Anonimowy
Anonimowy
5 grudnia 2024, 18:00

Портрет Люфтваффе Ерік Хартман СС

Портрет Люфтваффе Ерік Хартман СС
Доброго дня шановні користувачі та експерти, допоможіть з оцінкою даної картини/портрети, дісталась у спадок, привезли з Германій в 1945, від тоді в одних руках, наскільки знаю це портрет Еріха Хартманна, німецького льотчика люфтваффе, який рахується найуспішнішим пілотом, картина була зроблена на замовлення від 52-ої винищувального ескадру, в якості подарунку, написана в 1945 році,

05.12.2024
Цікаво..Але не кожному дістаєця у спадок портрет Еріха Хартманна..Геть лячно спитати...:Анонім-ви хто?
05.12.2024Odpowiadać друг ромео
Цікаво..Але не кожному дістаєця у спадок портрет Еріха Хартманна..Геть лячно спитати...:Анонім-ви хто?
Usunięte przez autora
Odpowiedzi: 0
05.12.2024Odpowiadać друг ромео
Самому цікаво
Anonimowy
05.12.2024AutorOdpowiadać друг ромео
Історія така, що цю картину в 1945, привіз мій дід, і вона була у нього на горищі, і зараз після деяких обставин,  я знайшов її, мені вона не сильно потрібна, але почитавши історію, і дізнавшись історію про картину та людину яка зображена на ній, я думаю що ця картина має цінність, тому вирішив що продам її, але хотів би почути оцінку, яка приблизна вартість може бути, і чи взагалі можна продавати цю річ?
Odpowiedzi: 6
Odpowiedzi: 3
05.12.2024
"Ерік Хартман СС"
Так он ещё и ССовцем был! Вот оно што!
А Констебль Тревор ничего об этом не знал. Интересно, жив ли биограф немецкого аса?
Если да, надо написать ему - может тоже как я окропит коленки чаем...
05.12.2024
Привіт! з Германії фронтовики везли ,що попадало в руки,дозволялося декілька "чумайданів" так тоді казали,от і прихопив хтось і картину а можливо і пізніше вивезли ,ми там служили в ГСВГ,не думаю ,що комусь захотілося таку "хрень" підробляти.
05.12.2024Odpowiadać bylin
Не меліть дурниць, якщо самі не знаєте і не розбираєтесь. Розміри картини які? Емблема JG 52 яка? Прописна літера r яка? 
Портрет, кажете? Художника чи маляра? В петлиці пілота ескадрильї нічого не дивує? Може порівняєте. Дарма, що колір петлиці на портреті жовтий )) Головне, щоб "лапша" на вуха деяким добре лягла...
vkf772391
06.12.2024Odpowiadać bylin
За словами мого родича, який завершив війну у званні майора, був затверджений перелік предметів, які можна вивозити, відповідно до звання фронтовика.  Ось він, як майор, згідно цього порядку вивіз мотоцикл з коляскою, гарну мисливську рушницю,  картини та багато іншого дріб'язку.  Картини - нейтральні, ті що залишились у нас, пейзажі. А везти портрет ворога було б занадто ризиковано та й навіщо.
Odpowiedzi: 2
Odpowiedzi: 1
05.12.2024
Дiйсно,однi жовтi петлицi Люфтваффе - це повний треш.Сам покiйний Хартманн та багато iнших ассiв Райху в могилах перевертаються...
05.12.2024
Гарне горище, без пилу та бруду, мабуть, там лабораторія була по контактам з позаземними цивілізаціями ще, треба подивитись, може й тарілка яка завалялася. А по картині - на Віоліті можна впарити будь що, головне частіше модераторам жалітися, щоб видаляли флуд, та блокувати і все, лохи заберуть аж бігом, це ж не вперше, не треба оцих обговорень, пуляйте одразу на продаж і там розповідайте казочки, тут це люблять!
05.12.2024
Ой, вибачте, не лохи, а поважні покупці, звичайно, чорт попутав.
Yarda2220
05.12.2024
І чомусь не дивно що знов АНаНІМ нам на вуха спагетті захотів повісити.
05.12.2024
Хоча вибачаюсь,в Люфтваффе третього Райху таки були петлицi жовтого кольору на парадних мундирах.Вiдповiдало це званню майора Люфтваффе.
Але все це таке,до даного "полотна" мае опосередковане вiдношення.
06.12.2024Odpowiadać jasonvlad
Перепровірив архіви. Жовті петлиці були. І навіть на флігерблузе (кітель пілотів льотних ескадрилей). Але ці кітеля ніколи не були чорного кольору. Вони темно-сірі. І, повторюся, петлична емблема - просто фантазії на тему "і так зійде".
Anonimowy
06.12.2024Autor
Цікаво чи почую я від когось нормальну оцінку без оцих крилатих висловів, а нормальну оцінку, я виставив її на обговорення з метою оцінки на оригінальність та визначенням ціни, тому хотілось би почути об'єктивну думку, а не те який я "фантазьор" і шо картині не більше 2-3 років
06.12.2024Odpowiadać Anonimowy
Цікаво чи почую я від когось нормальну оцінку без оцих крилатих висловів, а нормальну оцінку, я виставив її на обговорення з метою оцінки на оригінальність та визначенням ціни, тому хотілось би почути об'єктивну думку, а не те який я "фантазьор" і шо картині не більше 2-3 років
Всім привіт! та не переймайся,це закономірно,в якій то темі періодично затівається така полеміка,за ці 90 років що пройшло картина виглядає яскраво,ну зберігалася десь в захищеному місці,от вже де хто погодився ,що були таки петлиці жовтого кольору,хтось знайдеться і "обламає" знавців.
