Вітаю шановне панство!
Є така велика для мене проблема, що я аж вирішив спитати допомоги спільноти. Я маю багато всього колекційного, того що збирав в дитинстві, того що збирали батьки, дідусь з бабусею і навіть є дежо від прадідуся з прабабусею. Сам я багато років займаюсь колекційною комп'ютерною електронікою, тож робота з колекціонерами для мене не нове, як і оцінка. Але епічні масштаби цього всього зараз лягли на мої плечі і я бачу що щоб розібратись з цим всим поштучно - в мене піде вічність, а вічності не має ніхто. Я не шукаю оцінщика. Мені потрібен спеціаліст або ймовірно спеціалісти з антикваріату різноманітних напрямків, яким було б цікаво працювати зі мною і викупити це все разом, або хочаб разом потематично. Також, я бачу що форум такого величезного ресурсу колекціонерів фактично живе в режимі "допоможіть оцінити". Отже, навіть якщо це вам не цікаво але ви просто підкажете на яких ресурсах чи форумах про таке краще питати - це також буде дуже добре. Чи може ви знаєте людей якім це цікаво - тегніть їх будь ласка.
Я вмію працювати з інформацією та оцінкою, можу нормально фотографувати що треба по запиту, здатен давати точні та докладні описи, тож по тому що є в запасах здатен надати інформацію. Проте зважаючи на кількість всього - я не здатен надати її всю разом, і це потребуватиме ймовірно довгого діалогу, тому я це і називаю "працювати зі мною". Я розумію що на таке згодиться лише серйозна людина що працює та живе неквапом, має достатньо часу, і це нецікаво звичайному скупщику (який хоче якнайшвидше заробити якнайбільше). В середньому ці речі не надто цінні, рядового рівня, хоча дещо відносно цінне звісно є. Звісно, дещо орієнтуючись в цінах, я б не хотів віддати це по ціні копійка за кілограм, бо де знаходиться смітник я і так знаю і це більш швидкий та простий спосіб ніж обраний мною. Але мене б цілком зацікавила пропозиція ціни по нижній планці ринкових цін, щоб покупець теж звісно мав можливість заробити на цьому. Я людина адекватна і націлений на взаємовигідне співробітництво (взаємовигідне це означає вигідне і мені і вам, тобто всім учасникам, на жаль це слово люди часто розуміють як "вигідне тільки їм"). Я отримую свободу від цінування та зберігання цих речей а також кошти, а ви - ексклюзивне право на викуп по зручній договірній ціні, речі з потенціалом, в зручній оптовій кількості для створення запасів та можливість заробити на них ще більше коштів. Також, щоб Ви розуміли це одразу - я хочу продати ці речі не тому що потребую грошей, я маю нормальну зп. Моя мета щоб пам'ять та праця вкладена в ці речі не пішла на смітник і цінувалась новим власником.
Звісно, я готовий виставляти опрацьовані лоти на аукціон в домовленому форматі по домовленим цінам, для проведення довірених угод, і не шукаю позааукціонного продажу. Просто бачу що поштучне виставлення може зайняти багато років, і шукаю гуртового продажу і людей яким це попередньо цікаво і які готові допомогти мені пройти через це.
Восновному речі на продаж - радянського часу, з 50х до 91, зовсім невеликий відсоток до того чи після. Восновному все зараз в непідготовленому до продажу стані, лиш дещо я вже підготував.
Які тематики колекціонування та речі у мене представлені:
- Столова процеляна в сервізах та окремих одиницях (від початку 60х до 92), як зі слідами вжитку так і нова. Я вже класифікував її по виробниках, це восновному Україна, лиш один предмет росія. Є ручний розпис, і загалом хороша частина це святкові предмети, достатньо тонкі. Всього по кількості - багато, більше 10 типів наборів, хоч деякі набори представлені всього парою одиниць, але деякі великі. Є навіть абсолютно новий і не розпакований з заводу набір і ще один новий і в заводському пакуванні без коробки, а частина святкових практично не була в використанні.
