bylin
bylin
17 listopada 2024, 13:40

Всім привіт! можливо метеорит.

Всім привіт! можливо метеорит.
Панове до вашої уваги -камінь схожий на металевий метеорит,вагою 150 грам,має метеоритні ознаки,схоже що давно в землі ,має сліди атмосферного впливу.

Odpowiedzi: 0
20.11.2024Autor
Вітаю! ну хоч щось і то добре,ви такий знавець в метеоритах,то можливо поясните які вони-метеорити,або покажете.
21.11.2024Odpowiadać bylin
На аукціоні є розділ з метеоритами, там можете подивитись
Odpowiedzi: 1
21.11.2024Autor
Привіт! лот на продажу метеоритів на цьому аукціоні -бачив, 100 шт.,не все там метеорити,цей що на показі ,також метеорит-належить до групи залізних М,можу дати більше інформації.
wadik1631
Usunięte przez autora
21.11.2024Autor
Привіт! згоден з вашими доводами,але перш ніж бігти до експертів -потрібно самому або ж з допомогою- визначити ,чи може це бути в подальшому - метеоритом,та і не всім потрібна це,залізні метеорити легко пізнаються їх видно і так ,потрібна питома вага (гр/см3) ну і зріз протравлений азоткою де видно лінії Неймана і що тут не зрозумілого,звичайно ж потрібно щось і знати.
wadik1631
Usunięte przez autora
23.11.2024Autor
А що тут складного ,хто досліджує метеорити-повинні бачити їх і на фото,є два способи визначення:- а) первинний огляд з візуальним визначенням ознак (кора,регмагліпти,магніт,пєзогліпти,вага,форма,слід на плитці) , б) друге дослідження-лабораторія,гемологія,зрізи,тест на нікель і т. д.,як би це був не М,то вже засипали б доводами.
22.11.2024Autor
Всім привіт! це самий доступний у вивченні метеорити,на зрізі добре видно паралельні лінії (Неймана), поверхня має чітку кору плавлення, по корі тонкі канавки(пєзогліпти),один з трьох залізних метеоритів-гексаєдрит з вмістом заліза до 15%,щільність - 5,5 гр/см3,загальна вага - 150гр.
26.12.2024Odpowiadać bylin
...з вмістом заліза до 15% ? А що тоді інші 85% в Вашому зразку? Так покажіть всім ваші добре видимі лінії (Неймана) і всі питання відпадуть.
23.12.2024Autor
Всім привіт! вміст заліза та нікелю в метеоритах, начеб то полегшує ідентифікацію та пошук їх металодетекторами ,але майже все ,що знайдене,то це техноген або ж земні рудні матеріали ,все криється в тому,що залізо в малих обємах розкидане в метеориті і магніт слабо  реагує а металошукач взагалі його може не "бачити" (це для камяних хондритів і ахондритів),тому є таке твердження -"щоб найти М-потрібно мати М",тобто налаштувати металошукач на нього і потім починати пошуки,для залізо/камяних і залізних -простіше.
23.12.2024
все там были
2коп1927, метеориты...
тоже, помню, находил...
признаки всякие, названия...
24.12.2024
Доброго часу, для початку:
чи є шарувата структура?
чи є кірка окислення на поверхні?
як сильно зразок притягує магніт?
як сильно зразок відхиляє стрілку компаса?
чи є кулясті включення в структурі знахідки?
чи є округлі порожнини або отвори схожі на бульбашки?
чи є сліди потоків або течії металу?
залишає зразок риску на склі?
якого кольору риска на фаянсі?
яка щільність знахідки?
24.12.2024AutorOdpowiadać SkiFFF899
Доброго часу, для початку: чи є шарувата структура? чи є кірка окислення на поверхні? як сильно зразок притягує магніт? як сильно зразок відхиляє стрілку компаса? чи є кулясті включення в структурі знахідки? чи є округлі порожнини або отвори схожі на бульбашки? чи є сліди потоків або течії металу? залишає зразок риску на склі? якого кольору риска на фаянсі? яка щільність знахідки?
