Вітаю. Таку ніколи не бачив. Думаю, не ЛФЗ - навіщо радянському ЛФЗ початку 20 ст. створювати статуетку поліцейського, городового? Якщо ж думати про "попередника" ЛФЗ - Імператорський фарфоровий завод, то, як на мене, низькувата якість, достатньо низька деталізація, та і, мабуть, низька якість фарб, якщо їх не залишилося (хоча - з фарбами можливі нюанси - невідомо, як вона зберігалася). На мій погляд, дореволюційний виріб.
Бо "ЛФЗ" Спочатку іменувався «Невской порцелиновой мануфактурой», с 1765 — Императорский фарфоровый завод, с 1917 — Государственный фарфоровый завод (ГФЗ — аббревиатура клейма). С 1924 года — Ленинградский фарфоровый завод.
Я поясню у чому суперечності. Але не сперечатимуся надалі. Бо вже бачив, що ви не вперше не розумієте про що мова. По-перше. XX століття починалося не в СРСР. У 1901 році це був «Невской порцелиновой мануфактурой» 1917 — Государственный фарфоровый завод. 1924 — Ленинградский фарфоровый завод (ЛФЗ). Це як APPLE COMPUTER CO — 1976. Apple Inc. — 1977 Apple® — 2007. По-друге. Ось статуетка городничого. (Посада у Російській імперії. Городничий був головою адміністративно-поліцейської влади повітового міста з 1775 до 1862 року.) ЛФЗ СССР 50-ті роки XX століття.
Так і я не сперечатимусь надалі. Більш того - не мав на меті з Вами сперечатися з самого початку - просто висловив свою думку. Той "Городничий", якого Ви показав - з серії літературних героїв з "Мертвих душ" Гоголя, тому і був випущений в радянські часи, як гротеск, сатира, як і Собакевич, Коробочка та інші. Виставлений же в темі, на мій погляд, не літературний герой, не сатиричний персонаж і тому я вважаю, що ЛФЗ, як Ви і вказуєте - з 1924 року, навряд чи його створював би. А якщо Ви вважаєте, що фігурка, наприклад 1900 плюс-мінус умовних пару років, то тоді й писати треба ту назву, яку підприємство мало на той час, а не "Порцеляна, бісквіт. ЛФЗ. Початок XX століття."
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.
Nie ma połączenia internetowego. Sprawdź połączenie i kliknij "Powtarzać".