07.01.2024
Вітаю!
Грецька буква "тау" - Костромський пробірний округ, російська імперія. Період клейміння - 1880 - 1908 роки. Але виріб виготовлявся київськими ювелірами. На жаль, клеймо ГР в чотирикутнику не визначене в архівах і невідомо, хто є майстром.
Изменено автором 07.01.2024
Ответы: 0
laert3944
07.01.2024
клейма ГР хорошо известны и описаны подробно, но  все 12 мастеров с таким клемом работали в разные годы в Петербурге.
07.01.2024Ответ laert
Не буду сперечатися на рахунок петербурзьких ювелірів. Але всі ювелірні вироби із срібла вагою до 8,5 грам із центральних та північних губерній сучасної території України на пробірне клейміння вивозили в Кострому (костромський пробірний округ). А в Петербурзі був свій пробірний округ. Тому клейма ГР петербурзького ювеліра періоду 1880 - 1908 років на цьому медальоні не може бути апріорі.
Ответы: 2
07.01.2024Автор
А можна хоть какие-то ссылки на пример на клейма ,,гр,, или любую другую инфу по этому медальону попробую ещё сам порыться в интернете.
Ответы: 1
07.01.2024Ответ Gots777
Нереально вгадати з нинішніми цінами на антикваріат і предмети мистецтва. Ринок з`їхав з глузду. Всі хочуть купити річ за 20000 грн і через місяць продати по ціні, щоб можна було купити віллу на Мальорці.
07.01.2024Автор
Я так и не понял к какому периоду можно отнести данное изделие?

И за сколько можно выставить на аукцион?
С уважением.
laert3944
07.01.2024Ответ КАПІТАН ZELENY
Більш конкретно - 1900 - 1908 роки. Якщо Вас влаштує, виставте старт з 2000 грн.
за что??? полковые медальоны и медальоны обществ за такие деньги не всегда продаются. А тут безымянный медальон.
Красный Крест Жетон Св. Елизаветы 1905
Жетон «Община Св.Елисаветы» 1904г.

Вот человек хотел озолотиться, не вышло -
Жетон Елисаветинского общества Красного Креста. 1904 год , Серебро

По клеймам мастеров нужно смотреть монографию Иванова, работа Постниковой устарела.
07.01.2024Ответ laert
Людина хотіла озолотитися у 2019 році. Я ж не думаю, що Ви забули про слово "інфляція" та катастрофічне падіння курсу державної валюти. І дні, коли срібло коштувало по 13 грн за грам вже давно у минулому. Вартість лому срібла на сьогодні в Центральній Європі -  0,80 євро за грам.
laert3944
07.01.2024Ответ КАПІТАН ZELENY
Людина хотіла озолотитися у 2019 році. Я ж не думаю, що Ви забули про слово "інфляція" та катастрофічне падіння курсу державної валюти. І дні, коли срібло коштувало по 13 грн за грам вже давно у минулому. Вартість лому срібла на сьогодні в Центральній Європі -  0,80 євро за грам.
У меня у ближайшей родственницы ювелирный магазин, вот пожалуста на сегодня - Лом срібла 925 проби    9 гривень за грам.
Любой ювелир примет у вас серебро не дороже 12 грн. за грамм.

так что не пишите  про европы и шо там почем, я это все знаю.
Право хозяина выставить лот не превышающий рыночную цену в 10 раз. Пусть выставляет, его дело. А там будет видно по спросу.
07.01.2024АвторОтвет laert
А мне вчера в ломбарде за другое серебро (завтра выставлю на аукцион) предлагали 19 гривен за грам . Что-то 12 гривен как-то маловато!?
Самый захудалый ломбард минимум предлагает 15 гривен за грам.
С уважением.
07.01.2024Ответ laert
У меня у ближайшей родственницы ювелирный магазин, вот пожалуста на сегодня - Лом срібла 925 проби    9 гривень за грам. Любой ювелир примет у вас серебро не дороже 12 грн. за грамм. так что не пишите  про европы и шо там почем, я это все знаю. Право хозяина выставить лот не превышающий рыночную цену в 10 раз. Пусть выставляет, его дело. А там будет видно по спросу.
Колись хотіли озолотитися продавці. Тепер - власники ювелірних салонів ))) Ви ж не будете заперечувати, що "комусь війна, а комусь мать родна" ?
Ответы: 3
Ответы: 3
07.01.2024Автор
Понимаю что замучил своими вопросами. Я не  специалист в этой сфере помогите мне правильно предоставить информацию по медальйону на аукционе.  С уважением.
07.01.2024Ответ Gots777
Я висказав свою точку зору. Стартуйте з 1 грн, але поставте резерв з ціною, по якій Вам не буде шкода розлучитися з даним медальоном. Ви бачили аналогічні медальони в продажу? Я ні. Мій шановний оппонент в коментарях приводив лиш аналогію з медальонами Св. Єлизавети, які штампувалися багатотисячними тиражами та продавалися массово для поповнення фонду общини. А це трохи різні "вагові категорії" за тиражем. Тому бажаю гарно подумати та прийняти вірне рішення.
08.01.2024Автор
Я щиро вдячний Вам за надану допомогу в консультації по даному питанню.

Я все ж таки мабуть буду придержуватися першої відповіді на моє запитання по медальйону. Все ж таки:
1. Це срібло.
2. Срібний виріб.
3. Період XVIII-XIXст.
4. Клеймо майстра, старовинні проби срібла , буква ,,тау,,.
5. Не знайшов медальйон в інеті.
Тому мабуть виставлю  ціну на старті 2000 гривень без резерва ,та ,,запропонувати свою ціну,, . З повагою.
08.01.2024
Період 1908-1927років(голова+літера тау( Костромський пробірний округ),  срібло 875проби (84),  майстр (Г_) невідомий.
2000грн ніхто не дасть! - звичайний "пам'ятний" жетон для шатлену, старт з ціни срібла 875проби за вагою виробу
10.01.2024Знаток
Вітаю.
Так, після 1908 року. Ну а ціна.., то таке, життя підкаже правильну ціну, а продати чи ні - це вже діло хазяйське.

Кращій спосіб визначити реальну ціну на теперішній момент - виставити з 1 гривні з резервом (у день акції) та подивитись скільки дадуть.
Хотите добавить сообщение?
Чтобы участвовать в обсуждении, пожалуйста, авторизуйтесь.
ПоискЗакрыть
Cookies
Мы используем обязательные файлы cookie для корректной работы сайта и дополнительные, чтобы сделать взаимодействие с сайтом максимально удобным. Это помогает нам персонализировать ваш пользовательский опыт и получить аналитическую информацию для улучшения сервиса. Если вы согласны принять все файлы cookie, нажмите «Принять все», если нет – «Только необходимые». Дополнительные сведения см. в Политике использования cookie.