W_D_Keeper
W_D_Keeper
25 сентября 2024, 10:27

Шукаю антиквара, є багато колекцій різних напрямків

Шукаю антиквара, є багато колекцій різних напрямків
Тема закрыта

Вітаю шановне панство! Є така велика для мене проблема, що я аж вирішив спитати допомоги спільноти. Я маю багато всього колекційного, того що збирав в дитинстві, того що збирали батьки, дідусь з бабусею і навіть є дежо від прадідуся з прабабусею. Сам я багато років займаюсь колекційною комп'ютерною електронікою, тож робота з колекціонерами для мене не нове, як і оцінка. Але епічні масштаби цього всього зараз лягли на мої плечі і я бачу що щоб розібратись з цим всим поштучно - в мене піде вічність, а вічності не має ніхто. Я не шукаю оцінщика. Мені потрібен спеціаліст або ймовірно спеціалісти з антикваріату різноманітних напрямків, яким було б цікаво працювати зі мною і викупити це все разом, або хочаб разом потематично. Також, я бачу що форум такого величезного ресурсу колекціонерів фактично живе в режимі "допоможіть оцінити". Отже, навіть якщо це вам не цікаво але ви просто підкажете на яких ресурсах чи форумах про таке краще питати - це також буде дуже добре. Чи може ви знаєте людей якім це цікаво - тегніть їх будь ласка.

Я вмію працювати з інформацією та оцінкою, можу нормально фотографувати що треба по запиту, здатен давати точні та докладні описи, тож по тому що є в запасах здатен надати інформацію. Проте зважаючи на кількість всього - я не здатен надати її всю разом, і це потребуватиме ймовірно довгого діалогу, тому я це і називаю "працювати зі мною". Я розумію що на таке згодиться лише серйозна людина що працює та живе неквапом, має достатньо часу, і це нецікаво звичайному скупщику (який хоче якнайшвидше заробити якнайбільше). В середньому ці речі не надто цінні, рядового рівня, хоча дещо відносно цінне звісно є. Звісно, дещо орієнтуючись в цінах, я б не хотів віддати це по ціні копійка за кілограм, бо де знаходиться смітник я і так знаю і це більш швидкий та простий спосіб ніж обраний мною. Але мене б цілком зацікавила пропозиція ціни по нижній планці ринкових цін, щоб покупець теж звісно мав можливість заробити на цьому. Я людина адекватна і націлений на взаємовигідне співробітництво (взаємовигідне це означає вигідне і мені і вам, тобто всім учасникам, на жаль це слово люди часто розуміють як "вигідне тільки їм"). Я отримую свободу від цінування та зберігання цих речей а також кошти, а ви - ексклюзивне право на викуп по зручній договірній ціні, речі з потенціалом, в зручній оптовій кількості для створення запасів та можливість заробити на них ще більше коштів. Також, щоб Ви розуміли це одразу - я хочу продати ці речі не тому що потребую грошей, я маю нормальну зп. Моя мета щоб пам'ять та праця вкладена в ці речі не пішла на смітник і цінувалась новим власником.

Звісно, я готовий виставляти опрацьовані лоти на аукціон в домовленому форматі по домовленим цінам, для проведення довірених угод, і не шукаю позааукціонного продажу. Просто бачу що поштучне виставлення може зайняти багато років, і шукаю гуртового продажу і людей яким це попередньо цікаво і які готові допомогти мені пройти через це.

Восновному речі на продаж - радянського часу, з 50х до 91, зовсім невеликий відсоток до того чи після. Восновному все зараз в непідготовленому до продажу стані, лиш дещо я вже підготував.

Які тематики колекціонування та речі у мене представлені:
- Столова процеляна в сервізах та окремих одиницях (від початку 60х до 92), як зі слідами вжитку так і нова. Я вже класифікував її по виробниках, це восновному Україна, лиш один предмет росія. Є ручний розпис, і загалом хороша частина це святкові предмети, достатньо тонкі. Всього по кількості - багато, більше 10 типів наборів, хоч деякі набори представлені всього парою одиниць, але деякі великі. Є навіть абсолютно новий і не розпакований з заводу набір і ще один новий і в заводському пакуванні без коробки, а частина святкових практично не була в використанні.
- Годинники. Наручні, будильники, настінні ходіки. Наручні 1954-1992, є золочені і вельми нечасті теж є. Будильники 1970-друга половина 80х. Ходіки - 50х років. Всі вже відзняті і дбайливо зібрана інформація по моделям в історичних каталогах. Всього близько десятка наручних, 4 будильники і 1 настінні.
- Радянські вази та інші такі вироби, є кілька майоліки, є дещо явно старе. З ними поки не розбирався.
 - Монети. Багато. Кілька кг радянських обігових, включаючи рідкісні по року. Ці розібрані по візуальному стану, номіналу та року (але не розбирались на предмет пошуку рідкісних штампів), я зробив повний опис, мало не здурів. Радянські ювілейні. Українські обігові, розібрані по рідкісності штампів (залишені тільки розповсюджені але нечасті і відносно рідкісні варіанти, зовсім попсу не зберігав). Більше сотні жовтих 1грн, нерозбір. Кількадесят російських монет обох їх часів випуску, є і пам'ятні. Кількадесят монет країн світу. Монети я всі розібрав, оцінив, і маю списки і навіть для деяких напрямів готові фото, це була нереальна праця. Якусь мінімальну частину монет я лишу, може кілька штук, а майже всі на продаж.
- Бони (купюри). Різних країн світу та різних часів. В т.ч є 5крб продрукованих з однієї сторони. На епічний жаль колись частина з них зберігалась в вітрині під склом, і туди потрапила вода, тож нові купюри отримали відповідну хвилястість і підвтратили початкову цінність. Хоча там є і незамоклі, і замоклі що все ще чогось вартують.
- Значки. Багато, можливо до сотні, ну принаймні явно більше 50. Вони поки нерозбір, часи - від 60х до 91-2.
- Марки. Щонайменше кілька десятків. Стан різний.
 - Радянські конверти.
- Радянські поштові листівки.
- Календарики.
- Консервні ножі та відкривачки, дрібні ножі і інші металеві вироби цього типу, більше десятка. Вже відчищені. По виду там є кілька середини минулого сторічча, на більшості є клейма виробників. Під реставрацію з поліровкою та де треба нікелюванням - були б вельми крутим надбанням, хоч і не надто суперцінним.
- Книги. Болюча тема. Маємо бібліотеку десь на 2000 з лишнім книг. Частину з них точно варто було б продати. Наша сім'я завжди відносилась до інтелігенції, і набір відповідний, там чимало світової та української класики, але є і радянська література. От різної попси типу анжелік, що захламляють полиці кожної пострадянської квартири - такого ми не маємо. Є багато дитячої літератури, є і вузькоспеціальна по цілому ряду напрямів. Тема болюча, бо явно не все з цього ми згодимось продавати і обирати що на продаж не буде просто, але без продажу не обійтись, щонайменше деяких багатотомників.
 - Журнали. Справді великий набір, від 60х до парочки з 2000х. Всього мабуть кілька сотень номерів, восновному радянських. Є дитячі, є дорослі, наприклад шикарна велика колекція Наука и Жизнь 60х років. Але найменувань там багато, тут всі не описати. Журнали всі вже відзняті і номери переписані, тож тут можу дати швидку відповідь.
 - Газети. Тут все складно, так як вони восновному нерозбір. Але є одна розібрана газета, вкрай рідкісна і цінна у "зовнішньому" світі - "Родіна", внутрішнє видання ДП Антонов, наскільки пам'ятаю там є навіть номери за 60ті, з святкуванням висадки на місяць, чи щось таке. Здається там більше сотні номерів (давно збирав, пам'ятаю погано), і серед них унікальної історичної цінності та докладності інформація про життя цього гіганта авіації. І що казати, ці газети практично не існують ззовні території КБ.
 - Різноманітна авіаційна фанатська та рекламна продукція, включаючи деякі дуже цікаві раритети. Тут багато типів речей, і вони всі вимагатимуть підготовки і ймовірно чимало часу щоб навіть просто розказати що є. Справжній скарб фаната авіації і особливо Антонова, в тому числі ряд речей доступних лиш співробітникам. Але нічого закритого чи протизаконного я не маю, можна не фантазувати. Просто всяке таке що збирають фанати, які вважають що фірмова папка з золотим тисненням АН-74 це круто.
- Платівки. Їх таки багато, мабуть до сотні та більше і це якщо не рахувати тонкі, яких також пару кілограм, тобто мабуть більше сотні. Від найстарших крихких, через звичайні до тонких плівкових. Велика колекція дитячих, багато і естради. Я маю власну вже колекцію року та металу, але ймовірно з нею не захочу розстатися, як можливо деякі платівки захочуть лишити і батьки, та абсолютна більшість всеж на продаж.
- Касети. Є також досить велика колекція від першої половини 80х до 2000х, і є рідкісні корпуси. Але цей клас один з найпроблемніших, тому що частина касет потребує оцифровки, а я поки залишився без магнітофону.
- Колекція екзотичних носіїв даних. Невелика, але є деякі дуже цінні, в тому числі набір нових дата-касет різних типів. Звісно дискети, в т.ч 8". Великий набір 5" для Спектрума і тд.
- Диски CD від колекційного заліза, з іграми, трохи аудіо і різноманітні інші, в тому числі є кілька колекційних дисків часів 90х. Вже розібрані і повішені.
- Колекціна комп'ютерна електроніка, включаючи унікальну і рідкісну. Тут я добре сам справляюсь, але залишаю цей короткий запис на випадок якщо тема цікава.
- Вкладиші Turbo і трохи іншого.
- Машинки модельки (дрібні), є деякі рідкісні. Є пара масштабних моделей. Стан різний, від дуже доброго до поганого.
- Транспорні білети кількох міст і за дуже широкий період часу. Також є білети інших типів, як білети в кіно, музеї, визначні місця, брошурки таких типів, за широкий період часу.
 - Кришки, пиво та напої, є кілька 90х років в чудовому стані. А всього мабуть кілька сотень. В наборі значно більше іноземних сортів (в т.ч рідкісних та дорогих) ніж місцевих.
 - Телефонні картки з часів 90х до кінця випуску. Багато.
- Плакати та календарі. На жаль значну частину колекції втрачено, а там були дуже круті речі. Та дещо (відносно звичайного рівня рідкості) лишилося, здається кількадесят штук від кінця 80х до сьогодні.
- Фірмовий радянський алкоголь, його явно цілком можна назвати колекційним, думаю парудесят пляшок. поки лиш поверхнево пробігся і не розбирався детально.
- Ручки.
- Радянські калькулятори.
- Радянські коробки, в т.ч. металеві і дуже старі.
- Радянські м'які іграшки та пару ляльок.
- Інші нові радянські побутові предмети вжитку (нашвидкоруч можу згадати нові колготки, нове мило ще й в чималій кількості, новий одяг)
- кілька окремих предметів типу приладів радянських часів, світильників, приймачів, деякої електроніки, фотозбільшувачі і залишки фотолабораторії (без фотоапаратів), друкарської машинки, арифмометра, прабабусиного дзеркала, древньої валізи...