- Годинники. Наручні, будильники, настінні ходіки. Наручні 1954-1992, є золочені і вельми нечасті теж є. Будильники 1970-друга половина 80х. Ходіки - 50х років. Всі вже відзняті і дбайливо зібрана інформація по моделям в історичних каталогах. Всього близько десятка наручних, 4 будильники і 1 настінні.
- Радянські вази та інші такі вироби, є кілька майоліки, є дещо явно старе. З ними поки не розбирався.
- Монети. Багато. Кілька кг радянських обігових, включаючи рідкісні по року. Ці розібрані по візуальному стану, номіналу та року (але не розбирались на предмет пошуку рідкісних штампів), я зробив повний опис, мало не здурів. Радянські ювілейні. Українські обігові, розібрані по рідкісності штампів (залишені тільки розповсюджені але нечасті і відносно рідкісні варіанти, зовсім попсу не зберігав). Більше сотні жовтих 1грн, нерозбір. Кількадесят російських монет обох їх часів випуску, є і пам'ятні. Кількадесят монет країн світу. Монети я всі розібрав, оцінив, і маю списки і навіть для деяких напрямів готові фото, це була нереальна праця. Якусь мінімальну частину монет я лишу, може кілька штук, а майже всі на продаж.
- Бони (купюри). Різних країн світу та різних часів. В т.ч є 5крб продрукованих з однієї сторони. На епічний жаль колись частина з них зберігалась в вітрині під склом, і туди потрапила вода, тож нові купюри отримали відповідну хвилястість і підвтратили початкову цінність. Хоча там є і незамоклі, і замоклі що все ще чогось вартують.
- Значки. Багато, можливо до сотні, ну принаймні явно більше 50. Вони поки нерозбір, часи - від 60х до 91-2.
- Марки. Щонайменше кілька десятків. Стан різний.
- Радянські конверти.
- Радянські поштові листівки.
- Календарики.
- Консервні ножі та відкривачки, дрібні ножі і інші металеві вироби цього типу, більше десятка. Вже відчищені. По виду там є кілька середини минулого сторічча, на більшості є клейма виробників. Під реставрацію з поліровкою та де треба нікелюванням - були б вельми крутим надбанням, хоч і не надто суперцінним.
- Книги. Болюча тема. Маємо бібліотеку десь на 2000 з лишнім книг. Частину з них точно варто було б продати. Наша сім'я завжди відносилась до інтелігенції, і набір відповідний, там чимало світової та української класики, але є і радянська література. От різної попси типу анжелік, що захламляють полиці кожної пострадянської квартири - такого ми не маємо. Є багато дитячої літератури, є і вузькоспеціальна по цілому ряду напрямів. Тема болюча, бо явно не все з цього ми згодимось продавати і обирати що на продаж не буде просто, але без продажу не обійтись, щонайменше деяких багатотомників.
- Журнали. Справді великий набір, від 60х до парочки з 2000х. Всього мабуть кілька сотень номерів, восновному радянських. Є дитячі, є дорослі, наприклад шикарна велика колекція Наука и Жизнь 60х років. Але найменувань там багато, тут всі не описати. Журнали всі вже відзняті і номери переписані, тож тут можу дати швидку відповідь.
- Газети. Тут все складно, так як вони восновному нерозбір. Але є одна розібрана газета, вкрай рідкісна і цінна у "зовнішньому" світі - "Родіна", внутрішнє видання ДП Антонов, наскільки пам'ятаю там є навіть номери за 60ті, з святкуванням висадки на місяць, чи щось таке. Здається там більше сотні номерів (давно збирав, пам'ятаю погано), і серед них унікальної історичної цінності та докладності інформація про життя цього гіганта авіації. І що казати, ці газети практично не існують ззовні території КБ.
