Сообщения
5
19.03, 19:47
Привіт! та багато чим може бути -може бути і залишок плавки скла, природній кварц ,тектит ,ато і напівдорогоцінне щось,все  тільки можливо визначити через питому вагу (гр/см3),як? в інеті є.
Ответы: 0
19.03, 22:16
Вітаю! Спробуйте визначити його твердість відносно скла. Якщо не буде або дуже дуже важко буде царапати скло, то це скло. Якщо буде царапати скло, то це кварц (його різновид цитрин) або топаз. Одними з діагностичних характеристик топазу є більша густина у порівнянні з кварцом (3,4–3,6 г/см3 проти 2,65 г/см3) та досконала спайність поперек подовження кристалу (Спа́йність — здатність кристалів мінералу розколюватися по певних кристалографічних напрямах з утворенням гладких паралельних поверхонь, званих площинами спайності.). Тоді як кварц не має спайності.
Візуально на топаз не дуже схоже... та і стосовно кварцу є сумніви, тому краще перевірте.
Ответы: 0
21.03, 19:42Автор
Подякував +
Скло (царапає ) малює як стіклоріз,залишає добрий слід. На просвіт на сонце світло рожевий . Знайдено під час риття траншеї . Підкажіть будь ласка чи щось путнє чи не зациклюватись і закопати назад? Дякую.
21.03, 23:47Ответ lisnychok
Раджу поки що не поспішати закопувати назад. Цікаво, що це, оскільки легко дряпає скло. На цьому етапі, як зазначив bylin, мабуть, єдиний варіант – спробувати визначити густину зразка, щоб зрозуміти, чи це кварц, чи топаз, чи щось інше.
Ответы: 0
Ответы: 1
21.03, 20:49
Привіт! все потрібно робити самому,он вам товариш розписав ,що і як,визначайте питому вагу -це не складно,напишете сюди , що получилося,якщо не знаєте- як? запитайте -допоможемо,тоді все стане зрозумілим.
Ответы: 0
Хотите добавить сообщение?
Чтобы участвовать в обсуждении, пожалуйста, авторизуйтесь.
ПоискЗакрыть
Cookies
Мы используем обязательные файлы cookie для корректной работы сайта и дополнительные, чтобы сделать взаимодействие с сайтом максимально удобным. Это помогает нам персонализировать ваш пользовательский опыт и получить аналитическую информацию для улучшения сервиса. Если вы согласны принять все файлы cookie, нажмите «Принять все», если нет – «Только необходимые». Дополнительные сведения см. в Политике использования cookie.