Я практично впевнений, що згадав не всі класи предметів що є. Навіть написати оцей список - та ще задачка, не те що це все самотужки поштучно повісити на продаж. Думаю тепер ви розумієте причину мого питання. Не полишаю надії що знайдеться хтось готовий мені з цим допомогти і придбати хочаб гуртом предмети окремих класів, якщо не +/- все разом.
Дякую що дочитали цей лонгрід до кінця.

25.09.2024
Удалено автором
Ответы: 0
25.09.2024
Удалено автором
25.09.2024
Одразу перед очима тещина квартира, ще піаніно,  3 швейні машинка і рубль ніколашки в графіні з водою.
А бібліотека чомусь навіяла довоєнного  "Товстого гусака" га Космічній, там зала .була з тисячами книжок, багато германських та англійських ХІХ ст., пий стаут, читай-гортай ... або чехонь в неї загортай. Ех, сучі гніди ...
Вибачте.
26.09.2024АвторОтвет ANDRT
Розумію Ваше бачення. Якби я прочитав подібний текст - то теж уявив би щось подібне, навіть не сумніваюсь в тому. І завдячуючи цьому можу впевнено сказати, що варто пам'ятати - уява і реальність сильно відрізняються. Причому можуть відрізнятись як в кращий, так і в гірший бік ))) Наразі це принаймні частково виглядає як переїздний гармидер, який я намагаюсь впорядкувати. А ще частково - впорядковані, досліджені/доглянуті речі. Я не просив його у спадок, але тепер цьому всьому потрібен менеджмент. Бачать боги, я намагатимусь його втілити у найкращому вигляді, наскільки вистачить сил (вже явно не вистачає, тому і виникло це прохання про допомогу). Я людина схильна до досліджень, збереження, реставрації та перфекціонізму, тож з одного боку це все дуже цікаво, а з іншого - вкрай обтяжуюче.
Ответы: 1
Ответы: 5
26.09.2024
М да, я думал такое ,,богатство,,  только у меня.
Барахло все это,  может пару тысяч грн.  и стоит,  но  мороки  на 3, 4 года, если вдумчиво продавать.
А так это напоминает анекдот, когда в Америке оставляют в наследство недвижимость, золото  и  акции,  а  в Советском союзе  вымпел со значками))
Мусор и копеечное барахло, которым деды и бабки торгуют на блошиных рынках, тяжёлое наследство совка...
Уж простите за откровенность.
Изменено автором 26.09.2024
Ответы: 4
26.09.2024АвторОтвет Maks_Kremin
Дякую! Це буде досить проста задачка, бо їх мало і через підмоклу вітрину стан попсований, тож складної оцінки і високих вартостей тут не очікується. Я сьогодні їх сфоткаю і відпишусь в приватні.
26.09.2024Ответ W_D_Keeper
Цікаво, де Ви тут приватні знайшли? Для того, щоб отримати чат з кимось тут, Вам спочатку потрібно або продати йому щось, або купити у нього щось.  А домовлятися про це - тут, у відкритій темі.
27.09.2024АвторОтвет Vintage_and_antik
Ну, то я зареєструвався 725 днів назад, використовував Віоліті як каталог-довідник для оцінки та збору даних про речі. Планував тоді ще почати переносити сюди свої лоти з інших майданчиків, але руки все не доходи. Думаю тепер час їм дійти, хоч потроху. Загалом я продаю в мережі з 2012року на аукро, хто не лінивий - без проблем мене знайде по ніку на скаї, я спеціалізуюсь на колекційній комп'ютерній техніці, маю чималий пул постійних покупців і досить відомий в спільноті ретроПК. Я не думаю що правила тут дозволяють скидати посилання на інші майданчики, хоча там виставлено частину лотів з фотками, що спростило б ситуацію.
27.09.2024АвторОтвет for_sale
А, ок. Ну бачте як, кожен форум має свої правила )) Дякую що підказали. Бо якраз збирався шукати де тут особисті повідомлення, а це зекономило часу.
Ответы: 2
26.09.2024АвторОтвет sergius 68
Дякую за коментар, я написав в тексті що в курсі де смітник і з таким підходом без проблем розбираюсь самостійно. Мета - зовсім інша, і настільки прості рішення не наш варіант.
27.09.2024АвторОтвет W_D_Keeper
Я так розумію тут варант лиш одне повідомлення - одне фото. Не надто зручно щоб виставити фотку кожного з них в деталях. Тож я поки додаю спільну, а багато детальних фоток додам на гуглдиск, як заллю все туди. Спробую сьогодні це встигнути.
26.09.2024АвторОтвет Vintage_and_antik
Тоді 99% того що продається на Віоліті - хлам. Але я не бачу щоб всі нудьгували з цього приводу, заривали торговий майданчик і розходились )))
Так два роки вже, два роки ))) От люди з мене кепкують що я вже 725 днів як зареєструвався і почав цю епопею з аналізу. Нє, ну це справді цікавий і веселий квест, я дізнався про порцеляну і годинники таке чого точно не планував дізнаватись. І схоже дізнаюсь ще багато цікавого, чому ні. Та хочу спробувати трохи зменшити навантаження, і випробувати інший шлях, масового продажу, по попередній домовленості.
26.09.2024
виставляйте на продаж оптовими лотами а не поштучно.І думаю те,що дійсно цінне Ви бистро продасте і життя вам для цього вистачить.
27.09.2024АвторОтвет krokodil22
Думаю так і буде, потроху з часом пооформлюю лоти. Та може мені зараз вдасться продати по запиту частину запасів, що пришвидшить справу і зменшить мені навантаження
26.09.2024
Пошукайте серед цього всього цінні речі.  Цінні одразу видно що воно щось цінне навіть не спеціалісту. Просто будь яка доросла людина одразу побачить дорогу річ.
Для підготовки можете поритись у проданих лотах Стане зрозуміло що цінують а що ні. Те що цінують більш менш виставляйте тут на продаж
Далі для усього іншого підіть на місцевий блошиний ринок попитайте у людей. Багато хто із перекупів виїсжає на дім і забирає все оптом
27.09.2024АвторОтвет valis
Це справді так. Та як я вже писав, сім'я інтелігенції в радянський час не купувала ні сміттєвих речей, ні справді цінних дозволити собі теж не могла. Якщо користуватись грейдами РПГ, білий/зелений/синій/фіолетовий/золотий/червоний, то накопичувалися речі синього та зеленого рівнів, і буквально пару речей фіолетового. Правда серед речей є нові, що дещо підвищує цінність. Тож я звісно розумію логіку і користуюсь аналогічним підходом, як Ви описуєте. Просто ті пару речей "фіолетового" рівня ніяк не прибирають великої маси речей синього та зеленого, якими теж треба займатись.  Щодо місцевих блошиних ринків, то я знаю їх добре, так як давно закупався там книгами для особистої колекції американської фантастики 60-70х. Вони фактично вичерпали себе, кількість продавців постійно падає, продавані речі щороку стають менш цікавими і все більш схожі на мотлох, ціни ростуть (наприклад якщо тепер і знайдеш зогнилу під дощем материнську плату від умовного Пентіум-1, так за неї попросять вдвічі більше проти того що просять колекціонери в мережі за робочу).  а шансів домовитись що хтось там щось візьме на реалізацію - нуль, бо це більше клуб по інтересам побалакати, ніж заради продажу, і вони й самі завалені речами. Боюсь наші блошині ринки потроху помирають. Якщо ж казати про перекупів, то там бачив тільки кількох з книжної спільноти (це при тому що я непогано знав раніше і продавців і навіть деяких постійних покупців що там тусуються)
26.09.2024
Удалено автором
26.09.2024
Саме простіше запросити до дому баригу якій скупає антикваріат на базарі і вирішити питання протягом години часу. Буде набагато дешевше, але швидко і без заморочок.
27.09.2024АвторОтвет OLEG_SP
Згоден. Але таких не знаю. Колись в місті був спеціалізований магазин, але він закрився. Звісно вони десь є, ті скупщики. Та знаючи мислення продавця і будучи сам продавцем з великим досвідом - це загалом не ті люди яких я шукаю, і яких би я хотів бачити в своїй квартирі. Наприклад у нас займаються скупкою годинників та фотоапаратів цигани і зв'язуватись з ними бажання немає жодного, бо буде ні грошей ні речей. А ще якщо вже про те казати, я б хотів щоб золоті нагородні годинники дідуся не пішли в афінаж, а використовувались як годинники.
27.09.2024Ответ OLEG_SP
Саме простіше запросити до дому баригу якій скупає антикваріат на базарі і вирішити питання протягом години часу. Буде набагато дешевше, але швидко і без заморочок.
....не в этом случае!
не оценят значимость КОЛЛЕКЦИИ....побить могут автора !))
26.09.2024
Человек создал тему - чтобы ПРОСТО ПОГОВОРИТЬ.
Ему уже писали - "пришлите хоть какое то фото того что в наличии" - И ТИШИНА.
Хотел бы - начал бы продавать сам по не многу...
А так - ТЕКСТА НА ПОЛ ЭКРАНА - и ПШИК )))))))
Ну чому ж, я відповідаю всім хто пише. І фото хоч якісь вже скинув теж. Просто маєте враховувати, що я якось повинен ще й на роботі працювати, а створення колажів, зйомка фото, написання таких текстів - це все потребує багато часу. тож результат не буде моментальним. Буду намагатись відписуватись на всі питання щодня зранку. На жаль потім маю працювати на роботі і не можу весь день бути на форумі.
Ем, не знаю про кого Ви, але я поки ще на цьому форумі не поставив нікому жодного мінуса. Тож мабуть не про мене. Та і навіщо мені це. Як бачите, я і на таке не дуже доречне повідомлення Вам мінус не ставлю. Хоча і гублюсь в здогадах яка була його мета.
26.09.2024