- Різноманітна авіаційна фанатська та рекламна продукція, включаючи деякі дуже цікаві раритети. Тут багато типів речей, і вони всі вимагатимуть підготовки і ймовірно чимало часу щоб навіть просто розказати що є. Справжній скарб фаната авіації і особливо Антонова, в тому числі ряд речей доступних лиш співробітникам. Але нічого закритого чи протизаконного я не маю, можна не фантазувати. Просто всяке таке що збирають фанати, які вважають що фірмова папка з золотим тисненням АН-74 це круто.
- Платівки. Їх таки багато, мабуть до сотні та більше і це якщо не рахувати тонкі, яких також пару кілограм, тобто мабуть більше сотні. Від найстарших крихких, через звичайні до тонких плівкових. Велика колекція дитячих, багато і естради. Я маю власну вже колекцію року та металу, але ймовірно з нею не захочу розстатися, як можливо деякі платівки захочуть лишити і батьки, та абсолютна більшість всеж на продаж.
- Касети. Є також досить велика колекція від першої половини 80х до 2000х, і є рідкісні корпуси. Але цей клас один з найпроблемніших, тому що частина касет потребує оцифровки, а я поки залишився без магнітофону.
- Колекція екзотичних носіїв даних. Невелика, але є деякі дуже цінні, в тому числі набір нових дата-касет різних типів. Звісно дискети, в т.ч 8". Великий набір 5" для Спектрума і тд.
- Диски CD від колекційного заліза, з іграми, трохи аудіо і різноманітні інші, в тому числі є кілька колекційних дисків часів 90х. Вже розібрані і повішені.
- Колекціна комп'ютерна електроніка, включаючи унікальну і рідкісну. Тут я добре сам справляюсь, але залишаю цей короткий запис на випадок якщо тема цікава.
- Вкладиші Turbo і трохи іншого.
- Машинки модельки (дрібні), є деякі рідкісні. Є пара масштабних моделей. Стан різний, від дуже доброго до поганого.
- Транспорні білети кількох міст і за дуже широкий період часу. Також є білети інших типів, як білети в кіно, музеї, визначні місця, брошурки таких типів, за широкий період часу.
- Кришки, пиво та напої, є кілька 90х років в чудовому стані. А всього мабуть кілька сотень. В наборі значно більше іноземних сортів (в т.ч рідкісних та дорогих) ніж місцевих.
- Телефонні картки з часів 90х до кінця випуску. Багато.
- Плакати та календарі. На жаль значну частину колекції втрачено, а там були дуже круті речі. Та дещо (відносно звичайного рівня рідкості) лишилося, здається кількадесят штук від кінця 80х до сьогодні.
- Фірмовий радянський алкоголь, його явно цілком можна назвати колекційним, думаю парудесят пляшок. поки лиш поверхнево пробігся і не розбирався детально.
- Ручки.
- Радянські калькулятори.
- Радянські коробки, в т.ч. металеві і дуже старі.
- Радянські м'які іграшки та пару ляльок.
- Інші нові радянські побутові предмети вжитку (нашвидкоруч можу згадати нові колготки, нове мило ще й в чималій кількості, новий одяг)
- кілька окремих предметів типу приладів радянських часів, світильників, приймачів, деякої електроніки, фотозбільшувачі і залишки фотолабораторії (без фотоапаратів), друкарської машинки, арифмометра, прабабусиного дзеркала, древньої валізи...
Я практично впевнений, що згадав не всі класи предметів що є. Навіть написати оцей список - та ще задачка, не те що це все самотужки поштучно повісити на продаж. Думаю тепер ви розумієте причину мого питання. Не полишаю надії що знайдеться хтось готовий мені з цим допомогти і придбати хочаб гуртом предмети окремих класів, якщо не +/- все разом.
Дякую що дочитали цей лонгрід до кінця.
