Client924517
Client924517
13 июля 2024, 15:46

Порцеляновий молочник на визначення

Порцеляновий молочник на визначення
Вітаю шановні учасники форуму і експерти! Допоможіть, будь ласка, з визначенням виробника даного молочника. Молочник досить цікавий: рельєфна і легка порцеляна, ручний розпис. Місцями є пічні цятки. Буду вдячний за допомогу! З повагою!

13.07.2024
Вітаю!
Як на мене, кайма по горлу повинна бути золоченою, а не фарбованою. Це видає сучасний виріб. ІМХО, Китай або щось східне.
Изменено автором 13.07.2024
13.07.2024АвторОтвет КАПІТАН ZELENY
Вітаю! Дякую за Ваш коментар. Порцеляна стара - це однозначно. Зараз скину фото нюансів, по яких це видно. На рахунок фарби - теж не аргумент, не все ж покривалося позолотою.
Ответы: 0
Ответы: 1
Подобається чи не подобається - це вже зовсім інше питання. Тут тема не про це. В порцеляні 19 століття безліч браку виробництва (тоді так мабуть не вважали)
13.07.2024Автор
Я не намагаюся сказати, що щось коштувало дорого чи дешево. Мене більше цікавить, чи хтось зустрічав щось подібне і може допомогти з визначенням. Пічні цятки і тріщини чітко вказують на те що виріб зовсім не сучасний.
13.07.2024
Ви не ображайтесь, будь ласка. Клеймо не наводить на серйозність виробу. Можливо, початок 1990-их років. Якась Румунія, Туреччина чи Піднебесна. Це не старий виріб, на жаль.
Ображатися точно не буду) Просто хочеться дізнатися думку багатьох людей. В кожного вона суб'єктивна(і не завжди правильна). Я на 100 відсотків впевнений в тому, що це достатньо старий виріб.
17.07.2024
Для начала познакомьтесь с дальним родственником  вашего молочника: Чайний сервіз, завод Миклашевського, 1840-1850 рр.  Видите этого красавца на переднем плане? Ваш молочник выглядит, как слегка   оцыганенная копия. Хотя может так и было задумано.
17.07.2024Ответ Client924517
Но я не эксперт по фарфору и керамике, я простой пользователь. Я всю жизнь работала в посудном  магазине, продавала фарфор, керамику, статуэтки. Так у вашего молочника форма классическая, тонкий фарфор, но декор? Он безвкусный, он не к месту, по верху полоса отделки грубая и неаккуратная. Просто брак, который никуда не пошел и просто пылился где-то у кого то?  20-е или 90-е?
17.07.2024АвторОтвет OLiri
Дякую за Вашу вичерпну відповідь і час, який Ви приділили даній темі. Чекав, коли Ви завітаєте тому, що Ваші роз'яснення аргументовані і завжди інформативні. Молочник був куплений в Швеції в комісійному магазині(або просто секонд хенді). В цих магазинах дуже багато старої порцеляни зі всього світу. Час від часу зустрічається і Кузнецов, і Гарднер і інші виробники тих часів. Версію про 90-ті відкидаю по тій причині, що ніхто б не віз в 90-ті в Європу порцеляну такої сумнівної якості(як нам тепер це здається). Більше схиляюся до версії про 20-ті роки.
17.07.2024АвторОтвет Client924517
В комісійні магазини речі потрапляють переважно після того, як нащадки ділять чиюсь спадщину і речі, які вони вважають непотрібними віддають в такі магазини. На мою думку, це ще один аргумент на користь 20-х років
lufa361
17.07.2024Ответ OLiri
" Не вірю!" (с) . Це щодо того, що ви не експерт. Хай навіть без наукових ступенів, а експерт!. З тих людей, які дають відповіді на форумі, ви найбільш ерудована і знаюча, з відмінним почуттям гумору і стилем письма. Ваші коментарі- це як  як Ільфа і Петрова перечитувати. Це без  підхалимства( для чого воно тут) , просто  з почуттям ( якщо можна так висловлюватися) поваги.
Изменено автором 17.07.2024
Ответы: 2
17.07.2024
Следуя логике, вижу три  варианта. 
1. Кооператоры 90-х годов изваяли ваш молочник по какому то старому образцу. В 90-х с золотом была напряженка и вместо него использовали полупрозрачную коричневую краску.

2. Те же вездесущие кооператоры, взяв где-то партию  старого белья, налепили деколи, где можно и где нельзя (декор молочника выглядит как деколь , а не роспись. Поправьте, если не так. Причем декор безвкусный, аляповатый, без учета  рельефа .)

3. Самый интересный вариант. До революции жили не тужили, работали у нас фарфоровые заводики, выпуская для буржуев и пролетариев чашки-плошки. А тут вихри враждебные, пулеметы тра-та-та-та, пули у виска свистят (ну как у пиндосского кандидата в ихние президенты), все разбежались. Вихри враждебные полетели в другие места, все устаканилось, заводики фарфоровые начали опять чашки-плошки и всякие там молочники-сливочники выпускать, пущай мол пролетарии кохве по утрам пьют. Годы 20-е, а на уцелевших складах заводских белья фарфорового видимо-невидимо. Оно хоть и эксплуататорско-буржуазного вида, но зачем добру пропадать? И расписывали это старое, царское еще белье, а клеймишко уже советское ставили. И сохранилось множество одинаковой посуды с царскими и советскими клеймами.
17.07.2024
Вот еще один молочник, белье царское, декор и клеймо советское (кстати, по краю тоже не позолота, а красочка). 
Так что выбирайте из всех вариантов тот, который больше нравится. 
Кстати, думаю куча черных точек появилась из-за повторного обжига изделия.
15.09.2024Автор
Вітаю шановних учасників форуму. Через два місяці після того, як був куплений молочник, в тому ж магазині натрапили на решту набору. Хотів би поділитися його світлинами і почути можливо якісь уточнення до попередніх версій або нові думки на рахунок цієї порцеляни. Наперед всім вдячний за допомогу.
15.09.2024
Вітаю, можливо Німеччина(?). Після першої та другої Світової війни   Німеччина виплачувала репараціїї, були періоди коли золото забороняли використовувати при виробництві порцеляни.
15.09.2024АвторОтвет K_Olga
Дякую! Як для Німеччини занадто багато виробничих нюансів: пічні цятки і т.д. Більше схиляюся до російської дореволюційної версії
Ответы: 2
15.09.2024Автор
Можливо, я і неправий, але коли мені в руки потрапили ці дві пари, тарілка і миска, в мене збільшилася впевненість в тому, що це дореволюційна російська порцеляна. 
Не знаю призначення цієї миски(вибачте за мою необізнаність), але в європейських чайних чи кавових сервізах я таких не зустрічав. Колись я виставляв тут чайний набір Корнілових. Там була подібна миска. І неглазурований низ цієї миски дуже нагадує низ миски з набору Корнілових. Нижче скину посилання на той лот.
Хотите добавить сообщение?
Чтобы участвовать в обсуждении, пожалуйста, авторизуйтесь.
ПоискЗакрыть
Cookies
Мы используем обязательные файлы cookie для корректной работы сайта и дополнительные, чтобы сделать взаимодействие с сайтом максимально удобным. Это помогает нам персонализировать ваш пользовательский опыт и получить аналитическую информацию для улучшения сервиса. Если вы согласны принять все файлы cookie, нажмите «Принять все», если нет – «Только необходимые». Дополнительные сведения см. в Политике использования cookie.