sagit15781
30.03.2024Znawca
Візуально це не ауреус, а позолочений денарій.
Які точні вага та діаметр?
Odpowiedzi: 0
Odpowiedzi: 1
31.03.2024AutorOdpowiadać sagit
Дякую Вам за увагу до теми.Щодо автентичності-1000 відсотків.Цікавить думка знаючих людей по даній монеті.Додаю фото.
sagit15781
31.03.2024Znawca
Ну я мабуть недостатньо знаюча людина. Тому просто зафіксую.
1. Це за типом - денарій східного монетного двору, посилання на який я навів.
2. Монета не має ознак карбування, але має ознаки литва.
3. Вага приблизно на 1 грам нижча за норму. Для ауреусів цього періоду це має значення (просто щоб не порівнювали їх із ауреусами середини 3 століття і пізніше).
Можливі два варіанти.
1) позитивний - це черняхівський переливок в золоті з денарія, який використовувався як прикраса.
2) негативний - це сучасний переливок.

Виходячи із 1000% справжньості, які Ви надаєте - давайте зафіксуємо позитивний варіан - це черняхівський переливок в золоті з денарія, який використовувався як прикраса
31.03.2024AutorOdpowiadać sagit
Дякую Вам за змістовну відповідь,щодо автентичності,так,гарантую,тому що причетний до  її  виявлення.
01.04.2024AutorOdpowiadać sagit
Вивчаю тему,хочу запитати у Вас признаки лиття у даній монеті
Odpowiedzi: 2
sagit15781
01.04.2024Znawca
Почати можна з того, що такого ауреуса не існувало.
Ну а так - все розмите, ознак карбування немає.
Ну і плюс я відмітив.
Щодо денаріїв- фото не всі і нечіткі, але візуально справжні. Други також східний.
Zmodyfikowane przez autora 01.04.2024
01.04.2024AutorOdpowiadać sagit
Дякую за відповідь,просто річ не звичайна,тому і  звертаюсь до знавців даної справи,хоча  тема Риму для мене знайома,але така монета трапилась вперше,тому і  хочу вияснити максимум інформації по ній. Що це-золотий денарій ,невідомий ауреус,стосовно переливка-незнаю,мені в руках литою не здається.Думаю виставити на АУ,тому цікавить прибл.вартість,можливі проходи подібних,і т.п. Дякую за розуміння!
sagit15781
01.04.2024ZnawcaOdpowiadać Kolya5566
Дякую за відповідь,просто річ не звичайна,тому і  звертаюсь до знавців даної справи,хоча  тема Риму для мене знайома,але така монета трапилась вперше,тому і  хочу вияснити максимум інформації по ній. Що це-золотий денарій ,невідомий ауреус,стосовно переливка-незнаю,мені в руках литою не здається.Думаю виставити на АУ,тому цікавить прибл.вартість,можливі проходи подібних,і т.п. Дякую за розуміння!
Це - не золотий денарій (такого номіналу не існувало), і не невідомий ауреус. Вважаємо, покладаючись на Ваші слова, що це черняхівський переливок східного денарія Каракалли, що використовувався як прикраса. Ціну визначать торги, але інтерес до таких переливків набагато нижчий, ніж до справжніх ауреусів.
Полностью поддерживаю знатока sagit
Однозначно литьё!
След где просто литник отломался, и полосы как затекал металл.
Частый брак делетантов.
Время изготовления, сам каждый для себя решит.
На счёт Черняховского переливка, есть эту мысль постоянно продвигать, то в не далёком будущем, и раздел на аукционе придётся делать.
Chcesz dodać wiadomość?
Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się.
SzukajZamknąć
Cookies
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.