Anonimowy
06.12.2024AutorOdpowiadać bylin
Всім привіт! та не переймайся,це закономірно,в якій то темі періодично затівається така полеміка,за ці 90 років що пройшло картина виглядає яскраво,ну зберігалася десь в захищеному місці,от вже де хто погодився ,що були таки петлиці жовтого кольору,хтось знайдеться і "обламає" знавців.
Буду сподіватись, дуже часто помічаю, що якщо на обговорення виставляється річ, яка унікальна та добре зберігалась, одразу налітають як коршуни, і усі пишуть одне й те саме, сучасна фантазія, такого не було, копія і так далі... я виставив на обговорення щоб почути оцінку, від знавців які дійсно розбираються, а не від "зальотних знавців"
wadik1616
06.12.2024
Usunięte przez autora
06.12.2024
На звороті курку приліпили щоби подорожче продалась?
06.12.2024
Тут би взагалi дослiджувати на автентичнiсть/пiдробку можна було би починати з Нiмеччини.Можливо це копiя оригiналу,але теж стара.Хто мiг намалювати цю картину або оригiнал цiеi копii, визначати по пiдпису.Одним словом,у нас нiхто не пiдпишеться пiд автентичнiсть цього твору,в Нiмеччинi можливо хтось би щось та пiдказав.
06.12.2024Odpowiadać jasonvlad
Оригіналу чого? Підробку чого саме? Це портрет змальований з фотографії, їх малювали тисячами в ті часи в якості пропаганди, як і в ссср малювали своїх. Тут лише питання чи вона дійсно була намальована в ті часи.
Anonimowy
06.12.2024AutorOdpowiadać SamSS
Оригіналу чого? Підробку чого саме? Це портрет змальований з фотографії, їх малювали тисячами в ті часи в якості пропаганди, як і в ссср малювали своїх. Тут лише питання чи вона дійсно була намальована в ті часи.
Можете знайти такий ж або подібні портрети? Уже не перше повідомлення що ця картину уже світилася на інших сайтах, або що таких картин багато різних і так далі, але ні посилань ні фото ніхто чомусь не може додати, лиш слова...
Anonimowy
06.12.2024AutorOdpowiadać jasonvlad
Тут би взагалi дослiджувати на автентичнiсть/пiдробку можна було би починати з Нiмеччини.Можливо це копiя оригiналу,але теж стара.Хто мiг намалювати цю картину або оригiнал цiеi копii, визначати по пiдпису.Одним словом,у нас нiхто не пiдпишеться пiд автентичнiсть цього твору,в Нiмеччинi можливо хтось би щось та пiдказав.
Ну для знавців це не є велика проблема, але це лише моя думка, я надав максимально чіткі фото, за потрібності може надати фото які потрібно, лиш би нормально оцінили і дали якусь об'єктивну відповідь або інформацію про те наскільки оригінальна ця картина, яка можлива ціна, чи має вона цікавість як історична антикваріат річ, надали якісь факти чи посилання які підтверджуючи що це копія чи оригінал, або взагалі будь яку корисну інформацію
Ви не розумієте те що хочу Вам донести, - підтверджувати її оригінальність маєте Ви, а тут присутні висловлюють свою думку. Історія з дідом, м'яко кажучи виглядає абсурдною, дивлячись на стан картини, її тематику та умови в яких вона їхала та зберігалась.
Якщо хочете продати за дорого то віддайте на експертизу, там розставлять крапки над '' і '' як мінімум що до періоду написання, і + до того у Вас буде один вагомий аргумент в продажу , - висновок експертизи.Що до її походження то картина написана з фотографії, тільки щоби цей чорт виглядав доросліше то прималювали головний убір.
Anonimowy
06.12.2024Autor
На рахунок петлиці, Еріх Хартманн був майором
На рахунок петлиці, Еріх Хартманн був майором
Есть небольшой нюанс по поводу "майора", давайте посмотрим на детали звания летчика Эрика Картмана - 8 мая 1945 майор (!), Gruppenkommandeure I./JG52 (командиры группы I./JG52) - гауптман Эрих Хартманн 1 февраля — 8 мая 1945 года.    ---->     Последнюю, 352-ю победу Хартман одержал 8 мая 1945 г. над г. Брюнном (Брно) (Brunn). Это был его 1404-й боевой вылет и 825-й воздушный бой. В этот день Хартману было присвоено звание майор, а I./JG52 сдалась американским войскам у г. Пльзень (Чехословакия). Но, согласно договореннностям между союзниками, военнопленные, захваченные в Чехословакии, были 24 мая 1945 г. переданы в распоряжение СССР. Так майор Эрих Хартман, который не успел примерить майорские погоны, попал "в русский плен", из которого был освобожден только 15 октября 1955 г.   ---->    Поэтому "художник" изобразил летчика не только не с живого персонажа, но даже не с фотографии, это конечно фантазия !   (А так вполне симпатично выглядит, пейзажно......)    Удачи!
Dima881188
06.12.2024
Якби в діда знайшли на горищі цей портрет, він би як мінімум 25 рочків пиляв би ліс в Сибірі. Він це само собою знав як і всі радянські люди тому таке зберігати не міг.
Anonimowy
06.12.2024AutorOdpowiadać Dima88
Якби в діда знайшли на горищі цей портрет, він би як мінімум 25 рочків пиляв би ліс в Сибірі. Він це само собою знав як і всі радянські люди тому таке зберігати не міг.
Я особисто не знав його, не знав як і де саме зберігалася данний портрет, але як мені казали родичі, привіз він її в 1945 році, можливо як трофей, можливо вкрав, чи де купив, цього не знаю, як саме зберігалася теж не знаю точно, як я сказав, знаю що знайшли на горищі, це була не єдина річ данного плану яку знайли, але знайшов не я, а родичі
Розумієте в чому справа. Цю картину на форумі УФК виставили на оцінку та обговорення  ще 30 листопада. (тиждень потому)  А Ви до сих пір кажете що то Ваша. Виходить що родичі виставили її на оцінку раніше чи як?. Чи то Ви вагалися виставляти її на Віоліті.  Хоча Вас чомусь дивує де ще могла картина засвітитися. Як на мене, якщо не булоб ціх казок про горища, дідів, родичів булоб набагато краще.
