Ответы: 0
08.06, 14:49
Но есть одно "но". Поворот не характерный для В.Боровиковского.  Насколько мне известно художник в профиль портреты не писал. С уважением
Ответы: 1
Ответы: 2
08.06, 15:51
Мосскуппромторг. Не знайшов детальної інформації про цю організацію. Але здогадуюсь, що безпосередньо в комісійному магазині видатних експертів-мистецтвознавців не було. Тому і не дивно, що хтось з нащадків непересічних громадян-москвичів )) здав картину на продаж, а хтось її купив (бо сподобалась, наприклад) за 2000 рублів старого зразка та надовго відправив в Одесу. Респект власникам, що правильно зберігали! Під склом та без прямих сонячних променів.
Аноним
08.06, 16:23Автор
Дякую всім за обговорення. Лот без резерву і буде проданий через кілька годин. З повагою.
08.06, 18:19
Доброго дня! Манера взагалі не  Боровіковського.,а рік,як я бачу ,то виглядає як 1887.Але  картина дуже гарна .Але це моя особиста думка  і  не може бути  остаточною. Успішних торгів.З повагою.
08.06, 19:05Ответ BREDLI
Вітаю! Манера - це все ж сукупність притаманних рис. Хибно сприймається по найбільш відомим роботам. Але і їх розгледіти все ж можна, погодьтесь. Навіть не стиль. Який, до речі, у автора протягом життя в залежності від обставин, майстерності і поглядів, теж змінювався неоднократно.
Гарне посилання надав Капітан вище, цікаво. Там усе, починаючи зі стилів, закінчуючи алкоголізмом)).
08.06, 18:49
Згідно свого НІКнейму, я людина доволі скептична )))) Але... дуже хотілося б сподіватися на ЧУДО.
Зверніть увагу на написання "РОВ" на обох підписах. 
Щодо стилю і манери, то скажу так. Я іноді також час від часу міняю стиль і манеру: в одязі, стрижці, управлінні колективом. Але це не заважає мені залишатися собою. 
Тому, надіємось на краще!
08.06, 19:10
Знайшов те, що хотів показати. Стосується стилю. 
Автора, сподіваюсь, називати не потрібно ))
Доречі відомо про декілька "Розп`ять". Але не всі збережені до наших днів. І, чомусь я на підсвідомому рівні впевнений, що на картині автора теми зображена саме Марія Магдалина.
08.06, 19:15
Також маю думку, що це не одиночна картина. Відомо, що художник писав дуже багато для Храмів. І попри його новітнє бачення зображень Біблейських тем та образів, священнослужителі давали дозвіл на оздоблення в стилі майстра. Тому цілком можливо, що це лише частка з великого комплексу, де були зображені і інші образи.
08.06, 19:48Ответ Aspidos
"Вирішили" та "є припущення" - це різні речі. Чи не так?
Вирішувати та робити заключення будуть мистецтвознавці, якщо новий власник захоче мати свідоцтво на твір.
Аноним
08.06, 20:32Автор
Є гарний шанс купити за 50 тисяч гривень а продати за 50 тисяч не гривень. Я не знаю де ці експертизи проводити. Тому продаю як є. Якщо б не попросили зняти скло то так і продав би за 100 баксів...
08.06, 21:17Ответ Аноним
Чи на європейському за 500, і теж не гривень)) Бо останні проходи там були якраз із таким нижнім порогом.
Изменено автором 08.06, 21:18
08.06, 21:17
Як би там не було - я насправді радий, що включились відносно "крупні" гравці - і витягують, наскільки це можливо, торги. Інакше би було несправедливо, чийого б авторства ця гарна робота не була))
Тобто, у всіх сенсах - обговорення цієї теми - річ благородна))
08.06, 23:28
Торги закінчені. Ще раз вітаю власників - минулого та нового !
Дуже хотілося, щоб здійнили експертизу із заключенням, та повідомили Спільноту. І, сподіваюся, картина залишиться в Україні. Це також важливо!
Rojen1330
28.06, 23:43Ответ Аноним
Доброй ночи! Уважаемый продавец ,сделайте пожалуйста дополнительно фото самой подписи, и год по отдельности более четко. Огромное вам спасибо. Если это возможно.
Rojen1330
29.06, 20:46Ответ Аноним
Удалено автором
Аноним
28.06, 14:34Автор
Aspidos, скажите, что Вас смутило в АртЛабе по Лагорио? Написано что подпись поставлена позже чем написана картина, что подписи более 50-70 лет (но 130 лет это тоже более 70ти), но не написано что это не может быть подпись Лагорио.
29.06, 19:12Ответ Аноним
Aspidos, скажите, что Вас смутило в АртЛабе по Лагорио? Написано что подпись поставлена позже чем написана картина, что подписи более 50-70 лет (но 130 лет это тоже более 70ти), но не написано что это не может быть подпись Лагорио.
Чтобы меня забанили за нарушение правил? Это обсуждение портрета, а не Лагорио.
30.06, 20:38
Вітаю. Подивіться на цю картину. Її стан досить хороший для її віку. А тепер зверніть увагу на підпис і дату. Дивно, правда? Цілком імовірно, що спочатку картина була без підпису (тобто автор був невідомий). Підпис і рік додали пізніше, і в цьому місці штучно зробили потертості.
А тепер цю картину видають, приписуючи їй певного автора та рік створення.
На мою особисту думку, без кваліфікованої, незалежної експертизи з добрим ім'ям, яка б підтвердила автора та рік, ваша робота не вартує майже нічого. Ну, може, тисячу у базарний день.