Вітаю!цілком погоджуюся з вами ,всі ці перелічені вами питання допоможуть провести первинну ідентифікацію знахідки і якщо щось підтверджується ,то варто досліджувати дальше,зі 100 шт. присланих на ідентифікацію зразків, можливо 1-2 може бути М.
24.12.2024
Доброго дня! Феромарганець. Використовується у металургійній промисловості для розкислення та легування сталі, сплавів, чавуну, а також у хімічній та інших галузях промисловості. Немагнітний,доволі важкий. Доречі,досить красива внутрішня структура. Додам зараз фото свого зразка:
24.12.2024Autor
Привіт! щось це не схоже на марганець,зріз зроблений -гарно,визначте питому вагу (гр/см3),камінь зовні відповідає метеоритній формі,є кора температурного прогріву,є включення ,підвісьте магніт на шнурок і підведіть до нього камінь-колихнеться магніт ,то є залізо,чому вирішили ,що це марганець?
24.12.2024Odpowiadać bylin
Це було не запитання,а відповідь для Вас,по вашому зразку. З повагою!
24.12.2024Autor
Привіт! Ви показали свій зразок,зробили припис ,як би до нього а тепер виходить що  припис до мого зразка а фото вашого,"заумно" як то,ну та ладно,то ви мені як би пояснюєте,що в мене не метеорит а феромарганець? а що тоді те що ви показали?
Свій зразок я показав в доповнення, як приклад. У  Вас такий-же.
24.12.2024
Якщо ще коротше,зразок представлений Вами, немає відношення до метеоритів. Можливо пощастить в інший раз.
24.12.2024Autor
А якщо ваш зразок-метеорит,то що тоді?,вибачте не хочу вас засмучувати,але ви мало знаєте про М і ще менше їх бачили ,ви навіть свій зразок толком не дослідили,стверджуєте що у вас  це феромарганець,до речі феромарганець - магнітний ,це сплав марганцю з залізом (до 15%) а от марганець -не магнітний ,як можна не бачити на зрізі лінії Неймана і кору плавлення ?-не зрозуміло,вибачте .
24.12.2024
Ви мені нагадали одну людину з країни-агресора ("метеорити донського краю"),там така ж сама ситуація,прям всемирний заговір проти нього,не дають йому "легалізувати" булижники,техногени та шлаки. Доречі,кора плавлення відрізняється від окислів. На вашому зразку окисли. Феросплави сильно окислюються на повітрі,набуваючи притаманно чорного кольору. Залізний метеорит повинен мати сильно виражені магнітні властивості (якщо він залізний,а не залізо-каменний). Можу запропонувати Вам купити в мене декілька тон таких "метеоритів" (продаються у вільному доступі),перепродам недорого. Тема цікава,колись самі розберетесь,хай щастить!
24.12.2024Autor
Та знаю я про кого мова ,до речі в нього вже мабуть за 200 шт., я не скупляю чужий "шмурдяк" в мене зовсім не багато,але це метеорити,ще раз вам раджу добре почитати про метеорити і будьте уважним,в моїй темі написано ,що він магнітний,але навіть залізні М не є "сильно"магнітними (гексаедрити і октаедрити) от атаксит і то в ньому до 50% заліза,дуже рідко буває чисте метеоритне залізо,тепер показую яка повинна бути кора плавлення-дивіться це збільшене фото (фрагмент вирізаний)
24.12.2024Autor
Переглянув свої фото і зрозумів,чому вас понесло на марганець,фото зрізів мають світлий фон і колір сріблястий як в марганцю,але це тому ,що світло падає під кутом і висвітлює на полірованні а в натурі це темний фон.