Как вариант - создайте тему "Різноманітна авіаційна фанатська та рекламна продукція", это то что я бы лично посмотрел. Сфотографируйте в общем, поставьте резерв по которому Вы бы отдали всё оптом. Пусть продажа повисит хотя бы дня три, без перевыставления.
А там, возможно, будут предложения по отдельным компонентам...
26.09.2024Ответ Dusty
Вы ВСЕ верно пишите ... НО - за 700 с лишним дней на Виолити - НЕ ОДНОЙ ПРОДАЖИ ... 
Ничего не хочу утверждать - каждый примет решение сам ...
Но - мягко говоря СТРАННО
26.09.2024Ответ Dusty
Как вариант - создайте тему "Різноманітна авіаційна фанатська та рекламна продукція", это то что я бы лично посмотрел. Сфотографируйте в общем, поставьте резерв по которому Вы бы отдали всё оптом. Пусть продажа повисит хотя бы дня три, без перевыставления. А там, возможно, будут предложения по отдельным компонентам...
Плюсанул Вам - отличное решение ... Посмотрим на реакцию ТС
27.09.2024АвторОтвет Dusty
Це ідея. Значить так і зроблю. Хоча так як це одне із найскладнішого для опису та класифікації, з того що я маю (ну і паралельно одне з того що пам'ятне для мене особисто а значить жаба душитиме розлучатись з деякими речами), то цю задачу я поставлю ближче до кінця списку. Але всеж її справді варто було б реалізувати. Можливо я б так само завів спочатку тему на форумі спеціально для авіаційних фанатських речей, десь в відповідному для цього розділі. Хоча мабуть до цього руки дійдуть в кращому разі за кілька тижнів чи місяць. Ці речі несортовані, не зібрані разом, і не відзняті.
Ответы: 3
26.09.2024
W_D_Keeper, я так и не поняла, что вам надо от пользователей Виолити?   Выставить на продажу ваши лоты? Оценить?  Вывезти из квартиры?  Какого рода помощь вам нужна?
Сделайте, пожалуйста, для начала, фото посуды, статуэток, ваз. Тогда можно будет сказать что-то конкретное: редкость, ценность, востребованность.
На Виолити есть люди, выставляющие за раз 3000-5000 лотов. В чем проблема и вам выставить столько?
Вы же понимаете, что оптом перекупщики возьмут все за копейки.
27.09.2024АвторОтвет OLiri
Мені треба зібрати разом людей, яким цікаво було б забрати оптом окремі теми по взаємовигідним цінам ,і сформувати лоти на основі попередніх домовленостей. Так як речей надто багато, а напрями продажу по різним темам антикваріату мені не те щоб сильно знайомі (і відповідно я не знаю докладно попиту на різні напрями, максимум здогадуюсь про дещо на основі аналізу торгів), то таким чином я можу отримати швидше вирішення, розвантаження від більш популярних тематик у вигляді більш швидкого і цільового продажу, і розуміння в якому порядку обробляти менш популярні тематики щоб виставляти лоти по ним в майбутньому. Тож по факту мені треба діалог з потенційними покупцями для аналізу зацікавлення, а форум для цього якраз чудово підходить. А по результатам наших переговорів тут я повиставляю лоти на Віоліті в порядку заціквлення ними і в об'ємах в яких ними зацікавляться. Так я зрозумію як і що робити правильно щоб вийшло швидко. Це явно краще порівняно з методом сліпого виставлення лотів поштучно, без знання ринку. 
Проблема за раз виставити 3000 лотів для мене полягає в наявності вільного часу. Я не заробляю на життя торгівлею, я працюю на роботі, яка потребує моєї уваги іноді до 14 годин на добу. Якби я мав вільним цілий день і мав основний дохід з продажів, то мабуть так би і робив як Ви кажете. Провадити менеджмент 500+ лотів раритетних комплектуючих що я маю на скаї - це вже чималий напряг, а я їх ще й продаю у волонтерському форматі, донтячи отримані кошти. тож я хотів тиснути в своє життя ще й цю задачу, з продажу цього всього що дісталось від старших поколінь і своїх старих колекцій, але побачив що не справляюсь, часу треба більша кількість ніж я здатен виділити ,або треба міняти стратегію. І оця моя тема - це спроба зміни стратегії підходу. Хоч це принесе менше коштів, але це буде швидше, що мене влаштовує. 
Щодо перекупників - я чудово Вас розумію, мені теж ця сторона недовподоби. Але думаю, так як ціни ми встановлюватимемо взаємовигідні, тобто разом з потенційним покупцем, так щоб задовольняло і мене і його, то перекупник який захоче все забрати за п'ять копійок - просто не зможе це зробити бо я не погоджуся. Але якщо покупець запропонує хоч нижчу ринкової але конкурентну ціну - то я погоджуся, чому ні.
26.09.2024
Удалено автором
26.09.2024
Удалено автором
26.09.2024
Никакой антиквар не оценит и не купит дороже, чем оценит и купит рынок. Вам дали отличный совет - выставляйте сюда хоть оптом, хоть в розницу. Даже на определение время тратить не нужно - заинтересованные сами знают, что они покупают.
26.09.2024Ответ Slavko
А еще очень часто бывает так: едешь в район  (село или дачный массив), или тащишься с двумя пересадками на другой конец города, блуждаешь по частному сектору, отбиваешься от собак, чтобы придя домой  к такому вот обладателю нескольких тысяч уникальных предметов, о которых он захлебываясь от избытка чувств, восторженно  повествовал по телефону, увидеть пару Барановских сервизов, подшивку Работницы за 1974-й год и старые лыжи, да еще прыгающего  резинового зайца и пару страшненьких кукол.
26.09.2024
Удалено автором
26.09.2024
tonkiy, я вас уже просила яснее выражаться, а то не понятно, что вы сказать то хотите. Я так понимаю, вы по помойкам и гаражам лазите, если про тамошний ассортимент так уверенно и увлеченно  рассказываете. Увольте, я по таким местам не хожу, не буду составлять вам конкуренцию. Лишай опять же, кошаче-собачий.
26.09.2024
Удалено автором
27.09.2024
Удалено автором
27.09.2024
Удалено автором
27.09.2024
Все это полемика , "выпили - выпили , а поговорить ?" За все время нет ни одной продажи , фото люди просят , фото НЕТ. Было бы столько разных вещей , давно бы в раздел " разное " выставили бы и продали.
27.09.2024АвторОтвет olegmylavko777
Трошки терпіння, все буде. Люди творчих професій (я колись в тому числі) схильні забувати, що дехто може працювати на п'ятиденці і мати дуже-дуже довгий робочий день, в т.ч побільше 9год ) поки працював по вільному графіку сам такий був, а тепер - маю можливість відповідати лише зранку, а знімати фото - коли випадає випадок. Весь час іде на роботу. Я вже майже годину робочого часу проштрафив пишучи відповіді.
27.09.2024Автор
Додаю колаж фото порцелянового посуду з підписами, та колаж фото годинників. На жаль колаж не може вмістити всіх детальних фото ,а також тої інформації що я зібрав прочісуючи каталоги, тож для цього потрібен інший формат. Тому прийшла ідея створити папку на гуглдиску, де можна було б дивитись всі детальні фото всіх класів і потроху її наповнюватиму. Я це все заллю туди і додам посилання пізніше
27.09.2024Ответ W_D_Keeper
Уважаемый автор, вы меня извините, но это ординарные, ничем не примечательные сервизы и тарелки, которые не стоили такого громадного предисловия. Они во множестве продаются на торговых площадках. Цены можно глянуть и на Виолити, и на ОЛХ. Какие каталоги вы прочесывали? Информация об этих  "ценных" сервизах ищется на раз-два по запросу в интернете. Удачи в продаже
28.09.2024АвторОтвет OLiri
Я навіть не сумніваюся в цьому )) В тому що вони в великій кількості продаються на торгових майданчиках і не являються ні рідкісними ні справді якимимсь високоцінними. Це справді цілком ординарні речі. Написав про це одразу, щоб не було завищених очікувань. Мене трохи дивує що так багато людей очікувало що я продаватиму якісь музейні колекції, чи рідкості. Всі вже мабуть трохи підзабули як народ жив в радянський час, і такі ординарні речі для звичайної людини були верхом досягнення, іноді навіть добутим важким шляхом, через знайомих, по блату, по обміну. А якісь високі цінності не знаю навіть в кого і були. Ну, мабуть в когось були, бо на продажі зустрічаються. Але якщо вже згадувати про цінність конкретно порцеляни, під якою ми зараз коментуємо, то це і не фаянс, а порцеляна, і частина досить хорошого рівня, хоча частина ординарна. Я наведу простий приклад: одна частина сім'ї з робітничого класу не бачила порцеляни навіть приблизно, у них був тільки звичайний фаянс та проста глина. І вважала куркулями другу частину, яка відносилась до інтелігенції і мала порцелянові сервізи в серванті на видноті, щоб всі гості їх бачили. Таке було життя. Абсолютна більшість людей тогочасного суспільства відносилась саме до першої групи, вона не бачила порцеляни і не потребувала її. Як бачите, я не планую продавати глину чи фаянс. Вони - оце і є справжній ординарний рівень для суспільства. Хоча якщо міряти по порцеляні, те що є в мене - це ординарний рівень для порцеляни. Але зовсім неординарний як для тогочасного суспільства. Так і виходять ножиці сприйняття рівнів ординарності... Я планую орієнтуватись на те що це цілком ординарна порцеляна івиставляти на неї відповідні ціни, такі як в середньому у всіх на Віоліті, не планую казати що це щось супер рідкісне, і виставляти зависокі ціни. Оцінка має бути здоровою, ож будемо старатись робити здорову оцінку.

