bylin
bylin
26 października 2024, 22:21

Ідентифікація метеоритів.

Ідентифікація метеоритів.

Спільнота Віоліті! до вашої уваги ,такий цікавий на мій погляд екземпляр,що має чимало ознак метеоритності:-метеоритна форма,сліди абляції по поверхні,ударний розплав в вигляді -ниток,треків,перетяжок,наявність олівіну,має не велику магнітність,питома вага 2,9 гр/см3,можливо хто має щось подібне .

31.10.2024Autor
Всім вітання! панове ,щоб створити лот на продаж метеорита-обовязково потрібно мати підтвердження про космічне походження екземпляра?
25.12.2024Odpowiadać bylin
Ваш зразок до метеоритів не має жодного відношення.
Це найпоширеніша гірська порода - базальт. Зразок окатаний водою. Олівінів там і близько немає,вони виглядають по іншому.
Фото такого ж базальту,порівнюйте:
Odpowiedzi: 3
Odpowiedzi: 1
01.11.2024
Мої вітання!
Ні, ні... Все нормально. Головне, щоб не було підтвердження про космічне походження продавця )) А то, якось незручно вийде...
Odpowiedzi: 0
01.11.2024Autor
Всім привіт! ні,ні....все нормально, в продавця -земне походження а от метеорит- космічний.
01.11.2024
Вітаю! Висловлю своє припущення, що це гірська порода - серпентиніт.
02.11.2024Autor
Всім привіт! вдячний вам за допис,серпентин -це не те,там будова і питома вага інші,якщо ваші припущення базуються на "нитках",жилках"",перетяжках" , які є по поверхні , то це ударний розплав,який утворюється при проходженні щільних шарів атмосфери.
02.11.2024Odpowiadać bylin
Мені от цікаво стало: Ви кажете, що ці "нитки",жилки"",перетяжки" утворилися внаслідок плавлення поверхні зразка. Тоді чому вони присутні і в середині зразка, як видно з останнього фото?
02.11.2024Autor
Так, в багатьох метеоритах є спайність з декількох кусків,що робиться в середині я не бачу,тому і зробив зріз ,тут видно ,що "жилка"утворена з іншого матеріалу -теніту( чорного) а по поверхні розплав з олівіну (зеленуватого),але окрім цих ознак є ще метеоритна зовнішність,металеві кульки,олівін та інші ознаки.
03.11.2024
Ну, що ще тут можна сказати...? Єдиний правильний коментар до цієї теми - це від пана КАПІТАН ZELENY.
03.11.2024Autor
Вітаю! вам не сподобалися мої заперечення,ну нехай буде не М,але ж і не серпентин,хоч  це напів дорогоцінний камінь, я в темі про метеорити - давно і мене не дивує те що завжди є не згодні  ,раніше метеорити Віоліті був проросійський сайт,були і інші -Метеорити 2Х2,то там "спілкування" було рівні " рашистського хамства" ,ви вибачте і всі кому щось не подобається в темі,але якщо ви маєте метеорити,то покажіть,знавець в метеоритиці -той у кого вони є.
26.12.2024Odpowiadać bylin
А якщо колекція розпродана,подарена,передана? - людина перестає бути знавцем? Людина яка займається метеоритами комерційно,але не має власної колекції,-теж не є знавцем?А той хто займається виготовленням прикрас та сувенірів з метеоритного матеріалу,але сам немає таких,- знавцем теж неявляється?
07.11.2024Autor
Всім привіт! фото загального плану, загальна вага =2850 грам.
09.11.2024Autor
Всім привіт! панове пошуковці, ви працюєте з металодетекторами,багато хто має великий досвід,тому таке питання:- чи доводилося кому із вас знайти МЕТЕОРИТ за допомогою МД ???,якщо так , то прохання повідомити і при можливості показати фото знахідки,до любого повідомлення поставлюся з повагою і без негативу.
19.11.2024Autor
Спільноті Віоліті-мої вітання, в інтернет/новинах,розділ Наука,появилася цікава стаття:- 12800 років назад над Землею вибухнула комета,велика кількість уламків випала на поверхню Землі,спричинивши чергове вимирання всього живого,доказами цього є знахідки плавлених мінералів при 2000 градусів,та великому тиску ,також опубліковані фото цих мінералів з шокованими проплавленими тріщинами їх видно на розрізах,які характерні і для метеоритів.
wadik1631
20.11.2024Odpowiadać bylin
Usunięte przez autora
20.11.2024Autor
Всім привіт! можливо і так,але комет та великих астероїдів падало на Землю в різні часи-багато,вчора тільки прочитав цю інформацію в новинах ,там також є фото знайдених залишків матеріалів,так що докази показали,після катастрофи ще 1000 років на Землі тривало похолодання.
wadik1631
21.11.2024Odpowiadać bylin
Usunięte przez autora
21.11.2024Autor
Привіт! в інтернеті  новини УКР  НЕТ,розділ Наука,там "біжить"стрічка ,просто почитав та й по всьому.
wadik1631
21.11.2024
Usunięte przez autora
wadik1631
21.11.2024
Usunięte przez autora
wadik1631
21.11.2024
Usunięte przez autora
wadik1631
21.11.2024
Usunięte przez autora
22.11.2024
