weteran
weteran
24 сентября 2024, 01:53

Монети України...визначення.

Монети України...визначення.
Доброго здоров*я шановним Форумчанам...
Мені дістався невеликий альбом з монетами України...Прошу підказку : які каталоги чи довідники були використані при систематизації монет, зразки яких я прикладаю...Цілком можливо, що систематизація монет проведена в період до 2006 року...
   Буду вдячний за допомогу...

24.09.2024
Доброго. Верхній рядок відповідає позначенням в старих каталогах. Знайдіть 7-е видання. Там є табллички з "перекладом" в розділах реверсів кожного номіналу.
Ответы: 0
24.09.2024Автор
Щиро дякую , Ekaterinazzz ...  Будьте добрі : розтлумачте ТРІШЕЧКИ БІЛЬШЕ  людині, яка зовсім далека від класифікації різновидів українських монет, про старі каталоги і 7-е видання...
24.09.2024
О, не вказано... Пробачте. Каталоги Коломійця мались на увазі. 7-ме видання "Стандартные монеты Украины 1992-2009" найближче, що не важко знайти в інтернеті. Там є порівняльні таблиці старих і нових позначень. На вашому прикладі: старе  2Д відповідає 2ГА по новому, а цифри після дефісу означають матеріал. В даному випадку 2Д - 31 читається зараз як 2ГА латунь...
24.09.2024Автор
Ще раз  ДЯКУЮ...Лекцію Вашу засвоюю...Скажіть, там на моїх фото нижче в рядках ще якісь шифровки...Мабуть це тип монети по якихось забутих нині довідниках 90-х років ?
  І ще, будьте добрі, Ekaterinazzz  : яким каталогом користуються  ЗДЕБІЛЬШОГО зараз , особливо при виставленні монет на наш Аукціон ?
Ответы: 1
24.09.2024
Зараз можете користуватись яким завгодно - всі позначення  однакові (зведені в одну систему). Раніше були і інші довідники, але не узгоджені в загальну систему. Не забивайте цим голову. Каталог краще читати (вивчати).с самого початку, щоб розумітись на термінології. Прайс теж має значення, ала не головне. Успіхів!
Хотите добавить сообщение?
Чтобы участвовать в обсуждении, пожалуйста, авторизуйтесь.
ПоискЗакрыть
Cookies
Мы используем обязательные файлы cookie для корректной работы сайта и дополнительные, чтобы сделать взаимодействие с сайтом максимально удобным. Это помогает нам персонализировать ваш пользовательский опыт и получить аналитическую информацию для улучшения сервиса. Если вы согласны принять все файлы cookie, нажмите «Принять все», если нет – «Только необходимые». Дополнительные сведения см. в Политике использования cookie.