30.06, 22:09Ответ medoleg
Вітаю. Подивіться на цю картину. Її стан досить хороший для її віку. А тепер зверніть увагу на підпис і дату. Дивно, правда? Цілком імовірно, що спочатку картина була без підпису (тобто автор був невідомий). Підпис і рік додали пізніше, і в цьому місці штучно зробили потертості. А тепер цю картину видають, приписуючи їй певного автора та рік створення. На мою особисту думку, без кваліфікованої, незалежної експертизи з добрим ім'ям, яка б підтвердила автора та рік, ваша робота не вартує майже нічого. Ну, може, тисячу у базарний день.
Я держала эту работу в руках после первых торгов и фотографировала для дальнейшего изучения. Состояние у неё плохое. Безрукие реставраторы в советское время слишком сняли родной лак вместе с верхним слоем лессировок, отчего цвет одежды вообще потерял всякий намёк на живопись, а тело стало как у мертвеца - однотоннобелое. Самое лучшее, что сохранилось - это волосы и лицо. Кромки дублированы. У продавца просто нет фотографий кромок.
30.06, 22:14Ответ medoleg
Вітаю. Подивіться на цю картину. Її стан досить хороший для її віку. А тепер зверніть увагу на підпис і дату. Дивно, правда? Цілком імовірно, що спочатку картина була без підпису (тобто автор був невідомий). Підпис і рік додали пізніше, і в цьому місці штучно зробили потертості. А тепер цю картину видають, приписуючи їй певного автора та рік створення. На мою особисту думку, без кваліфікованої, незалежної експертизи з добрим ім'ям, яка б підтвердила автора та рік, ваша робота не вартує майже нічого. Ну, може, тисячу у базарний день.
К сожалению, подпись нечитаема.
Европа, 19 век, матчасть полностью соответствует. Вот максимум, который мне удалось сделать по фото.
30.06, 20:39
Навіть пропускаючи через фільтри, стає очевидним, що рік, про який ви говорите, не виходить.
Ось як приклад.
Изменено автором 30.06, 20:40
01.07, 14:18
Вітаю. Автору теми.
У такому разі, перед нами всього лише антикваріат.
Без доведеного авторства (підпису, документів, експертизи) картина втрачає свою цінність.
01.07, 14:23
Я не знаю, чому ви так гостро реагуєте. Я намагаюся бути об'єктивним, і не забувайте, це всього лише моя думка, я ж не експертну вам оцінку даю.
01.07, 14:39
Незвичний поворот вправо. Її обличчя прописано з винятковим реалізмом та жвавістю. Погляд дівчини, спрямований вгору, у поєднанні з жестом руки (якою вона торкається себе), ймовірно, свідчить про її глибоку внутрішню зосередженість та емоційне занурення – чи то роздуми, чи мрії, чи спогади. Є особливість у зображенні руки: вам не здається, що її пропорції дещо порушені (можливо, вона виглядає трохи більшою, ніж має бути)? Хоча загальні пропорції дотримані як природні. Це може бути як тонким художнім прийомом для посилення виразності, так і особливістю стилю художника. Мереживний декор із прозорою темною каймою, яка просвічується, свідчить про надзвичайну майстерність художника у передачі фактур та світла. Художник, без сумніву, прагнув передати не просто обличчя, а складний внутрішній світ своєї героїні. 
Карл Брюллов цілком може бути одним із варіантів авторства цієї картини.
Изменено автором 01.07, 17:22
01.07, 18:36Ответ medoleg
Незвичний поворот вправо. Її обличчя прописано з винятковим реалізмом та жвавістю. Погляд дівчини, спрямований вгору, у поєднанні з жестом руки (якою вона торкається себе), ймовірно, свідчить про її глибоку внутрішню зосередженість та емоційне занурення – чи то роздуми, чи мрії, чи спогади. Є особливість у зображенні руки: вам не здається, що її пропорції дещо порушені (можливо, вона виглядає трохи більшою, ніж має бути)? Хоча загальні пропорції дотримані як природні. Це може бути як тонким художнім прийомом для посилення виразності, так і особливістю стилю художника. Мереживний декор із прозорою темною каймою, яка просвічується, свідчить про надзвичайну майстерність художника у передачі фактур та світла. Художник, без сумніву, прагнув передати не просто обличчя, а складний внутрішній світ своєї героїні.  Карл Брюллов цілком може бути одним із варіантів авторства цієї картини.
Це Марія Магдаліна європейського походження.
01.07, 19:57Ответ Aspidos
Якщо взяти до уваги гіпотезу про те, що це Марія Магдалина, то Карл Брюллов не тільки підходить, а й стає ще більш імовірним кандидатом. Брюллов, як великий академічний художник, часто звертався до релігійних, історичних та міфологічних сюжетів. Зображення Марії Магдалини було дуже популярним у європейському живописі, і такі майстри, як Брюллов, часто її інтерпретували. Каяття Марії Магдалини, її внутрішня боротьба та духовне перетворення давали художникам простір для драматизму та передачі сильних емоцій. Брюллов був неперевершеним у створенні таких емоційно насичених образів. "Іконний" погляд угору та жест руки ідеально вписуються в його здатність передавати піднесені чи драматичні стани. Образ Марії Магдалини у європейському мистецтві часто асоціювався з певним рівнем чуттєвості, підкресленням краси жіночого тіла навіть у контексті покаяння. Брюллов, який навчався та працював в Італії, був добре обізнаний з цією традицією і міг використовувати її у своїх роботах.
03.07, 12:32Ответ medoleg
Так еще сто пятьдесят человек со всей Европы можно понаприписывать и гадать по кофейной гуще бесконечно. Какой Врубель, он в это время с нянькой в парке гулял. Брюллов наоборот, уже десять лет как в гробу лежал. Лагорио пейзажист, со всем к нему уважением. Все что можно сказать - уверенная поставленная рука человека с хорошим образованием и глазом, академизм примерно середина 19 века. Это все! Работа редкая для региона Украина, стоимость поэтому может быть выше чем аналог в Европе, где такое можно чаще найти.