Якраз на Ваших нових фото явно виражені сліди техногену. Доречі, зернистість матеріалу повинна була Вас насторожити,чи не так?
24.12.2024
Чистіть далі,до чистого металу,та зрівняйте з тим,що я Вам надав,будете приємно здивовані. Успіхів.
25.12.2024AutorOdpowiadać Dalan
Чистіть далі,до чистого металу,та зрівняйте з тим,що я Вам надав,будете приємно здивовані. Успіхів.
Привіт! "хто хоче -бачити ,той бачить -хто не хоче,той не бачить",ви там згадували , що маєте багато каміння,показуйте -можливо я вам допоможу знайти серед вашого збіжжя - метеорит,самі ви це не зробите ,якщо не бачите гарно показаний гексаедріт.
25.12.2024Odpowiadać bylin
Досить морочити людям голову,зовсім не хочете чути,що Вам говорять інші,і це сумно! У Вас феросплав,крихкий,метеоритне же залізо - ковкий метал,провірте на своєму зразку. А краще додайте аналіз матеріалу(робиться за декілька хвилин на любій металобазі)та додайте в тему. Це і буде вашим аргументом. Да,і покажіть вже врешті решт свою "решітку". А поки що,все це мені  нагадує тему про "алмази". Хай щастить!
25.12.2024AutorOdpowiadać Dalan
Досить морочити людям голову,зовсім не хочете чути,що Вам говорять інші,і це сумно! У Вас феросплав,крихкий,метеоритне же залізо - ковкий метал,провірте на своєму зразку. А краще додайте аналіз матеріалу(робиться за декілька хвилин на любій металобазі)та додайте в тему. Це і буде вашим аргументом. Да,і покажіть вже врешті решт свою "решітку". А поки що,все це мені  нагадує тему про "алмази". Хай щастить!
Це ви морочите голову і мені і тим хто бачить цю тему,темна ви людина в метеоритиці,якщо радите звернутися на металобазу по аналізатор,ви не маєте ніякого розуміння,що таке тест на нікель,що є хондри,олівін,тест на іридій ,яка має бути кора плавлення,що таке спайність ,треки в М,про це ви ніде не запитали,жаль потраченого часу ,ви так нічому і не навчилися,з вами все -закрили тему!
Odpowiedzi: 9
25.12.2024Autor
Всім привіт! панове спільнота Віоліті,копачі,старателі ,метеоритчики,любителі старовини,знавці,експерти  та адмін-ВІТАЮ ВСІХ ВАС - КОГО З НОВИМ,ДЛЯ КОГО не НОВИМ РІЗДВОМ,в наступному Новому Році всім  -Великої Удачі,бо як удасться ,то матимете все!
28.12.2024
Доброго дня. Та я не переймаюсь,зараз всі на емоціях,буває.
Все ж таки,щодо Вашого зразку: можливо шанс і є,але ж не з такою подачею,фото та описом. Я ж чому і запитую, як Ви вирішили,що вміст заліза в зразку саме 15% при питомій 5,5 ? При 15% це вже кам'яні,але там питома значно нижча. У Вашого зразку явна ж  металева структура (із щільністю якраз все гаразд). По тим фото зрізу що надано, видно тільки механіку (борозди від абразивів),це зовсім не ті тонкі,паралельні лінії та включення,що виникають на добре відполірованій протравленій поверхні. Потрібні просто якісні фото. Нижче додам фото зразка,як повинно бути. Щодо того,що довго пролежав в землі,теж запитання. Залізні - дуже бистро окисляються й виглядають з під землі,як звичайне ржаве залізяччя,фото нижче. На Вашому зразку колір притаманний пустельним знахідкам,або свіжому падінню,до речі,а яка історія?знайшли,купили,подарували? Ще раз, добрі,якісні фото поверхні зрізу все Вам вирішать. Успіхів!
