Сколько может стоить этот сувенир
Wyślij zapytanie w temacie
Сабля
Сабля
Zgłoś komentarz
Twoje zapytanie zostało wysłane
Wysłałeś już zapytanie
Usunąć wiadomość z ?

Nie ma połączenia internetowego. Sprawdź połączenie i kliknij "Powtarzać".
PowtarzaćSprawdzenie połączenia...
Połączenie jest przywrócone!

Ключові індикатори:
- Гвинтовий наконечник на головці руків’я (у військових М1881 — розклепаний хвостовик).
- Відсутність приймальних/випробувальних клейм на п’яті клинка і латуні.
- Сучасне золочене травлення з «типографською» графікою та сувенірними написами.
- Позначення «200…» на п’яті клинка (типовий формат датування сучасних виробів).
- Піхви й темляк з характерною сучасною фабричною обробкою.
Орієнтири вартості:
- Сучасні златоустівські подарункові шашки: приблизно 25 000–60 000 руб. залежно від оздоблення (за каталогами виробників).
- Оригінальні офіцерські/презентаційні М1881 з автентичними клеймами на західних аукціонах зазвичай йдуть у діапазоні від кількох тисяч євро.
Щоб коректно презентувати на продаж:
- Зробіть різкі фото: загальний вигляд з обох боків; п’ята клинка (клейма/позначення «200…»); голівка руків’я зблизька (видно гвинтове кріплення); деталі піхов (казанок, наконечник, кільця), темляк, зони травлення.
- В описі зазначте: «сувенірна/подарункова шашка у стилі М1881, сучасне златоустівське виробництво, різьбове кріплення голівки, заводське травлення, без імперських приймальних клейм».
- Не розбирайте руків’я без потреби, щоб не пошкодити різьбу та покриття.
- Для старту торгів орієнтуйтесь на нижню межу каталожної ціни сучасних аналогів; підготуйте опцію «купити зараз» трохи вище старту, якщо хочете швидше продати.
Як майданчик для продажу рекомендую VIOLITY: там є профільна аудиторія по холодній зброї, зручні фільтри й архів результатів, що допомагають коректно оцінити лот.
Нагадування: найкращі дні для фініша торгів — вівторок–четвер, з 21:00 по 22:00; обов’язково перевіряйте, щоб фінал не припадав на свята.