Прошу допомоги у визначенні справжності окремо колодки, окремо медалі. Медаль схожа на копію, оскільки є проблема із травою, може ще з чимось. На аверсі медалі римські цифри позолочені (як і належить), але чомусь позолочено вушко. А колодка та гайка можуть бути від іншої медалі, наприклад, За відвагу.
Wyślij zapytanie w temacie
Медаль 20 лет РККА
Медаль 20 лет РККА
Zgłoś komentarz
Twoje zapytanie zostało wysłane
Wysłałeś już zapytanie
Usunąć wiadomość z ?
2.1 Аверс. "Юбилейная медаль “ХХ лет РККА" имеет форму правильного круга диаметром 32 мм. Поверхность круга матовая, ободка шириной в 2,5 мм - блестящая. На лицевой стороне круга помещена пятиконечная красная эмалевая звезда с серебряной окантовкой. Внизу круга, между нижними лучами звезды, расположена позолоченная цифра “ХХ” высотой 8 мм и шириной 7 мм. Основание цифры упирается в верхний край ободка." Все это совпадает один в один, включая матовую поверхность, блестящий ободок и глубокую эмаль.
2.2. Реверс "На оборотной стороне медали изображена фигура стреляющего из винтовки красноармейца высотой в 25 мм, одетого в зимнюю караульную форму, внизу правее фигуры красноармейца дата “1918-1938” Медаль изготовляется из оксидированного серебра 925 пробы, цифры “ХХ” - позолочены. Вес медали без колодки и промзвена - 22,3 г. " Медаль с вероятностью 99% изготовлена из серебра. Вес померить сложно - у меня получилось 23,2 г. Позолота цифр видна. Теперь о некоторых водяных знаках. Лицо красноармейца - левый глаз прикрыт, человек целится правым - вроде так и должно быть, пальцы правой руки не четко, но просматриваются. Рисочки под подсумком я не вижу. Трава плохо, но видна. Цифры не совсем четкие, 8 касается бортика. Теперь дополнительные фото.
Интересно, сколько было штампов?
Уральські горні хребти на цифрах 1, 9 нормальні? Перша 8 верхній край обтесаний чого, "штамп забився"?
Поле між цифрами побите, а цифри ні, як так?
А загалом, потенційного покупця вже маєте, людина обізнана, досвіду має більше аніж я, - тож не заввжатиму вашій вдалій для обох угоді.
Які ж це "грудки"?
На обговорюваній медалі нема ні того,ні другого.
За оригіналом потрібно їхати в Денисівку.-.Оржиця....там в ярках та старих пеньках .особливо під берегом річки та по теперішньому болоті є 3 та 4 значні цифровики
Може зима була на дворі і це просто земля?
ІМХО:
-предмету 85 років
-як його і хто носив невідомо
-срібло мʼякий метал, як зношується річ, залежить від того як і поруч з чим її носили-це просто логічно(на фото приклад як розташовані медалі, які одна об одну штовхаються)
-з радянських післявоєнних фільмів можна побачити що щоденно носили нагороди дуже часто, особливо це притаманне людині на кабінетній работі
-стерта не тільки трава, взуття також (бачу на фото все)
Завжди у всьому є нюанси. Тут дифірамби співали людині яка вже відійшла в іншій світ(не воювала), а він зовсім в цінах не розбирався, та годинники орігіналні кидав в підробки. Повне маргінальне пту було.
Так що рівень деяких знавців, не дуже високий.. ще той колхоз по спілкуванню навіть. Звідки воно може взяти досвід та знання?
Я маю ще одну медаль 20 років РСЧА, я також виставлю її на обговорення.
Коли з "литтям" вас не підтримали, ви придумали щось із скронею та оком. Я вам спеціально показав обличчя і цифри крупно і мені здалося, що ви заспокоїлися. Помилився. Однак одна справа висловити припущення, що виріб - копія. Це цілком нормальна суб'єктивна думка. (Я теж не впевнений на 100%, що медаль оригінальна). І зовсім інше публічно безапеляційно стверджувати, що виріб литий. Це конкретне твердження, і якщо це не жарт, то його треба довести.
Я підтримую пропозицію запросити п. Костяна на обговорення цієї теми і саме способу виготовлення медалі.
Отталкиваясь от предоставленных фото.
Нет ни одного признака чекана.
Поля с массой дефектов, не относящихся к бытованию.
1. Вы подчеркнули много позиций. Вы считаете это что?
2. Какие признаки чекана вы хотели бы увидеть, которых на фото нет?
3. Какие дефекты на полях по вашему мнению не относятся к бытованию?
Буду благодарен. Заранее спасибо. С уважением
Поля рыхлые (песочные) , детализация размыта.
Указанные мной моменты только показуют (пузырь, и масса раковин) это обычная усадка.
Они все однообразны, разного размера.
Присутствуют как на аверсе,так и на реверсе.
Особенно кидается в глаза цифры,как шашель побил.
Я не буду вдаваться в нюанс тех. процесса,и почему так получилось.
По гурту нет смысла писать,там ещё проще всё.
Ледве не збожеволів і наказав негайно траву стерти. З тих медалей. що ще залишалися, траву стерли вручну, а старі медалі залишилися з травою. Жарт жартом, але й так бувало.
І закиньте сюди посилання на торги. З Пов.
PS-Так интересно-аж "ладошки-вспотели"...Интересно будет ли "разгон"???
А "метать бисер"-перед тем-для кого- немає "лідерів моїх думок"-Себя не уважать!
Так це оригінал,чи ні?
Можете ще дулі потицяти в монітор)))
Зараз 2024, а не 2006, чуваки просто забули це.
Є заповідь:
«Не робитимеш собі різьбленого кумира чи подоби того, що на небесах угорі, і того, що на землі внизу, і того, що у водах та під землею. Щоб не падав ниць перед ними і не служив їм…» (Вихід, 20, 4-5)