Бывало, выедешь на природу, и каждый раз энтузиазм поощряется... Этот звук прибора ни с чем не перепутаешь - метеорит. При частых встречах с такими-же энтузиастами, расположившись на завалинке, долго,"по- рыбацки", хвастаемся своими познаниями в метеоритах. Мы уже его ни с чем не перепутаем. И не нужны нам всякаразные специально обученные люди в исследовательских лабораториях....:))).Насколько я понимаю, на этом ресурсе спецы по исторической движухе, а не по сказочному хламу
Zmodyfikowane przez autora 22.11.2024
wadik1631
22.11.2024Odpowiadać Client720248
Usunięte przez autora
22.11.2024
Все дело в самоиндификации. Я хрен купил-бы метеорит без заключения профильной лаборатории.
22.11.2024AutorOdpowiadać Client720248
Все дело в самоиндификации. Я хрен купил-бы метеорит без заключения профильной лаборатории.
Тепер що до висновків лабораторії,от як будуть у вас свої метеорити, тоді ви зрозумієте ,чи варто ,чи не варто,колекціонери які займаються М,добре розуміються на них або ж мають незалежних експертів і їм не потрібні М  які вже вивчені всі хочуть щось нове,не знайоме,як в нумізматиці-рідкісна монета ,то і ціна висока.
wadik1631
23.11.2024Odpowiadać Client720248
Usunięte przez autora
Odpowiedzi: 2
22.11.2024Autor
Всім привіт! хлопці я позитивний чоловік і ніколи і нікому ніяких мінусів не ліпив,я поважаю всіх ,якщо хочете щось побачити ,чи узнати про метеорити,то дивіться,все що я показую -це метеорити,таких немає ,я навмисне виставив легко пізнавальні,щоб могли це побачити і якщо ви не бачите ознак метеоритності ,то або ж ви мало знаєте ,або ж не хочете бачити бо це не ваше.
wadik1631
23.11.2024Odpowiadać bylin
Usunięte przez autora
26.12.2024Odpowiadać bylin
Або не Ваше, раз такі, легко впізнавані зразки,також й по іншим темам, видаєте за метеорити? Всемирного заговору проти Вас немає,дослухайтеся іноді до людей. Я перший наставлю Вам + якщо буде виставлено вами щось путнє. Хай щастить!
23.11.2024Autor
Привіт! хто це "МИ" я що зайшов до вас в будинок ,чи то на "ВАШ" форум я такий же учасник як і ви і  нікому нічого не винен,на цьому форумі я років 8-10 назад обговорював метеорити.
wadik1631
Usunięte przez autora
wadik1631
23.11.2024
Usunięte przez autora
wadik1631
23.11.2024
Usunięte przez autora
23.11.2024Autor
Вадік! не надувай бульбу,метеорити виставив на обговорення а не на продажу ,я  не згадував ніде за продаж, мені потрібен хтось,хто хоч щось тямить в М,щоб дослідити детальніше ,потім буде експертиза ,якщо ви щось можете ,чи знаєте ,то спілкуйтеся по темі,можете заявити , що це не метеорити,але тоді будуть потрібні ваші доводи і пояснення-яких немає.
wadik1631
Usunięte przez autora
wadik1631
23.11.2024
Usunięte przez autora
wadik1631
23.11.2024
Usunięte przez autora
23.11.2024Autor
Вадік, ми з вами на інших форумах часом не спілкувалися раніше на старому Віоліті або Метеорити 2Х2,знайома риторика,можливо Астрополіс,все це я давно роблю сам,в вас є свої метеорити?,тоді валіть сюди ,я по фоту визначу на відміну від вас,ви просто далекий чоловік від М,в мене є своя лабораторія і "опитний человек",закрили тему.
wadik1631
Usunięte przez autora
wadik1631
Usunięte przez autora
wadik1631
23.11.2024
Usunięte przez autora
23.11.2024Autor
Я іще раз заявляю ,що не продаю  свої метеорити,показати ,обговорити  це інша справа,на цьому я набуваю досвід,але впевнений,що коли б виставив на продажу,ось ці два ,купили б в момент,це індивідуальні М,не досліджені,мають чудові ознаки,особливо цей що на цій сторінці,майже 3 кг,такі рідко побачити вдається.
23.11.2024Autor
Потримати б ви його в руках,зразу стало зрозуміло,що це метеорит,таке я бачив не раз,доводилося забирати.
wadik1631
24.11.2024Odpowiadać bylin
Usunięte przez autora
wadik1631
24.11.2024Odpowiadać bylin
Usunięte przez autora
24.11.2024Autor
Всім привіт! це вже ближче до теми,згоден, але різати пополам не  обовязково,роблю невеликий зріз ,обробляю азотка+ спирт 1/10,потім під мікроскоп,бачиш який то малюнок по ньому визначається до якої групи і чи взагалі це М,це для З/К і залізних,з камяними -складніше,тут потрібно ще і шліфи зробити ну і тест на залізо/нікель.
20.12.2024Autor
Всім привіт! тест на  нікель/залізо в даному зразку,в спеціальних лабораторіях продають тестові палички за допомогою яких є можливість визначити наявність сплаву нікелю з залізом,в природі такого поєднання не буває,тому вважається ,що наявність сплаву є ознакою метеоритності, маючи де які хімічні складові можливо проводити такі тести ,позитивний результат - тестова паличка повинна мати малиновий колір після взаємодії з поверхнею метеорита,підтверджуючи наявність нікелю, як на фото.
Chcesz dodać wiadomość?
Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się.
SzukajZamknąć
Cookies
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.