Anonimowy
Anonimowy
15 marca, 21:12

Метеорит???

Метеорит???

Доброго дня! Попався мені під металошукач ось такий камінь, матеріал незрозумілий, ніби і камінь, ніби і метал. Сигнал був слабий як для такого розміру, кинув у шутку у карман подумавши що метеорит, і забувся за нього. А це згадав за нього і почав ритися із цікавості в інтернеті чи найду я щось подібне. І знайшов дуже подібне, як я виявив чи можливо таке що це кам'яний метеорит (якийсь вуглецевий хандрит)
У структурі цього каменя чи що воно, виявив чорні вкраплення викорявши їх розсипались у руках як сажа, ще два подібних вкраплення залишилися на камені, постараюся показати їх на фото. Дякую за допомогу, чи можливо що це метеорит?

15.03, 21:18
Вітаю!
А де сліди плавлення при проходженні через атмосферу планети?
По фото - навіть не вулканічне походження. Просто закам`янілі відкладення.
Odpowiedzi: 0
Anonimowy
15.03, 21:25Autor
Я в цьому нерозбираюся, ну я розумію плавлення це в металічних метеоритів, а в камяні мабуть не плавляться, на віоліті глянув у продажі є із сертифікатами кам'яні похожий на цей.
Anonimowy
15.03, 21:28Autor
Читав на вікіпедії, що кам'яні метеорити, складають на 80-90% із гірських порід а остальное різні домішки і метали, через те можливо і сигнал був слабенький для такого шматка цього каменя
Anonimowy
15.03, 21:31Autor
Та феросплав я викопув і не раз, не перший рік копаю. Але я неспорю, тема не моя, і несобираюся я на цьому підняти купу бабла(це жарт). Просто цікаво чи реально найти його, я думаю це кожному шукачеві цікаво
Anonimowy
15.03, 21:34Autor
І ще є багато кам'яних метеоритів на віоліті із сертифікатами
15.03, 22:04
Привіт! знайшли в такому вигляді як на фото? розбитий і тріщини?,реакція на магніт мабуть є?кора плавлення по поверхні - відсутня, тому і регмагліптів також не видно,на зрізі хондри  також відсутні,камяні М тим і характерні,що їх важко відрізнити від земного каміння та ще і з таким вивітрюванням ,якщо є бажання повозитися з ним,то дам пораду ,що робити далі,буде який то досвід на потім.
Anonimowy
15.03, 22:39Autor
Знайшов у такому вигляді, на полі більш за все сг технікою побитий. Шукав по старих поселеннях, колись читав одну тему на форумі віоліті, що скіфи і різні інші античні народи могли використовувати метеорити у плавлені різних виробах замість руди, можливо цей камінь туди так попав а може і ні це тільки моє припущення. На магніт завтра провіру. Може мені його розрізати його навпіл болгаркою, щоб подивитися структуру в середні якщо це чимось поможе?
15.03, 22:48
Не потрібно нічого різати,є нормальний зріз та і злами є, де все видно,зріз обробіть азотка/ спирт 1/10,можна соляною,сірчаною,але обережно,якщо "кипітиме",то це не М,за одно проявиться на зрізі щось можливо,ну і питому вагу потрібно визначити в (гр/см3).
16.03, 01:30
Дуже схоже на справжній метеорит .Вітаю.тут і коню понятно
16.03, 13:32Odpowiadać lymoon
Дуже схоже на справжній метеорит .Вітаю.тут і коню понятно
Привіт! хотілось би почути які ознаки метеоритності ви бачите в цьому зразку?,поки що автор мало що зробив для показу їх.
Odpowiedzi: 2
16.03, 15:10
Прошу вибачення ,але ця стаття -"дитячий садок" в порівнянні з тим ,що потрібно знати  і вміти ,для ідентифікації метеоритів.
16.03, 20:57
Знаходив схожий... Кремінь+ метал+ алюміній... 
Так і не отриділили....
16.03, 21:17
Привіт! не визначилися ,тому що не метеорит,аналізатор металів не являється приладом для ідентифікації  М.
Chcesz dodać wiadomość?
Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się.
SzukajZamknąć
Cookies
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.