Изменено автором 03.07, 12:45
01.07, 16:22
Ось у такій послідовності я розглядаю:

1. Іван Крамськой (майстер психологічного реалізму, що передає глибокий внутрішній світ, і віртуоз у промальовуванні живих облич та деталей)

2. Карл Брюллов (геній академічного романтизму, здатний до віртуозного реалізму, драматизму та розкішної передачі фактур і світла)

3. Михайло Врубель (який свідомо спотворював пропорції заради експресії, працюючи з символічними та містичними образами)
01.07, 18:37Ответ medoleg
Ось у такій послідовності я розглядаю: 1. Іван Крамськой (майстер психологічного реалізму, що передає глибокий внутрішній світ, і віртуоз у промальовуванні живих облич та деталей) 2. Карл Брюллов (геній академічного романтизму, здатний до віртуозного реалізму, драматизму та розкішної передачі фактур і світла) 3. Михайло Врубель (який свідомо спотворював пропорції заради експресії, працюючи з символічними та містичними образами)
Это юмор?)
Ответы: 3
01.07, 19:57
Таким чином, гіпотеза про Марію Магдалину лише зміцнює позиції Карла Брюллова, оскільки це надає сюжетної основи: від погляду, жесту, деталей одягу та оголених частин тіла і розпущеного волосся.
01.07, 22:09Ответ AnnaVlad
Так, звичайно, я це написав вище. Без доведеного авторства (підпису, документів, експертизи) картина втрачає свою цінність.
03.07, 10:40
Работа очень приятная. Не российская школа. Середина 19 века. Надпись латиница имхо. Если и поляк, либо чех, то учился во Франции либо Бельгии. А может и вовсе Brodin какой-нибудь... Копия или эскиз академической работы, Магдалина. Кажется недоработанной или сильно поврежденной в верхнем слое. Без подписи цена невысокая, хотя вещь и очень красивая). С уважением.
03.07, 13:48Ответ Billewicz
Работа очень приятная. Не российская школа. Середина 19 века. Надпись латиница имхо. Если и поляк, либо чех, то учился во Франции либо Бельгии. А может и вовсе Brodin какой-нибудь... Копия или эскиз академической работы, Магдалина. Кажется недоработанной или сильно поврежденной в верхнем слое. Без подписи цена невысокая, хотя вещь и очень красивая). С уважением.
Я держала работу в руках, пыталась прочесть подпись.
Однозначно латиница. Первая буква фамилии на поврежденном красочном слое с частичной утратой холста - нечитаема. Последняя латинская n с точкой. Верхний красочный слой снят реставраторами в первой половине 20 века вместе с родным лаком.
03.07, 16:34Ответ Aspidos
Она и по стилю явно европейская). Интересная штука, такая выразительная - даже если Магдалина, то уже как аллегория больше. Она вообще редко профильная, да тут еще и в синем, цвете Мадонны. Жест-взгляд такой, традиционный и тут же эти кисти рук крупные... Девушка с характером).
Изменено автором 03.07, 16:36
03.07, 14:42
Вітаю. відповідь Billewicz, Aspidos
Карл Брюллов 1799 - 1852
Михайло Врубель 1856 - 1910
Бачу, ви вже допустили рік створення картини – чудова робота. І навіть визначили, що це латиниця... до чого, припустимо, я теж ставлюся скептично. Як варіант – так, але стверджувати ми не можемо.Припустимо, я не впевнений, як ви, в тому, що заявлений рік відповідає дійсності. А ось те, що я написав, – це один з моїх варіантів, і я можу помилятися, маю право :) Я ж не роблю експертних висновків.Уважніше читайте все, що я написав, а не виривайте з контексту. Без експертизи (не десь там у підвалі) це всього лише антикваріат.
Изменено автором 03.07, 14:48
03.07, 16:23Ответ medoleg
Прошу пана - датування, яке існує на картині, визначає наразі рамку саме такого періоду. Навіть не важливо, чи як оригінал, чи як копія або навіть сучасна імітація (це наприклад, не стосовно цієї роботи). Не іншого періоду. І у вас немає в ваших постах жодного вагомого аргументу на заперечення цієї рамки крім того, що вам ввижається дев'ятка зверху явної вісімки. Якщо маєте - прошу. Ваші припущення щодо Брюллова чи (тим більше!) Врубеля доволі грубі, це просто фантазія на тему. "Всього лише антикваріат" звучить м'яко кажучи негарно стосовно дуже непоганої роботи з явно цікавою історією яка має дочекатися свого дослідника.
03.07, 20:04Ответ medoleg
Вітаю. відповідь Billewicz, Aspidos Карл Брюллов 1799 - 1852 Михайло Врубель 1856 - 1910 Бачу, ви вже допустили рік створення картини – чудова робота. І навіть визначили, що це латиниця... до чого, припустимо, я теж ставлюся скептично. Як варіант – так, але стверджувати ми не можемо.Припустимо, я не впевнений, як ви, в тому, що заявлений рік відповідає дійсності. А ось те, що я написав, – це один з моїх варіантів, і я можу помилятися, маю право :) Я ж не роблю експертних висновків.Уважніше читайте все, що я написав, а не виривайте з контексту. Без експертизи (не десь там у підвалі) це всього лише антикваріат.
А що Ви маєте на увазі під експертизою "не десь там у підвалі"? Ви ніколи не бачили державних чи музейних "шляпних" експертних висновків?
