Freemantus
Freemantus
16 lipca, 19:21

Мінус комісія 150 грн і мінус 13 рейтингу з однієї угоди. Ваші думки?

Мінус комісія 150 грн і мінус 13 рейтингу з однієї угоди. Ваші думки?

За майже три роки на платформі і понад 1000 лотів бачу таке вперше.

Покупець відмовився викупати лоти наложкою від Укрпошти і не захотів розрховуватись картою. Не було іншого способу для розрахунку, враховуючи обмеження Нової пошти на 5 накладених платежів щомісяця. Покупець поводився по хамськи, модератор не запропонув альтернативного вирішеня проблеми і став на сторону покупця, попри усі наведені аргументи та посилання на правила.

Як результат -13 рейтингу продавця і втрачена комісія.

Оскарження негативних відгуків не допомагає, хоча покупець не зазнав жодних втрат і відповідно до правил негативний відгук може бути оскаржено, якщо продавцем було відшкодовано втрати покупцю.

Будьте обережні, ваш рейтинг за кілька років може бути знищений однією угодою з токсичним покупцем.

16.07, 19:34AutorOdpowiadać Олег 71
Лоти неможливо було відправити Новою поштою з огляду на обмеження кількості відправлень з наладним платежем до 5. Від усіх алтернативних способів викупу покупець відмовився.
16.07, 21:03Odpowiadać Freemantus
Лоти неможливо було відправити Новою поштою з огляду на обмеження кількості відправлень з наладним платежем до 5. Від усіх алтернативних способів викупу покупець відмовився.
Ось тут також не зрозуміло і буде вірним написати: можливо, але не хочу отримати лист щастя, що в свою чаргу також не повинно цікавити покупця.
16.07, 21:23AutorOdpowiadać KOLjkA
З 2 червня 2025 року «Нова пошта» та її платіжний сервіс NovaPay змінюють правила для фізичних осіб, які часто користуються післяплатою.

