Kategorie

Wyślij zapytanie w temacie
Допоможіть визначити знахідку
Допоможіть визначити знахідку
WysłaćAnuluj

Zgłoś komentarz
WysłaćAnuluj

Twoje zapytanie zostało wysłane
Ok, zrozumiałem

Wysłałeś już zapytanie
Ok, zrozumiałem

Usunąć wiadomość z ?
UsuńAnuluj
Link skopiowany!
Вага кілограм п'ятдесят?
Матеріал золото ?
Але, на всяк випадок (додаю до переліку вищенаписаного) - фото що ви надали - непридатні для визначення предмету. Потрібні тільки якісні фото, або при денному освітленні, або з якісно поставленим освітленням, з як можна меншими полями фону по боках - з обох боків і з торців. Також потрібні якісні макро фото окремих участків предмета (міста пайки, кріплення, різьблення, отвори, дефекти і т.д.)
Тож, давайте потихеньку виправлять ситуацію, коли ви вже тут і наважились прийняти участь в процесі, та надали приблизні розміри, та вагу - то вам ще залишилось вказати матеріал предмета, надати якісні макрофото - щоб була можливість чіткого розуміння, що в вас там є.
На мій погляд, я навпаки підказав вам, яку потрібно надати інформацію для якісної ідентифікації предмета. Чи було щось не так?
Утомили ви ,,Імператора,, - ,,Імператор,, пішов в опочивальню.
,,Імператор,, бажає спати.
P.S. Пані, рано ,,Імператора не будіть, ато ,,не ровен час - велю казнить,,.
(,,Імператор,, жартує).
Тихої ночі.
Дивлюсь, ви трохи вибалакались, та вгамувались - думаю настав час поговорити без ,,шпичок,,, по суті справи, що до вашого предмету.
Тож, що ми маємо, на основі предоставленої вами інформації?
- Маємо литий предмет, з кольорового сплаву металів (що зовні схожий на срібло, або високооловянисту бронзу). За своєю формою, та за наявності латунних штифтів-заклепок, можемо зробити висновок, що предмет виконував функціонал декоративної накладки (на що саме, однозначно знати не можливо).
Чіткої відповіді, що до віку вашого предмету, в мене також не має.
Поясню чому: за стилістикою та за манерою виконаня, в вашому предметові намішані різні моменти, що притаманні різним культурам і різним часовим відтинкам. Для прикладу - подібні завитушки, що йдуть по зовнішньому периметру предмета, стилістично притаманні скіфському періоду (аналогії можна бачити на тильниках акінаків, у литих пряжках в вигляді пазурів та в іншій зооморфній металопластиці тих часів. Але, також ми можемо чітко бачити, в верхній частині предмета, зображення корони - що притаманне середньовіччю. Також дисбаланс в загальну картину вносить штихельне нанесення візерунків на поверхні (сама манера нанесення зигзагоподібного візерунку різцем більш притаманна пізнішим часам).
Чисто теоретично, з того що я бачу - предмету може бути як декілька сот років, так і декілька місяців.
Це моя суб'єктивна думка і на останню інстанцію винесення вердикту я не претендую.
Якщо бажаєте дізнатись більш професійну та розлогішу інформацію про предмет - перенесіть тему, чи створіть нову в розділі ,,Стародавні та середньовічні предмети (до 1700 року.),, - в тому розділі більше всього знаючих людей, там швидше ідентифікують і за потреби підкажуть до якого періоду належить предмет.
Ви мало знаєте свого ,,Імператора,,...
Au revoir моя Жозефіна...