Я вмію працювати з інформацією та оцінкою, можу нормально фотографувати що треба по запиту, здатен давати точні та докладні описи, тож по тому що є в запасах здатен надати інформацію. Проте зважаючи на кількість всього - я не здатен надати її всю разом, і це потребуватиме ймовірно довгого діалогу, тому я це і називаю "працювати зі мною". Я розумію що на таке згодиться лише серйозна людина що працює та живе неквапом, має достатньо часу, і це нецікаво звичайному скупщику (який хоче якнайшвидше заробити якнайбільше). В середньому ці речі не надто цінні, рядового рівня, хоча дещо відносно цінне звісно є. Звісно, дещо орієнтуючись в цінах, я б не хотів віддати це по ціні копійка за кілограм, бо де знаходиться смітник я і так знаю і це більш швидкий та простий спосіб ніж обраний мною. Але мене б цілком зацікавила пропозиція ціни по нижній планці ринкових цін, щоб покупець теж звісно мав можливість заробити на цьому. Я людина адекватна і націлений на взаємовигідне співробітництво (взаємовигідне це означає вигідне і мені і вам, тобто всім учасникам, на жаль це слово люди часто розуміють як "вигідне тільки їм"). Я отримую свободу від цінування та зберігання цих речей а також кошти, а ви - ексклюзивне право на викуп по зручній договірній ціні, речі з потенціалом, в зручній оптовій кількості для створення запасів та можливість заробити на них ще більше коштів. Також, щоб Ви розуміли це одразу - я хочу продати ці речі не тому що потребую грошей, я маю нормальну зп. Моя мета щоб пам'ять та праця вкладена в ці речі не пішла на смітник і цінувалась новим власником.
Звісно, я готовий виставляти опрацьовані лоти на аукціон в домовленому форматі по домовленим цінам, для проведення довірених угод, і не шукаю позааукціонного продажу. Просто бачу що поштучне виставлення може зайняти багато років, і шукаю гуртового продажу і людей яким це попередньо цікаво і які готові допомогти мені пройти через це.
Восновному речі на продаж - радянського часу, з 50х до 91, зовсім невеликий відсоток до того чи після. Восновному все зараз в непідготовленому до продажу стані, лиш дещо я вже підготував.
Які тематики колекціонування та речі у мене представлені:
- Столова процеляна в сервізах та окремих одиницях (від початку 60х до 92), як зі слідами вжитку так і нова. Я вже класифікував її по виробниках, це восновному Україна, лиш один предмет росія. Є ручний розпис, і загалом хороша частина це святкові предмети, достатньо тонкі. Всього по кількості - багато, більше 10 типів наборів, хоч деякі набори представлені всього парою одиниць, але деякі великі. Є навіть абсолютно новий і не розпакований з заводу набір і ще один новий і в заводському пакуванні без коробки, а частина святкових практично не була в використанні.
- Годинники. Наручні, будильники, настінні ходіки. Наручні 1954-1992, є золочені і вельми нечасті теж є. Будильники 1970-друга половина 80х. Ходіки - 50х років. Всі вже відзняті і дбайливо зібрана інформація по моделям в історичних каталогах. Всього близько десятка наручних, 4 будильники і 1 настінні.
- Радянські вази та інші такі вироби, є кілька майоліки, є дещо явно старе. З ними поки не розбирався.
- Монети. Багато. Кілька кг радянських обігових, включаючи рідкісні по року. Ці розібрані по візуальному стану, номіналу та року (але не розбирались на предмет пошуку рідкісних штампів), я зробив повний опис, мало не здурів. Радянські ювілейні. Українські обігові, розібрані по рідкісності штампів (залишені тільки розповсюджені але нечасті і відносно рідкісні варіанти, зовсім попсу не зберігав). Більше сотні жовтих 1грн, нерозбір. Кількадесят російських монет обох їх часів випуску, є і пам'ятні. Кількадесят монет країн світу. Монети я всі розібрав, оцінив, і маю списки і навіть для деяких напрямів готові фото, це була нереальна праця. Якусь мінімальну частину монет я лишу, може кілька штук, а майже всі на продаж.
- Бони (купюри). Різних країн світу та різних часів. В т.ч є 5крб продрукованих з однієї сторони. На епічний жаль колись частина з них зберігалась в вітрині під склом, і туди потрапила вода, тож нові купюри отримали відповідну хвилястість і підвтратили початкову цінність. Хоча там є і незамоклі, і замоклі що все ще чогось вартують.
