Matwiys
Matwiys
7 lipca, 02:52

Метеорит ?

Метеорит ?
Бажаю здоров'я!
Дуже цікавий предмет попався. Магнітних властивостей не помітив. 
На повітрі маса 3.9г / 60gn. В підвішеному стані у воді (витіснена) 0.5г/ 7gn.
Густина ≈ 8.64/8.71 (г/см³) 
На світлі якийсь чорно-зелений відтінок має, також присутні тьмяні фіолетово-коричненні вкраплення. Поверхня ніби лущиться в деяких місцях там де негладко.
Не схожий ні на один археологічний металургійний оплавок що в мене є, тому ще наведу невдовзі результати XRF аналізу поверхні (рентгенофлуорисцентний), як тільки проведу в лабораторії.
Якщо у вас вже є якась думка з приводу предмету, то буду радий почути. 
З повагою. 

07.07, 16:13
Вітаю. Є три види метеорів.
1 залізний
2 залізно камʼяний 
3 камʼяни
Odpowiedzi: 0
Odpowiedzi: 1
07.07, 22:13
Usunięte przez autora
07.07, 22:35
Привіт! я вибачаюся видалив попереднє повідомлення,щось не звязується - густина ваша = 8,7 гр/см3,важче за залізо (7,8 гр/см3)  а магнітних властивостей не помітили,тоді це щось з немагнітних металів- важче за залізо,можливо  в його складі є мідь,але це вже  віддаляє від метеоритності,добавте збільшене фото поверхні,кора плавлення,регмагліпти,зробіть зріз ,поліруйте його і обробіть азоткою фото добавте в тему.
07.07, 23:50AutorOdpowiadać bylin
Доброго часу! 
Перевірив, не метеорит, на превеликий жаль.
Ви правий, присутня мідь. Цього я і побоювався спочатку. Сплав трохи неадекватний, можна сказати, що мідна матриця замінена на олов'яну. Такої кількості елементів в своїх археологічних зразках я ще не бачив) В сплаві самого металу знайшли 1.3% Лантану, рідкісноземельного металу, якого в подібній концентрації ще ніхто ніколи не виявляв в археологічних знахідках, якщо я не помиляюсь.(але то вже інше фото, поки викладати не буду).
Втім, це вже моє друге унікальне  відкриття, а перше пов'язане зі зразком ґава-голіградської миш'якової бронзи і Танталом (Ta).
Odpowiedzi: 1
Chcesz dodać wiadomość?
Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się.
SzukajZamknąć
Cookies
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.