По порцеляні, як Ви і кажете, я використовував як каталог сам ВІоліті, глибше не копав бо не було потреби, аналіз лотів дав достатньо інформації по заводам виробникам та приблизним рокам випуску + сімейна інформація. По годинникам наприклад я знайшов велику базу каталогів, і прочитав їх всі - там без каталога не розібратись де яка модель, які роки випуску і особливості, і інформація з просто продаваних продаваних лотів недостатня (адже мало хто робить розслідування що він продає, більшість лотів не мають навіть елементарного опису). Тож по різному.
28.09.2024Ответ W_D_Keeper
Я навіть не сумніваюся в цьому )) В тому що вони в великій кількості продаються на торгових майданчиках і не являються ні рідкісними ні справді якимимсь високоцінними. Це справді цілком ординарні речі. Написав про це одразу, щоб не було завищених очікувань. Мене трохи дивує що так багато людей очікувало що я продаватиму якісь музейні колекції, чи рідкості. Всі вже мабуть трохи підзабули як народ жив в радянський час, і такі ординарні речі для звичайної людини були верхом досягнення, іноді навіть добутим важким шляхом, через знайомих, по блату, по обміну. А якісь високі цінності не знаю навіть в кого і були. Ну, мабуть в когось були, бо на продажі зустрічаються. Але якщо вже згадувати про цінність конкретно порцеляни, під якою ми зараз коментуємо, то це і не фаянс, а порцеляна, і частина досить хорошого рівня, хоча частина ординарна. Я наведу простий приклад: одна частина сім'ї з робітничого класу не бачила порцеляни навіть приблизно, у них був тільки звичайний фаянс та проста глина. І вважала куркулями другу частину, яка відносилась до інтелігенції і мала порцелянові сервізи в серванті на видноті, щоб всі гості їх бачили. Таке було життя. Абсолютна більшість людей тогочасного суспільства відносилась саме до першої групи, вона не бачила порцеляни і не потребувала її. Як бачите, я не планую продавати глину чи фаянс. Вони - оце і є справжній ординарний рівень для суспільства. Хоча якщо міряти по порцеляні, те що є в мене - це ординарний рівень для порцеляни. Але зовсім неординарний як для тогочасного суспільства. Так і виходять ножиці сприйняття рівнів ординарності... Я планую орієнтуватись на те що це цілком ординарна порцеляна івиставляти на неї відповідні ціни, такі як в середньому у всіх на Віоліті, не планую казати що це щось супер рідкісне, і виставляти зависокі ціни. Оцінка має бути здоровою, ож будемо старатись робити здорову оцінку. По порцеляні, як Ви і кажете, я використовував як каталог сам ВІоліті, глибше не копав бо не було потреби, аналіз лотів дав достатньо інформації по заводам виробникам та приблизним рокам випуску + сімейна інформація. По годинникам наприклад я знайшов велику базу каталогів, і прочитав їх всі - там без каталога не розібратись де яка модель, які роки випуску і особливості, і інформація з просто продаваних продаваних лотів недостатня (адже мало хто робить розслідування що він продає, більшість лотів не мають навіть елементарного опису). Тож по різному.
Уважаемый W_D_Keeper, прочитала ваш трактат об интеллигенции и рабочих в стиле Веры Пирожковой и даже не знаю, что сказать вам в ответ. J'aimerais rire, mais à la place je pleurerai. 
Замечу только, что никогда не смотрела на любимую страну с такого ракурса, как наличие фарфоровой посуды исключительно  у интеллигенции и отсутствие оной у рабочих и крестьян. И роста межклассовой ненависти из-за этого факта.
А служивых вы забыли. Военное сословие поди только из алюминиевой посуды ело.