- Значки. Багато, можливо до сотні, ну принаймні явно більше 50. Вони поки нерозбір, часи - від 60х до 91-2.
- Марки. Щонайменше кілька десятків. Стан різний.
- Радянські конверти.
- Радянські поштові листівки.
- Календарики.
- Консервні ножі та відкривачки, дрібні ножі і інші металеві вироби цього типу, більше десятка. Вже відчищені. По виду там є кілька середини минулого сторічча, на більшості є клейма виробників. Під реставрацію з поліровкою та де треба нікелюванням - були б вельми крутим надбанням, хоч і не надто суперцінним.
- Книги. Болюча тема. Маємо бібліотеку десь на 2000 з лишнім книг. Частину з них точно варто було б продати. Наша сім'я завжди відносилась до інтелігенції, і набір відповідний, там чимало світової та української класики, але є і радянська література. От різної попси типу анжелік, що захламляють полиці кожної пострадянської квартири - такого ми не маємо. Є багато дитячої літератури, є і вузькоспеціальна по цілому ряду напрямів. Тема болюча, бо явно не все з цього ми згодимось продавати і обирати що на продаж не буде просто, але без продажу не обійтись, щонайменше деяких багатотомників.
- Журнали. Справді великий набір, від 60х до парочки з 2000х. Всього мабуть кілька сотень номерів, восновному радянських. Є дитячі, є дорослі, наприклад шикарна велика колекція Наука и Жизнь 60х років. Але найменувань там багато, тут всі не описати. Журнали всі вже відзняті і номери переписані, тож тут можу дати швидку відповідь.
- Газети. Тут все складно, так як вони восновному нерозбір. Але є одна розібрана газета, вкрай рідкісна і цінна у "зовнішньому" світі - "Родіна", внутрішнє видання ДП Антонов, наскільки пам'ятаю там є навіть номери за 60ті, з святкуванням висадки на місяць, чи щось таке. Здається там більше сотні номерів (давно збирав, пам'ятаю погано), і серед них унікальної історичної цінності та докладності інформація про життя цього гіганта авіації. І що казати, ці газети практично не існують ззовні території КБ.
- Різноманітна авіаційна фанатська та рекламна продукція, включаючи деякі дуже цікаві раритети. Тут багато типів речей, і вони всі вимагатимуть підготовки і ймовірно чимало часу щоб навіть просто розказати що є. Справжній скарб фаната авіації і особливо Антонова, в тому числі ряд речей доступних лиш співробітникам. Але нічого закритого чи протизаконного я не маю, можна не фантазувати. Просто всяке таке що збирають фанати, які вважають що фірмова папка з золотим тисненням АН-74 це круто.
- Платівки. Їх таки багато, мабуть до сотні та більше і це якщо не рахувати тонкі, яких також пару кілограм, тобто мабуть більше сотні. Від найстарших крихких, через звичайні до тонких плівкових. Велика колекція дитячих, багато і естради. Я маю власну вже колекцію року та металу, але ймовірно з нею не захочу розстатися, як можливо деякі платівки захочуть лишити і батьки, та абсолютна більшість всеж на продаж.
- Касети. Є також досить велика колекція від першої половини 80х до 2000х, і є рідкісні корпуси. Але цей клас один з найпроблемніших, тому що частина касет потребує оцифровки, а я поки залишився без магнітофону.
- Колекція екзотичних носіїв даних. Невелика, але є деякі дуже цінні, в тому числі набір нових дата-касет різних типів. Звісно дискети, в т.ч 8". Великий набір 5" для Спектрума і тд.
- Диски CD від колекційного заліза, з іграми, трохи аудіо і різноманітні інші, в тому числі є кілька колекційних дисків часів 90х. Вже розібрані і повішені.
- Колекціна комп'ютерна електроніка, включаючи унікальну і рідкісну. Тут я добре сам справляюсь, але залишаю цей короткий запис на випадок якщо тема цікава.
- Вкладиші Turbo і трохи іншого.