Про це повідомили на сайті NovaPay.
Тепер, якщо ви не зареєстровані як ФОП, ви зможете надсилати не більше 5 посилок на місяць з післяплатою. Загальна сума таких відправлень не має перевищувати 30 000 грн.
Ці обмеження ввели через посилення контролю з боку податкових органів. Якщо система побачить, що ви ведете бізнес, але не зареєстровані офіційно, то вас можуть попросити пояснити джерело доходів. У разі відсутності відповіді рахунок можуть тимчасово заблокувати.
Щоб працювати без обмежень, «Нова пошта» радить зареєструватися як ФОП і підключити послугу «Контроль-Оплати».
Також для кожного користувача можуть встановлювати індивідуальні ліміти — їх можна побачити в застосунку NovaPay (розділ «Ліміти»).
Коротко про інші обмеження:
максимальна сума однієї оплати — 29 999 грн;
загальна сума по одній картці за місяць — 249 999 грн;
не більше 50 переказів на день і 500 на місяць з однієї картки.
Щоб уникнути проблем — краще працювати офіційно.
Odpowiedzi: 0
Odpowiedzi: 1
16.07, 19:49
У продажу зазначено умови відправлення. Вони не обговорюються.  Ну просто без варіантів. Деякі люди продають лише з "особиста зустріч". Незрозуміла ваша ситуація. 
Накладним НП , можливо і не за один день відправляти. Тоді кількість не має  значення.
Тут щось інше мабуть.
Zmodyfikowane przez autora 16.07, 19:51
16.07, 19:57Odpowiadać Олег 71
Звичайно інше. 13 лотів не відправив. Напевно,  в лотах по доставці була вказана Нова Пошта.
16.07, 20:02Odpowiadać romanrom
Невже продавець кожний лот окремою посилкою ( на одного покупця) оформляв? ... нічого не зрозуміло по ситуації.)
16.07, 20:17AutorOdpowiadać Олег 71
Не просив, на той момент уже був ліміт у 5 наложок цього місяця.
16.07, 20:21AutorOdpowiadać Олег 71
Була вказана Нова Пошта і Укрпошта, від доставки Укрпоштою покупець відмовився з формулюванням "Не користуюсь".
Odpowiedzi: 2
16.07, 19:55
У вас покупець просив відправити речі декількома посилками?  Яку сумму коштували всі 13 лотів?
16.07, 20:17AutorOdpowiadać TFMsale
Не просив, на той момент уже був ліміт у 5 наложок цього місяця.
16.07, 20:37
Здогадуюся(ви не описуєте ситуацію) що покупець, на протязі місяця , придбав більше 5 лотів і всі бажав НП , як ви надали вибір на аукціоні.  Так склалося. Така моя думка. То й я буду знати, що таке буває. 
Не жалійте слів у описі ситуації.
17.07, 19:14Odpowiadać Freemantus
Якщо у один день, то чому лоти не у одній коробці? Навіщо окремо кожен лот відправляти?
Zmodyfikowane przez autora 17.07, 19:14
16.07, 21:01
У правилах написано "При зазначенні декількох способів доставки лота пріоритетним вважається вибір Покупця." Так при чому тут покупець? він зробив свій вибір а ви не відправили. Укрпоштою дійсно не усі користуються
16.07, 21:09AutorOdpowiadać KOLjkA
Представте ситуацію, у вас 100 лотів і зазначена Нова пота як спосіб доставки, якщо ви вичерпали ліміт у 5 накладених платежів - що робити? Змінювати способи доставки для усіх лотів? Для куплених лотів уже не можливо змінити способи доставки.
16.07, 21:16Odpowiadać Freemantus
Як продавець розумію. Як покупець не розумію бо сервіс та графік роботи відділень у цих служб різний і тут кому як зручніше. Висновок - читаєм правила і там усе написано.
18.07, 11:57Odpowiadać KOLjkA
Як продавець розумію. Як покупець не розумію бо сервіс та графік роботи відділень у цих служб різний і тут кому як зручніше. Висновок - читаєм правила і там усе написано.
останні відправки Укрпошти, навіть одна з сільського пересувного відділення(!) з житомирщини на кіровоградщину, добирались до мене на протязі доби! робочий день відділеннь УП на годину всього коротший чим у НП. Так що справи не у сервісі, а в упередженності:)
16.07, 21:19Odpowiadać Freemantus
Представте ситуацію, у вас 100 лотів і зазначена Нова пота як спосіб доставки, якщо ви вичерпали ліміт у 5 накладених платежів - що робити? Змінювати способи доставки для усіх лотів? Для куплених лотів уже не можливо змінити способи доставки.
От тому люди і вказують в доставці "особиста зустріч " і в оплаті "готівка", а вже в описі можна вказати "компроміси" - в такому випадку ніхто не зможе щось вам нав'язувати, не зважаючи на ліміт НП чи відсутність поштомату, чи відділення УП 
У вашому випадку покупець повністю правий
16.07, 21:38AutorOdpowiadać TerraRist
У відповідності до поточних правил так. Але поточні правила не враховують обмеження Nova Pay які вступили в силу від 2 червня 2025.
16.07, 21:15AutorOdpowiadać KOLjkA
Я не проти відправити Новою поштою з післяплатою через 1-2 дні пілся отримання, але покупець відмовляеться кидати гроші на карту.
16.07, 21:18Odpowiadać Freemantus
не ясно о какой сумме речь?
...пусть в посылке  Вам деньги отправит!
Zmodyfikowane przez autora 16.07, 21:20
16.07, 21:54AutorOdpowiadać Z E N
Покупець диктував свої умови і на компроміси не погоджувався.
16.07, 21:19Odpowiadać Freemantus
маю справу із людьми які картками не користуються. взагалі. лише нал. відповідно кинути щось на карту це анріал для них,  тому також читаєм правила
16.07, 21:16
Доброго часу
Що тут може бути незрозумілого? ОдинПокупець за один день у одного Продавця купив 13-ь лотів і попросив їх всі відправити наложкою НП в одній посилці. Продавець відмовився відпраляти наложкою НП, бо вже до цього відправив п"ять лотів і використав встановлений ліміт. Покупця інші способи оплати- доставки лотів не влаштували. От і маємо те, що маємо. Ве згідно Правил Один лот- один мінус, ну і сумарна комісія з Продавця не повертається.
17.07, 18:02Odpowiadać Freemantus
Доброго часу, ви все правильно зрозуміли. Дякую.
то чого ти плачешся. сам же виноват - не виконав свои зобовязання. получай мінус. все правильно .
16.07, 21:30
А що вам каже адміністрація з цього приводу? Ви зверталися? Це не залежить від вас обмеження же.
16.07, 21:35AutorOdpowiadać TFMsale
Адміністрація каже, що покупця не повинні цікавити мої чи наші обмеження.
16.07, 21:39AutorOdpowiadać TFMsale
З 2 червня 2025 року «Нова пошта» та її платіжний сервіс NovaPay змінюють правила для фізичних осіб, які часто користуються післяплатою.

