Свідоцтво на вивезення КЦ( або довідка про те, що дані предмети не є КЦ) - це згідно з законодавством. Але я щось дуже сумніваюся, чи є смисл на ваші зебри робити собі клопіт. Хіба що відправлятимете ящиками. Хоча хто його знає, недавно були статті, навіть тут, що митниця затримувала і доволі копійчані фігурки. Якщо збираєтеся пересилати Новою поштою, то можете наперед , для загального, так би мовити, розвитку ,безпосередньо у відділенні запитати якогось толкового працівника. Їм часто " спускають" директиви про зміни в порядку відправлень за кордон. І вони в курсі прецедентів ,які траплялися ,зокрема у іх службі доставки.
Просто фахівці цього закладу надають такі експертні висновки, після яких фальшаки та супертиражні речі , як ось ця зебра чи Майська ніч стають народним надбанням та затримуються митницею.
Найпростіше- спочатку зверніться у ЦНАП. Вони вас повинні спрямувати до установ, які мають право проводити державну експертизу культурних цінностей. А полонські зебри то ще ті цінності, хто б сумнівався. Відділи колись були і при держадміністраціях( обласних ,міських). Залежить від вашого місця проживання. Деякі музеї мають право проводити такі експертизи. Не обов"язково " мундя". Я думаю, що їх висновку буде достатньо для ваших зебр. Вкладете його копію у поштове відправлення, зробите опис і буде вам щастя. Це у випадку ,коли всі ці дозвільні документи не будуть дорожчими за самих непарнокопитних.
Тоді зробіть простіше. Хай випишуть чек звичайний у магазині якомусь, типу " Сувенір" ,"Подарунки"-поставлять туди ціну і печатку. Покладіть його у відправлення, обов" язково опишіть ( задекларуйте). А далі- як вже буде-заберуть, то заберуть.
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.
Nie ma połączenia internetowego. Sprawdź połączenie i kliknij "Powtarzać".