W_D_Keeper, могу вам дать пару советов:

Фотографируйте сервизы и прочий свой интеллигентский фарфор так, чтобы пользователи не ломали об фото  глаза.
Фото должны быть информативны.

Не пишите огромные  простыни текста, да еще без разбивки на абзацы.
Людям нужна лишь краткая  техническая информация, а не ваши расследования-исследования.

Не надо перечитывать огромное количество каталогов. По любому клейму  информация  ищется в сети за 10 минут.

И смотрю, что по факту, когда люди просят конкретные фото, все ваши уникальные коллекции превращаются в la futilité. 
                                                                                                               Никаких огромных , уникальных, великих коллекций что-то нет. А есть отличная пиар-акция по продвижению продаж старого хлама. Желаю всяческих успехов.

Вот меня интересуют кроме фарфора. еще и куклы.  Что у вас есть? Фото предоставьте, пожалуйста. И вазы вы обещали выставить и майолику. Только можно сюда, ваша ссылка на  диск не открывается.
27.09.2024Ответ W_D_Keeper
Уважаемый автор, Оголошення OLX.ua: сервіс оголошень України — купівля/продаж бу та нових товарів, різноманітні послуги на сайті OLX.ua    и Оголошення OLX.ua: сервіс оголошень України — купівля/продаж бу та нових товарів, різноманітні послуги на сайті OLX.ua ваши объявления вполне себя хорошо чувствуют на ОЛХ и ,кроме них, еще семь страниц разных объявлений.  Что мешает вам эти же объявления выставить на Виолити?
28.09.2024АвторОтвет OLiri
Та знову ж таки - час. Я так і хочу зробити. Просто переїзд штука важка. З сформованими лотами буде леше. Хоча як Ви бачите, на Олксі ми давали дуже примітивні описи, тоді як на аукціонних платформах я звик давати докладні описи, бо це відповідальність. Ну і історія предмету для колекціонера часто не менш важлива за предмет, і предмет з дослідженою історією - завжди більш цікавий, чи то історія життя предмету, чи історія його виробництва. Тим більш на поважному колекційному ресурсі як Віоліті. Тож описи доведеться зробити нові, нормальні. Це дуже багато часу, навіть якщо фото готові. Але це Ви знайшли лиш лоти на олксі, насправді я на нього не орієнтуюсь, там некомфортно, основний мій майданчик раніше був Скайлотс, з часів як закрили Аукро і туди мігрували всі комп'ютерники з Аукро. Там у мене більше 500 лотів, і серед них значно більше вже готових до міграції сюди лотів ніж на олкс. І я планую почати міграцію на Віоліті на днях, мабуть з понеділка. Як час дозволятиме. Сьогодні я залив папки з сотрованими фото на гуглдиск щоб поділитись ними в цій темі. Це зайняло 7(!) годин роботи. Хотів і лоти почати сьогодні виставляти, але поки зараз відповім всім учасникам це займе ще пару годин, і сьогодні вже явно не почну, пора відпочівати, вихідні надто короткі.
27.09.2024Автор
Загальне фото консервних ножів. Також нагадую, що окрім того що я вже відзняв - я можу відзняти кожен предмет по запиту, з будь-якого ракурсу який запитаєте, маю непоганий фотоапарат для цього.
27.09.2024
AU годинники хіба що розібрати і продати корпуси тут у розділі предметів що містять дорогоцінні метали. Вони не погано розходяться
28.09.2024АвторОтвет valis
Проаналізував здійснені угоди по AU годинникам тут на Віоліті, і не згоден з Вами. Останніх рік ціни на них помітно виросли і продовжують рости. З аналізу окремих угод добре видно що відсоток покупок на реставрацію перевищує 60-70%, тобто покупок на афінаж меншість, хоча звісно це теж є і не мало. Зважаючи також на відсоток пропозицій відносно відсотка угод що завершились продажем - можна впевнено сказати що AU годинники розкупають відносно швидко навіть по цінам реставрації, а по цінам афінажу вони розходяться просто вкрай швидко. Пропозиція сильно впала відносн опопередніх років, попит сильно піднявся, стимулює помітний ріст цін. В такій ситуації економіка дуже чітко підказує що продавати на афінаж їх не вигідно - без проблем куплять на реставрацію. Головне не надто ціни задирати.
27.09.2024
Выставляйте лотами по тематике,и всё продасться! И советую тут Вам больше ничего не обсуждать,так как вижу непонятное злорадство в Вашу сторону! Успехов и Божей Благодати!!!
27.09.2024Ответ Dudu2
Автор теми чітко написав: "Просто бачу що поштучне виставлення може зайняти багато років. Навіть написати оцей список - та ще задачка, не те що це все самотужки поштучно повісити на продаж.".
27.09.2024Ответ Docadept
Продавцу надо компанировать лоты в количестве,а не поштучно и выставлять в подходящих разделах аукциона! Это моё личное мнение!
27.09.2024Ответ Dudu2
Ну если Вы  все это барахло купите,  и по хорошей цене,  ну тогда вы будете Молодец.
Успехов Вам.
Изменено автором 27.09.2024
27.09.2024
В   кап. странах в наследство  детям и внукам оставляют  золото, доллары и акции,  а в  совке  значки, марки, рубли и консервные ножики, горы столовой посуды.
Печально.
Изменено автором 27.09.2024
29.09.2024Ответ Bestrest
Бо страна в нас бідна,так і не знищела совок в кабінетах,тому і нема нічого оставлять в спадщіну.Спочатку треба лю дям платиь .як в странах ЕС,а потім і наследство зявиться...
27.09.2024Автор
Я хдуже дякую всім учасникам теми. Я не розраховував на таку величезну кількість відповідей і увагу. Пройшовшись по форуму, у мене склалось враження що спільнота пасивна, і її закидають нескінченними нудними повідомленнями з проханнями ідентифікації і оцінки, без поваги і нормального висвітлення товару, з закидкою повідомлень в нерелевантні розділи. Але тепер я бачу що форум живий, активний і тут купа цікавих людей. Хто б ви не були - сподіваюсь у вас все добре і бажаю щоб воно було добре завжди.
28.09.2024АвторОтвет Yura_
Вітаю! От картин вартих уваги на жаль немає. Ну точніше, кілька предметів в рамах є, і навіть у одного рама гарна, але я не думаю що це картини. Мабуть масові репродукції. Хоча може я і помиляюсь, образотворче мистецтво - одна з найслабших частин моїх знань. Так як я не думав раніше над цією темою, то не можу нормально відповісти, і на жаль ще не фотографував їх, тож одразу скинути фото не можу. Можу описати на словах, по пам'яті. "Дівчинка перед грозою"- здається так називається, оце відома масова копія. Та що в гарній рамі - зображує зелений пейзаж на передньому плані широка тиха річка з лататтям, далі рівна територія з здається вербами (думаю теж друк на тканині, десь 60ті роки). Одна дрібна без рами, зелено-блакитний пейзаж з ймовірно берізками і теж мабуть друк. Жаль, я ніколи не придивлявся до тих картин і пам'ятаю їх не дуже добре.  Наскільки пам'ятаю також булв барельєф тиснення по металу що зображувало квартет тварин з басні. Також десь півметровий чи більше з дерева різьблений барельєф голови Хотабича з довгою бородою - думаю це все фабричне і навряд справді цікаве. Хоча ще пам'ятаю є хенд-мейд картина, відносно велика, десь 40*25, з дрібних крихт кольорового скла і кольорових металів, вражаюче якісно зроблена. Вона зображує пару, хлопець надягає дівчині перстень. Але її виготовив друг для мами, і ймовірно вона не захоче її продавати. Якщо Вам всеж цікво було б щоб я відзняв наявні картини та твори образотворчого мистецтва - залиште комент, і я відзніму і їх.