03.07, 20:03
Вітаю. Який Брюлов ,який Врубель?Medoleg ви взагалі хоч щось розумієте про що говорите?Aspidos то взагалі натрусила на вуші продавцю,щоб не викупляти лот ,тим самим зберегти свій рейтинг . Продавець взагалі здурів з своїми 200 тисячами ,думав Бога за бороду зловив. Ставку ставила бо дуже сподобалась робота. Ціна НХ-500-700$ це в кращому випадку. З повагою Оксана.
03.07, 20:26Ответ Damien_Hirst
Вітаю. Який Брюлов ,який Врубель?Medoleg ви взагалі хоч щось розумієте про що говорите?Aspidos то взагалі натрусила на вуші продавцю,щоб не викупляти лот ,тим самим зберегти свій рейтинг . Продавець взагалі здурів з своїми 200 тисячами ,думав Бога за бороду зловив. Ставку ставила бо дуже сподобалась робота. Ціна НХ-500-700$ це в кращому випадку. З повагою Оксана.
Вибачте, шановна пані, Ви перед тим як писати, спочатку будь ласка думайте.
Це взагалі про що????
"Aspidos то взагалі натрусила на вуші продавцю,щоб не викупляти лот ,тим самим зберегти свій рейтинг".
Чекаю на вибачення.
Аноним
04.07, 16:53АвторОтвет Damien_Hirst
В перший раз за картину давали 130 тисяч, не дуже хочеться продавати тепер за 60. Тому поставив 200 тисяч і чекаю пропозицій адекватних. Або буду писати листи в європейські музеї, можливо хтось відгукнеться, і зможе допомогти. Можливо є сенс зробити рентген якийсь, щоб підпис зчитати нормально?
03.07, 21:27
За що вибачатись?За те що ви взагалі не компетентні в живописі?І як так сталось ,що у вас немає негативного відгуку за невикуп,тим більше за таку суму.
03.07, 22:14Ответ Damien_Hirst
За що вибачатись?За те що ви взагалі не компетентні в живописі?І як так сталось ,що у вас немає негативного відгуку за невикуп,тим більше за таку суму.
Мадам, Вы в своём уме? С чего Вы решили что я не выкупила работу? Что я вообще ее покупала????
03.07, 22:16Ответ Damien_Hirst
Извиниться нужно как раз за то, что я не компетента по вашим фантазиям в живописи.
Вы разговариваете в данном случае непосредственно с экспертом в этом направлении
03.07, 23:39Ответ Aspidos
Що?Ви експерт?Не підкажете по якому напрямку?Бо дивлячись з того,що ви написали по даних роботах експерт з вас никудишній ,хоча може вузько профільний.
04.07, 00:48Ответ Damien_Hirst
Що?Ви експерт?Не підкажете по якому напрямку?Бо дивлячись з того,що ви написали по даних роботах експерт з вас никудишній ,хоча може вузько профільний.
С клонами не дискутирую)))
Закусывайте.
05.07, 18:14Ответ Aspidos
С клонами не дискутирую))) Закусывайте.
"Експерт" с вас такой же, как и "експерт" любого раённого музея. Начитаность(если у вас такая имеется) не равно "експертность". Просто смешно)
03.07, 21:32
То тут виявляється можна ставити ставки в 120000 гривень і просто натрусити на вуха,що предмет вам не підійшов. Дуже цікаво,вам не здається?
03.07, 22:16Ответ Damien_Hirst
То тут виявляється можна ставити ставки в 120000 гривень і просто натрусити на вуха,що предмет вам не підійшов. Дуже цікаво,вам не здається?
Опохмеляйтесь
03.07, 22:30Ответ Damien_Hirst
Ні, судячи з відгуку, Пані або реставратор або експерт, не покупець. І тут мали місце кількаразові аукції, між якими Продавець власне їй показував цю роботу. Щодо ціноутворення, залежить. Може стартувати і від 80євро і від 1500. Навіть якщо Anonimous чи школа. І далі як піде сам аукціон).
Изменено автором 03.07, 22:31
03.07, 22:23
Damien_Hirst, через несколько дней после продажи картины на аукционе, продавец (далее - внимание!!!) по рекомендации Артлаб связался со мной и принес мне картину на определение авторства. Вы внимательно прочли? Артлаб дал мои контакты продавцу, чтобы он принёс мне картину на искусствоведческую экспертизу. Я сделала фото картины, перекинула их продавцу на вайбер. Это на мой телефон фото сделанные,  в моей галерее, которые второй раз были выставлены на аукцион. Поэтому я и держала картину в руках. И поэтому вы обязаны извиниться. Вынуждена пригласить в тему модератора за ваше хамство.
Rojen1330
03.07, 23:40Ответ Aspidos
Удалено автором
03.07, 23:53
нет у нее никаких проблем. Человека просто попросили оценить состояние работы, продавец попросил. Расчехлить картину. И попробовать считать фамилию автора. Что и было сделано.
04.07, 00:09
Горе знавці чого?!? В оману щодо чого? Того що верхній шар картини понищений? Це видно на фото. Того що це європейський живопис? А що це? китайські рисові папіруси? Образ написаний у дусі барокової іконографії, проте з притаманною середині ХІХ століття оптикою. Це не так портрет, а естетизована алюзія на Магдалину. Подібні підходи характеристичні для академістів другої хвилі в 19 столітті, французьких, італійських з різною долею талантовитості. В чому вона помилилася? Тут добре зроблене, має свій кошт який можна як нагріти так і заморозити. Залежить від вміння продавця. 100 тисяч гривень це 2 тисячі євро. 8 тисяч злотих. Недешево але не вбитися як дорого. Коментарі пані Aspidus дуже виважені, натомість вона чомусь отримує токсичні неаргументовані репліки((.
