Доброго дня шановні користувачі та експерти, допоможіть з оцінкою даної картини/портрети, дісталась у спадок, привезли з Германій в 1945, від тоді в одних руках, наскільки знаю це портрет Еріха Хартманна, німецького льотчика люфтваффе, який рахується найуспішнішим пілотом, картина була зроблена на замовлення від 52-ої винищувального ескадру, в якості подарунку, написана в 1945 році,
Kategorie

Wyślij zapytanie w temacie
Портрет Люфтваффе Ерік Хартман СС
Портрет Люфтваффе Ерік Хартман СС
WysłaćAnuluj

Zgłoś komentarz
WysłaćAnuluj

Twoje zapytanie zostało wysłane
Ok, zrozumiałem

Wysłałeś już zapytanie
Ok, zrozumiałem

Usunąć wiadomość z ?
UsuńAnuluj
Link skopiowany!
Так он ещё и ССовцем был! Вот оно што!
А Констебль Тревор ничего об этом не знал. Интересно, жив ли биограф немецкого аса?
Если да, надо написать ему - может тоже как я окропит коленки чаем...
Портрет, кажете? Художника чи маляра? В петлиці пілота ескадрильї нічого не дивує? Може порівняєте. Дарма, що колір петлиці на портреті жовтий )) Головне, щоб "лапша" на вуха деяким добре лягла...
Але все це таке,до даного "полотна" мае опосередковане вiдношення.
Якщо хочете продати за дорого то віддайте на експертизу, там розставлять крапки над '' і '' як мінімум що до періоду написання, і + до того у Вас буде один вагомий аргумент в продажу , - висновок експертизи.Що до її походження то картина написана з фотографії, тільки щоби цей чорт виглядав доросліше то прималювали головний убір.
І так: Усі написані мною слова та інформація, не мої слова
Я не внук, я знайомий якого попросили вияснити за данну річ,
Людина яка попросила, допомогти з продажем та оцінкою, мій знайомий, з його слів, картина дісталась йому в спадок, але не зовсім йому, а родичам які знайшли її та інші речі, на горищі, одну з цих речей показав на фото, він коли побачив портрет звернувся до мене, з проханням оцінити та допомогти продати, з його слів найшли портрет на горищі родичі, з їхніх слів, цей портрет привіз дід, з Німеччини, в 1945, де саме він його взяв, ніхто не повідомляв, знаю тільки те, що він був льотчиком на фронті, і привіз її з Німеччини в 1945 році, після закінчення війни (зі слів родичів) прочитавши поверхневу інформацію з інтернету (різні сайти) враховуючи підписи та інші малюнки з іншої сторони, можна зробити висновок що вона намальована в 1945 років, як подарунок, від 52 винищувальної ескадри, для того щоб визначити оригінал це чи ні, (з метою подальшого продажу) виставив на обговорення на даний форум, для експертної оцінки, можна строїти мільйони різних теорій, що до чого і як, я не експерт, але хочу допомогти знайомому з визначенням та продажем данного портрета, так як на мою думку поціновувачів таких речей вистачає, і якщо підтвердить що це річ хоча б тих часів, то сумма буде не малою, з усією повагою, прошу, допоможіть, конкретикою і фактами, для співпраці готовий відповідати на усі запитання і надати будь які фото, та інформацію яку зможу, прошу зрозуміти та сприяти визначенню картини/портрета, з метою подальшого продажу, вибачте за недостовірну інформацію можливо, та сподіваюсь на вашу допомогу, з повагою до усіх експертів та користувачів!
Віоліті сайт розводів).
Масса коментарів не може радувати. Тема "зачіпила" багатьох ))
Я хочу спокійно пояснити, чому я вважаю, що картина не має відношення до часів ДСВ. Для початку поясню, що моєю основною темою колекціонування є фалеристика Німецької Демократичної Республіки. Без знання німецької мови, її граматики та орфографії, повірте, було б дуже важко лавувати серед значної кількості інформації. Цією справою я доволі тісно займаюся більше 14 років. Був колись на Віоліті мій товариш з Київа під НІКом Serdjuk - світла пам`ять йому - разом планували випустити каталог під робочою назвою "Наша відповідь Ф. Бартелю" )), як доповнення до неописаних знаків НДР. Ну це, так, відступ від теми... Так от про правопис... Вивчаючи історію фабрики в м. Маркнойкірхен, яка була основним і головним виробником знаків та державних нагород Німеччини, я мав справу з сотнями документів та листувань німців, починаючи з 1945 року і до періоду об`єднання Німеччини в 1990 році. Візуально я добре знаю і відрізняю правопис та каліграфію різних проміжків часу. На наданих автором теми фото моментально кинулось в очі написання прописної літери R на звороті картини. В 1945 році такої прописної НЕ ІСНУВАЛО. Така форма літери R з`явилася у другій половині 1950-их і нею користуються до нинішнього часу. Щоб не бути голослівним, подивіться, який шрифт та пропис був у 3-му Рейсі і порівняйте з підписом на звороті картини. Якщо цього замало, тоді я просто розведу руками і посміхнуся ))
https://www.themt.de/org-1350-49.html
Та все ж, була би моя картина, щоб мені заважало зробити спектральний аналіз картини?
І експертиза не по телефону .......
А вот КАПІТАН ZELENY четко и по делу на очень хороший ляп с написанием указал. И это уже действительно повод усомнится в принадлежности картины к тому времени.
Є дуже цікава деталь, на яку, як я розумію, ніхто не звернув увагу. Хочеться почути ваші версії.
Тепер конкретно. Уважно дивимося підпис на звороті, де написано "Еріку від товаришів по 52-ій ескадрілії". А ще нижче ... Зазвичай на фото і картинах вказують місце (населений пункт) і дату. Рік ми бачимо чітко. А ось слово перед датою ретельно витиралося. Питання: навіщо це було зроблено? По залишкам літер, якщо це місто чи селище, жодний населений пункт, в якому базувалися всі три групи ескадрілії в 1945 році, не підпадає під назву. Навіщо тоді робився такий "фінт" з підтиранням слова?
Дійшла черга і до підпису автора.
Аурель? Ви серйозно?! ))) Я ледве не вдавився від сміху.
Перефразую вислів: Де Аурель, а де Хартманн? )))))
До речі, а чому мовчить ТС? Обговорення пішло "не по плану" ?