Країна Польща Період Сигізмунд ІІІ 1587 - 1632 Валюта Польський злотий (pre-decimal) Тип монети Обігові монети Номінал 1 грош Рік 1613 Правитель Сигізмунд ІІІ Матеріал Срібло Гурт Гладкий Форма Коло Аверс/реверс Невідомо Маса (g) 1,58 Діаметр (mm) 21 Товщина (mm) Невідомо ,------------------------------То це що...Сагайдачний підробляв монети,і давав платню за похід фальшивими грошима
Не думаю..адже нехватає багато,дуже багато,а стан монети чудовий...я думаю що Сагайдачний підробляв монети,щоб розплатитись за Кримський похід з козаками
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.
Nie ma połączenia internetowego. Sprawdź połączenie i kliknij "Powtarzać".
Період Сигізмунд ІІІ 1587 - 1632
Валюта Польський злотий (pre-decimal)
Тип монети Обігові монети
Номінал 1 грош
Рік 1613
Правитель Сигізмунд ІІІ
Матеріал Срібло
Гурт Гладкий
Форма Коло
Аверс/реверс Невідомо
Маса (g) 1,58
Діаметр (mm) 21
Товщина (mm) Невідомо
,------------------------------То це що...Сагайдачний підробляв монети,і давав платню за похід фальшивими грошима