04.07, 00:30Ответ Damien_Hirst
якщо російський пансіонер зчитав десь естетику болонської школи і гарно відтворив, школа не стала меньш європейською. Навіть якщо це імітація 20 століття, це все одно імітація живопису який цілком спирається на європейську традицію. насамперед барокову та академічну, яка формувала візуальні канони в середині ХІХ століття по всій Європі — від Парижа до Риму.
04.07, 00:30Ответ Damien_Hirst
У всьому вона помилилась.Починаючи з Європейського живопису. З повагою
Мой вам совет: закусывайте!
Закусывайте перед тем как что-то писать в интернете.
Вы не на блатном сходняке.
Человек, который 20 дней на Violity.
04.07, 00:31Ответ Billewicz
Горе знавці чого?!? В оману щодо чого? Того що верхній шар картини понищений? Це видно на фото. Того що це європейський живопис? А що це? китайські рисові папіруси? Образ написаний у дусі барокової іконографії, проте з притаманною середині ХІХ століття оптикою. Це не так портрет, а естетизована алюзія на Магдалину. Подібні підходи характеристичні для академістів другої хвилі в 19 столітті, французьких, італійських з різною долею талантовитості. В чому вона помилилася? Тут добре зроблене, має свій кошт який можна як нагріти так і заморозити. Залежить від вміння продавця. 100 тисяч гривень це 2 тисячі євро. 8 тисяч злотих. Недешево але не вбитися як дорого. Коментарі пані Aspidus дуже виважені, натомість вона чомусь отримує токсичні неаргументовані репліки((.
Это все завистники)))))
04.07, 00:35
Я одна из всех здесь присутствующих, кроме человека, который ее не выкупил, кто держала эту работу в руках, изучала под ультрафиолетом и при макросъемке. Поэтому, как минимум поэтому, помимо моих знаний и опыта в экспертизе произведений искусства, моё мнение не может быть оспорено непонятными двадцатидневными клонами, которые работу вживую не видели и не нюхали
04.07, 14:09Ответ Aspidos
Просто ігноруйте неадекватів, бо завжди знайдеться той, хто захоче отримати задоволення від ображання інших. Ви все сказали, що мали сказати, хто розуміється - той зрозуміє, а все інше - таке.
04.07, 08:58Ответ Billewicz
Жаль что УФ подпись не показал четче ((
Я не делала фото подписи в УФ. Это не имело смысла. Она ещё больше потерялась, слишком перемытая работа.
04.07, 22:27Ответ Aspidos
Погодите, сейчас владельцу раскажут какой у него Тропинин пополам с Кипренским и Бейдеманом. Слово "вечность" складывается на глазах.
Аноним
04.07, 17:36Автор
Чекаю на гарну пропозицію ціни. Тим часом буду намагатися ідентифікувати підпис. Є ідея написати електронний лист в десяток європейських музеїв, може хтось відгукнеться. З повагою.
04.07, 18:28Ответ Аноним
За 10000 гривень,готова хоч сьогодні надати інформацію по цій роботі ,хто художник,що за робота і так далі. Надам вам номер до Цитовича ,якщо він підтвердить всі мої слова,для вас це буде дуже вигідно в плані часу. З повагою ,Оксана.
Аноним
04.07, 18:33АвторОтвет Damien_Hirst
Я з радістю готовий заплатити Вам 10 тисяч, якщо виявиться що ця робота коштує гарних грошей, і має гарного відомого автора.
04.07, 23:41Ответ Damien_Hirst
Aspidos,закушуйте тепер ви. Тоже мені "експертка" з "латинськими "літерами.
Я не употребляю алкоголь, вы и в этом промахнулись)))) 
И не позорьтесь 10000 гривнами за свои услуги))))
04.07, 20:30
Вітання всім! Слідкую з початку створення теми. І справді цікаво. Дякую всім за увагу і думки, але ж чітке враження, що поки оцінюється зовнішній вид - є ще інший, закулісний. 
Damien_Hirst і Aspidos, - безперечно було цікаво почитати. Ну, можливо, після прочитаного залишилось тільки питання до Автора, який описав причину невикупу лоту: "Не знаю, честно, может, клиент не захотел, может, денег не было...".
А тут ми дізнаємось, що картина таки була у шановної Aspidos на третій день після торгів. Так "денег не было" или не было за что?))
З пов. , Сергій
Изменено автором 04.07, 20:31
Аноним
04.07, 21:13АвторОтвет Matolaserge
Картина была у Aspidos на тот момент когда покупатель от неё ещё не отказался. Просто он тормозил с покупкой. Мой напарник чисто ради спортивного интереса туда её понёс. А вдруг она миллион стоит))
05.07, 00:11Ответ Аноним
Картина была у Aspidos на тот момент когда покупатель от неё ещё не отказался. Просто он тормозил с покупкой. Мой напарник чисто ради спортивного интереса туда её понёс. А вдруг она миллион стоит))
А почему Вы стесняетесь сказать что это Вы лично приносили работу? Зачем напарника выдумать? Что в этом такого? Ну принесли себе показать и принесли, мне многие приносят.
