uvisni
uvisni
25 maja 2024, 14:34

Підкажіть назву заводу-виробника глечика (фаянс, клакелюр, клеймо ЗС)

Підкажіть назву заводу-виробника глечика (фаянс, клакелюр, клеймо ЗС)
Шановні експерти Violity! Прошу Вашої допомоги, підкажіть, будь ласка, назву заводу-виробника глечика. Фаянс, клакелюр, клеймо ЗС. Висота - 195 мм. Дякую за відповіді, з повагою, Alex

28.05.2024AutorOdpowiadać olirka
Дякую, olirka, але клеймо "Константиновский завод стеклянных и майоликовых изделий" трохи не так виглядає -
Odpowiedzi: 0
Odpowiedzi: 1
28.05.2024Autor
"Константиновский завод стеклянных и майоликовых изделий" (г. Константиновка, Донецкой области, УССР)
28.05.2024
Так, може дійсно помилилася,  в мене щось нашквалт такого був. А придивіться  будь ласка до клейма Конаково, чи не схоже?
28.05.2024
Ну,тоді залишилось передивитися ще клейма фаянсових заводів, там Буди, Кам'яний брод, Слов'янськ, може пазли і зійдуться.
28.05.2024
Доброго дня. Звичайно, що тут треба дещо домислювати, бо не все клеймо збереглося. У такому розрізі - як вам таке?
28.05.2024AutorOdpowiadać LOGOTYPE18
Дякую, LOGOTYPE18! Знайшов ось таку інформацію, і + Ваша допомога-інформація остаточно підтвердила що це Костянтинівка, а ЗС це - 3 Сорт
28.05.2024Odpowiadać uvisni
Ну, так. Те що 3С, це 3-й сорт було однозначно зрозуміло одразу. А от по клейму не все видно. Я бачив цей запит, але вважав, що дуже занурюватись немає сенсу - зрозуміло, що не шедевр. Тим паче, що це не фігурка, а виріб для ужитку, що поза сферою особисто мого інтересу. Але, потім побачив, що з'явилися шановані мною люди, пішло зацікавлення й движуха - вирішив також вставити п'ять копійок.))
Ну, з достатньо високим ступенем вірогідності це Костянтинівський керамічний завод.
lufa360
28.05.2024Odpowiadać LOGOTYPE18
Ви крутий Шерлок Холмс! Я ж теж дивилася на це  Костянтинівське клеймо у витягу з клеймами, але вирішила, що  не підходить, бо подумала , що має бути метелик.  Або квітка, як варіант. А воно от що !
28.05.2024Odpowiadać lufa
Ну, давав як варіант, який для мене найбільш вірогідний. Звичайно, деякі сумніви були, бо не все зьереглося. Якщо й Вам так здалося - вірогідність значно підвищується.)) Може й ще хтось підтримає. Тут цікавий сам процес, бо вихлоп не такий вже суперзначний - ну, Костянтинівка...ну, глечик... і...?)) Звичайно, є беззаперечний інтерес, якщо, наприклад, цей глечик має для автора теми, шановного uvisni особисте значення, типу пам'ять, згадка про когось. Ну, з іншого боку, якщо тема була створена, значить певне значення має.
Odpowiedzi: 2
28.05.2024
Да, тільки вдалося потрапити додому, було бажання переглянути клейма Костянтинівки в книжці.
Chcesz dodać wiadomość?
Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się.
SzukajZamknąć
Cookies
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.