Anonimowy
06.12.2024AutorOdpowiadać u_riy
Розумієте в чому справа. Цю картину на форумі УФК виставили на оцінку та обговорення  ще 30 листопада. (тиждень потому)  А Ви до сих пір кажете що то Ваша. Виходить що родичі виставили її на оцінку раніше чи як?. Чи то Ви вагалися виставляти її на Віоліті.  Хоча Вас чомусь дивує де ще могла картина засвітитися. Як на мене, якщо не булоб ціх казок про горища, дідів, родичів булоб набагато краще.
Надайте посилання
06.12.2024Odpowiadać Dima88
Вітаю! ми Українці-народ незбагненний,перш за все робимо так,щоб собі було добре,далекоглядний дід був, а продавати потрібно тільки в Германії.
Anonimowy
06.12.2024AutorOdpowiadać bylin
Вітаю! ми Українці-народ незбагненний,перш за все робимо так,щоб собі було добре,далекоглядний дід був, а продавати потрібно тільки в Германії.
Вивезти картину нереально законно, і не факт що в Німеччині законо таке продавати
Anonimowy
06.12.2024Autor
Також Дерев'яний Вішак з написом "luftvaffe" але фото немає нажаль
06.12.2024
Всем добрый день, повторю еще раз здесь свой пост,  ------   Есть небольшой нюанс по поводу "майора", давайте посмотрим на детали звания летчика Эрика Картмана - 8 мая 1945 майор (!), Gruppenkommandeure I./JG52 (командиры группы I./JG52) - гауптман Эрих Хартманн 1 февраля — 8 мая 1945 года. ----> Последнюю, 352-ю победу Хартман одержал 8 мая 1945 г. над г. Брюнном (Брно) (Brunn). Это был его 1404-й боевой вылет и 825-й воздушный бой. В этот день Хартману было присвоено звание майор, а I./JG52 сдалась американским войскам у г. Пльзень (Чехословакия). Но, согласно договореннностям между союзниками, военнопленные, захваченные в Чехословакии, были 24 мая 1945 г. переданы в распоряжение СССР. Так майор Эрих Хартман, который не успел примерить майорские погоны, попал "в русский плен", из которого был освобожден только 15 октября 1955 г. ----> Поэтому "художник" изобразил летчика не только не с живого персонажа, но даже не с фотографии, это конечно фантазия ! (А так вполне симпатично выглядит, пейзажно......) Удачи!
Anonimowy
Ну а це посиллання для шановного автора теми, який каже що тільки балачки  а посилань ніхто не дає. Прошу звернути увагу якого числа була відкрита тема на обговорення. Картина німецького офіцера - УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ КОЛЕКЦІОНЕРІВ
Читайте уважно, Продавець пише: це людина якій раніше скидали фото для оцінки з подальшим продажем, ця картина в даний момент у мене, я можу надати будь які фото, а людина яка виставила цей портрет на інший форум, не може з гарантією в 100%
06.12.2024
Цікаво булоб витягути портрет з рами...цікаво що під ним було намальовано раніше..Також так як Ви прямий нащадок,дізнатися прізвище та ім'я діда...
Anonimowy
06.12.2024AutorOdpowiadać M39
Цікаво булоб витягути портрет з рами...цікаво що під ним було намальовано раніше..Також так як Ви прямий нащадок,дізнатися прізвище та ім'я діда...
Це має значення або відношення до картини?
Anonimowy
06.12.2024Autor
+ інформація з різних форумів не дає того що потрібно, а саме яку цінність має данний портрет, чи дійсно він того періоду який вказаний на портреті, яка можлива ціна та оригінал це чи ні
Anonimowy
06.12.2024Autor
Давайте ще раз, надаю усю інформацію, з надією що мені дадуть відповідь про оригінальність та ціну, 
І так: Усі написані мною слова та інформація, не мої слова
Я не внук, я знайомий якого попросили вияснити за данну річ, 
Людина яка попросила, допомогти з продажем та оцінкою, мій знайомий, з його слів, картина дісталась йому в спадок, але не зовсім йому, а родичам які знайшли її та інші речі, на горищі, одну з цих речей показав на фото, він коли побачив портрет звернувся до мене, з проханням оцінити та допомогти продати, з його слів найшли портрет на горищі родичі, з їхніх слів, цей портрет привіз дід, з Німеччини, в 1945, де саме він його взяв, ніхто не повідомляв, знаю тільки те, що він був льотчиком на фронті, і привіз її з Німеччини в 1945 році, після закінчення війни (зі слів родичів) прочитавши поверхневу інформацію з інтернету (різні сайти) враховуючи підписи та інші малюнки з іншої сторони, можна зробити висновок що вона намальована в 1945 років, як подарунок, від 52 винищувальної ескадри, для того щоб визначити оригінал це чи ні, (з метою подальшого продажу)  виставив на обговорення на даний форум, для експертної оцінки, можна строїти мільйони різних теорій, що до чого і як, я не експерт, але хочу допомогти знайомому з визначенням та продажем данного портрета, так як на мою думку поціновувачів таких речей вистачає, і якщо підтвердить що це річ хоча б тих часів, то сумма буде не малою, з усією повагою, прошу, допоможіть, конкретикою і фактами, для співпраці готовий відповідати на усі запитання і надати будь які фото, та інформацію яку зможу, прошу зрозуміти та сприяти визначенню картини/портрета, з метою подальшого продажу, вибачте за недостовірну інформацію можливо, та сподіваюсь на вашу допомогу, з повагою до усіх експертів та користувачів!