05.07, 09:12Ответ Matolaserge
Вітання всім! Слідкую з початку створення теми. І справді цікаво. Дякую всім за увагу і думки, але ж чітке враження, що поки оцінюється зовнішній вид - є ще інший, закулісний.  Damien_Hirst і Aspidos, - безперечно було цікаво почитати. Ну, можливо, після прочитаного залишилось тільки питання до Автора, який описав причину невикупу лоту: "Не знаю, честно, может, клиент не захотел, может, денег не было...". А тут ми дізнаємось, що картина таки була у шановної Aspidos на третій день після торгів. Так "денег не было" или не было за что?)) З пов. , Сергій
Я разговаривала с человеком, который отказался от этой работы после просмотра. Выслушала его мнение и впечатление. Деньги у него есть, поверьте)
Аноним
05.07, 10:38АвторОтвет Aspidos
Деньги у него есть, спору нет, но денег на эту конкретно картину он не выделил. Сказал что если Лагорио окажется оригиналом, с заключением Цитовича,  то он выкупит обе работы одновременно, а если нет, то нет. Сказал, что взял работу в "довесок" к Лагорио, заодно с ней. Вполне предполагаю что он тоже подумал о Боровиковском, но когда понял что НХ, понял что дорого. В любом случае он оплатил мне комиссию Виолити за продажу этой картины, и модератор дал разрешение на перевыставление. Я перевыставил, но цену предлагали уже вдвое меньше. Меня это не устроило и я ищу варианты определения художника. И вот появилась версия, похожа и по подписи и точная по времени создания, и даже по лицу идентичны. Поэтому картина сегодня уезжает к Цитовичу))
04.07, 20:45
Aspidos все пояснила ,інформація по художнику вже в шановного продавця. Чекаємо на вердикт Цитовича. Єдине ,що хочу сказати ,автор картини -топ 100 Російських художників,не гірше і не нижче рейтингом ніж Лагоріо ,чи наш Боровиковський. З повагою
05.07, 07:43
Просто человеческая комедия как она есть. Уважаемый владелец, пока Вас не разнесли на 10тысгривневые гонорары любые случайные дознаватели, Вам есть большой смысл сделать две вещи. 1. Точно насколько возможно определить временную рамку в АЛ. Лично я бы сдвинула ее до 1867 года, особенно если обсуждать версию российского художника. Т.к. к этому времени подросли школы европейских пенсионеров в хорошем качестве. 2. Понимать,  осаживая свой азарт и желание поверить в то, что именно Вы нашли Рафаэля на бабушкином чердаке. Что без подписи, которую должен взяться аргументировать профессиональный эксперт, эта работа остается тем чем она есть. Классическим сюжетом европейской барочной живописи, исполненной в манере и технике середины 19 века (до 1880х примерно). Остальное - только версии. И начиная с 1870х гг до наших дней такое могли исполнить многие талантливые ученики академий по всей Европе. Вам грамотный человек дал толковую консультацию. Если хотите вложиться, чтоб расширить диапазон возможностей для своей находки, запаситесь скептицизмом и терпением. Удачи!
Изменено автором 05.07, 08:16
Ответы: 4
Аноним
05.07, 10:40АвторОтвет Docadept
Так, картину в понеділок буде дивитися Цитович, якщо версія підтвердиться то буде добре.
05.07, 16:30
Добридень!
Розвиток ідей толерантності в Європі розпочався в Середньовіччі. Цікаво спостерігати за "жіночим" обличчям Жабогадюкінщини на Віоліті. В яку Європу ми хочемо? Смішно і грішно. Один ненавидить іншого лише за те, що думки не співпадають. І не потрібно розповідати про форум і суперечки. Це зовсім інше. Дами, вам не соромно?
05.07, 17:03Ответ КАПІТАН ZELENY
Ваш коментар виглядає на перший погляд справедливим, але чи справді суперечки виникли через те, "що думки не співпадають", чи було ще щось, ось питання...
05.07, 17:04Ответ КАПІТАН ZELENY
Всі проблеми почались з того ,коли для широкого кола відкрили такий додаток як GTP Chat і всі користувачі Віоліті відчули себе великими знавцями і починають писати таку єрунду,що соромно стає. Цієї "жабогадюківщини" вистачає з головою у майже кожному обговоренні. І напевне у чоловіків найбільше ,там то взагалі "суперечки" на голову не налазять. Тому візьміть і присоромте всю Україну. З повагою
05.07, 17:15Ответ Damien_Hirst
Мені соромно в першу чергу за себе. Тому що маю співвітчизників, яких маю смикати, щоб на людях вели себе більш-менш чемно. І не важливо хто це буде: чоловік або жінка. Але за жінок якось більше переймаюся ) Бо мистецтвознавці без культури, це гірше ніж маргінальні елементи в суспільстві.
05.07, 17:33Ответ КАПІТАН ZELENY
Мені соромно в першу чергу за себе. Тому що маю співвітчизників, яких маю смикати, щоб на людях вели себе більш-менш чемно. І не важливо хто це буде: чоловік або жінка. Але за жінок якось більше переймаюся ) Бо мистецтвознавці без культури, це гірше ніж маргінальні елементи в суспільстві.
А не факт, что Damien_Hirst вообще женского пола)))
Это вполне может быть один из свежих клонов продавца)))
Ответы: 6
05.07, 21:33
Если брать за гипотезу российских академиков, то по остаткам подписи более всего подходит Сорокин. И заметьте, я это написала абсолютно бесплатно))))
05.07, 22:20Ответ Aspidos
Ні,зовсім не він. Ви самі орудуєте здогадками ,мною ж були передані продавцю аргументовані підтвердження моєї теорії. З повагою
06.07, 11:16Ответ Damien_Hirst
Ні,зовсім не він. Ви самі орудуєте здогадками ,мною ж були передані продавцю аргументовані підтвердження моєї теорії. З повагою
По вашей теории документально підтвердився вік створення картини -1861. Дайте ссылочку на архивный документ, подтверждающий год создания картины.
06.07, 03:13Ответ Aspidos
Если Евграф, то нет, он пересушенный). Магдалену поляк еще писал, Марцел Сухоровский, он евроакадемичней). Честно, выбирать там не из кого. Флавицкий еще по потенциалу). В европейских спокойнее, не в Кабанеля так в Перуджини попадешь не глядя)).