Про це повідомили на сайті NovaPay.
Тепер, якщо ви не зареєстровані як ФОП, ви зможете надсилати не більше 5 посилок на місяць з післяплатою. Загальна сума таких відправлень не має перевищувати 30 000 грн.
Ці обмеження ввели через посилення контролю з боку податкових органів. Якщо система побачить, що ви ведете бізнес, але не зареєстровані офіційно, то вас можуть попросити пояснити джерело доходів. У разі відсутності відповіді рахунок можуть тимчасово заблокувати.
Щоб працювати без обмежень, «Нова пошта» радить зареєструватися як ФОП і підключити послугу «Контроль-Оплати».
Також для кожного користувача можуть встановлювати індивідуальні ліміти — їх можна побачити в застосунку NovaPay (розділ «Ліміти»).
Коротко про інші обмеження:
максимальна сума однієї оплати — 29 999 грн;
загальна сума по одній картці за місяць — 249 999 грн;
не більше 50 переказів на день і 500 на місяць з однієї картки.
Щоб уникнути проблем — краще працювати офіційно.
16.07, 21:42AutorOdpowiadać TFMsale
Дякую за відповідь, довіряю перевіреній офіційній інформації.
16.07, 21:52AutorOdpowiadać TFMsale
Так, ви праві. Варто сходити на Нову пошту і дізнатися, але випробовувати долю з блокуванням карток та рахунків не хочется
16.07, 22:18Odpowiadać Freemantus
Так, ви праві. Варто сходити на Нову пошту і дізнатися, але випробовувати долю з блокуванням карток та рахунків не хочется
Риск есть вообще всегда.

Смотрите давайте по порядку.

-НИКТО ВАМ ВАШУ КАРТУ НЕ ЗАБЛОКИРУЕТ  за десятый наложный условно на тысячу гривен. Новапей может прицепится, если вы нормально спокойно и без слюней принесете распечатки вашей страницы на виолити , где вы продаете свою детскую коллекцию монет где 200 штук по 100 гривен б/у вещи. От вас 99% отстанут 

-вариант два: братья, сестры, бабушки дедушки , жены, друзья. Отправляете от их имени посылку(сами принесли в отделение , распечатали приклеили - оставили в ящике ), в приложении они перепоручат вам получить перевод 
-вариант три, боитесь блока карты, имейте их 5 штук и каждый раз разную подвязывайте к новой почте, все одновременно никто вам не заблокирует . Или наличкой заказывайте перевод. 
-вариант четыре, создайте в другом смартфоне  с другим номером профиль на Васю ветрова, переодически от его имени посылайте посылки , а на получение перевода подвязывайте свою карту или перепоручайте самому себе получить кэш.

Дружите с бабушками с подъезда. Они вам всегда помогут, ну % не забудьте им дать просто. 
Короче , ваша ситуация была решаемой. 
Просто эмоции и нашла коса на камень. 
Попробуйте открыть чат через службу поддержки и вежливо переиграть ситуацию. Сделайте покупателю 30% скидку и бесплатную доставку. Ну мало кому приятно беспочвенно в свой адрес ахинею слушать.