Дякую, тепер біль-менш зрозуміло. Думаю що ні тут, ні де інде ніхто не зможе сказати Вам, орігінал це чи ні.   Цю річ треба нести до експерта в Вашому місті чи в іншому де такий є, який займається тільки живописом а так то буде ще на 20-ть сторінок розмов і все одно ясності не буде, чи продавати як, просто портрет,, невизначена а покупець вже буде брати на свій страх та ризик. І ще, ось ця інформація шановного akche2010 теж вносить свої корективи, фізично карина не могла бути подарена цьому льотчику: "Есть небольшой нюанс по поводу "майора", давайте посмотрим на детали звания летчика Эрика Картмана - 8 мая 1945 майор (!), Gruppenkommandeure I./JG52 (командиры группы I./JG52) - гауптман Эрих Хартманн 1 февраля — 8 мая 1945 года. ----> Последнюю, 352-ю победу Хартман одержал 8 мая 1945 г. над г. Брюнном (Брно) (Brunn). Это был его 1404-й боевой вылет и 825-й воздушный бой. В этот день Хартману было присвоено звание майор, а I./JG52 сдалась американским войскам у г. Пльзень (Чехословакия). Но, согласно договореннностям между союзниками, военнопленные, захваченные в Чехословакии, были 24 мая 1945 г. переданы в распоряжение СССР. Так майор Эрих Хартман, который не успел примерить майорские погоны, попал "в русский плен", из которого был освобожден только 15 октября 1955 г. ----> Поэтому "художник" изобразил летчика не только не с живого персонажа, но даже не с фотографии, это конечно фантазия ! (А так вполне симпатично выглядит, пейзажно......) Удачи!"
Zmodyfikowane przez autora 06.12.2024
Anonimowy
Дякую, тепер біль-менш зрозуміло. Думаю що ні тут, ні де інде ніхто не зможе сказати Вам, орігінал це чи ні.   Цю річ треба нести до експерта в Вашому місті чи в іншому де такий є, який займається тільки живописом а так то буде ще на 20-ть сторінок розмов і все одно ясності не буде, чи продавати як, просто портрет,, невизначена а покупець вже буде брати на свій страх та ризик. І ще, ось ця інформація шановного akche2010 теж вносить свої корективи, фізично карина не могла бути подарена цьому льотчику: "Есть небольшой нюанс по поводу "майора", давайте посмотрим на детали звания летчика Эрика Картмана - 8 мая 1945 майор (!), Gruppenkommandeure I./JG52 (командиры группы I./JG52) - гауптман Эрих Хартманн 1 февраля — 8 мая 1945 года. ----> Последнюю, 352-ю победу Хартман одержал 8 мая 1945 г. над г. Брюнном (Брно) (Brunn). Это был его 1404-й боевой вылет и 825-й воздушный бой. В этот день Хартману было присвоено звание майор, а I./JG52 сдалась американским войскам у г. Пльзень (Чехословакия). Но, согласно договореннностям между союзниками, военнопленные, захваченные в Чехословакии, были 24 мая 1945 г. переданы в распоряжение СССР. Так майор Эрих Хартман, который не успел примерить майорские погоны, попал "в русский плен", из которого был освобожден только 15 октября 1955 г. ----> Поэтому "художник" изобразил летчика не только не с живого персонажа, но даже не с фотографии, это конечно фантазия ! (А так вполне симпатично выглядит, пейзажно......) Удачи!"
Дякую за чітку зрозумілу відповідь
06.12.2024
Дивує тупість вокзального розводу "Купітє часіки. Напісано какоє то Хубло. Оні мені не потрібні і нє інтерєсуют." 
 Віоліті сайт розводів).
06.12.2024
Доброго вечора,панство.Не за дорого і на перспективу ,брати можна
06.12.2024
В картині тількы дерево старе, або пристарене. По цвяхах притерта іржа, видно що вони виймались недавно. Сама картина чисте фуфло. Цінність сувеніра.
06.12.2024
Добрий вечір усім! )
Масса коментарів не може радувати. Тема "зачіпила" багатьох ))
Я хочу спокійно пояснити, чому я вважаю, що картина не має відношення до часів ДСВ. Для початку поясню, що моєю основною темою колекціонування є фалеристика Німецької Демократичної Республіки. Без знання німецької мови, її граматики та орфографії, повірте, було б дуже важко лавувати серед значної кількості інформації. Цією справою я доволі тісно займаюся більше 14 років. Був колись на Віоліті мій товариш з Київа під НІКом Serdjuk - світла пам`ять йому - разом планували випустити каталог під робочою назвою "Наша відповідь Ф. Бартелю" )), як доповнення до неописаних знаків НДР. Ну це, так, відступ від теми... Так от про правопис... Вивчаючи історію фабрики в м. Маркнойкірхен, яка була основним і головним виробником знаків та державних нагород Німеччини, я мав справу з сотнями документів та листувань німців, починаючи з 1945 року і до періоду об`єднання Німеччини в 1990 році. Візуально я добре знаю і відрізняю правопис та каліграфію різних проміжків часу. На наданих автором теми фото моментально кинулось в очі написання прописної літери R на звороті картини. В 1945 році такої прописної НЕ ІСНУВАЛО. Така форма літери R з`явилася у другій половині 1950-их і нею користуються до нинішнього часу. Щоб не бути голослівним, подивіться, який шрифт та пропис був у 3-му Рейсі і порівняйте з підписом на звороті картини. Якщо цього замало, тоді я просто розведу руками і посміхнуся ))
https://www.themt.de/org-1350-49.html
Zmodyfikowane przez autora 06.12.2024
Odpowiedzi: 4
07.12.2024
Доброго Всем дня-читаю,читаю и удивляюсь..??Какой портрет,какая мазня SSовца могла быть намаза в  1945 году-ну Вы что,думаете даже если этот ганс попал в плен,то союзники дали бы возможность-там краски,холст и т.д и т.п.,а более всего время и место намалевать ЭТО!!!Я не с чердака,а от собственного ДЕДА знаю о войне,о немцах,о их быте в 1945 году,Дедушка вернулся в 46.Как он рассказывал-наводил и поддерживал порядок:выявляли бывших военных,а тем более SS,которые прятались как мыши,меняли паспорта,избегали регистрации,уходили в леса и т.д.Свои документы-жгли или прятали,а тем более всякие знаки,награды-кресты,ленты,нашивки,эмблемы.Если бы такую фанерку,как у автора нашли в доме у кого то из горожан-то это явный арест и выяснение,а то и сразу к стенке.!!!При отправке  домой никто,я повторяю никто не осмелился бы тянуть домой портрет убийцы своим близким и родным,натерпевшимся от гансов,тем более SS.Им бы или контрразведка занялась,как сочувствующему значит врагу,или свои же однополчане завоевали и затюкали!!!Если конечно его родня не была в полицаях на родине-люди то же были разные..Вывод:закончу словами Ш.Холмса из "Собаки Баскервилей"--'Ватсон,взгляните на этот портрет(а Вы почитайте данного Анонима)!!!Вот и не верь после этого в переселение душ?.?.'