27.09.2024
Удалено автором
27.09.2024
Умиляет желание продать кому нибудь дорого и все сразу и пусть антиквары мучаются на барахолке годами продавая Брухт из совковой квартиры.....
28.09.2024АвторОтвет serg184
Ну чому одразу дорого ) Ви б почитали текст топікстарту. Я орієнтуюсь на договірну ціну, і власне заради того щоб домовитись за ціну з зацікавленими людьми створив цю тему. До того ж я сам проводжу аналіз та підготовку лотів, антикварам мучитись не треба. Тож то про що Ви пишете - зовсім не про цю тему.
28.09.2024АвторОтвет Tarnopol_UA
Доброго дня! Я щойно додав внизу теми повідомлення з посиланням, де на гуглдиск залив розсортовані по папкам ті теми, які вже відзняті, чи частково відзняті, і до деяких з них додав описи. Фото - зазвичай по кілька ракурсів на кожен предмет. Це звісно далеко не все, те чого там ще немає але Вам було б цікаво - можна запитати і я потроху відзніму та додам. І на днях планую почати формувати з цього всього лоти. Дублюю посилання і тут: Update your browser to use Google Drive and other apps - Google Drive Help
tea33
27.09.2024
прочитав комминтарии, всё равно убиждён в том, что самое разумное решение договориться с барахольщиками, пусть они это всё продают под реализацию. Либо фотографировать самому большими лотами .
28.09.2024АвторОтвет tea
Та Ви звісно праві, це було б добре, але де їх взять як нема ) Є цигани, вони займаються, є таке. Але циган в квартиру поведе хіба зовсім дурненька людина. І сенсу немає зв'язуватись, це буде ні грошей, ні речей, і ще й проблеми. Тож залишається йти таким-от важким шляхом. Планую скоро зайнятись оформленням лотів, тож так воно і буде, щось великими лотами, щось окремими.
28.09.2024АвторОтвет AntiqueSan
По запальничкам - на жаль думаю нічого цікавого немає. В сім'ї ніхто не палив. Колись пам'ятаю була одна досить нетривіальна, горизонтальна, з хромованим корпусом, радянського часу (не ціла, там явно були не всі деталі). Але я її давно не зустрічав. Якщо вона мені випадково трапиться - я відпишусь.
27.09.2024Ответ ёрш
Это такой маркетинговый ход. Так на западе модельеры делают. Заказывают много статей о новой коллекции  например, свадебных платьев, которая вот-вот поступит в продажу. Потом рекламная фотосессия, которая делается так, чтобы фасоны нельзя было рассмотреть.  Ажиотаж, давка, публика валом валит, продажи.  Здесь то же самое, огромные посты про тысячи уникальных вещей, про прабабушкины коллекции, про какие то небывалые сложности и т.д. Подогревается интерес публики. По факту, из предоставленных фотографий, что мне самое близкое, а именно посуда - ничего интересного, ординарные  неполные сервизы, массовые, которых в продаже великое множество, да еще с потерями, со сколами. Посмотрела профиль автора на ОЛХ, ну такое, массовый советский ширпотреб , на кое что цены выше средних. Такое себе. Но маркетинговый ход, нагнетание ажиотажа , интрига -  все вместе отличная пиар-компания.
28.09.2024
Посмотрел на фотографии - даже не думал, что такое можно продавать. Я бы большинство предметов просто подарил/выбросил.
28.09.2024Ответ Slavko
Вы загляните на ОЛХ - там ТС на 7 страницах продает такое ...
По сравнению с ОЛХ - здесь Сокровища))))
Зато тему с описанием на несколько тысяч символов - какую забабахал ....
А товар - ПШИК, обычный, а то и вовсе никому не нужный ...
Ажиотаж создал - ЦЕЛЬ ДОСТИГНУТА ....
ЧЕГО и добивался ТС
28.09.2024Ответ GARDININI
Навіщо ви злорадствуете,  це  мої прадідусі збирали,  може 2 - 3000 грн. хто дасть?)))))😊
Изменено автором 28.09.2024
28.09.2024Ответ GARDININI
Вернулся на мусорку, все перерыл, нет медалек)  зато пластиковые бутылки все собрал, есть чем обогатится😊
01.10.2024Ответ valis
Не забудьте сообщить уважаемому сообществу, как прошли ваши консультации с реальными экспертами . Как прошла атрибуция, оценка коллекций(!). Это очень важно))
28.09.2024
Удалено автором
28.09.2024
Удалено автором
28.09.2024
Удалено автором
28.09.2024Автор
Як я написав, дуже чітко в попередньому описі, який як я бачу на привеликий жаль прочитала лише адекватна частина спільноти, а неадекватна вирішила просто трошки розважитись обстьобуванням та тролінгом - речі на продаж не Фаберже, в Луврі не виставлялись, а набір речей звичайної радянської сім'ї, хоч і інтелігенції. Їх багато, їх важко опрацьовувати, але серед них є купа того що інші нормально продають. Не на олксі, ні, тут на Віоліті, я бачу це по завершеним угодам, і суми вражаюче великі, я б стільки точно не став просити.
Тим не менш, я сьогодні бачу просто шквал коментів типу "викинь", " який сором", "тро-ло-ло". У відповідь можу сказати лиш те, що якщо Ви маєте надто багато вільного часу, і низький рівень ввічливлсті, і дуже хочеться написати щось таке - просто зробіть і ... втримайтесь від цього. Якщо вам це не цікво - це не означає що це не цікаво іншим, просто пройдіть мимо, далі багато цікавих тем. Ви ж захламляєте тему нерелевантними коментами і вона стає важкочитаємою.
Панове, проявляйте ввічливість і толерантність до інших в світі. Хто цього не робить - отримує у відповідь неввічливість і нетолерантність, і всі замість того щоб бути задоволеними і щасливими - стають роздратованими і злими. Хтось від цього виграє? - Ні. Нам від цього стає краще? - Ні. Гірше - так. Тож просто вримайтесь. 
Я не перший день бачу таке м'яко кажучи недалекоглядне вдношення у деяких людей. Із натовпу 9 з 10 людей скаже "викинь" на колекційну материнську плату а десятий скаже здай на афінаж, отримай 60грн. Це не заважає мені десятиліттями успішно продавати такі плати за великі гроші. І розуміти що ніхто з тих 10 людей правим не був. Просто зразу стає ясно чи перед тобою адекватна людина, чи ні, чи чуйна людина, ввічлива, людина ім'я якої запам'ятаєш, чи плаский нонейм з абстрактного ВК. Не принижуйте себе.   Від цього ніхто невиграє. Це невигідно.
28.09.2024Автор
Як обіцяв - я підготував та залив на гуглдиск розсортовані фото по ряду з тих тем, які можуть бути цікві чи з колекційної точки зору, чи нові предмети радянських часів. До частини папок додано описи. Це далеко не все з того що я планую продавати. Лише вже відзнята частина (невідзнята і неописана явно більша за вже опрацьовану). Тож якщо Вас ціквить щось з тем що я написав на початку, напішіть що це цікаво і з часом я відзніму і додам матеріали у цю ж папку. Якщо Вам цікаво щось з уже відзнятого - напишіть і я оброблятиму і виставлятиму такі лоти в першу чергу. Зйомка та сортування фото, написання описів, а також історичні та джерелознавчі розслідування по тим предметам що їх потребують - забирають дуже багато часу, тож завчасно перепрошую, теми та фото по запитам додаватимуться не так швидко як хотілося б. Як і лоти. Я планую почати перенесення лотів на Віоліті і створення нових так швидко як буде вдаватись. 
А поки - посилання на набори фото окремих предметів, з різними ракурсами, описами і тд.
Update your browser to use Google Drive and other apps - Google Drive Help
28.09.2024Ответ W_D_Keeper
Це   ВСЕ   совковий   ТРЭШ.
Вибачайте за мою неадекватність  та  нетолерантність.
Але кількість та обьем роботи вражає.
Якійсь копійки набере,  але воно не стоїть  втрачених зусилль.

