Antonposu2
Antonposu2
7 lipca, 22:20

Допоможіть визначити назву та вартість фігурки ЗХК. Волейболист?

Допоможіть визначити назву та вартість фігурки ЗХК. Волейболист?
Доброго часу!
 Шановні колекціонери, прошу допомоги у визначенні назви та орієнтовної вартості даної порцелянової фігурки.
Фігурка Полонського заводу, але в каталогах саме таку модель не знайшов. На жаль, на Violity аналогів не побачив, навіть ChatGPT не зміг її ідентифікувати .
Можливо, хтось із вас зустрічав цю фігуру або має інформацію про серію / назву / період випуску?
 Заздалегідь вдячний за будь-яку інформацію або підказку! З повагою

lufa364
07.07, 22:54
Десь ви набрали такого "добра"... Фантазійна підробка у вас. Ідеальний варіант- здати все це добро назад. Від гріха подалі і для збереження грошей.
Zmodyfikowane przez autora 07.07, 22:56
Odpowiedzi: 0
07.07, 23:01
Зараз і таке тут купують. Але не треба виставляти це в розділ продажів Полонського заводу! Всі такі "твори" у розділ Копії.
07.07, 23:13Autor
Дякую за ваші думки та пропозиції — обов’язково до них прислухаюсь.

Фігурку виставлю у розділ «Копії», але мушу поділитися міркуванням:
якщо це справді копія — то, логічно, мав би бути оригінал, з якого її зробили. А от прикладів такого «оригіналу» я, на жаль, не знайшов. Можливо, макет чи інша версія цієї фігурки десь і існує, але поки що підтвердження цьому не маю.

Не виключаю, що фігурка не має відношення до заводу «Полонне», але навіть якщо її зробив якийсь умілець у гаражі чи на виробництві — це все одно робить її по-своєму авторською, а можливо навіть унікальною. Принаймні на сьогодні аналогів я не бачив.

Тому для мене особисто розділ "Копії" — не зовсім точний, але й у «Полонне» ставити теж, очевидно, не зовсім коректно.
Буду вдячний за будь-які додаткові думки чи ідеї — цікаво почути різні точки зору.
lufa364
07.07, 23:28Odpowiadać Antonposu2
Зовсім не обов"язково( щодо оригіналу). Є абсолютно фантазійні підробки ,є підробки, в яких взяті за основу цілком реальні фігурки.
lufa364
07.07, 23:30Odpowiadać lufa
У мене асоціація цієі фігурки з Футболістом Чудово(м"яч схожий). Може у кого й інші.
Zmodyfikowane przez autora 07.07, 23:31
07.07, 23:34AutorOdpowiadać lufa
То виходить, якщо я правильно розумію, — цілком можливо, що ця фігурка єдина в своєму роді?
Тобто, в якомусь сенсі — унікальна, нехай і, можливо, фантазійна?

І якщо аналогів не виявлено ні в каталогах, ні на Violity, ні серед відомих заводських зразків — то така фігурка може бути або авторською роботою, або разовим експериментальним виробом, а може, навіть виготовлена "гаражним способом".
lufa364
07.07, 23:36Odpowiadać Antonposu2
Думаю, що навряд чи єдина( треба ж випустити певну кількість, щоб покрити витрати, хоча б по собівартості),.. Але тираж обмежений. Сподіваюся.
07.07, 23:38AutorOdpowiadać lufa
Думаю якщо тираж був би масовим то на просторах інтернету були б хоча б фото такої фігурки, а так зовсім пусто... тільки схожі..
lufa364
07.07, 23:41Odpowiadać Antonposu2
Значить, вам дістався "раритетний раритет".
Odpowiedzi: 2
08.07, 14:53Odpowiadać Antonposu2
Нащо витрачати час на пошуки прототипа чи іншої інформації щодо цієї фігурки чи будь якої, що є підробкою? Це ні чого не змінить, просто марне витрачання часу. Це хибний шлях!
lufa364
07.07, 23:34Odpowiadać Antonposu2
Якщо є клеймо на підробній фігурі, то це вже не копія, а підробка. А якщо стоіть клеймо на видуманій фігурі ,то це фантазійна підробка. Така "місцева" класифікація.
Odpowiedzi: 1
lufa364
07.07, 23:38
Сприймайте мою "писанину" з гумором. Це все ж таки "черепки", не живі люди, щоб  дуже перейматися
08.07, 18:04
Я думаю,що прототипом був ось цей хлопець із Чудово, але чомусь рукожопні майстри вирішили, що футбольний або волейбольний м'яч краще надувати без насосу.
Chcesz dodać wiadomość?
Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się.
SzukajZamknąć
Cookies
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.