07.12.2024Odpowiadać fantomas378
Немного разберитесь в вопросе, о чем идет речь, в данном случае "истерика" по поводу СС не уместна, изображенный на картине  - летчик, кстати в девяностых признанный на пост советском пространстве как незаконно осужденный (10 лет лагерей в СССР)  - В январе 1997 года Хартманн был реабилитирован Главной военной прокуратурой рф и с него сняли все обвинения. Власти прямо заявили, что он был осуждён ошибочно (G. Wagenlehner: Die russischen Bemühungen… 1999, S. 78 f.). Вопрос в том - изображенный на ней летчик мог быть изображен на ней в 1945 году или нет. Есть мнения что - НЕТ
07.12.2024Odpowiadać akche2010
Немного разберитесь в вопросе, о чем идет речь, в данном случае "истерика" по поводу СС не уместна, изображенный на картине  - летчик, кстати в девяностых признанный на пост советском пространстве как незаконно осужденный (10 лет лагерей в СССР)  - В январе 1997 года Хартманн был реабилитирован Главной военной прокуратурой рф и с него сняли все обвинения. Власти прямо заявили, что он был осуждён ошибочно (G. Wagenlehner: Die russischen Bemühungen… 1999, S. 78 f.). Вопрос в том - изображенный на ней летчик мог быть изображен на ней в 1945 году или нет. Есть мнения что - НЕТ
Я не историк,поэтому не буду закатывать " истерик".1.в 1945 году такое наплевать не могли.2.Вы УВ.akche2010 пишете на постсоветском-,а может проще-русня в 1997 реабилитировала!!!С Ваших слов-1404 боёв.вылетов,825-возд.боев из них325 победных!!!Это немецкая статистика,а они были очень пунктуальны к датам,цифрам,буквам.Значит звание майора он получил за переброску писем и картошки с аэродрома на аэродром???А жел.крест за то что своим пайком делился с жителями оккупированных городов и деревень???Или немцы все перепутали и не этот шанс летал?? 3.русня в 90х гг.вела хитрую политику-что бы подмазать и Шредера и Меркель(удивляюсь как она не оказалась в нефтегазе,как в газпроме Шредер),они бы и гимлера оправдали,лишь бы повлиять на немецких бюргеров и показать какие узкие "справедливые ,не помнящие зла #братья#".
09.12.2024Odpowiadać fantomas378
УВ. фантомас378, я писал про то, что в ветке не обсуждается СС, немцы, "русня", политика, "нефтегаз", "газпром", "Шредер и Меркель". Что по факту я написал неверно - про вылеты, бои, сбитые самолеты, звание или про снятие обвинений - что здесь не верно ? Обсуждалось конкретно  - эта картина и этот летчик, по теме этой ветки и были мои комментарии, если у вас есть огромное желание обсудить что то другое, то можете найти другие ветки где именно этим и занимаются, зачем вступать в полемику со мной ?
09.12.2024Odpowiadać fantomas378
И еще по поводу "картошки" и "железных крестов" - прежде чем аргументировать, за что и как судят военнопленных  - можно или нет, Вам непосредственно надо изучить вопрос международного права, которое на тот момент да и на этот момент действует / действовало (Гаагские конвенции и декларации И Женевские конвенции). Тогда четко и аргументировано можете сказать, можно ли было гражданина Хартмана судить за очень рьяное исполнение своего воинского долга.
Odpowiedzi: 10
07.12.2024
P.S.У меня сейчас племянник в курск.области-и я уверен,что он не повезет мне с фронта рожи герасимова или ойгу,даже если я его попрошу об этом!!!!(с какими угодно петлицами и наградами).Это не возможно!!!
Yarda2220
07.12.2024Odpowiadać fantomas378
Та аноніму від сили 20 років і звідки йому знати що тоді відбувалось і які закони радянського союзу існували в 1980-ті, 70-ті, 60-ті і тим більше в післявоєнні роки. Там шановний wadik написав що везли солдати і офіцери тоді додому. Кожен шукав речі які можна було практично використати для домашнього вжитку, а не подібну мазню із- за якої підставив би себе і своїх рідних під статтю з карного кодексу яка передбачала пряму дорогу в тюрму.
07.12.2024Odpowiadać АНДРЕЙ 1
Вы правы, неизвестно за кого дед воевал, какое происхождение имел, какую ориентацию (хм-хм). А может дедуля питал нежные чувства к Хартману и сам, сидя после войны на горище нарисовал портрет предмета своей страсти?
