Vituttaa
Vituttaa
23 marca 2024, 16:23

Прошу допомоги з визначенням

Прошу допомоги з визначенням
Доброго дня, шановне панство! Прошу допомоги експертів щодо визначення та можливої оцінки цієї монети. У мене досвіду ніякого, але я її "визначив" як пам'ятну монету імператора Траяна на честь приєднання провінції Аравія. Матеріал - мідь або бронза, не срібло. Знайдена на середземноморському пляжі. Була геть залипша,тому почистив електролізом. Заздалегідь вдячний.

sagit15820
23.03.2024Znawca
Яка вага та розмір? Якщо клітинка 5мм, то завелика для денарія, і замала для аса.
Odpowiedzi: 0
23.03.2024Autor
Дякую за допомогу та вибачаюсь за своє ламерство :) Клітинка там "якась", а зважити нема на чому... Для масштабу та уявлення товщини можу хіба що так зняти
sagit15820
23.03.2024Znawca
Ну дивний артефакт.
Скоріше за все це щось сучасне.
За типом денарій, але не денарій, бо вони мають інший розмір та вагу.
23.03.2024Autor
Не може бути сучасною. Я особисто знайшов її на Кіпрі, на березі моря, і вона за рахунок оксидів була товстіша за гривню. Півгодини булькало, поки весь бруд зліз. А там були ще якісь нуммії, фолліси та ще щось, не воно?
23.03.2024Autor
Або, якщо ви в Києві, можу просто кудись підвезти показати. Цікаво ж, що я таке знайшов :)
sagit15820
23.03.2024Znawca
Я не в Києві.
Монета не відповідає ані денарію, ані іншим номіналам.
Сучасною - може бути.
23.03.2024Autor
Ну добре, тоді почекаю або справжніх експертів, або хоча б киян. Киянину набагато простіше сказати "я не знаю, що це", ніж огульно заявляти, що це - сучаснапідробка...
sagit15820
23.03.2024Znawca
Дайте точний діаметр. Я вихожу з того, що там 23 мм, бо стандартна клітина - 5 мм. Такої монети не існувало.
Якщо діаметр 18-19 мм, то це денарій (підробка, але того часу) - але тоді клітина не 5 мм..
Просто вкажіть параметри монети - це нескладно наче. А потім я зможу відповісти на питання..
Zmodyfikowane przez autora 23.03.2024
Chcesz dodać wiadomość?
Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się.
SzukajZamknąć
Cookies
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.