Kostia_36
Kostia_36
7 февраля, 12:51

3 марки 1909 (drei mark 1909) ймовірно підробка того часу

3 марки 1909 (drei mark 1909) ймовірно підробка того часу
Доброго дня, підозрюю що монета фальшива. Викопана на місті хутора РІ, має на собі численні подряпини, ймовірно нанесені спеціально, думаю маловірогідно щоб такі однотипні подряпини були нанесені випадково. Головна причина чому я думаю, що це фальшивка, при спробі змити чорноту лимонною кислотою, вона не просто аніскільки не змилась, а й почорніла ще дужче. Раніше вже знаходив монету з такого самого металу це була половинка нідералндського дуката 17 столліття, там теж був такий самий метал, так само чорнів і невідмивався. Ймовірно якийсь сплав неблагородних металів з сурьмою. Маю обмежені знання по цій темі, тому прошу спеціалістів спростувати або підтвердити мою гіпотезу. По можливості підкажіть, будь ласка, по ціні. Дякую заздалегідь.

07.02, 14:05АвторОтвет Krapa74
дякую за відповідь, перепрошую за фото, наразі немає під рукою нормальної камери. скажіть будь ласка, а така реакція на лимонну кислоту взагалі нормальна для срібла, я просто звик що після лимонної кислота монета повність очищається від оксиду, а тут все навпаки...
Ответы: 0
Ответы: 1
Хотите добавить сообщение?
Чтобы участвовать в обсуждении, пожалуйста, авторизуйтесь.
ПоискЗакрыть
Cookies
Мы используем обязательные файлы cookie для корректной работы сайта и дополнительные, чтобы сделать взаимодействие с сайтом максимально удобным. Это помогает нам персонализировать ваш пользовательский опыт и получить аналитическую информацию для улучшения сервиса. Если вы согласны принять все файлы cookie, нажмите «Принять все», если нет – «Только необходимые». Дополнительные сведения см. в Политике использования cookie.