07.12.2024Odpowiadać OLiri
Вы правы, неизвестно за кого дед воевал, какое происхождение имел, какую ориентацию (хм-хм). А может дедуля питал нежные чувства к Хартману и сам, сидя после войны на горище нарисовал портрет предмета своей страсти?
А в голодної куми все хліб на умі.
07.12.2024Odpowiadać Kopartel
Вы правы, о душе думаю, о вечном, возраст обязывает.
07.12.2024
Но Хартман на себя похож. Картину можно выставлять на торги как обычный портрет. Думаю до 800 дотянет.
08.12.2024
Там по обратной стороне все видно…. Орёл прилетел методом штампа и щиток, а потом состарили, а мешок продовольственный для объема сказки про дедушку))))
08.12.2024Odpowiadać wolf74
Там по обратной стороне все видно…. Орёл прилетел методом штампа и щиток, а потом состарили, а мешок продовольственный для объема сказки про дедушку))))
Не забываем про тремпель люфтваффе
09.12.2024Odpowiadać M39
Репутацию  Хартмана убили этим рисунком 100%,но вот тремпель люфтваффе с подписью Хартмана мог бы его отбелить…. Но боюсь что дедушка не отдаст его…
08.12.2024
Зайшов коментарі почитати:))
Та все ж, була би моя картина, щоб мені заважало зробити спектральний аналіз картини?
08.12.2024
Может он убивал ваших родственников , будьте человеком- спалите
08.12.2024
Люди которые обсуждают , вы посмотрите на это со стороны, безумие я хочу остаться на Виолити, дальше только………………!
wadik1616
08.12.2024Odpowiadać Struna41
Так, а кто же вам мешает дальше оставаться на Виолити ? В разделе "милитария" часто обсуждают подобные предметы и никто это близко к сердцу не принимает. И вы тоже не принимайте. Это всего лишь предметы.
08.12.2024Odpowiadać grek600
Если будете выставлять на аукцион , скиньте  ссылку ...
Ааа...там теж буде весело:))
08.12.2024
Да, я так думаю будет весело ,лот для меня лично интересен я примерно догадываюсь откуда эта работа....Хотя как и все могу ошибаться .
09.12.2024
Читав , читав аж надоїло . Такі речі як  картини  які викликають питання і мають зазіхання на особливу вартість , повинні виставлятися із заключенням експерта  . Інакше це  як гра в казино .
І експертиза не по телефону .......
09.12.2024
Цвет петлиц. звание и т д ? Тут обсуждается картина , а не фалеристическая нудотность.- штихель или бормашина ( это образно ) . Надо сделать в первую очередь химико-технологичекую экспертизу ( в артлабе ) , и если ( в чем безусловно большие сомнения ) подтвердят возраст. то какого цвета петлицы в принципе не важно. Цифра ухода в  рекорды месяца точно попадет.
09.12.2024Odpowiadać antika1997
Вопрос здесь больше комический, чем экспертный. Изображенный на картине летчик получил звание майора в том же день (8 мая 1945), когда его эскадрилья вместе с ним сдалась в плен и таким образом перестала существовать и сама эскадрилья и гауптман Хартман, как часть люфтваффе (Еще любопытен сам факт присвоения ему звания майор, когда само руководство люфтваффе  - "c 30 апреля отдельные части действовали на своих участках фронта в основном самостоятельно, без консультаций с центральным командованием" и "9 мая 1945 Грейм - командующий Люфтваффе и Райч сдались американским военным властям" ). Таким образом, изображенный Хартман не мог никаким образом быть изображен в натуральном виде в мундире майора люфтваффе. Вопрос может быть в том, это изображение летчика когда сделано, немного раньше или немного позже, но никак не может быть оригиналом.
09.12.2024Odpowiadać antika1997
Беріть вище - в рекорди століття! Бо де ще можна взяти Хартманна-майора в олії та на дошці.
09.12.2024
Легенда фуфельная... "Карп, ты на руки-то его погляди"©:) не историк придумал и фантазия бедна. Ладно уж дед, бог с ним.  Ну да, был дед, старый белогвардеец, обманом затесавшийся в НКВД. Охранял пленного Хартманна, тот и поделился с ним в разговоре – вот, мол, шли уже погоны майорские фельдегерской почтой из Берлина, но не случилось – капут настал. Сжалился дед, тем более, чувствовал, что человек то перед ним практически не виновный ни в чём, а большевиков положил ого-го сколько. И говорит, дед, значит: а давай я тебя, мил человек, в натуре – запечатлю! На фанерке лагерной (дело то на лесоповале было) с погонами майорскими! Ну, Хартманн прослезился, обещал в мемуарах деда вспомнить, а картину, по выходу из лагеря деду и подарил. Вот оно как было-то. Отсюда и петлицы кривые, курицы корявые и эр немецкая прописная как в церковно-приходской школе научили.
09.12.2024Odpowiadać vovaguberman
Та не, не так все было, по слухам то, этот самый то ... Хартман, он в лагерях говорят то, буйный был, все в бунтах участвовал. Вот во время одного то из бунтов, когда все летчики эскадрильи - 52 Хартмана ввалились в комнату начальнику зоны - тот в слезах то и обратился к Хартману - чтож ты мил человек мол, делаешь, все показатели зоны портишь, одни бунты, а лесу мало повалено!  А ентот Хартман то и говорит - это чего я такой злой, это потому что у меня портрета в мундире майора нет, потому как звание присвоили, а в мундире майорском я не походил то и вовсе, все фюрер виноват гад, раньше времени войну проиграл, Ну, начальник зоны этой сжалился и говорит - будет тебе портрет, не на похороны, а в мундире - майорском! Так и вышло, с тех пор бунты на зоне прекратились, а с Хартмана написали прекрасный портрет  - загляденье, всем на зависть!
