесо а кто торыбку чк.ну если им радостно.значит людям так нравиться жить)))
24.12.2023Answer nemes1
Removed by author
24.12.2023
Removed by author
Modified by author 24.12.2023
24.12.2023
прикольно.добавить ржи выдержав в помете или как там шахраи старят акинаки и ,чем не булава
24.12.2023Answer nemes1
Removed by author
24.12.2023
Цікаво - кого ви тут хотіли здивувати цим посиланням?
25.12.2023Answer КОТок
Removed by author
25.12.2023
Навпаки - я завжди за те, щоб докопатись до самої істини...
Але ті предмети з ваших картинок вже обговорювались с самого початку теми. Не ображайтесь - не зі зла.
24.12.2023
Уважаемый nemes1, я выше в этой ленте уже писал по поводу таких предметов, гиря или булава, но вы видимо увлеклись обсуждением с КОТок проушины в гирьке и не обратили на это своего внимания. Пишу ещё раз, все гири и навершия весов, кованые железные или бронзовые, должны иметь поверочные клейма. Все, что без клейм, это САМОПАЛ для обмана покупателей. Да навешивали на весы и настоящие кистени и булавы и есть куча примеров, но это тоже САМОПАЛ! Яркий пример этого, это граненая гиря с пройшиной(без клейма), ее вы весь вечер тёрли с КОТок. Там четко видно, что проушина вставлена в широкое отверстие булавы и снизу ее концы разогнутыв стороны. Сверху и снизу проставлены широкие шайбы и кольцо, дабы проушина не проваливалась - это САМОПАЛ. Даже во времена КР все гирьки были клеймеными.
24.12.2023
Даби не плодiть теми: а це кистень якого часу?
Їх частенько на аукє продають.
З пов.
24.12.2023Answer ДОНЕЦ
Особисто я вважаю, що це дійсно кістень - ще його називають Козацький кістень, хоча форма його ймовірно була здерта з вісової гирки. Купці та інший люд у старовину та і не тільки в старовину, а і в 20 ст.,  дуже часто використовували гирки як кістень. Навіть у Суворова було "наставление как использовать в бою весовые гирьки безмена", но у вісових гирь були слабкі дужки і вони часто ламалися від удару, тому предмет на вашому фото вже був зробленний як повноцінний кістень з посилиною дужкою для використання його за призначенням як кістень, а не вісової гирі,  до того ж він без клейма. Наголошую, моя осбиста думка - це Кістень. З повагою.
31.12.2023Answer Kopartel
Особисто я вважаю, що це дійсно кістень - ще його називають Козацький кістень, хоча форма його ймовірно була здерта з вісової гирки. Купці та інший люд у старовину та і не тільки в старовину, а і в 20 ст.,  дуже часто використовували гирки як кістень. Навіть у Суворова було "наставление как использовать в бою весовые гирьки безмена", но у вісових гирь були слабкі дужки і вони часто ламалися від удару, тому предмет на вашому фото вже був зробленний як повноцінний кістень з посилиною дужкою для використання його за призначенням як кістень, а не вісової гирі,  до того ж він без клейма. Наголошую, моя осбиста думка - це Кістень. З повагою.
таке знаходив в золотонішському районі,тепер в том місці ліс,були супутки горбата сокира ,стріли все козаччина,тому думаю що кистень ,а шще була виробітка в провушені від тертя,недумаю що це пальцями коли важили
24.12.2023
Дякую, але навіює сумніви метрична різьба на цих кістенях.
24.12.2023Answer ДОНЕЦ
На скріншоті вище написано, що такі вироби використовували навить в 1940 роках, це 20 ст., самопальні, робили як хотіли та як вміли.
31.12.2023Answer Kopartel
різьба метрична іще за часів пана Архімеда
Ото ж. Просто на тому фото чiтко видно, що рiзьба не давня, я думаю то й збентежило пана ДОНЦЯ.
31.12.2023
полазив по зайтах,..і думаю що це не булава,так як ота виробітка,і не шарнир,більш всього це кистень
wadik1631
Removed by author
31.12.2023
627 грам металу на дрючок товщиною 1,5 см ,та ще ним помахати,...да він відломиться  невспівши ним замахнутись
31.12.2023
це ще пів біди ,а тут продають сегмент цепка від гноєрозкидача і виставляють як пряжка середньовічна
24.01.2024Answer poljanyn
це ще пів біди ,а тут продають сегмент цепка від гноєрозкидача і виставляють як пряжка середньовічна
прикольно.а еще пружину помпы ,как височное кольцо
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.