- Машинки модельки (дрібні), є деякі рідкісні. Є пара масштабних моделей. Стан різний, від дуже доброго до поганого.
- Транспорні білети кількох міст і за дуже широкий період часу. Також є білети інших типів, як білети в кіно, музеї, визначні місця, брошурки таких типів, за широкий період часу.
- Кришки, пиво та напої, є кілька 90х років в чудовому стані. А всього мабуть кілька сотень. В наборі значно більше іноземних сортів (в т.ч рідкісних та дорогих) ніж місцевих.
- Телефонні картки з часів 90х до кінця випуску. Багато.
- Плакати та календарі. На жаль значну частину колекції втрачено, а там були дуже круті речі. Та дещо (відносно звичайного рівня рідкості) лишилося, здається кількадесят штук від кінця 80х до сьогодні.
- Фірмовий радянський алкоголь, його явно цілком можна назвати колекційним, думаю парудесят пляшок. поки лиш поверхнево пробігся і не розбирався детально.
- Ручки.
- Радянські калькулятори.
- Радянські коробки, в т.ч. металеві і дуже старі.
- Радянські м'які іграшки та пару ляльок.
- Інші нові радянські побутові предмети вжитку (нашвидкоруч можу згадати нові колготки, нове мило ще й в чималій кількості, новий одяг)
- кілька окремих предметів типу приладів радянських часів, світильників, приймачів, деякої електроніки, фотозбільшувачі і залишки фотолабораторії (без фотоапаратів), друкарської машинки, арифмометра, прабабусиного дзеркала, древньої валізи...
Я практично впевнений, що згадав не всі класи предметів що є. Навіть написати оцей список - та ще задачка, не те що це все самотужки поштучно повісити на продаж. Думаю тепер ви розумієте причину мого питання. Не полишаю надії що знайдеться хтось готовий мені з цим допомогти і придбати хочаб гуртом предмети окремих класів, якщо не +/- все разом.
Дякую що дочитали цей лонгрід до кінця.
А бібліотека чомусь навіяла довоєнного "Товстого гусака" га Космічній, там зала .була з тисячами книжок, багато германських та англійських ХІХ ст., пий стаут, читай-гортай ... або чехонь в неї загортай. Ех, сучі гніди ...
Вибачте.
Барахло все это, может пару тысяч грн. и стоит, но мороки на 3, 4 года, если вдумчиво продавать.
А так это напоминает анекдот, когда в Америке оставляют в наследство недвижимость, золото и акции, а в Советском союзе вымпел со значками))
Мусор и копеечное барахло, которым деды и бабки торгуют на блошиных рынках, тяжёлое наследство совка...
Уж простите за откровенность.
А по факту - почти все из перечисленного - ХЛАМ ...
Для підготовки можете поритись у проданих лотах Стане зрозуміло що цінують а що ні. Те що цінують більш менш виставляйте тут на продаж
Далі для усього іншого підіть на місцевий блошиний ринок попитайте у людей. Багато хто із перекупів виїсжає на дім і забирає все оптом
не оценят значимость КОЛЛЕКЦИИ....побить могут автора !))
Ему уже писали - "пришлите хоть какое то фото того что в наличии" - И ТИШИНА.
Хотел бы - начал бы продавать сам по не многу...
А так - ТЕКСТА НА ПОЛ ЭКРАНА - и ПШИК )))))))
Тема не стоит выеденого яйца....
А там, возможно, будут предложения по отдельным компонентам...
Ничего не хочу утверждать - каждый примет решение сам ...
Но - мягко говоря СТРАННО
Сделайте, пожалуйста, для начала, фото посуды, статуэток, ваз. Тогда можно будет сказать что-то конкретное: редкость, ценность, востребованность.
На Виолити есть люди, выставляющие за раз 3000-5000 лотов. В чем проблема и вам выставить столько?
Вы же понимаете, что оптом перекупщики возьмут все за копейки.