Zmodyfikowane przez autora 09.12.2024
10.12.2024
Это ты, чистокровный ариец ? Вот ты какой оказывается, "профильный" и "адекватный" ....
10.12.2024Odpowiadać akche2010
Простите, мы знакомы? Я Вас лично не знаю.
10.12.2024
Віоліті, до вас теж питання. Зайти і до вас з СБУ? Чи надасте данні на цього підора туди самостійно? Ця сука перебуває в Дніпрі. НЕ СТЕРТИ ЙОГО ПОВІДОМЛЕННЯ, ВОНО ЗАФІКСОВАНЕ, А ПІДНЯТИСЯ ВІД ВАС 10хв вгору від Майдану і надати данні про вороже падло. " так наречена Україна" це вже стаття. А при обшуцв , судячи по лотам, це падло потягне на п'ятірку мінімум
Zmodyfikowane przez autora 10.12.2024
10.12.2024Odpowiadać Plovdiv777
Віоліті, до вас теж питання. Зайти і до вас з СБУ? Чи надасте данні на цього підора туди самостійно? Ця сука перебуває в Дніпрі. НЕ СТЕРТИ ЙОГО ПОВІДОМЛЕННЯ, ВОНО ЗАФІКСОВАНЕ, А ПІДНЯТИСЯ ВІД ВАС 10хв вгору від Майдану і надати данні про вороже падло. " так наречена Україна" це вже стаття. А при обшуцв , судячи по лотам, це падло потягне на п'ятірку мінімум
Usunięte przez autora
10.12.2024Odpowiadać Plovdiv777
++
10.12.2024
Автор поста, напишу и свое мнение. Возможно картину могли написать и до завершения войны. Так как приказ на присвоение званий как правило опережал официальное присвоение примерно на два-три месяца. Учитывая, что картина от сослуживцев Эриха, зная, что на него подан приказ на присвоение звания, могли написать в марте или в апреле 1945, чтобы потом вручить, когда звание будет утверждено. Зазор по времени когда могла быть написана март 1945 - конец мая 1945 до падения Правительства во Фленсбурге. Но в любом случае, нужно мнение коллекционеров из Германии и США, даже более США, они в военной тематике Рейхе разбираются даже лучше Германии (хоть и люблю Германию, но это признаю). Только не говорите им про то, что дед привез, они к этому относятся не очень. Хороших Вам поисков и продажи.
10.12.2024Odpowiadać PhiEx
Автор поста, напишу и свое мнение. Возможно картину могли написать и до завершения войны. Так как приказ на присвоение званий как правило опережал официальное присвоение примерно на два-три месяца. Учитывая, что картина от сослуживцев Эриха, зная, что на него подан приказ на присвоение звания, могли написать в марте или в апреле 1945, чтобы потом вручить, когда звание будет утверждено. Зазор по времени когда могла быть написана март 1945 - конец мая 1945 до падения Правительства во Фленсбурге. Но в любом случае, нужно мнение коллекционеров из Германии и США, даже более США, они в военной тематике Рейхе разбираются даже лучше Германии (хоть и люблю Германию, но это признаю). Только не говорите им про то, что дед привез, они к этому относятся не очень. Хороших Вам поисков и продажи.
Usunięte przez autora
10.12.2024
Смысл? Я в вашем с ними конфликте не участвую, ни на чьей из сторон. И участвовать не планирую. Совесть и честь мне дороже.
Вже показав на чиїй ти "стороні". За порушення Правил Віоліті в частині ІІІ-8 (ксенофобія) трішки на перший раз побудеш в БАНі. Іншим разом подумаєш що і як писати, "нейтральний" ти наш... ждун.
Zmodyfikowane przez autora 10.12.2024
10.12.2024Odpowiadać КАПІТАН ZELENY
"ти наш..." - не "ваш", как и не "российский", как и не "славянский". Не приписывайте себе чужих, так же как и все, к чему вы не имеете никакого отношения. За все остальное что написали и нажелали мне... Как говорят часто в религиях (хоть я и не религиозный, но сошлюсь на них) - ваша "душа", за все, что делаете другим, сами и расплатитесь. Благодарю за диалог.
Да, да, верно, это как носки и фуражки все в люфтваффе всегда покупали на вырост, так и портреты рисовали на вырост - а вдруг стану генералом! Наверно еще где-то портретов Хартмана в мундире генерала или даже генералиссимуса ходит на руках видимо  - невидимо. Надо только поискать. Ржач просто от этих "любителей Германии" и "спецов Рейха" .....
Цьому "типу" фсб вже пообіцяло намалювати його портрет у формі хер-нерала і повісити в коридорі на Луб`янці, от він і приміряє це під усіх.
Не "на вырост", а такие портреты, как правило, заказывались к конкретному событию. Чтобы быть вручены получателю в день этого события. Как и примерно 99% всей памятной дивизионной и прочей памятной атрибутики, произведенной внутри подразделений. То, что Хартманн представлен к званию майора в эскадре знали еще как минимум в марте 1945. Так как процесс утверждения звания, внесения в RDA и прочее это не "дело 5 минут". Что мешало, тем же сослуживцам и командирам заказать портрет в марте или в апреле 1945, чтобы вручить его Хартманну в мае 1945, когда он после всех процедур утверждения, получит официально запись в Soldbuch - Major? Опять же, я не говорю что картина подлинная или поддельная, ибо для этого как правильно тут высказались, нужно резюме эксперта или как минимум квалифицированного коллекционера (из Германии или США). Я лишь отметил, что со званиями, если картина готовилась для вручения Хартманну как подарок в честь получения звания, проблем быть не должно.