28.12.2024AutorOdpowiadać Dalan
Доброго дня. Та я не переймаюсь,зараз всі на емоціях,буває. Все ж таки,щодо Вашого зразку: можливо шанс і є,але ж не з такою подачею,фото та описом. Я ж чому і запитую, як Ви вирішили,що вміст заліза в зразку саме 15% при питомій 5,5 ? При 15% це вже кам'яні,але там питома значно нижча. У Вашого зразку явна ж  металева структура (із щільністю якраз все гаразд). По тим фото зрізу що надано, видно тільки механіку (борозди від абразивів),це зовсім не ті тонкі,паралельні лінії та включення,що виникають на добре відполірованій протравленій поверхні. Потрібні просто якісні фото. Нижче додам фото зразка,як повинно бути. Щодо того,що довго пролежав в землі,теж запитання. Залізні - дуже бистро окисляються й виглядають з під землі,як звичайне ржаве залізяччя,фото нижче. На Вашому зразку колір притаманний пустельним знахідкам,або свіжому падінню,до речі,а яка історія?знайшли,купили,подарували? Ще раз, добрі,якісні фото поверхні зрізу все Вам вирішать. Успіхів!
Вітаю вас! погоджуюся не всі фото якісні,так це -гексаедрит,лінії Неймана,довгі, тонкі,паралельні і не тільки ,схожі на подряпини, в моєму  ці лінії розміщені  по іншому,мабуть фото по іншому сформатовано,користуюся програмкою з інета ,збільшення до 200%,потім обріз фрагмента ,на моєму фото ці лінії паралельні ,схоже на провода лінії ел. передачі.
28.12.2024Odpowiadać bylin
Це фото було зроблено після механіки, чи лінії з'явилися вже після поліровки та протравки? Є окремі влючення,світлішого кольору? Та яка історія зразка?
Вигляд залізного метеориту із землі.
Так це октаедрит в ньому більше нікелю і заліза,тому нікель вистроївся не в лінії а в балочки,ламелі,палички,це самий розповсюджений залізний М,є ще третя група - атаксити ,їх мало і нікель метал в них до , так вскид - до 50%,до речі по поверхні цей зразок більше схожий на палласит ,заліза багато., і кори плавлення немає і пьєзогліптів.
Zmodyfikowane przez autora 28.12.2024
Вигляд залізного метеориту із землі.
Ось поверхня мого ,на ньому кора плавлення чорно/синього кольору, видно пєзогліпти (канавки здування)
Odpowiedzi: 2
28.12.2024
Ось по фото такої якості зрізів, вже сумнівів точно мабуть не було б.
...
Звичайно,які сумніви ,це зрізи октаедриту.
Звичайно,які сумніви ,це зрізи октаедриту.
це я просто показав для того, якої якості повинні бути фото,щоб не виникало ніяких запитань.
28.12.2024
Свої ж зразки метеоритів показати вже не зможу, довго збирав,ну як збирав, всі купував,і набагато дорожче чим зараз та ще й з таким асортиментом та вибором. Все вже давно розпродано,перейшов на монети царськ.росії, хоч зараз якось різко перестала подобатись сама назва моєї колекції. Вчора наприклад вже який раз поспіль  бомбили сусіднє селище,бомбили і на Різдво,як таке взагалі можливе? Може вже скоро і сам вживу зможу побачити астероїди. А що стосується пошуку,то за 20 років з металошукачем,особисто мною був знайдений лише тільки один єдиний М,зате справжній,і зате атаксит,вага лише тільки 14,3г. Схожих да,знаходив багато,але все не то. Та тут майже в кожного,хто займався пошуком,є свій ящик "почти схожих" зразків. Якось так. Всім мирного неба!
28.12.2024Autor
Ну атаксит має чимало залізо/нікелю,можливо знайти і металошукачем,покаже з запізненням.
