КОТок
КОТок
27 listopada 2023, 11:16

Плакетка ,,Zamenhof,,

Плакетка ,,Zamenhof,,

Доброго дня.
Декілька років назад попалась під котушку така мідна плакетка. Інтуїтивно розумію, що вона присвячена Лазарю Марковичу Заменгофу, автору міжнародної мови ,,есперанто,,.
Підкажіть будь ласка, чому ніде не можу знайти аналогію даної плакетки.
Вже декілька років намагаюсь знайти щось подібне на просторах інтернету, та на жаль - поки що безуспішно.
Вона в мене що - раритет? 
Якщо ні, підкажіть - де можна глянути якусь інформацію про неї.
Буду дуже вдячний за інформацію.

27.11.2023
Ludwik Lejzer (Eliezer Levi) Zamenhof (1859 Bialystok – 1917 Warschau)

Einseitige Æ-Plakette von Mario Nelli, Florenz. Kopf von vorne etwas nach links gewandt im Medaillon; darüber ZAMENHOF, daunter Lorbeerzweig, in 2 Zeilen GLORIA LA CELO SANKTA L’AFERO, rechts davon in 4 Zeilen NOSK 15 DEC 1859; links am Rand Signatur M. NELLI E C FIRENZE;

49,5 x 33 mm; 25,95 g

Originalpatinierung mit Pinselspuren, vz

Begründer der Kunstsprache Esperanto
Odpowiedzi: 0
27.11.2023Autor
ANDRT - вибачте мою пику за безталанність, але не можу справитись з перекладом.
Будь ласка - поясніть, що там говориться в тексті.
Я дуже вам вдячний за допомогу.
Yarda2286
27.11.2023
Людвік Лейзер (Еліезер Леві) Заменгоф (1859 Білосток – 1917 Варшава)

Одностороння табличка Æ Маріо Неллі, Флоренція. Голова в медальйоні повернута спереду трохи вліво; вище ZAMENHOF, нижче лаврова гілка, у 2 рядки  СЛАВНА МЕТА СВЯТА СПРАВА,  , праворуч від нього у 4 рядки NOSK 15 DEC 1859; На лівому краю підпис M. NELLI E C FIRENZE;

49,5х33 мм; 25,95г

Оригінальне патинування слідами пензля, вз

Засновник штучної мови есперанто
Odpowiedzi: 1
27.11.2023Autor
Поділіться думками - чому опис є, а знайти аналогічного зображення односторонньої таблички в інтернеті не вдається. Не там шукаю - чи предмет не дуже частий?
Odpowiedzi: 1
27.11.2023
КОТок, вибачте, проблеми із зв'язком.
Yarda, дякую :)

Десь бачив ще її в каталогах італ. медальєрів, але то буде не скоро.
Chcesz dodać wiadomość?
Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się.
SzukajZamknąć
Cookies
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.