Если там прям все будет плохо, не забудьте взамен оставить 13 желтых отзывов с кратким реноме.
Удачи !
16.07, 23:22AutorOdpowiadać TFMsale
Думаю ви не зрозуміли суті посту. Справа у правилах які не відповідають реаліям у яких ми живемо, умисному створенні умов за яких угоду не можливо завершити і позиції адміністрації у доволі неоднозначний ситуації.
17.07, 00:45Odpowiadać Freemantus
Думаю ви не зрозуміли суті посту. Справа у правилах які не відповідають реаліям у яких ми живемо, умисному створенні умов за яких угоду не можливо завершити і позиції адміністрації у доволі неоднозначний ситуації.
Все я правильно понял. Нет ни одного официального заявления уже , они все исчезли с сайтов. Скиньте ссылку на сайт новой почты или новапей где есть хоть слово про 5 посылок в месяц?
 Вы просто поленились сходить на новую почту и попробовать отправить наложкой с получением наличкой (раз боитесь мифической блокировки карты). 
 Но как обычно во всем виноват покупатель и администрация..
17.07, 12:53Odpowiadać TFMsale
последний наложенный платеж был вакурат 30250(450 грн и уже было отправлено на 29800) - новая почта заблокировала выдачу этих самых 450 и олх доставка не дает создать сделку если покупатель выбирает оплату на отделении,  идем в новую почту - а они говорят - дай шо ты там наотправлял и потом разблокируем. Разблокировали - первый раз так сказать , да и правда кучу хлама наотправлял. Но факт есть факт - то что "пропали с сатов" не значит что пропали с реалии - новая почта следит за лимитами и просит бамажки. Не знаю как часто и поголовно - но не думаю что я такой везучий или успешный )
P.S. Olx сапорт открыто говорит - если покупатель оформляет с предполатой олх доставку - то оно не проходит по лимитам бо нет факта привлечения нова пей. Один и тот же номер  олх, скай виолити - не важно - накапливается. Не ФИО а номер телефона. Так что не обязательно думать про тёток мамок дядек - достаточно взять симку)
Zmodyfikowane przez autora 17.07, 12:55
18.07, 11:29Odpowiadać HaseoArmahem
последний наложенный платеж был вакурат 30250(450 грн и уже было отправлено на 29800) - новая почта заблокировала выдачу этих самых 450 и олх доставка не дает создать сделку если покупатель выбирает оплату на отделении,  идем в новую почту - а они говорят - дай шо ты там наотправлял и потом разблокируем. Разблокировали - первый раз так сказать , да и правда кучу хлама наотправлял. Но факт есть факт - то что "пропали с сатов" не значит что пропали с реалии - новая почта следит за лимитами и просит бамажки. Не знаю как часто и поголовно - но не думаю что я такой везучий или успешный ) P.S. Olx сапорт открыто говорит - если покупатель оформляет с предполатой олх доставку - то оно не проходит по лимитам бо нет факта привлечения нова пей. Один и тот же номер  олх, скай виолити - не важно - накапливается. Не ФИО а номер телефона. Так что не обязательно думать про тёток мамок дядек - достаточно взять симку)
Все пропало. Читайте новости :

❗️ OLX податків не буде? Відставка уряду Шмигаля означає відкликання низки скандальних законопроєктів

Про це повідомила народна депутатка Ніна Южаніна, посилаючись на статтю 105 Закону «Про Регламент Верховної Ради України»:
«Законопроєкт, поданий Кабінетом Міністрів України, вважається відкликаним, якщо до його ухвалення в першому читанні повноваження Кабінету Міністрів України були припинені».

Таким чином, відкликаними вважаються такі законопроєкти:

📍щодо оподаткування товарів, проданих через маркетплейси на кшталт OLX (№13232);

📍щодо створення в податковій Реєстру всіх банківських рахунків та сейфів, а також підвищення штрафів за порушення у сфері фінмоніторингу (№13233);