06.07, 11:34Ответ Docadept
Скажу відверто, якби шановна Aspidos, людина явно ерудована, не тримала в руках цю роботу і не зробила фото бочних кромок і не підтвердила її явний вік (це ні в чий бік не зобовʼязання або якісь підозри, а розмірковування зараз просто над малюнком в інтернеті)), я би подумала що це талановита імітація 20 століття. А чому, бо як правильно сказала Пані експерт, жодна російська школа ще не встигла образно кажучи настоятися і набити руку на техніці, яка тут для художника звична і він себе в ній вільно чує. Щоби писати так, людина мала вже добре знати традицію і вчитель її теж. Там ще видно шаблон 1830-40х років, в манері написання обличчя. Але загалом людина пропрацювала і увібрала в себе італійську (навіть не французьку) імхо школу. Тому це або саме власне представник цієї школи. Або пізніша імітація старої роботи. Або рідкісний випадок якогось талановитого майстра з епохи. Просто відсоток попадання в останній категорії крихітний. Треба нмд йти до Андріанової а не до Цитовича в першу чергу).
Изменено автором 06.07, 11:40
Ответы: 17
06.07, 00:07
Удалено автором
06.07, 19:28
У меня главный вопрос. Возможно, получив на него ответ, вскроется нарыв проблемы. В чем в этой всей истории скрывается интерес Damien_Hirst.
06.07, 23:34Ответ A_Barkas
Що тут незрозумілого? Вже очевидно, що це трійка,  Aspidos, Billewicz, Damien_Hirst,  підіграють в інтересах продавця. Найцікавіше те, що сам стиль спілкування такий, наче це взагалі одна людина сама з собою спілкується))
Ответы: 5
06.07, 23:52Ответ A_Barkas
Хотелось бы услышать ваш интерес , вы аж просто рветесь в эту дискуссию …
Читайте выше)))
Для меня это всего лишь развлечение, стресс снимаю пока наши шахеды сбивают.
06.07, 23:49
У чаті вище є пара версій, висунутих різними людьми. Можливо, вони й помиляються, а може й ні. Але вони не нав'язують свою думку — одразу видно, люди цінують свій час і в безглузду полеміку не лізуть.
08.07, 19:04
Удалено автором
Изменено автором 08.07, 19:05
09.07, 07:52
Ви стверджували вище, що картину в понеділок буде дивитися Цитович.
Сьогодні середа. Вже атрибутували попередньо? Яка думка Володимира Івановича?
09.07, 13:13Ответ Aspidos
Ну что ж. Все-таки (абсолютно очевидно) нужна привязка к времени создания. (Тут уже можно и явить миру сие великое имя).
Изменено автором 09.07, 15:14
09.07, 16:21Ответ Billewicz
Ну что ж. Все-таки (абсолютно очевидно) нужна привязка к времени создания. (Тут уже можно и явить миру сие великое имя).
Так беда в том, что имени нет))))
Все влажные фантазии про топ-академиков ничего не стоят пока Владимир Иванович не даст заключение.
09.07, 17:42Ответ Aspidos
Ну выше была же версия о кирилличной подписи на 30+ постов кряду. Я не вижу кириллицу, хоть убейся. Максимум - польская фамилия. Потому что последняя буква там n… Но ок, может у кого-то глаз как у орла. Мне лично даже больше время интересно. К сожалению, вряд ли ЕА даст разницу между 1861 и 1867(.
09.07, 22:24Ответ Billewicz
А вот между 1861 и хорошо позднейшими датами - даст)
Дело в том, что по материалке работа вполне соответствует 1861. Последняя буква там n с точкой.
Но рыбьим глазам упорно мерещятся топовые русские академики.
Ответы: 7
09.07, 21:01Ответ Damien_Hirst
Моя версія була такою,але потрібна додаткова експертиза з Артлаба.
Это называется пальцем в небо)))))
Подтвердил Цитович вашу версию?))))
Ответы: 4
09.07, 21:02Ответ Damien_Hirst
Тобіш підготовчий портрет (етюд) до великої роботи.
Це як підготовчий етюд Моне до великої роботи Уорхолла...)))
09.07, 21:53Ответ Aspidos
Мені траплялись  підготовчі етюди на полотні ,доволі не маленьких розмірів, до великої роботи радянського художника Івана Бевзенка  "Сталевари" . З його особистої майстерні. Які доречі дуже різнились з оригінальним витвором мистецтва.
09.07, 22:20Ответ Damien_Hirst
Мені траплялись  підготовчі етюди на полотні ,доволі не маленьких розмірів, до великої роботи радянського художника Івана Бевзенка  "Сталевари" . З його особистої майстерні. Які доречі дуже різнились з оригінальним витвором мистецтва.
У даному випадку ви плутаєте червоне з теплим)))
09.07, 22:41
Если за такие "версии" не стесняются просить оплату 10000 гривен, то сколько должна стоить профессиональная атрибуция? Подчеркиваю, атрибуция, а не гадание на картинках через гугл поиск. Может кто и не видит, что это не просто два разных автора, но и две разные школы, но тем, кто давно в теме живописи, это очевидно. Особенно умиляет, что человек совершенно не смотрит на подпись, ни одна буква не совпадает, но этого даже не замечают))))))
10.07, 00:18Ответ Damien_Hirst
Ну тоді якщо так ,тоді робіть професійну атрибуцію ви .
