Доброї години. Знак на оцінку та передпродажне обговорення.
Щит з срібла, присутні два клейма. Зірка та рукоятка меча із золота, на рукояті стоїть проба 585. Вага знака 22.9 грам. Висота 6 см., ширина 3.2 см.
Якщо у Вас є якась інформація про цей знак, прошу поділитись.
Також цікавить його вартість.
Дякую за Вашу увагу та коментарі.
Клейма на щиті не пусті, там є написи, але настільки маленькі що я не можу зрозуміти чи то букви чи цифри. Нажаль надати фото з більшим збільшенням не можу
1. Знайшов інформацію на одному форумі що знак видавався в 90-ті роки при Шеварднадзе, були як номерні так і без номерів, тираж до 50 шт. Це може бути правдою?
2. Десь можна подивитись чи взагалі існував такий офіційний знак в структурах Грузії?
Якщо офіційно такий не видавали то чи міг комітет замовити в приватному порядку такий знак і нагородити своїх співробітників? Без номерів та документів.
3. Перевірив знак примітивним методом за допомогою йоду.
Всі деталі знаку вступили в реакцію, фото додаю
Такий знак офіційно випускався, це десь можна подивитись?
Чи можна оцінити вартість такого "Знаку" як у мене?
Знак «Почётный работник КГБ Грузии»
Комплект знаков генерал-лейтенанта Иоселиани с доками
В другому лінку що Ви надали Комплект знаков генерал-лейтенанта Иоселиани с доками
Знак належить Иоселиани, Автандил Шотаевич. Там вказано що знак він отримав у 1996 році. Проба 585 таді вже була.
Якщо шукати інформацію про нього то на фотографіях видно що він носив такий знак
ავთანდილ იოსელიანი (1950-2007)
Вдалось знайти ще декілька співробітників Служби державної безпеки які носили такі знаки
გიორგი კუპრეიშვილი 1954წწ საქართველოს გენერალი დაბ. ბათუმი აჭარა
ще один співробітник який отримав «Почетный госбезопасник Грузии» в 1997 році
გიორგი ერისთავი, მიხეილის ძე (1947) საქართველოს გენერალი თბილისი
також нагороджений знаком але невідомо в якому році.
На Вашу думку, держава Грузія спроможна була офіційно випускати такі знаки без клейм пробірувальної палати, лише з тими клеймами що стоять на знаку.
Додаю окремо фото з другого лінку.
І ще: за наведеними посиланнями існує ймовірність того, що і представлений в посиланнях знак може все ж не бути оригінальним. Наприклад до представлених оригінальних документів міг бути (чисто припущення) повідомлений новодельний знак. За цими знаками ще досить мало інформації, немає достатнього масиву інформації, аналізу безумовно справжніх знаків.
Розглядаючи фото знаків виникло невелике питання.
НА фото знаку з документами та знак який у мене, можна побачити 1 вагому відмінність.
На номерному знаку на рукоятці меча зроблено 3 насічки (хоч на документах насічки не промальовані), а в мого знаку вони відсутні.
Чи є така практика в фалеристиці коли знак випускають у двох варіантах?
Один номерний з документами, а другий варіант без номеру та можливою відмінністю аверса.
Дякую, З повагою Олександр
Нагрудний Ювілейний знак КГБ Грузії