📍щодо легалізації можливості запровадження санкцій проти громадян України (№10072).
Odpowiedzi: 3
17.07, 07:34
У самого пару днів тому назад була спорна ситуація. Я вказав особиста зустріч і оплата приват банк. Прийшлося відправляти не дешевий лот без належного. На свій страх і ризик. Добре,що у покупця хоч рейтинг 40 був. Із теперішніми нюансами і здобутком рейтингу для тих хто має менше 20 рейтингу мабуть недоступно уже рейтинг 50. І більше того рано чи пізно може статися якась мелочна ситуація і рейтинг в мінус
17.07, 11:23
Як варіант, могли домовитись на відправку 01.08., це мало задовольнити обидва боки.
17.07, 11:44AutorOdpowiadać Filipp2
Не було такої можливості, покупець поводився безкомпромісно.
17.07, 11:32
Доброго дня, питання, якщо ліміт вже вичерпаний, тощо не можна було відправити наложкою від імені (дружини, тещі і т.д. і т.п.) ?
17.07, 11:58AutorOdpowiadać Vasrus
Це вже особисті обставини які у правилах не описані.
17.07, 11:57Autor
Угоду вже завершено. Справа у правилах які не відповідають реаліям у яких ми живемо, умисному створенні умов за яких угоду не можливо завершити і позиції адміністрації у доволі неоднозначний ситуації. У правилах нема згадок про родичів та ліміти.
17.07, 12:50Odpowiadać Freemantus
вказуйте "особиста зустрiч" - й дайте можливiсть покупкцям оплачувати якшо не згоднi. А так виходить шо вибiр даете - а по факту нi: покупець не хоче укрпошту а ви не можете нову пошту бо вдже вигребли - але ж вказано що нова пошта як доставка.
А так - особисто або передплата якщо хочуть - ви не в лiмiтах, покупець з лотом
17.07, 15:16
Теж схожа ситуація була..людина настоявала на відправці наложкою модератор теж сказав що я зобовязаний відправити наложкою, То я хотів розібратися задавав модеру питання на які він мені не захотів відповісти чи якось розяснити! Наприклад при виставленні лота ми всі знаемо що вибираем деякі пункти і або ативуєм або ні, коли доходим до способа оплати там є галочка напроти наложений платіж яку можна поставити в неактивне положення хто відповість навіщо вона тоді потрібна??
17.07, 15:20
Але якщо все одно за правилами навіть коли не вказано про наложенний я маю ним відправляти для чого там є така функція яка не працює ?? Вона марна! Хоч став  галочку на наложку хоч не став все одно повинен.То навіщо вона там хто пояснить? Навіть модератор не пояснив..
17.07, 18:32Odpowiadać mrCrabs
Це дійсно  цікаве питання ...але на нього мабуть така відповідь .Якщо ви активуєте накладений платіж самі то ви добровільно згодні ,а якщо не активуєте то вас все одно  заставлять але вже згідно правил ))
17.07, 19:13
Usunięte przez autora
17.07, 19:14
Usunięte przez autora
17.07, 19:15
Usunięte przez autora
17.07, 19:16
Мені ,автор теми, відповів, що лоти продані за один день. Питання? Чому кожен лот окремою посилкою?
17.07, 23:49AutorOdpowiadać Олег 71
Тому що у вас фантазія дуже добре розвинена і ви пишете дуже багато безглуздих коментарів.
17.07, 21:41
Вобщем завязывать надо со всеми торговлями в этой стране. Только пахать и воевать и ничего более того. Приплыли!
Zmodyfikowane przez autora 17.07, 21:42
17.07, 21:44
Мав справу з цим покупцем, завжди купує велику кількість лотів одночасно, завжди оплачує накладеним, проблем ніколи з ним не було. Якщо не знаєте, як вчинити, - дійте за правилами. А правила на його боці. Самі собі створили проблему - то нема чого скаржитися. З пов.
18.07, 00:01
Лимиты нп установила полтора месяца назад. Можно было и изменить условия отправки лотов за это время. Можно было отправить от родственника или знакомого. И наконец, у покупателя солидный рейтинг, вероятность что кинет крайне маловероятно, можно было и послеплатой отправить.
18.07, 00:40
Покупателю с таким рейтингом не грех отправить пост оплатой. Не понятно за чем было настаивать на Укрпоште, сами себе создали головняк.
18.07, 08:52
Доброго времени суток. Администрация Виолити вообще не вникает в суть вопроса..... Очень жаль продавца но извините но Вы сами виноваты что не поменяли способ оплаты на личную встречу. Обращаться с этим вопросом сейчас нет смысла. Я отправил лот наложенным платежом. Покупатель забрал и оплатил лот после осмотра на почте. Прошло 3 дня (что делали с лотом в эти дни известно только ,,богу") и у меня потребовали вернуть деньги и забрать лот обратно. Ответ админа Вас удивит......я должен вернуть деньги (которые повторюсь были уплачены на почте по наложке). Даже звонили мне. Речь идёт о дореволюционном телефоне. О том что в нем за 3 дня могли поменять внутренности (детали,радиодетали и т.д.) никого не волнует. Вопрос : нахера тогда вообще нужна наложка ??? На Виолити она для продавца ничего не даёт. Итог мне в рейтинг минус 1 отзыв и минус 7 рейтинг.... Здесь админовский беспредел... Пожелание продавцу удачных продаж и плюнь и разотри на рейтинг по тому что адекватных (понимающих) покупателей гораздо больше чем ,, дебилов " Всем удачных торгов. Админам логики и взаимопонимания. Мир всем. Удачи.   Простите за язык написания (мову знаю але так для мене зручніше). З повагою
18.07, 11:40AutorOdpowiadać Kottok
Дякую за підтримку, із приводу рейтингу я не переживаю. Ситацію що склалась сприймаю як досвід. Більш за все непокоїть токсична атмосфера на платформі, думаю ви помітили кількісь забовтувачів та прибічників адміністрацї у коментарях.
18.07, 11:13
З мінусами правила неадекватні. Я в навіть сказав " трохи дебільненькі". Я б зробив через дроб плюсовий та мінусовий рейтинг. Змість двох рейтингів покупець/продавець. Інформативніше буде плюс/мінус.
18.07, 11:20
Usunięte przez autora
18.07, 11:35
Выдыхаем. Все скандальные законопроекты  пока поставлены на паузу. Почтовые операторы соскочат с этих лимитов или будут халатно все это делать , им это не надо и ни выгодно. Все эти пузатые таможенники изымающие медяки за 20 гривен, музейные мыши со своими убогими реестрами, налоговики которые тратят на олх в 1.000.000 раз больше чем выходит получить пойдут по боку в итоге:
❗️ OLX податків не буде? Відставка уряду Шмигаля означає відкликання низки скандальних законопроєктів

