LOG
LOG
17 stycznia 2024, 10:09

Грош чі 3 гроша 1622?

Грош чі 3 гроша 1622?

Вітаю шановних знавців. Прошу внести ясність, бо гугл плутає..
Є такі монети 1622/1623р, я схиляюся до думки що це один грош, але аукціон і гугл видає багато фото на точно такі монети з назвою  3 гроша.
Поясніть будь ласка, яка це монета, наскільки цікаві?
На жаль зараз вагів нема під рукою.

Odpowiedzi: 0
Yarda2283
17.01.2024
Звичайні трьох грошовики, на Віоліті масса проходів.
З повагою.
LOG196
17.01.2024Autor
Дякую за відповідь, я хочу зрозуміти, в чому різниця тоді  з одним грошем? Наскільки пише гугл вага 3 гроша -1,9г
і ще не розумію , тоді виходить ці три гроша рівні двум півторакам?
Zmodyfikowane przez autora 17.01.2024
17.01.2024Odpowiadać LOG
Ну на монете же и цифрами и буквами написано, что это тройной грош. На полтораках то же номинал написан, но в полугрошах. С точки зрения арифметики, все логично, три половики плюс три половинки это три целых гроша.
Odpowiedzi: 1
LOG196
17.01.2024Autor
Дякую. Тільки  почав  знайомитись з польськими монетами.  Те що написано GROS  то бачу, але скільки не зрозумів. Виходить це номінал?
17.01.2024ZnawcaOdpowiadać LOG
Так, номінал римськими і ще словами типу "грошей срібних три королівства Польського"
17.01.2024Odpowiadać йфяйфяйфя
Ну не совсем так. Там написано: грош серебрянный тройной королевства польского.
Chcesz dodać wiadomość?
Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się.
SzukajZamknąć
Cookies
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.