Проблема за раз виставити 3000 лотів для мене полягає в наявності вільного часу. Я не заробляю на життя торгівлею, я працюю на роботі, яка потребує моєї уваги іноді до 14 годин на добу. Якби я мав вільним цілий день і мав основний дохід з продажів, то мабуть так би і робив як Ви кажете. Провадити менеджмент 500+ лотів раритетних комплектуючих що я маю на скаї - це вже чималий напряг, а я їх ще й продаю у волонтерському форматі, донтячи отримані кошти. тож я хотів тиснути в своє життя ще й цю задачу, з продажу цього всього що дісталось від старших поколінь і своїх старих колекцій, але побачив що не справляюсь, часу треба більша кількість ніж я здатен виділити ,або треба міняти стратегію. І оця моя тема - це спроба зміни стратегії підходу. Хоч це принесе менше коштів, але це буде швидше, що мене влаштовує.
Щодо перекупників - я чудово Вас розумію, мені теж ця сторона недовподоби. Але думаю, так як ціни ми встановлюватимемо взаємовигідні, тобто разом з потенційним покупцем, так щоб задовольняло і мене і його, то перекупник який захоче все забрати за п'ять копійок - просто не зможе це зробити бо я не погоджуся. Але якщо покупець запропонує хоч нижчу ринкової але конкурентну ціну - то я погоджуся, чому ні.
По порцеляні, як Ви і кажете, я використовував як каталог сам ВІоліті, глибше не копав бо не було потреби, аналіз лотів дав достатньо інформації по заводам виробникам та приблизним рокам випуску + сімейна інформація. По годинникам наприклад я знайшов велику базу каталогів, і прочитав їх всі - там без каталога не розібратись де яка модель, які роки випуску і особливості, і інформація з просто продаваних продаваних лотів недостатня (адже мало хто робить розслідування що він продає, більшість лотів не мають навіть елементарного опису). Тож по різному.
Замечу только, что никогда не смотрела на любимую страну с такого ракурса, как наличие фарфоровой посуды исключительно у интеллигенции и отсутствие оной у рабочих и крестьян. И роста межклассовой ненависти из-за этого факта.
А служивых вы забыли. Военное сословие поди только из алюминиевой посуды ело.
W_D_Keeper, могу вам дать пару советов:
Фотографируйте сервизы и прочий свой интеллигентский фарфор так, чтобы пользователи не ломали об фото глаза.
Фото должны быть информативны.
Не пишите огромные простыни текста, да еще без разбивки на абзацы.
Людям нужна лишь краткая техническая информация, а не ваши расследования-исследования.
Не надо перечитывать огромное количество каталогов. По любому клейму информация ищется в сети за 10 минут.
И смотрю, что по факту, когда люди просят конкретные фото, все ваши уникальные коллекции превращаются в la futilité.
Никаких огромных , уникальных, великих коллекций что-то нет. А есть отличная пиар-акция по продвижению продаж старого хлама. Желаю всяческих успехов.
Вот меня интересуют кроме фарфора. еще и куклы. Что у вас есть? Фото предоставьте, пожалуйста. И вазы вы обещали выставить и майолику. Только можно сюда, ваша ссылка на диск не открывается.
Нет слов))
Успехов Вам.
Печально.
По сравнению с ОЛХ - здесь Сокровища))))
Зато тему с описанием на несколько тысяч символов - какую забабахал ....
А товар - ПШИК, обычный, а то и вовсе никому не нужный ...
Ажиотаж создал - ЦЕЛЬ ДОСТИГНУТА ....
ЧЕГО и добивался ТС
Потом закрыть и забыть.
+++
+++
Підкажить будь ласка, можливо, в моєму ,,богатстві,, є щось цінне.
Фото прилагаю....😊
Это же ценнейшая МЕДЬ ))))))
Тим не менш, я сьогодні бачу просто шквал коментів типу "викинь", " який сором", "тро-ло-ло". У відповідь можу сказати лиш те, що якщо Ви маєте надто багато вільного часу, і низький рівень ввічливлсті, і дуже хочеться написати щось таке - просто зробіть і ... втримайтесь від цього. Якщо вам це не цікво - це не означає що це не цікаво іншим, просто пройдіть мимо, далі багато цікавих тем. Ви ж захламляєте тему нерелевантними коментами і вона стає важкочитаємою.
