Аноним
Аноним
1 августа 2024, 21:38

Оцініть приблизну вартість даної картини

Оцініть приблизну вартість даної картини
У лівому нижньому куті є підпис автора - В. Дядинюка.
Ось що пише про нього у Вікіпедії :
Васи́ль Андрі́йович Дядиню́к (нар. 1 січня 1900, с. Лучинець, Мурованокуриловецький район, Вінницька область — 21 січня 1944, Відень) — український художник, майстер сакрального мистецтва, графік, педагог. Працював у дусі українсько-візантійського стилю. Виставлявся у Львові, Парижі, Варшаві.
Вартості за яку продаються картини від цього автора я не знаю, тому цікаво яка приблизна оцінка даної картини.

Ответы: 0
SAG61
01.08.2024
Щоб Вам допогли з атрибуцією картини, поміж усього, треба показувати зворотьню частину полотна, та вказувати розміри без рами, а також підпис  художника , та іншу інформацію що потребує, а не з Вас витягувати  по слову......
Аноним
02.08.2024АвторОтвет SAG
Щоб Вам допогли з атрибуцією картини, поміж усього, треба показувати зворотьню частину полотна, та вказувати розміри без рами, а також підпис  художника , та іншу інформацію що потребує, а не з Вас витягувати  по слову......
Так, розумію.
Але, на жаль, на даний момент я не маю доступу до цієї картини, тільки можу надати поверхневу інформацію, що мені доступна. Коли зʼявиться можливість, тоді зможу детальніше охарактеризувати багато аспектів для більш точної оцінки, а також закріпити більше фотографій. А зараз було б цікаво дізнатися про те, чи взагалі продавалися картини від цього автора на Віоліті чи подібних сайтах, в яких музеях можуть бути картини цього автора тощо. Тобто будь-яка інформація буде важлива для мене. Дякую
Ответы: 2
Аноним
10.10.2024Автор
Ця картина дісталася від діда, в якого був дідо - Куриленко Михайло Прокопович.
Куриленко Михайло Прокопович - губернський комісар Директорії УНР, освітній та громадсько-політичний діяч Поділля у 1917—1920 рр.
Михайло Прокопович Куриленко сприяв розвитку Косівського училища прикладного та декоративного мистецтва та був одним з організаторів та першим директором училища. Там, можливо, і познайомився з автором цієї картини - Дядинюком Василем Андрійовичем.
За словами чоловіка, що є внуком Куриленко Михайла, його дідо дав грошову позику Дядинюку, а Дядинюк не маючи можливості віддати ці кошти, дав картину взамін.
Ця картина була написана в 1935 році, у період заслання була в Сибірі, тому в неї багата історія.
Про автора цієї картини: 
Васи́ль Андрі́йович Дядиню́к (нар. 1 січня 1900, с. Лучинець, Мурованокуриловецький район, Вінницька область — 21 січня 1944, Відень) — український художник, майстер сакрального мистецтва, графік, педагог. Працював у дусі українсько-візантійського стилю. Виставлявся у Львові, Парижі, Варшаві.
Хотите добавить сообщение?
Чтобы участвовать в обсуждении, пожалуйста, авторизуйтесь.
ПоискЗакрыть
Cookies
Мы используем обязательные файлы cookie для корректной работы сайта и дополнительные, чтобы сделать взаимодействие с сайтом максимально удобным. Это помогает нам персонализировать ваш пользовательский опыт и получить аналитическую информацию для улучшения сервиса. Если вы согласны принять все файлы cookie, нажмите «Принять все», если нет – «Только необходимые». Дополнительные сведения см. в Политике использования cookie.