КОТок
КОТок
30 sierpnia 2024, 23:44

Висла печать КР на ідентифікацію.

Висла печать КР на ідентифікацію.
Вітаю.
Шановні знавці тематики, будь ласка - поділіться знаннями про дану вислу печать.
 Завчасно вдячний за допомогу.
(За фото вибачте - залишились в архіві лише такі. Печать колись знайдена власноруч).

31.08.2024
Не знаю, чи вдасться Вам визначити зараз цю печатку по таким фото. Але якщо залишите місце знахідки - це точно буде корисно для майбутніх досліджень
31.08.2024AutorOdpowiadać _Andrey_
Не знаю, чи вдасться Вам визначити зараз цю печатку по таким фото. Але якщо залишите місце знахідки - це точно буде корисно для майбутніх досліджень
Дякую вам, за те що завітали до теми, та поділились своїми думками.
Якщо можливо, будь ласка, допоможіть зрозуміти - чому її перед продажем, мені ніхто не зміг ідентифікувати і ви зараз натякаєте на подібний розвиток подій? Це пов'язано з нечастим сюжетом(текстом), який зображено? Чи є якісь інші причини, які унеможливлюють ії однозначну, та швидку ідентифікацію?
      Буду дуже вдячний вам, якщо пояснете нюанси, що до її ідентифікації.
  (Що до географічної прив'язки -  знайшов неподалік літописної Білогородки, що біля Києва).
Odpowiedzi: 0
Odpowiedzi: 1
31.08.2024
Є печатки, які дійшли до нашого часу у гарній якості де чітко видно всі деталі зображені на ній. Якщо ви бачили таку, то Вам не буде важко визначити й іншу печатку такої ж штемпельної пари, навіть якщо вона збереглась погано і на ній проглядається лише частина зображення.

І навпаки - якщо зображення на печатці збереглось неповністю, а печатки в гарній якості (щоб побачити елементи які не збереглись або пошкоджені) особисто Вам невідомі, визначити хто саме зображений або вірно прочитати напис буває важко.
У Вас саме другий випадок.
31.08.2024AutorOdpowiadać _Andrey_
Дякую вам за розгорнуту, та зрозумілу відповідь. Схоже, задача не з простих....
  Але надію не втрачаю - можливо хтось, все ж допоможе її ідентифікувати (мабуть це моя вада характеру - але, коли знаходжу щось, що не вдається ідентифікувати - це роками не дає мені спокою...).
02.09.2024
Підсвітіть під кутом низьким, і сфоткайте так щоб букви були більш стабільними, тоді появиться більше шансів, . А поки бачу святого в якого права рука благословляє глядача, імовірно двума пальцями
02.09.2024AutorOdpowiadać aleksey-aprel
Підсвітіть під кутом низьким, і сфоткайте так щоб букви були більш стабільними, тоді появиться більше шансів, . А поки бачу святого в якого права рука благословляє глядача, імовірно двума пальцями
Нажаль, кращих фото не зроблю - предмет вже давно проданий тут на аукціоні (а от ідентифікувати не вдалось і по цей день).
Chcesz dodać wiadomość?
Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się.
SzukajZamknąć
Cookies
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.