Client924517
Client924517
12 maja 2024, 14:36

Парні вази на визначення і оцінку

Парні вази на визначення і оцінку
Вітаю, шановні учасники форуму і експерти. Цікаво було б почути Вашу думку на рахунок цих парних ваз. Буду вдячний за допомогу. З повагою!

lufa367
12.05.2024
Доброго дня! Поки  ніхто з експертів вам ще не розказав про вази, тоді спробую я- не експерт-  представити свою версію(!), суто по клейму і вигляду.  Це або Франція EDME SAMSON & Cie,  якщо там всередині буква S, а не L,  як мені здалося.
lufa367
12.05.2024Odpowiadać lufa
Або ще одна версія, доволі не компліментарна- вироби китайських умільців з фейковим клеймом.
lufa367
12.05.2024Odpowiadać lufa
Це просто версії. Бажано каміння в мою сторону не жбурляти. Сподіваюся, що знавці скажуть точно, самій цікаво.
12.05.2024AutorOdpowiadać lufa
Дякую за Ваш коментар. Жбурляти камінням точно не буду) На рахунок другої версії - я її відкидаю повністю. Вази - зовсім не сучасні. Куплені в Європі. В родині жінки, в якої вони були куплені - вони зберігалися все її свідоме життя. Коли вона продавала свій будинок і всі речі з нього, там було багато старовинних речей, родина була достатньо заможною. Кріплення, яким зафіксована бронза з порцеляною, вже досить таки в іржавому стані. Ці фактори, на мою думку, нівелюють припущення про китайські підробки другої половини 20 століття.
Odpowiedzi: 0
Odpowiedzi: 1
12.05.2024AutorOdpowiadać lufa
На вазах всередині буква L(Вам не здалося). Вази складаються з трьох частин порцеляни(крім кришки). Всі вони в поєднанні з бронзою скручені між собою. На десятому фото зображено клеймо на кришці і на нижній частині порцеляни(ніжці). Там і там буква L. Якщо під кришкою клеймо видно одразу, то щоб побачити клеймо на ніжці, потрібно розкрутити всю вазу.
lufa367
12.05.2024Odpowiadać Client924517
Потрібно чекати, коли завітає  п. OLiri- вона знає все!
16.05.2024Odpowiadać lufa
Уважаемая пани lufa, не заставляйте меня краснеть, я знаю лишь то, что я ничего не знаю, как сказал древний философ.
Odpowiedzi: 2
16.05.2024
Честь ясновельможному паньству. Много-много лет назад в гостиные новорожденной буржуазии и недорезанной знати пробрался Ампир, который стиль такой. Дорого-богато, торжественно, золота много, картин непонятных с тетками и дядьками в разноцветные простыни замотанными или в широченных юбках и узких штанах в романтических позах сидящих.  Наполеон опять же (не торт, а император. Хотя торт потом Кутузов придумал), соответствовать надо. Sèvres Porcelain очень старалась, фарфорчик штамповала, вазы там всякие , вот такие, чтобы на камин ставить. Но ведь не все могли купить себе такие вазы, те покупали попроще, других мануфактур, почти со знаменитым клеймом, ну почти.
16.05.2024AutorOdpowiadać OLiri
Вітаю! Дякую за допомогу! Я правильно розумію, що точно виробника важко визначити? Можна сказати Sevres Style)
16.05.2024Odpowiadać Client924517
По моему глубокому убеждению, это подделка под Севрскую мануфактуру ( фото оригинальных ваз я вам предоставила), Китай или мелкая фарфоровая европейская артель не суть важно. Изделие для разбогатевших  лавочников, чтобы ставить на камин в гостиной и хвалиться перед другими такими же . Раньше сказали бы предмет мещанского быта, как ноддинг (китайский болванчик)
16.05.2024
Что то подобное штамповала Lindnеr Роrzellаn (Гермaния) в 50- 60-е годы 20 вeкa. У нее было множество моделей ваз под старину вот с такими характерными ручками в  виде бараньих голов.  Металлические же  части ваших ваз довольно грубоваты. Подпись Ватто с ошибкой (насколько я вижу на мониторе, вместо двух tt стоит lt) Затрудняюсь что то сказать.  Однозначно делалось под Севрский фарфор, под их клеймо, с их модели.                         Кстати,  еще  очень похожее клеймо было у фирмы LOUIS LOURIOUX [later DESHOULIERES GROUP] (Foecy, France) -  1890s - 1920 гг
Chcesz dodać wiadomość?
Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się.
SzukajZamknąć
Cookies
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.