Та все вірно. З залізними хоть якийсь шанс, з кам'яними та залізо-кам'яними практично нулю, які в наших грунтах та з такими кліматичними умовами, перепадами температур, швидко  руйнуються,розкрошуються,запахуються технікою і навряд чи в такому вигляді хтось зверне на них увагу,коли вони вже мало відрізняються від звичайних земних порід. А робити хім.аналіз за 100$ щоб підтвердити їх метеоритне походженя,або непідтвердити,як повезе, то вже таке собі "удовольствіє",тому і така сумна статистика. Навіть в нормальних умовах в колекціях, бувають випадки коли зразки метеориту руйнуються,метал,який міститься всередині окислюється і рве його,що там вже говорити про навколишнє середовище,волога,мороз,жара.
Ну атаксит має чимало залізо/нікелю,можливо знайти і металошукачем,покаже з запізненням.
Доречі, я його визначав доволі просто,без всяких там заморочок, пробників на нікель та форумів, за хвилини - аналізатором металів на металобазі, безкоштовно, бо здавав свій металобрухт. Визначається увесь %-ний склад матеріалу. В моєму,вміст нікелю видало 19.2% . Чому Вам,такий метод не підходить,незрозуміло? Зараз в об'явах багато хто надає послугу аналізатора, ціна питання 50грн. одне вимірювання.
Доречі, я його визначав доволі просто,без всяких там заморочок, пробників на нікель та форумів, за хвилини - аналізатором металів на металобазі, безкоштовно, бо здавав свій металобрухт. Визначається увесь %-ний склад матеріалу. В моєму,вміст нікелю видало 19.2% . Чому Вам,такий метод не підходить,незрозуміло? Зараз в об'явах багато хто надає послугу аналізатора, ціна питання 50грн. одне вимірювання.
Вітаю! не згоден,якби все так просто ,то нащо тоді інститути,професора,лабораторії,аналізатор покаже який то вміст металу і то не всі метеорити,ну нехай там атаксит,палласит а камяні,основні то вони,тут не так просто ,в метеоритах залізо/нікель "розпорошені" ,це не кусок якого то металу,є таке розуміння як магнітне сприйняття в М,міряють магнітометром.
А Ви просто спробуйте,навіщо все так ускладнювати. Ви для себе визначетесь. А от якщо захочете офіційної документації,то для цього і будуть задіяні всі вище згадані,які підтвердять те ж саме,але в 10-15 раз дорожче та проведуть сертифікацію вашого зразку. Про кам'яні я взагалі мовчу,сам хім.аналіз 4-5 тис.грн., для малих зразків це економічно невигідно.
28.12.2024Odpowiadać Dalan
З теми виходжу,досить. Тема вже про все і ні про що. Я не покупець,то ж мені воно абсолютно байдуже, щось вмовляти,щось випрошувати,щось доказувати. Звертайтесь наприклад в "Meteorytyka" знаходяться в Києві, контакти в мережі є. Вони й на цьому сайті продають. Допоможуть оцінити,продати. По пенсійному можливо і скидку зроблять. На все добре!
Odpowiedzi: 2
28.12.2024Autor
Не ускладнюю,роблю як простіше:-бачу камінь,підняв ,важкий,має метеоритну зовнішність,кора,пробую магнітом-позитивний,зробив зріз ,полірнув азотка+спирт 1/20 під мікроскоп є малюнок-лінії Неймана -це гексаедрит а вони мають нікель 5-6 %,зробив тест на нікель діметилом це вже і не потрібно,нащо мені аналізатор,ну можна щось і ним визначити ,але описану оту процедуру потрібно робити по любому,поки не побачу на зрізі відповідний малюнок,для мене немає метеорита,до речі є ще одна ознака,нікель в залізних метеоритах -окислюється при взаємодії з залізом дає такий жовтувато/зеленуватий колір,знімаєш пластинку кори плавлення і під нею можливо це бачити.
Chcesz dodać wiadomość?
Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się.
SzukajZamknąć
Cookies
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.