kozac_ua
kozac_ua
6 maja, 23:06

Клейма на амфорах

Клейма на амфорах
Бажаю здоров'я! Шановна спільнота допоможіть розібратися в атрибуції клейм на гераклейських амфорах. Дякую всім за участь в обговоренні.

07.05, 12:48
Вітаю! Поки що розібрався тільки із одним клеймом. Зображення треба перевернути на 180 градусів.
Odpowiedzi: 0
07.05, 12:53
Перший рядок це ім'я магістрата або виробника - власника майстерні "Євмелон"
Другий рядок розшифровується як із "Гераклеї".
Zmodyfikowane przez autora 07.05, 12:53
07.05, 17:44
Друге клеймо вдалося частково прочитати. Другий рядок це ім'я архонта  "Піанос". Перший рядок повинен відображати ім'я майстра або майстерні, по існуючій картотеці гераклейских клейм перший рядок може бути прочитаний як "Пасіон".
07.05, 18:25Autor
Шановний paulito, дякую Вам за увагу до моєї теми та надану інформацію.
12.05, 14:32
Вітаю! Мав на вихідних трохи часу, розібрався і з третім клеймом. Маємо приблизно таке клеймо
ΗΡΑ
ΚΛΕΟΥΣ 
Якщо прочитати одним словом ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ — це родовой відмінок від Ηράκλεια (Гераклея). Тобто Амфора з Гераклеї.
З повагою.
Zmodyfikowane przez autora 12.05, 14:34
Chcesz dodać wiadomość?
Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się.
SzukajZamknąć
Cookies
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.