Про це повідомила народна депутатка Ніна Южаніна, посилаючись на статтю 105 Закону «Про Регламент Верховної Ради України»:
«Законопроєкт, поданий Кабінетом Міністрів України, вважається відкликаним, якщо до його ухвалення в першому читанні повноваження Кабінету Міністрів України були припинені».

Таким чином, відкликаними вважаються такі законопроєкти:

📍щодо оподаткування товарів, проданих через маркетплейси на кшталт OLX (№13232);

📍щодо створення в податковій Реєстру всіх банківських рахунків та сейфів, а також підвищення штрафів за порушення у сфері фінмоніторингу (№13233);

📍щодо легалізації можливості запровадження санкцій проти громадян України (№10072).(с)

Не там ищут, пусть к своим эскортницам заглянут в Дубайские хаты
18.07, 12:11
дичь какая-то... у меня все посылки забирают/отправляют родственники, со своими картами и платежами. Так даже проще. Почему вы не могли отправить, как просили – не понятно. Кто хочет работать — ищет средства, кто не хочет — причины.
18.07, 15:40
А відповіді і немає.Немає сенсу  читати всі коментарі. Можливо ліміт був використаний на інших покупцях? Так, як продавець висловлює свої думки та описує ситуацію , так і має проблеми. Продавати наложкою лоти вартістю у 100- 150 гр. також сумнівна ідея.
18.07, 16:11AutorOdpowiadać Олег 71
Відповідь на ваше питання вже була 16 липня. А ви мабуть стараєтесь зафлудити обговорення своїми однаковими питаннями.
18.07, 16:23Odpowiadać Freemantus
То ви думаєте, що само собою зрозуміло у кого ліміт і хто його вже вичерпав.
19.07, 10:56Odpowiadać Олег 71
То ви думаєте, що само собою зрозуміло у кого ліміт і хто його вже вичерпав.
Нет никаких лимитов уже. Это полу формальная процедура которую никто не соблюдает .
Chcesz dodać wiadomość?
Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się.
SzukajZamknąć
Cookies
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.