Изменено автором 28.09.2024
28.09.2024АвторОтвет Bogdan_a
Вітаю! Так, є... І відносно багато. Я колись їх збирав, і мав багато саме авіаційних рекламних плакатів різних підприємств, включаючи справді круті і унікальні речі, а також музичні плакати кількох груп. Але на жаль втратив доступ до них, якісь мікрошанси що я ще отримаю до них доступ є (якщо їх ще не знищили), але орієнтуватись на це не варто. Зараз же доступними залишились значно менш цікаві запаси, проте можливо всж цікаві. Вони не відзняті, тож швидко поділитись фото я не зможу, і ще й зберігаються в двох різних місцях, тож треба буде час щоб хоч звести їх разом щоб відзняти. Попередньо в тому що лишилось очікуються восновному календарі, ймовірно з кінця 80х до сьогодні.  Якщо є окремі плакати не календарного типу, то зовсім небагато, максимум пару штук, і я попередньо не зможу сказати які саме, не знаю. Тож якщо почекати кілька днів з відповіддю - це ок, то я постараюсь зробити це приорітетним і відзняти що є та скинути.
28.09.2024
Человек ДЕСЯТИЛЕТИЯМИ продает материнские платы ЗА ДУЖЕ ВЕЛИКI ГРОШI
У ТС - ЯВНО МАНИЯ ВЕЛИЧИЯ, хоть он "из интелегенции" )))))))
В чем ЛИЧНО я - ООООЧЕНЬ СОМНЕВАЮСЬ
28.09.2024АвторОтвет Vintage_and_antik
Я професійно займаюсь раритетною комп'ютерною електронікою з 2005-6 року. Починав з Кардач. Правда до як почав лізти в колекціонування і пізніше торгівлю в 2005-6 то вже мав 10 років досвіду програмерства, збірки і ремонту. А що Вас дивує? Думаєте люди так не можуть? Звичайні ж речі. І зовсім не дивно при такому стажі мати пул постійних покупців, знати 3/4 залізячників міста і чималу кількість колекціонерів компзаліза по Україні. Маю на скаї 100% рейтинг, більше 500 лотів і майже 400 продажів з 2012 року. В чому Ви тут вбачаєте манію величі? 
До речі, люди з манією величі зазвичай пишуть капслоком. Це надійна ознака. Я не пишу капслоком. Але десь щойно я бачив багато капслоку, і повтори букв, що також надійна ознака. Про це навіть Пратчетт писав. Вибачайте вже, не втримався )))) В гру обміну колкостями можна грати вдвох.
Ответы: 4
28.09.2024Ответ Bogdan_a
Удалено автором
30.09.2024АвторОтвет Bogdan_a
Хм, трохи дивно, я написав Вам відповідь в суботу, але її чомусь зараз тут немає. Напишу ще раз. Я збирав плакати, в першу чергу авіаційну тематику, але доступ до них втратив і сумніваюсь що колись його зможу повернути, їх уже могли і знищити, хоча там були дуже круті і рідкісні речі по авіації і дещо з музичних груп, що я б хотів повернути. Зараз лишилась тільки невелика частина, можливо штук із 30-40, не більше, і це мабуть майже повністю не плакати а календарі (з кінця 80х до сьогодення), хоча трохи плакатів теж має бути. Вони розділені на дві групи і зберігаються в різних місцях міста, і перш ніж я зможу їх відзняти - треба звести їх разом. Це потребуватиме якогось часу, тож якщо для Вас не проблема трохи почекати - я відзніму їх і додам до банку фото для майбутніх лотів.
28.09.2024
Как бы там ни было. Одно могу сказать ТОЧНО - тут , на виолити , продается такое  Г..о , что по сравнению с ним у автора просто КЛАД. А взгяды на вещи , у каждого разные.
29.09.2024
Абсолютно згодна з думкою, що автор використовує тему як рекламу і сам достаньо в темі як  значності, так і вартості цієї, так би мовити , колекції. Наприклад по порцеляні, мене здивувала професійна атрибуція із правильними назвами заводів  особливо не дуже поширених, таких як Дружківський. Ця колекція нагадує не роками нажитий скарб родини, а асортимент скупщика  барахла на ринку.
Изменено автором 29.09.2024
29.09.2024Ответ olirka
так он так и пишет  Не полишаю надії що знайдеться хтось готовий мені з цим допомогти і придбати хочаб гуртом предмети окремих класів, якщо не +/- все разом.
29.09.2024
Зачем "интеллигентная семья" насобирала кучу бытового мотлоха?
Даже неинтеллигентные семьи столько не собрали)
29.09.2024
Не судите строго , даже если это маркетинговый ход то автор его УЖЕ сделал , и многих как бы то ни было заинтерисовал . А мнения на товар и цену у каждого РАЗНОЕ.
29.09.2024
Что примечательно, ничего ценного. Кто это собирал никакого отношения к коллекционированию не имеет.  Такое лежит на марселевых одеялах, на барахолках   всех крупных городов по 5-20 гривень. Всё можно вынести на помойку и забыть.

