KADET02
KADET02
8 января, 14:47

Отвага на моряка?

Отвага на моряка?
Доброго дня, форумчане. Есть такакя медаль. подскажите пожалуйста, у кого есть информация, попадает ли она в морской диапозон, как то недавно проходила медаль с близким номером и была на моряка. Заранее благодарен. С ув.

Ответы: 0
08.01, 19:19
Потім був ще весняний указ за Одесу-Севастополь-Феодосію - але вже по іншим родам військ. 450 "відваг" у списку,але десь під 40 прізвищ закреслено,бо не дочекались "свята"...
Потім почалося "полювання на дрофу"-і стало вже не до медалей.
Щодо вашої медалі-цілком ймовірно,що вона одна з них,хоча діапазон цієї сотні міг опинитись будь де: медалі слали тоді невеличкими партіями на різні ділянки фронту, а на мондворі вже не дотримувались відповідності у комплектації колодками у цей період: зустрічались не лише "сільгоспвиставки",але й дивні гібриди.
08.01, 19:33
Щодо того,чи морська це медальсказати може лише пробвка. Я ж вважаю,що це був піхотинець-у кращому випадку-морський піхотинець) Специфіка флотської служби зберігає нагороди переважно у дуже гарному стані,а всі дефекти на них мають ,у більшості випадків,післявоєнне походження. Втім,все може бути і дива трапляються)
08.01, 19:35Автор
Дуже дякую. А как с награждениями по другим флотам? (Северный, Балтийский)  Отвага № 26842 (чуть меньше представленной), на моряка - балтийца.
08.01, 19:41Автор
Отваги с номерами чуть меньше и чуть больше предоставленной, являются морскими. Решил, что и у моей есть шанс. Может у кого-то есть книга диапозонов награждений ВМФ по Отвагам.
08.01, 19:52Ответ KADET02
Шанс є завжди-я ж сказав. Я точно  не знаю,яку кількість і які діапазони номерів були передані ПВС штабам флотів. Може ця інфа вже десь і є-треба шукати. Але з радянськими нагородами бардак був не менший,ніж з ГХ часів ПСВ.
Ответы: 1
08.01, 20:43Автор
1956001 - 1956500
2040501 - 2041000
Это диапазоны Отваг, которые были переданы ВМФ для награждений. Просто есть справочник по всех диапазонах. Но к сожалению у меня его нет. Вот и создал тему, вдруг кто подскажет.
08.01, 20:52Ответ KADET02
Ну це вже кінець 44 і 45-й,коли ПВС вже давно передав "право нагородження" на місця. А на початку-навряд чи вони передавались партіями по 500 шт...
08.01, 21:05Автор
На ВМФ всегда награды передавались партиями. В 41- 42 годах эти партии были даже гораздо меньшими. Даже были около 50 шт. Просто хотел узнать, попадает ли моя, а дальше бы заказал УК.
08.01, 21:07
Дійсно-може хто підкаже-мені й самому цікаво. Раз трапилась б/з № 23 тис з чимось,знайдена в аджимушкайських каменоломнях. Спробував пробити-так не пробилась. Мабуть,не видана була,або нагородний список до архіву не доїхав.
yrd31
09.01, 15:41
Мої довідкові джерела підказують,
що Відваги по ВМФ в діапазоні 20-х
тисяч були такі:
26 689 ... 27 047,
27 072 ... 27252,
27 434 ... 28 053
09.01, 18:05АвторОтвет ГАЙДАМАКЪ
Так, входить. Вам дякую, що приняли участь у обговореннi. Чим бiльше спiлкування людей, якi цiкавляться фалеристикой, тим бiльше знания.
09.01, 18:52Ответ KADET02
Якщо пробити зможете якось-повідомте тут,будьте добрі. Дуже цікаво. Майже впевнений,що це не корабельний моряк,а морпєх. Втім-все буває)
Хотите добавить сообщение?
Чтобы участвовать в обсуждении, пожалуйста, авторизуйтесь.
ПоискЗакрыть
Cookies
Мы используем обязательные файлы cookie для корректной работы сайта и дополнительные, чтобы сделать взаимодействие с сайтом максимально удобным. Это помогает нам персонализировать ваш пользовательский опыт и получить аналитическую информацию для улучшения сервиса. Если вы согласны принять все файлы cookie, нажмите «Принять все», если нет – «Только необходимые». Дополнительные сведения см. в Политике использования cookie.