А чи не ви нещодавно писали на мою адресу: "Що?Ви експерт?Не підкажете по якому напрямку?Бо дивлячись з того,що ви написали по даних роботах експерт з вас никудишній"
09.07, 22:59
Ваша попытка очень хороша, но к сожалению она похоже ошибочна. В работе Горавского «Магдалена» нет совсем визии 19 века, которую принесла эволюция и итальянской, и французской школы. Он наоборот, старательно копирует работы возраста Гвидо Рени. Это классическая римская школа. Девушка же на продаваемой работе по сравнению с картиной Горавского выглядит уже стилизованной согласно своему времени. Потому что человек, который ставил рисунок Вашему Горавскому (пока не смотрела кто это, но это либо Брюллов, либо Бруни) учился в Риме, это сто пудов. Я была в Академии Св.Луки и там до сих пор на стенах лестницы висят такого рода работы. И здесь развилка - традиции учителя в России которую он дал ученикам и эволюции школы в Риме, которая пошла просто дальше. Посмотрите Римских академистов 1870х. Не знаю, сколько лет было на тот момент сабжу, но это старательная и очень аккуратная академическая живопись, он старается соблюсти технику как ботаник, который боится поскользнуться на льду, нет молодости. В то время как в продаже работа написанная очень легко, человеку удобно в этой технике. 
Возможно я ошибаюсь. Интересно, что покажет техническая экспертиза, что там в слоях. Но это работа разных людей. Девушка Горавского в профиль опять же имхо уже местная школа, ему легче писать, понятней. И все равно цепляется за типаж.
10.07, 00:20
Я все же с большим нетерпением жду обещанную экспертизу данной работы за подписью Владимира Ивановича. Тогда и сравним все, что я написала выше с мнением одного из самых авторитетных экспертов Украины.
10.07, 12:40Ответ Aspidos
Со своей стороны, поскольку В.Цитович - реставратор, надеюсь, он обнадежит уважаемого Продавца (и покупателя)) по поводу возможности хотя бы отчасти восстановить работу. Очень интересно было бы ее увидеть во всей красе). Кстати, когда Вы ее развернули, она выглядит гораздо… логичней с точки зрения религиозной живописи ))
10.07, 22:44Ответ Billewicz
Со своей стороны, поскольку В.Цитович - реставратор, надеюсь, он обнадежит уважаемого Продавца (и покупателя)) по поводу возможности хотя бы отчасти восстановить работу. Очень интересно было бы ее увидеть во всей красе). Кстати, когда Вы ее развернули, она выглядит гораздо… логичней с точки зрения религиозной живописи ))
Что ещё добавить....
Могу только ещё раз озвучить свое мнение: Мария Магдалина кающаяся, европейская школа.
11.07, 17:27
На мою думку сюжет зовсім інший. Це сюжет "кісті гріха". Не природніх розмірів кість (розмір більший ніж голова) вона наче і не належить цій людині а якомусь монстру. Можливо це символ людських гріхів( рука лежить на лівій частині тіла, там де серце) які заволоділи цією жінкою і тягнуть її душу вниз, до пекла. До речі кість ближче до глядача ніж обличчя тому я бачу цю руку монстра як головну частину полотна. Це моє особисте бачення. Але факт що така велика рука не може належати тендітній жінці це беззаперечно.
12.07, 11:13
«- На Прасковью Тулупову вроде похожа. Была у нас тут такая, мельничихова дочка…
-  И не амор, и не Прасковья. Это Жазель! Француженка! Я признал ее! По ноге.
- Не, это не Жазель! Жазель была брунетка! А ета вся белая»(с)

(Сорри, но как тут удержаться 😂)
12.07, 16:51Ответ Billewicz
«- На Прасковью Тулупову вроде похожа. Была у нас тут такая, мельничихова дочка… -  И не амор, и не Прасковья. Это Жазель! Француженка! Я признал ее! По ноге. - Не, это не Жазель! Жазель была брунетка! А ета вся белая»(с) (Сорри, но как тут удержаться 😂)
😂😂😂
12.07, 23:59Ответ КАПІТАН ZELENY
Відповідь не точна (коментуючих!), але Кришталева сова все одно відправляється до Капітана Зеленого.
Цитовичу іншу роботу показувати будемо?
17.07, 22:13
Доброго дня). Як справи?) Не сказала Вам Андріанова датування? Дуже у мене не б'ється рік за особистим враженням. Прямо хочеться накинути до 1881)). Стилізована що капець. Роботи 60х років жорсткіші в типажі. А тут ну прямо хочеться її протягнути на 10-20 років по часі. Навіть автор не так цікавий як дата)
Изменено автором 17.07, 22:16
17.07, 22:29Ответ Billewicz
Доброго дня). Як справи?) Не сказала Вам Андріанова датування? Дуже у мене не б'ється рік за особистим враженням. Прямо хочеться накинути до 1881)). Стилізована що капець. Роботи 60х років жорсткіші в типажі. А тут ну прямо хочеться її протягнути на 10-20 років по часі. Навіть автор не так цікавий як дата)
Все кто хотел и ждал выхода Елены Борисовны из отпуска, уже давно отправили ей работы, а наша "Дамочка" все никак не доедет))))
21.07, 19:37
Доброго вечора!Слідкував за всіма  дописами з самого початку теми.На початку обговорення  також припускав 1887 рік.(комент.14),але потрібен артлаб.Більш усього згоден зAspidos та Bilewicz. Думаю, ще поспілкуємось.Дякую.З пов.Як бачимо,власник заблокований,може тому й мовчок.Ще раз щиро дякую!
29.07, 19:17
Удалено автором
Хотите добавить сообщение?
Чтобы участвовать в обсуждении, пожалуйста, авторизуйтесь.
ПоискЗакрыть
Cookies
Мы используем обязательные файлы cookie для корректной работы сайта и дополнительные, чтобы сделать взаимодействие с сайтом максимально удобным. Это помогает нам персонализировать ваш пользовательский опыт и получить аналитическую информацию для улучшения сервиса. Если вы согласны принять все файлы cookie, нажмите «Принять все», если нет – «Только необходимые». Дополнительные сведения см. в Политике использования cookie.