Это по ходу деятельность pluton72, но тут он на максималках и из интеллигентной семьи.
29.09.2024Ответ Kazimir
Что вы , что вы. Это же ценнейшие, местами единственные в своем роде предметы, которые автор темы продаст только по нижней рыночной планке. Отличный маркетинговый ход, пиар-акция. Сколько народа об авторе узнало, сколько на него подписалось, сколько предложений ему сделало.. Ждем-с новые беллетристическо-рекламные опусы W_D_Keeper. Например, "Тайна старого чемодана",  " Таинственные сокровища старой дачи",  "Они скрывались в недрах буфета" (это об интеллигентской фарфоровой посуде, которая была недоступна рабочим и крестьянам, поэтому служила причиной разногласий и ненависти между колассами в СССР. Это не я выдумала, это меня автор темы просветил, читайте выше под фото посуды.) И так далее. "Эта музыка будет вечной".
29.09.2024
Доброго Часу .Маю певний досвід ,і дуже багато зеайомих друзі коллекціонерів .,по всьому світу.То звертайтесь ,поможу чим зможу.Як зі мною звязатись для того щоб обсудити Ваше питання.,то я думаю ви знаєте як це зробить через аукціон.В мене безліч лотів по гривні старт.,,які мені взагалі не потрібні.,то я думаю ви мене розумієте.
29.09.2024Ответ lycosa
барахолка біля з/д станції "Зеніт" по цьому скарбу плаче.. :)
Насправді,це цілий Всесвіт. Приїхати засвітла, зайняти місце, розкласти свій скарб, сісти на стілець, достати термос із кавою, чаєм чи чимсь ще, побазікати із сусідами, подивитись що там у конкурентів...Такий Всесвіт я пам'ятаю тільки у лягашатників, коли проводять іспити чи змагання собак. Це насправді інше вимірювання)  В наведених прикладах в 1 випадку я була в ролі глядача, в 2 випадку у нас було 2 курцхара із повним набіром дипломів.
30.09.2024АвторОтвет Maxus22
Є штик від ймовірно Мосінки (4-гранний гольчатий, як пишуть в мережі). Не з копу, хоча і вигляд має... як металева річ що зберігалась дуже багато років і її при цьому не чистили. Зберігається в сім'ї давно і його походження мені невідоме. Якщо його хтось десь і знайшов чи викопав то це було років 50 та більше тому, і це могла бути лиш випадковість бо пошуком ніхто з сім'ї не займався. Більше нічого з холодної зброї.
29.09.2024
Пора закрити цю безтолкову тему. Власнику "колекції" вже все пояснили, хоче продавати свій хлам хай продає помаленьку кучками, поступово все розберуть. Консультацій антиквара тут не потрібно.
30.09.2024Ответ OLEG_SP
Походу это уже не остановить. Ну пусть продолжают. А вдруг бац и реально что-то прикольное всплывет. Всяко бывает
30.09.2024Автор
Список що прохали відзняти, і що планується на зйомку та додавання до банку фотографій лотів на виставлення найближчим часом:
- Книги (тут частково, як буде виходити, т.як кількість надто велика)
- Вази, статуетки та майоліка
- Плакати/календарі
- Картини та інші прикраси такого роду
Після додавання до фото нової теми - я буду відписуватись про це новим повідомленням.Так як поки запитів на приорітетне виставлення якихось конкретних лотів, чи пропозицій договірної ціни для першочергового виставлення ще не було - зараз планую почати переносити готові лоти в довільному порядку, неготові ж відкладаються в кінець списку.
30.09.2024Ответ W_D_Keeper
Давайте "Вази, статуетки та майоліка" и еще куклы не забудьте. Только выставляйте фото здесь, ваша ссылка не открывается.
30.09.2024Ответ W_D_Keeper
Список що прохали відзняти, і що планується на зйомку та додавання до банку фотографій лотів на виставлення найближчим часом: - Книги (тут частково, як буде виходити, т.як кількість надто велика) - Вази, статуетки та майоліка - Плакати/календарі - Картини та інші прикраси такого роду Після додавання до фото нової теми - я буду відписуватись про це новим повідомленням.Так як поки запитів на приорітетне виставлення якихось конкретних лотів, чи пропозицій договірної ціни для першочергового виставлення ще не було - зараз планую почати переносити готові лоти в довільному порядку, неготові ж відкладаються в кінець списку.
А можете ще листівки і переливні календарики відзняти або якось кучкою сфотографувати, або якщо в Києві, то може підїхати подивитись можна?
30.09.2024
Це може здаватися смішним, але це горе - горе епохи совка, коли інтелігенція збирала оце все, бо нічого іншого зібрати не могла, тому гори фаянсу та фарфору посередньої якості, добірки класиків, годинники, "кришталь" і таке інше створювало цілі склади для нащадків. В мене у знайомої та ж сама історія - вже третій рік поспіль продає точнісінько таке ж барахло в інтернеті - але вона на пенсії і має, як то кажуть, час та натхнення.

І деякі такі предмети ще дійсно хтось купить - хтось на подарунок батькам, хтось на згадку про часи, коли трава була зеленіша і "лєнін такой молодой", але це копійки зараз, хоча для когось може і не копійки, бо не всі на Мазераті їздять, хтось і на велосипеді)

І так, бажання автора теми здихатися швидше цього барахла зрозуміле, як зрозуміле і небажання все це викинути і забути - бо це ж таки пам'ять про батьків та родичів. І відповідає він без лайки, тому про інтелігентів - не байка))

Раніше такі речі здавалися базарникам, антиквару тут робити нічого за визначенням, бо немає речей, давніших за 100 років, треба називати все своїми іменами, вважаю - потрібен "стар'євщік", котрий забере все гамузом за якусь суму. Ну або ж присвятити залишок життя на розгрібання того, що збиралося роками. Чи цікаво це - вирішувати автору теми, успіхів йому бажаю у будь-якому випадку!
30.09.2024Ответ Docadept
А что же ваши родители( бабушки и дедушки) не создали бытовые предметы, которыми бы можно было восхищаться в 2024 году?
30.09.2024Ответ ёрш
А что же ваши родители( бабушки и дедушки) не создали бытовые предметы, которыми бы можно было восхищаться в 2024 году?
У вас 7,05 минуса. 

0,5 вообще в этом деле ключевое 

Как вы можете создать что либо с дилдами на палках, если тупо кидок заложен в менталитете как в советском плагиатном компьютере поиск?
Изменено автором 01.10.2024
01.10.2024Ответ TFMsale
Отрицательный рейтинг, мой яхонтовый, у меня получился из-за одного скупщика жёлтых корпусов, которому я отказал в послеоплате. Отказал за поганый его язык. Ни капельки об этом  не жалею. В следующий раз , сделаю тоже самое . Так, золотой мой,  понятно?!
01.10.2024
Удалено автором
01.10.2024
Ув. автор темы , закрывайте тему. Если нет времени из за работы заниматься выставлением лотов , то утром встали сфотографировали , вечером пришли с работы, выставили лот на торги , было бы желание.
01.10.2024
Интересно, а чем заняты модераторы сайта? Следят за теми, кто указывает на откровенные подделки, продающиеся на сайте, отправляя их в бан и удаляя сообщения? А здесь автор темы ничего не нарушает, пытаясь продать свой хлам минуя этап выставления на аукционе, не платя ни копейки  комиссионных?  Дает ссылки на гугл-диски всякие. Времени у него нет, десятки тысяч предметов, уникальные исследования-расследования и прочая бла-бла-бла.  По сути использования сайта Виолити в качестве бесплатной рекламной площадки.
01.10.2024
Как в анекдоте. Мойша приходит к обувщику с дырявыми ботинками. "Соломон Маркович, с этими ботинками можно что-то сделать? Нет Мойша, пора продавать"
Тема закрыта
ПоискЗакрыть
Cookies
Мы используем обязательные файлы cookie для корректной работы сайта и дополнительные, чтобы сделать взаимодействие с сайтом максимально удобным. Это помогает нам персонализировать ваш пользовательский опыт и получить аналитическую информацию для улучшения сервиса. Если вы согласны принять все файлы cookie, нажмите «Принять все», если нет – «Только необходимые». Дополнительные сведения см. в Политике использования cookie.