Панове, проявляйте ввічливість і толерантність до інших в світі. Хто цього не робить - отримує у відповідь неввічливість і нетолерантність, і всі замість того щоб бути задоволеними і щасливими - стають роздратованими і злими. Хтось від цього виграє? - Ні. Нам від цього стає краще? - Ні. Гірше - так. Тож просто вримайтесь.
Я не перший день бачу таке м'яко кажучи недалекоглядне вдношення у деяких людей. Із натовпу 9 з 10 людей скаже "викинь" на колекційну материнську плату а десятий скаже здай на афінаж, отримай 60грн. Це не заважає мені десятиліттями успішно продавати такі плати за великі гроші. І розуміти що ніхто з тих 10 людей правим не був. Просто зразу стає ясно чи перед тобою адекватна людина, чи ні, чи чуйна людина, ввічлива, людина ім'я якої запам'ятаєш, чи плаский нонейм з абстрактного ВК. Не принижуйте себе. Від цього ніхто невиграє. Це невигідно.
А поки - посилання на набори фото окремих предметів, з різними ракурсами, описами і тд.
Update your browser to use Google Drive and other apps - Google Drive Help
Вибачайте за мою неадекватність та нетолерантність.
Але кількість та обьем роботи вражає.
Якійсь копійки набере, але воно не стоїть втрачених зусилль.
У ТС - ЯВНО МАНИЯ ВЕЛИЧИЯ, хоть он "из интелегенции" )))))))
В чем ЛИЧНО я - ООООЧЕНЬ СОМНЕВАЮСЬ
До речі, люди з манією величі зазвичай пишуть капслоком. Це надійна ознака. Я не пишу капслоком. Але десь щойно я бачив багато капслоку, і повтори букв, що також надійна ознака. Про це навіть Пратчетт писав. Вибачайте вже, не втримався )))) В гру обміну колкостями можна грати вдвох.
Лично для меня данная тема - ПШИК ....
Даже "ПШИК" - она не стоит ....... )))))))
Вы в Киеве ?
Даже неинтеллигентные семьи столько не собрали)
Это по ходу деятельность pluton72, но тут он на максималках и из интеллигентной семьи.
- Книги (тут частково, як буде виходити, т.як кількість надто велика)
- Вази, статуетки та майоліка
- Плакати/календарі
- Картини та інші прикраси такого роду
Після додавання до фото нової теми - я буду відписуватись про це новим повідомленням.Так як поки запитів на приорітетне виставлення якихось конкретних лотів, чи пропозицій договірної ціни для першочергового виставлення ще не було - зараз планую почати переносити готові лоти в довільному порядку, неготові ж відкладаються в кінець списку.
І деякі такі предмети ще дійсно хтось купить - хтось на подарунок батькам, хтось на згадку про часи, коли трава була зеленіша і "лєнін такой молодой", але це копійки зараз, хоча для когось може і не копійки, бо не всі на Мазераті їздять, хтось і на велосипеді)
І так, бажання автора теми здихатися швидше цього барахла зрозуміле, як зрозуміле і небажання все це викинути і забути - бо це ж таки пам'ять про батьків та родичів. І відповідає він без лайки, тому про інтелігентів - не байка))
Раніше такі речі здавалися базарникам, антиквару тут робити нічого за визначенням, бо немає речей, давніших за 100 років, треба називати все своїми іменами, вважаю - потрібен "стар'євщік", котрий забере все гамузом за якусь суму. Ну або ж присвятити залишок життя на розгрібання того, що збиралося роками. Чи цікаво це - вирішувати автору теми, успіхів йому бажаю у будь-якому випадку!
0,5 вообще в этом деле ключевое
Как вы можете создать что либо с дилдами на палках, если тупо кидок заложен в менталитете как в советском плагиатном компьютере поиск?