То есть, расхождения в явно "не качественной" отрисовке мундира, знаков отличия, и так далее - не смущает вообще (а немцы как известно очень и очень скрупулезный народ) ? Второе - а ну ка, есть реальная ссылочка на то, что Хартман был представлен к званию майора в марте 1945 ?  Покажите информацию, потому как он именно представлен был 8 мая 1945 года, а 9 мая все командование люфтваффе уже было в плену, а с 8 мая и сам Хартман вместе с эскадрильей, давайте данные
Odpowiedzi: 10
10.12.2024
Что тут обсуждать ? По фото (  для 100 % уверенности конечно нужна химия )  явный новодел на старой фанере. А с какого портрета в журнале или газете  его сделали наверно не очень  важно. Уверен что с  цветом петлиц, званиями там точно все в порядке.
10.12.2024Odpowiadać antika1997
Неа. С цветом петлиц там не все в порядке, с отображением петлиц и погон тоже не в порядке. С цветом мундира не все в порядке. И конечно, просто надо сказать что у художника нужных красок под рукой не было.....
Ну по цветам/отображениям на самом деле дело десятое. Скажут что ну художник так видел и будут правы. Ну дерьмо художник попался. Бывает... Война, перебирать не приходится. Это ж не монета где по таким признакам можно фуфло определить, тут предмет штучный и нужно определять принадлежность к эпохе к которой его пытаются привязать. 
А вот КАПІТАН ZELENY четко и по делу на очень хороший ляп с написанием указал. И это уже действительно повод усомнится в принадлежности картины к тому времени.
11.12.2024Odpowiadać valis
А теперь откроем историю эскадры и увидим, что в конце войны она дислоцировалась в Протекторате. Возьмем в руки письмо Протектората 1945 и посмотрим на каллиграфию - буква "r" такая же как и на картине, чешская. Следовательно и если картину заказывали у местного художника, то чешская каллиграфия там и должна быть. Полагаю, КАПІТАН ZELENY это прекрасно знал, но имел немного иной мотив - убедить автора поста в том, что предмет подделка, чтобы потом его купить за бесценок, и как следствие очень хорошо на нем заработать.
11.12.2024Odpowiadać PhiEx
КАПІТАН ZELENY нічого не купує і не продає )) І залишається при своїй думці. А ти не старайся "оббілити" себе тут і видатися шовковим. Ти насрав усім на голову своїм виразом " так называемая "украина" (ще й з маленької букви) і тепер робиш вигляд, що смердить не від тебе? На відміну від тебе, я не пишу десяток коментарів і не збираюся перед тобою нікчемою свинособачою метати бісер. Моя думка щодо картини без змін: писалася з фотографії в період 50-60-их років.
11.12.2024Odpowiadać PhiEx
Очень и очень красивая история, но не более того. Без факта представления Хартмана в марте  - апреле 1945 года к званию майора (пока насколько я знаю именно представление и было 8 мая 1945 года, но никогда не было рассмотрено, так как 9 мая люфтваффе прекратило вместе со всем командованием свое существование) - все это домыслы  (немецкие архивы говорят об следующем - Gruppenkommandeure I./JG52 (командиры группы I./JG52) - гауптман Эрих Хартманн 1 февраля — 8 мая 1945 года). Пока с картиной все плохо в качестве оригинального изображения. И неважно, пусть ее нарисовал кто-то хоть в Антарктиде в 1945 году, но только уже после 9 мая - это личная фантазия художника и не более
Zmodyfikowane przez autora 11.12.2024
10.12.2024
Без  висновка експерта по картинах що тут обговорювати ? Потоібна приблизна дата написання картини .
11.12.2024
Вітаю. На Віоліті місяці три по тому було обговорення однієї картини, там відразу були представлені документи проведеної еспертизи. Експертизу проводили в АРТЛАБ  Бюро науково-технічної експертизи "АРТ-ЛАБ" зі слів власника картини це коштувало тоді близько 8000 гривень. Тому я думаю якщо Ваші друзі та їх родичі зацікавлені (а вони повинні бути зацікавлені якщо вони впевненні  що картина справжня)то вони проведуть ескпертизу, Там купа бумаг з разними форматами досліджень. Якось так.
11.12.2024Odpowiadać u_riy
Це абсолютно здорова пропозиція. Інша справа, чи підуть власники полотна на такі витрати, не маючи уяви, яка маржа з цього вийде.
11.12.2024Odpowiadać КАПІТАН ZELENY
Якщо власники так впевнені що картина справжня, я так думаю, то за ті 8К що вони сплатять за єкспертизу,   вони навіть не згадають після продажу.
12.12.2024
Доброго ранку УСІМ ! )
Є дуже цікава деталь, на яку, як я розумію, ніхто не звернув увагу. Хочеться почути ваші версії.
Тепер конкретно. Уважно дивимося підпис на звороті, де написано "Еріку від товаришів по 52-ій ескадрілії". А ще нижче ... Зазвичай на фото і картинах вказують місце (населений пункт) і дату. Рік ми бачимо чітко. А ось слово перед датою ретельно витиралося. Питання: навіщо це було зроблено? По залишкам літер, якщо це місто чи селище, жодний населений пункт, в якому базувалися всі три групи ескадрілії в 1945 році, не підпадає під назву. Навіщо тоді робився такий "фінт" з підтиранням слова?
Zmodyfikowane przez autora 12.12.2024
13.12.2024
П`ятниця, 13-те! )) Мої вітання!
Дійшла черга і до підпису автора.
Аурель? Ви серйозно?! ))) Я ледве не вдавився від сміху. 
Перефразую вислів: Де Аурель, а де Хартманн? )))))

До речі, а чому мовчить ТС? Обговорення пішло "не по плану" ?
Chcesz dodać wiadomość?
Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się.
SzukajZamknąć
Cookies
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.